Σελίδες

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ζωάκι για δώρο Χριστουγέννων!

Τα παιδιά αγαπούν τα ζώα γιατί είναι κι αυτά αγνά και δίνουν αγάπη χωρίς αντάλλαγμα. Σκυλάκια, γατάκια, πουλάκια, κουνέλια, χελωνάκια, ψαράκια..ότι κι αν είναι τα παιδιά τρελαίνονται να τα έχουν παρέα. Την περίοδο των γιορτών νομίζω ότι τα μισά παιδάκια ζητάνε για δώρο σκυλάκι ή γατάκι. Και το ζητάνε, ξέρετε πώς, τσιρίζοντας με ενθουσιασμό, παρακαλώντας ή το γράφουν στον Άγιο Βασίλη..αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που αυξάνονται κατακόρυφα οι πωλήσεις μικρών ζώων στα pet shops. Τα μουτράκια των παιδιών που παίρνουν σαν δώρο ζωάκι δεν περιγράφεται..σαν να μαζεύεται όλη η ευτυχία του κόσμου στη φατσούλα τους..

Δυστυχώς όμως,  μετά την αύξηση των πωλήσεων παρατηρείται ότι τους 2-3 πρώτους μήνες του χρόνου αυξάνεται ο αριθμός εγκαταλειμμένων πρώην κατοικιδίων στους δρόμους ή στα καταφύγια αδέσποτων ζώων. Στην πλειοψηφία τους είναι σκυλάκια.

Γι'αυτό, παρόλο τον ενθουσιασμό, εμείς οι γονείς πρέπει να φανούμε πιο υπεύθυνοι και να αποφασίσουμε χωρίς παρορμήσεις. Ένα ζωάκι θέλει φροντίδα και αυτό όχι μόνο όσο θα είναι κουτάβι αλλά για πάντα. Εξηγήστε στα παιδιά σας ότι το ζωάκι δεν είναι παιχνίδι μόνο για να περνούν την ώρα τους. Πριν αποφασίσετε συζητείστε το με όλη την οικογένεια και εξηγήστε τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις και μετά τον τρόπο που θα συμμετέχει ο καθένας στην ανατροφή του. Αν κάποιοι από την οικογένεια είναι αντίθετοι με την απόκτηση ενός μικρού κουταβιού ξανασκεφτείτε το.

Αν πραγματικά το σκεφτήκατε και το συζητήσατε και είστε έτοιμοι να πάρετε σκυλουμπάκι/γατάκι σκεφτείτε τι θα πάρετε. Θα συμβούλευα να μην ακολουθήσετε τη μόδα αλλά αντικειμενικά να υπολογίσετε τις συνθήκες ζωής και τις συνήθειες σας. Μένετε σε διαμέρισμα? Καλό θα είναι να μην διαλέξετε λυκόσκυλο..Θέλετε να έχετε τον σκύλο έξω στον κήπο? Μην διαλέξετε κανισάκι..Καταλαβαίνετε τι εννοώ. Διαλέξτε μία ράτσα που να ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας αλλά και στα οικονομικά σας. Το κάθε ζωάκι έχει τα έξοδά του: για την τροφή του, την εκπαίδευση, το σπιτάκι του, το γιατρό του..πρέπει να τα σκεφτούμε κι αυτά πριν αποφασίσουμε τελικά.

Εδώ να πω ότι εμείς (εγώ και ο αδερφός μου) όταν ήρθε η ώρα μας να διαλέξουμε σκύλο πήγαμε σε ένα κτηνιατρείο που χάριζε ημίαιμα. Η χαρά μας ήταν ατελείωτη, δεν πληρώσαμε 500-700 ευρώ για σκύλο "μάρκα" και γλυτώσαμε και ένα σκυλάκι από το δρόμο. Αν μπορείτε κάντε το κι εσείς. Αν ανοίξετε μια εφημερίδα θα εκπλαγείτε από το πόσα ημίαιμα σκυλάκια και κεραμιδογατάκια χαρίζονται σε πραγματικούς ζωόφιλους. Κάθε φορά που ένας φίλος μου λέει ότι υιοθέτησε (τέλεια λέξη) ημίαιμο κούταβο ή γάτο χαίρομαι διπλά! Στη φωτογραφία..ο δικός μας παππούλης πια, Ερμής!

8 σχόλια:

  1. Απόλυτο δίκιο, κι ο δικός μας Μανου, από σκουπιδοντενεκε μαζεύτηκε και τώρα αγκαλιά με την Μάνια όλο χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά τα είπες ! Κάποιοι όντως νομίζουν είναι παιχνίδι, μα είναι μια ζωούλα. Και γω απο το δρόμο τη μάζεψα τη δικιά μου, αυτή με βρήκε δλδ και τώρα είναι η καλύτερη μου φίλη !!
    Καλή εβδομάδα και πολλά φιλάκια **

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι μια βδομάδα περίπου που σας διαβάζω και μου αρέσουν πολύ οι αναρτήσεις σας. Περυσι το σχολείο μας συμμετείχε στο διαγωνισμό της gawf και μάλιστα είχαμε μαθήτρια με βραβείο. μπορείτε να δείτε εδώ την ανάρτηση http://ekfrasi-edu.blogspot.com/2011/06/blog-post_134.html. Ασχοληθήκαμε πολύ με το θέμα και ομολογώ ότι οι μαθητές ήταν πολύ ενημερωμένοι κι ευαίσθητοι. Για όποιον ενδιαφέρεται το site gawf είναι http://www.gawf.org.uk.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλες οι συμβουλές είναι πραγματικά πολύτιμες. Ο δικός σας ο Ερμής είναι πολύ γλυκούλης με τα γυαλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς σε βρήκα και εγώ! Τι όμορφο blog και πολύ ενδιαφέρων post!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι πραγματικά φοβερό δώρο για τα πιτσιρίκια αλλά ένα σκυλάκι απαιτεί πολύ χρόνο και φροντίδα... Θα ήθελα πάρα πολύ να παίρναμε στη μικρούλα μας ένα, αλλά αφενός τα σημερινά ωράρια εργασίας, αφετέρου το γεγονός ότι ζούμε σε διαμέρισμα πόλης, το καθιστούν προς το παρόν απαγορευτικό! Ο Ερμής με τα γυαλάκια του όλα τα λεφτά! Φιλιά, καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω ότι όλα τα παιδάκια θα ξετρελαινόντουσαν με ένα τέτοιο δώρο! Ο Ερμής είναι τέλειος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή