Σελίδες

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Οικογενειακές διακοπές !

Ξέγνοιαστοι γονείς που διαβάζουν βιβλία στην παραλία, παιδάκια που χτίζουν καστράκια στην άμμο, απογευματινές βόλτες στο ηλιοβασίλεμα και βραδινή έξοδος για παγωτό είναι κάποιες από τις πιο καλές ιδέες για μια πετυχημένη....διαφήμιση !

Τα υπερκινητικά και πονηρά
παιδιά μας θα κάνουν πάλι τα κόλπα τους για να ξεφύγουν από το άγρυπνο βλέμμα μας..πρέπει λοιπόν να είμαστε σε επιφυλακή..εμείς για φέτος την υπερκινητικότητα την γλυτώνουμε καθ'ότι ούτε καθιστές δεν καθόμαστε ακόμα..χεχε..

Για να καταφέρουμε να απολαύσουμε τις ονειρεμένες οικογενειακές διακοπές μας, ας εφαρμόσουμε τις παρακάτω συμβουλές:
  • Να δούμε το ταξίδι σαν διασκέδαση! Αν το ταξίδι είναι μακρύ και κουραστικό και θέλουμε να αποφύγουμε νευράκια και..κρίσεις ενώ προσπαθούμε να ελέγξουμε τα μικρά μας πρέπει να τα προετοιμάσουμε. Να τους εξηγήσουμε τους κινδύνους που διατρέχουν και πόση ώρα θα κρατήσει το ταξίδι ενώ θα βρούμε δημιουργικούς τρόπους να τα απασχολήσουμε. Έτσι, θα μπορέσουμε κι εμείς να χαλαρώσουμε..λίγο!
  • Να μην ξεχάσουμε τα απαραίτητα φάρμακα. Όσοι με ξέρουν καλύτερα, γνωρίζουν ότι το φορητό καλοκαιρινό μου φαρμακείο φημίζεται σε όλα τα νησιά που δεν έχουν ούτε ιατρείο..από τη Σίκινο ως τους Αρκιούς! Γι'αυτό σας λέω: αντισηπτικά, αντιπυρετικά, οινόπνευμα, κρέμα για εγκαύματα, γάζες και τσιρότα, αντισταμινικά για τυχόν τσιμπηματάκια και κορτιζονούχα κρέμα. Α, και χαπάκια για τη διάρροια..οπωσδήποτε! Και για τα παιδάκια μας μαντηλάκια και πάνες!
  • Προγραμματείστε σωστά το ωράριο της ημέρας. Αν το παιδάκι κοιμάται τα μεσημέρια και νωρίς το βράδυ να μην το αλλάξουμε για να μην χάνει τον ύπνο του. Επιπλέον, θα έχουμε κι εμείς χρόνο για ξεκούραση!
  • Θέμα Αποσκευές. Το λέω κι εγώ για να το ακούω: όταν πάμε διακοπές ΔΕΝ μετακομίζουμε! Δεν χρειάζεται να πάρουμε μαζί τα πάντα. Για παράδειγμα, ας μην πάρουμε από εδώ παιχνίδια που μπορούμε να τα βρούμε στον προορισμό μας, όπως φουσκωτά δελφίνια κτλ. Μπλοκ ζωγραφικής και 1-2 κούκλες (για τα κορίτσια) είναι μια χαρά. Να πάρουμε απλά κι εύκολα ρουχαλάκια για τα παιδιά και για μας. Στο τέλος, την άμμο θα την βρούμε εκεί!
Ας ξεκινήσουμε με αυτά και ποιος ξέρει..μπορεί να θυμήσουμε και διαφήμιση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου