Σελίδες

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Εντάξει, θα οργανωθώ!

Μια μικρή αράχνη πήγε κι έκατσε στη γωνία του blog και με κοιτάζει απειλητικά! "Αν περάσουν κι άλλες μέρες και δεν γράψεις τίποτα, θα εγκατασταθώ" φαίνεται να μου λέει :-)

Και να'μαι λοιπόν, έτοιμη να οργανώσω επιτέλους το χρόνο μου, τουλάχιστον να προσπαθήσω! Δεν με φτάνουν πάλι οι ώρες της ημέρας και μου χτυπούν την πόρτα και οι δουλειές του φθινοπώρου. Και νοικοκυροκόριτσο δεν με λες... αλλά είπα να οργανωθώ καλύτερα φέτος. Όχι τίποτα άλλο, μετά από τη σημερινή εκπομπή των Mama Colada και τις σούπερ ντούπερ συμβουλές αποθήκευσης και καθαριότητας που και εγώ η ίδια βρήκα και μετέδωσα στον ιντερνετικό αέρα.. το χρωστάω στις άλλες δύο νοικοκυρές φίλες μου Σοφία και Κάλη...ε, μην με λένε και τελείως ανεπρόκοπη! 
Θα γράψω εδώ αυτά που μου φάνηκαν πιο έξυπνα και χρήσιμα από αυτά που είπαμε σήμερα στην εκπομπή! Έτσι θα τα έχω και γραμμένα σε λίστα και θα τα μοιραστώ και μαζί σας, για να τα κάνετε κι εσείς (αν δηλαδή δεν τα κάνετε ήδη..)

Επιχείρηση ντουλάπα!
  • Πριν ξεκινήσουμε τις ντουλάπες, τις καθαρίζουμε εσωτερικά με χλιαρό νερό και πράσινο σαπούνι. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα και μυρίζει και όμορφα!
  • Ξεκαθαρίζουμε τα ρούχα μας και δίνουμε ότι δεν μας κάνει και δεν έχουμε φορέσει τα τελευταία 3 χρόνια! Το έχω πάρει απόφαση..52 κιλά δεν θα ξαναείμαι ποτέ :-)
  • Και τα ρούχα των παιδιών επίσης! Και ότι δεν θέλουμε, μπορούμε να τα δώσουμε στο give the kids.
  • Κρεμάμε υφασμάτινες θήκες μέσα στη ντουλάπες και εξοικονομούμε χώρο για ζώνες, φουλάρια, τσάντες ή κοσμήματα.
  • Τα παπούτσια μέσα στα κουτιά τους με ταμπελάκι απ'έξω ή μέσα σε υφασμάτινες σακουλίτσες.
  • Βάζουμε και ωραία αρωματικά σαπουνάκια ή υφασμάτινα πουγκάκια με λεβάντα και έχουμε και ωραία μυρωδιά.


Πάμε στην κουζίνα!
  • Αν είναι η ώρα να κρύψουμε τα ασημικά (όσοι έχουμε) τα τυλίγουμε με καθαρές κόλλες τσόχας και δεν μαυρίζουν και δεν κάνουν γρατζουνιές.
  • Τα ασημένια μαχαιροπίρουνα καθαρίζονται και με λίγη οδοντόκρεμα..φανταστικό;!
  • Βάζουμε χάρτινα πιάτα ανάμεσα στα γυάλινα/πορσελάνινα που θέλουμε να κρύψουμε και έτσι τα προστατεύουμε.
  • Για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στα ντουλάπια, μπορούμε να τοποθετήσουμε αυτά τα γατζάκια (για τις πετσέτες) και να κρεμάσουμε εκεί τα καπάκια από τις κατσαρόλες.
  • Αντί για το συνηθισμένο ξίδι μπορούμε να βάλουμε μέσα στο βραστήρα ένα κοχύλι και δεν θα πιάνει άλατα! Καλέ, τι μαθαίνει κανείς!
  • Και κάτι που δεν ήξερα για το μαγειρικό λάδι: το βάζουμε σε μπουκαλάκι και το πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ που αναλαμβάνει και το ανακυκλώνει. Δεν το ρίχνουμε στο νεροχύτη γιατί πάει στη θάλασσα και μολύνει πάρα πολύ το περιβάλλον!

Εεεε.. εντάξει, αρκετά είναι για αρχή! Είπαμε κι άλλα βέβαια αλλά δεν θα τα κάνω και όλα και σίγουρα όχι σε 1 βδομάδα που πρέπει να απολογηθώ στις κυρίες καθαρούλες :-) 
Σας αφήνω και πάω προς την ντουλάπα.. να δω με τι θα πρωτοξεκινήσω!

post signature

11 σχόλια:

  1. Καλά η κουκουβάγια πάνω στην συμπαθή οικιακή συσκευή με ξετρέλανε! Χαχα Είσαι εντελώς κουκουβάγια! :D
    Α! Θα σε τσεκάρω την επόμενη βδομάδα, οπότε μελέτησέ τα, δοκίμασέ τα! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς έφυγε και η αράχνη από τον υπολογιστή... όχι τίποτα άλλο τις φοβάμαι κιόλας,χεχε! Και μην ξεχνάς τις λίστες σου, όπως θα έλεγε η αδερφή μου!!!! Τσεκ και φύγαμε για winter cleaning! Callie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εγω κατεβασα τα καλοκαιρινά και ανεβασα τα χειμερινα σημερα!
    Καλό μας ξημέρωμα :)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε συ φιλενάδα, ήρθα σπίτι σου μετά από τόσο καιρό καλοκαιρινής απουσίας για να δω τι κάνεις και να ξελαμπικάρω λίγο από τις δικές μου δουλειές και σε βρίσκω να μιλάς για δουλειές;;;;;;;;; Φεύγω όπως ήρθα. Απαπαπα. Με άγχωσες. Χαχαχα
    Σχετικά με τα tips ντουλάπας, είμαι 5 στα 6. Σε καλό δρόμο δηλ. Τα καλά παπούτσια που δεν έχω στην παπουτσοθήκη και τα έχω στην ντουλάπα, τα έχω σε κουτάκια με διαφάνεια μπροστά. Τα βρίσκεις στο γνωστό Σουηδικό μαγαζί και είναι πολύ πρακτικά.
    Άντε φεύγω, πριν με αγχώσεις και άλλο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά έκανες και τα έγραψες εδώ για όλες εμάς που δουλεύουμε και δεν μπορούμε να ακούσουμε την εκπομπή αλλά κι επειδή ... τα γραπτά μένουν!
    Φιλιά πολλά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά ακόμη τις σκεφτομαι ορισμένες από τις συμβουλές σας χτες! Τι ίστρος καθαριότητας μ έπιασε πριν και μετά την εκπομπή! Το ευχαριστήθηκα!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάρα πολύ χρήσιμες συμβουλές! Ειδικά αυτή για τις ντουλάπες και το πράσινο σαπούνι!! Thanks!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σούπερ συμβουλές!!! τέλειο αυτό με το κοχύλι!!!! καλή Κυριακή και καλή οργάνωση και τακτοποίηση!!! φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλέ, κοχύλι στο βραστήρα???? Θα το δοκιμάσω όπως και δήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μολις εγραψες για την ανακυκλωση λαδιου θυμηθηκα μια αναρτηση για αυτο το θεμα δυο χρονια πριν. Αν δεις ποιοι απαντανε.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή