Σελίδες

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Πήγα-είδα!

Δεν μπορώ να φανταστώ Σαββατοκύριακο χωρίς να πάμε κάπου ή να κάνουμε κάτι με τη μικρή. Είναι ευκαιρία να κάνουμε κάτι όλοι μαζί και να περάσουμε όμορφα με το παιδί μας. Το έχω ξαναπεί.. δεν μου αρέσει να μένει ο μπαμπάς πίσω (εκτός αν υπάρχει λόγος π.χ. να κρατήσει το μικρότερο παιδί). Να βλέπω μόνο μαμάδες με παιδιά στα θέατρα και οι μπαμπάδες έξω να πίνουν καφέ. Βάλτε τους να συμμετέχουν στη δραστηριότητα. Έτσι κι αλλιώς βλέπουν τα παιδιά λιγότερο από εμάς, γιατί να χάνουν τα φωτεινά πρόσωπα των πιτσιρικιών τους όταν βλέπουν μια παράσταση; Συμβουλή και προτροπή από μαμά κουκουβάγια: τα Σαβ/κα να πηγαίνετε σε παραστάσεις/δραστηριότητες all together!  

Να σας πω πού πήγαμε εμείς τον τελευταίο καιρό! Καταρχήν πήγαμε πριν 2 βδομάδες στον Ελληνικό Κόσμο και είδαμε τον Κύριο Κιχ το νούμερο 2 παρακαλώ! The sequel όπως λένε και οι Άγγλοι φίλοι μας :-) Η παράσταση λέγεται "Ο κύριος Κιχ & η επιστροφή της χαμένης σφραγίδας" και είναι βέβαια μια δημιουργία της αγαπημένης μου ομάδας Κοπέρνικος. Θα έλεγα ότι είναι για παιδάκια από 3 χρονών και πάνω. Και παρότι είναι το νούμερο 2 είναι εξίσου φανταστικό με το 1ο! Μια κόκκινη σκάλα, ένας αφηγητής (Α. Αγγέλου), ο κύριος Κιχ (Λ. Ελευθερίου) και το κοντρόλ με τους ήχους! Θα περίμενε κανείς πως μια παράσταση με έναν ηθοποιό και σκηνικό μια σκάλα θα ήταν βαρετή.. αλλά μόνο αυτό δεν είναι! Βασίζεται στους ήχους και στην εξαιρετική ερμηνεία του κεντρικού ήρωα, του κύριου Κιχ! Τα παιδιά μπαίνουν στη διαδικασία να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και βλέπουν πραγματικά τον ήρωα να κολυμπά, να μπαίνει σε αεροπλάνο, να παλεύει με τον κακό ακόμα και να χορεύει και να τραγουδά χωρίς.. να βγάζει ούτε λέξη :-) Το κοντρόλ δίνει όλους τους ήχους της παράστασης και αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον. 
Είναι μια δουλειά πολύ προσεγμένη που ξεχωρίζει καθώς δεν είναι συνηθισμένη καθόλου. Τη συστήνω με τα χίλια :-) Και προσοχή! Οι μεγάλοι μη τυχόν και δεν μπείτε να παρακολουθήσετε κι εσείς! Δεν θα πιστεύετε πόσο γρήγορα θα περάσει η ώρα και θα απολαύσετε αυτές τις μικρές στιγμές που απευθύνονται στο ενήλικο κοινό. Και χαίρομαι πάντα όταν οι συγγραφείς βάζουν 2-3 πραγματάκια και για μας, ειδικά όταν είναι πετυχημένα :-) Είπαμε.. μην την χάσετε, αξίζει να τη δείτε.  Καλέστε μόνο να σας κρατήσουν θέση! 


Πρωί Κυριακής είδαμε το άκρως Χριστουγεννιάτικο "ο Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη" μεταφορά από το βιβλίο του Κυριάκου Χαρίτου. Ο Χρήστος Χριστόπουλος που κάνει τον Φον Κουραμπιέ είναι και ο δάσκαλος της Αθηνάς στο θεατρικό παιχνίδι που κάνει στις Μικρές Ιστορίες οπότε ήξερα ότι είναι καλός :-) Αυτό το γιορτινό παραμύθι περιγράφει τον πόλεμο ανάμεσα στους κουραμπιέδες και στα μελομακάρονα. Και οι 2 ήρωες της παράστασης περνούν από δοκιμασίες με μοναδική αποστολή τους να φτάσουν στα ζαχαροπλαστεία στην ώρα τους. Ήταν πολύ αστεία παράσταση! Και πολύ διαδραστική! Τα παιδιά συμμετείχαν πάρα πολύ σε όλες τις φάσεις του έργου! Τι συνθήματα, τι τραγούδια, φωνές, μουσικές, μερικές στιγμές γινόταν ένας ωραίος χαμός! Εννοείται τη συστήνω! Για παιδάκια από 3 και πάνω νομίζω. Εμείς την είδαμε στις Μικρές Ιστορίες αλλά ακούω ότι παίζεται και σε πολλούς δήμους, στο χώρο των εκδόσεων Μεταίχμιο και σε διάφορους άλλους χώρους, οπότε ψάξτε! Αν παίζεται κάπου κοντά σας, είναι ότι πρέπει για αυτή την περίοδο! Τα παιδιά θα διασκεδάσουν και υπάρχει και ένα όμορφο μήνυμα στο τέλος :-)     


Αυτά προς το παρόν! Ψάχνω τώρα να δω αν θα βρω κάτι ενδιαφέρον να δούμε τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων! Αν έχετε να μου προτείνετε κάτι, παρακαλώ γράψτε μου! Και να θυμάστε.. το θέατρο κάνει πολύ καλό στα παιδιά, είναι ένας μοναδικός ζωντανός κόσμος γεμάτος συναισθήματα, μηνύματα, μουσικές που εξάπτει τη φαντασία τους! Και είπαμε... all together :-)


post signature

5 σχόλια:

  1. Αν σου πω ότι το συγκεκριμένο έργο το έπαιξαν στο νηπιαγωγείο του Νικόλα πρόπερσι!! Και εκείνος έκανε τον ζαχαροπλάστη!! Είναι πολύ ωραία ιστορία πράγματι. Καλά Χριστούγεννα Βεράκι να έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Moυ αρέσει αυτή η στήλη σου, με ξεσηκώνει, καθώς δεν είμαι και πολύ του θεάτρου! Και όντως οι μπαμπάδες είναι must!!! Εμείς τα λέμε! Φιλάκια!!! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα στο ότι πρέπει όλοι μαζί (εφόσον είναι εφικτό!) να περνάμε τις ώρες μας με τα πιτσιρίκια!
    Καλά να περνάτε!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και για τα δύο έχω ακούσει τα καλύτερα. Αφού το επιβεβαιώνεις και εσύ, να το βάλω στο πρόγραμμα λοιπόν. Άλλωστε είμαστε fan του θεάτρου. Πετάμε τη σκούφια μας.
    Καλές γιορτές να έχεις Βέρα μου με την κουκουβαγιοφαμίλια.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή