Σελίδες

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Μαγειρεύουμε για καλό σκοπό!

Αφού ανταλλάξαμε 1-2 μηνύματα στο facebook, βρέθηκα με ένα χαμόγελο και μια απορία να έχω συμφωνήσει με τη Εύα Funky Cook να βοηθήσουμε μαζί με τη Σοφία και την Κάλη στο Food4Good που γίνεται αυτή την Κυριακή. Το χαμόγελο γιατί χάρηκα που μαζί με τα κορίτσια θα κάναμε κάτι απλό και θα προσφέραμε συγχρόνως και η απορία γιατί σκεφτόμουν πώς θα φτιάχναμε 400 μερίδες ρυζόγαλο :-)

Οι μέρες περνούσαν κι εγώ δοκίμαζα συνταγές. Ώσπου ήρθε η Αθηνά Sugar Buzz στο chat που μιλούσαμε και μας έδωσε τη συνταγή της μαμάς της. Την έφτιαξα και ήταν τέλεια, πεντανόστιμη! Την Τετάρτη μετά την εκπομπή συναντηθήκαμε σε ένα πάρκινγκ στην Κηφισίας ανταλλάξαμε χαμόγελα, κουβέντες, 30 λίτρα γάλα και 6 κιλά ρύζι. Και ξεκινήσαμε να ετοιμαζόμαστε.


Να σας πω και ακριβώς τι θα γίνει στην πόλη μας. Το Food4Good και η Maggi ετοιμάζουν τραπέζι αύριο Κυριακή 02/11 από τις 12:00-16:00 στο κέντρο της Αθήνας, στο ιστορικό κτίριο του περιοδικού Ρομάντζο. Οι Food bloggers της πόλης μαγειρεύουν μαμαδίστικα φαγητά που όλοι αγαπάμε και φτιάχνουμε στο σπίτι μας (ή τρώμε στο σπίτι της μαμάς μας). Θα σας περιμένουμε με ένα πλούσιο μπουφέ που θα είναι στη διάθεση σας με κόστος 5 ευρώ μόνο! Όσοι έρθουν δηλαδή θα δώσουν 5 ευρώ και θα φάνε κανονικότατα από όλα τα πιάτα που θα λιγουρετούν :-) Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση του ΣΚΕΠ, τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης Για Παιδιά και Νέους. 

Και να'μαι εδώ στην κουζίνα μου, να ετοιμάζω ρυζογαλάκια! Από βραδύς ξεκίνησα που λέει και το τραγούδι! Και τώρα που σας γράφω.. έχω ακόμη 2 κατσαρόλες να φτιάξω! Και επειδή το ξέρω πως δεν θα καταφέρετε να έρθετε όλοι, θα σας δώσω και τη συνταγή να την κάνετε και να την ευχαριστηθείτε.


Ρυζόγαλο πεντανόστιμο
Υλικά για 4-5 μερίδες (μπωλάκια):
750 γρ. γάλα φρέσκο
125 γρ. ρύζι γλασέ
500 γρ. νερό
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Κανέλα για σερβίρισμα

Ξεπλένουμε το ρύζι. Βάζουμε το νερό να βράσει. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει και όταν δούμε ότι έχει απορροφήσει το νερό και έχει σχετικά μαλακώσει – περίπου 10’- προσθέτουμε το γάλα. Έχουμε κρατήσει μισή κούπα από το γάλα στην οποία διαλύουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Συνεχίζουμε να βράζουμε το ρυζόγαλο ανακατεύοντας συνεχώς και μόλις δούμε ότι έχει μαλακώσει το ρύζι, προσθέτουμε την κούπα με το γάλα-κορν φλάουρ-ζάχαρη. Όταν δούμε ότι αρχίσει και πήζει αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Μοιράζουμε σε μπολάκια και σερβίρουμε με κανέλα.

Tips! Μην χαζεύετε και δεν ανακατεύετε, αρπάζει πολύ εύκολα! Και όταν βάλετε το κορν φλάουρ χαμηλώστε λίγο την ένταση. Και μην φύγετε καθόλου από εκεί! Είπαμε, αρπάζει εύκολα :-)

Οπότε.. μαγειρεύουμε για καλό σκοπό! Και πολύ χαίρομαι που το κάνουμε και σαν Mama Colada αυτό, μαζί με τα κορίτσια! Αν λοιπόν, σας κάνει όρεξη... ελάτε κέντρο Αθήνα, στο Ρομάντζο! Food4Good από τις 12:00 μέχρι τις 16:00. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα του event στο facebook. Εννοείται θα είμαστε κι εμείς εκεί να σερβίρουμε ρυζογαλάκια :-)


post signature

8 σχόλια:

  1. Εννοειται πως θα ειμαστε εκει και περιμένουμε να δοκιμάσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα είμαστε εκεί αγαπημένες μου mama colada να φάμε και να στηρίξουμε την προσπάθειά όλων σας!!!! Κανονίστε, θα έρθω πολύ πεινασμένη!!!!
    Πήρα και τη συνταγούλα μου να τη δοκιμάσω μιας και αγαπάμε ρυζογαλάκι με μπόλικη κανελλίτσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετική η προσπάθεια σας! Να είστε όλες καλά!
    Κρατώ τη συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όμορφη ιδέα
    Όσο για το ρυζόγαλο φαίνεται πεντανόστιμο
    Καλό μήνα.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα που το δοκίμασα, μπορώ να πω ότι ήταν πεντανόστιμο!!! Μπράβο!!! Ήσασταν φοβερή τριάδα! Χαμογελαστή και πολύ κεφάτη! Έτσι να είστε πάντα!!!
    Φιλάκιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω το κουκουβαγιορυζογαλάκι σου. Είμαι σίγουρη ότι μετά από τόσες κατσαρόλες, του πήρες τον αέρα κ έγινες master chef. Ήταν να έρθω αλλά ένα πρωινό playdate κ ένα απογευματινό παιδικό πάρτυ, δε μου άφησαν χρόνο. Θα δοκιμάσω τη συνταγή της Αθηνάς όμως με την 1η ευκαιρία ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο σας,κορίτσια, το διάβασα και στα Ανθομελάκια, αλλά ήθελα να το πω και σε σένα προσωπικά γιατί αυτό που κάνετε το αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ δεν ήρθα, ριζογαλάκι όμως μου αρέσει εφόσον είναι σπιτικό και υπόσχομαι να δοκιμάσω την συνταγή σας. Μπράβο σας κορίτσια!!! Πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή