Σελίδες

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Δυναμωτικό πρωινό!

Πόσο ζηλεύω αυτά τα αμερικανικά πρωινά…  Μαζεύονται όλοι στην κουζίνα, συζητάνε για το πρόγραμμα της ημέρας και τρώνε κανονικά πρωινό καθιστοί. Δεν αρπάζουν ένα τοστ και φεύγουν. Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται μόνο στις ταινίες ή και στην πραγματικότητα, αλλά εμείς δεν το έχουμε στην καθημερινότητά μας. Συνήθως πίνουμε καφέ στο όρθιο και παίρνουμε (αν πάρουμε) ένα τοστ/κουλούρι/κριτσίνι στο χέρι. Και το παιδί πίνει το γάλα του, ενώ εμείς του φοράμε τα παπούτσια του μπας και γλυτώσουμε χρόνο και είμαστε στην ώρα μας για το σχολικό. Λέμε και μια βιαστική καλημέρα και ξεκινάμε το τρέξιμο. Πολύ θα μου άρεσε αν έστω λίγο πλησιάζαμε το κινηματογραφικό πρότυπο (έχω κι αυτό το κόλλημα με το σινεμά, να προσπαθώ να αντιγράψω καταστάσεις).

Ευτυχώς, έχουμε τα Σαββατοκύριακα και μπορούμε να ξεκινήσουμε από εκεί. Και δεν χρειάζονται ακριβά υλικά ούτε περίπλοκες συνταγές. Μόνο καλή διάθεση και όρεξη για να φτιάξουμε οικογενειακό πρωινό και να κάτσουμε όλοι μαζί στο μπαλκόνι, όσο μας το επιτρέπει ο καιρός. Αυγά ποσέ (έτσι για αλλαγή), ψωμάκι φρυγανισμένο (στην τοστιέρα), τσουρεκάκια, τυροπιτάκια (χθεσινά), πορτοκαλάδα, καφές και φυσικά γάλα για το νήπιο. Και μουσική :-)


Κάτσαμε λοιπόν στο μπαλκόνι μας και συζητήσαμε το πρόγραμμα του Σαββάτου και της Κυριακής, το οποίο συμπεριλάμβανε (στάνταρ) παιδικό πάρτυ και βόλτες. Εμείς κάναμε τα αυγουλάκια σαντουιτσάκια με ντομάτα και η Αθηνά ἐτρωγε ψωμάκι και ωραιότατο λαδοτύρι που αγοράσαμε από την Τραχειά γυρνώντας από Ερμιόνη. 



Είχαμε βέβαια και κάτι νέο στο τραπέζι μας. Καινούριο γάλα για την Αθηνά. Η Nestle μας πρότεινε να δοκιμάσουμε το νέο εμπλουτισμένο γάλα sChOOL, σχεδιασμένο ειδικά για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Και αφού με μεγάλη περηφάνεια (κου-κουού) ανήκουμε πια κι εμείς σε αυτό το γκρουπ δεχτήκαμε την πρόσκληση και βάλαμε το νήπιο να δοκιμάσει. Ήπιε και το ποτήρι με το γάλα και ένα μικρό μπωλ με δημητριακά! Εννοείται δοκίμασα κι εγώ, άλλωστε είπαμε... ανήκου-με στην προσχολική ηλικία :-)


Λοιπόν, τι έχει αυτό το γάλα και γιατί το δοκιμάσαμε. Είναι μία πολύ καλή πηγή σιδήρου και από όσο γνωρίζω (και διαβάζω) αυτό χρειάζονται τα παιδιά για τη φυσιολογική και πνευματική ανάπτυξη τους. Σίδηρο καθώς και όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να ανταποκριθούν καλύτερα στο καθημερινό τους πρόγραμμα. Ειδικά για τώρα που ξεκινούν σχολείο (μετά τη χαλαρουίτα του καλοκαιριού) και χρειάζονται "ειδικές δυνάμεις" για να συνηθίσουν το νέο πρόγραμμα. Και είναι και το άλλο που σας έλεγα, οι δραστηριότητες. Μπαλέτο, ποδόσφαιρο, δημιουργικά εργαστήρια, μουσικά μαθήματα.. και τόσα άλλα που θέλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά. Πώς θα τα κάνουν όλα αυτά αν δεν έχουν ενέργεια στο φουλ; Και αφού αυτό το γάλα είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά μπορούμε άνετα να το βάλουμε στη λίστα μας :-) Γάλα sChOOL από τη Nestle για δυναμικό back to school δηλαδή! Να μην ξεχάσω να σας αναφέρω σε περίπτωση που το ψάξετε, πως το βρήκα στο διάδρομο με τα εβαπορέ, δίπλα στα παιδικά γάλατα.



Όσο για το πρωινό, είπαμε. Να κάνουμε μια προσπάθεια (το λέω σε σας για να το κάνω κι εγώ) για ένα πιο όμορφο πρωινό στην καθημερινότητά μας. Να προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό το μισάωρο λίγο πιο οικογενειακό, πιο μαμαδίστικο! Και λέω μαμαδίστικο γιατί εμείς θα σηκωθούμε λίγο πιο νωρίς για να το οργανώσουμε και θα το κάνουμε και με τη σπέσιαλ φροντίδα μας. Και αν δείτε ότι και το δικό σας πρόγραμμα είναι φουλ... πιείτε κι εσείς ένα ποτηράκι sChOOL της Nestle. Δεν χρειάζονται μόνο τα πιτσιρικάκια μας δυναμωτικό πρωινό :-)

 
post signature

14 σχόλια:

  1. Λατρεύω τέτοια πλούσια πρωινά! Όμως κόλλησα με τα ποτηράκια snoopy! Από πού είναι;; (θέλωωωωω!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι από το zara home! Έχει γενικά πολύ ωραία πιατάκια, ποτηράκια!

      Διαγραφή
  2. Αυτα τα οικογενειακα πρωινα κι εγω τα αγαπώ.. Οι Αμερικάνοι πάντως σηκώνονται απο τις 6 κυρια Βέρα μου..μη πω και πιο νωρίς.. Οπότε μη ζηλεύεις..χιχιχι.. Εμείς γάλα πίνουμε φρέσκο.. του ψυγείου.. Ο Νικόλας δεν τα συμπάθησε ποτε τα εκτός.. και δεν τα ηπιε.. Τα ποτηρακια τελεια!! Εμείς ετσι τρωμε πρωινο τα Σαββατοκυριακα.. και οταν ο Αντωνης ειναι σπίτι.. Τις καθημερινες κάτι σε πιο απλο.. φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τις 6;;;; Καλά, δεν είπα να σηκώνομαι και τόοοοσο νωρίς :-) Οπότε, κρατάμε τα Σαβ/κα μάλλον, ε;
      Κι εμείς φρέσκο πίνουμε απλά είπαμε να δοκιμάσουμε και αυτό!

      Διαγραφή
  3. Το πιστευετε τωρα αυτο ή γινετε χάριν της διαφήμισης ?
    Πιστευετε πραγματικά οτι το γάλα ειναι καλή πηγή σιδήρου ? Που να του ρίξουν μέσα ολοκληρη σιδηρουργία ποτε δεν θα γινει το γάλα πηγη σιδήρου . Δεν περναει πλεον το μαρκετινγκ του γερά κοκκαλα και το γυρισανε στον σιδηρο ?
    Μαθετε στα παιδια σας τι ειναι το πραγματικό υγιεινό (με τις "παρασπονδίες") πρωινο . Αυτο πραγματικά που θα δυναμώσει . Ναι στα αυγά , στα φρούτα , τα λαχανικά , το βουτυρο , το μέλι , το τυρί , το πραγματικό γιαουρτάκι ! Μακρια απο τα επεξεργασμένα τροφιμα !
    Γαλα κονσερβα και θελουμε να φαινετε υγιεινο , μηπως και φρέσκο ? Ε δεν γινετε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβάζω γενικά πάρα πολλά για το γάλα τον τελευταίο καιρό. Εμείς πίνουμε φρέσκο γάλα και δεχτήκαμε απλά να δοκιμάσουμε και αυτό. Δεν βρίσκω τίποτα κακό στη δοκιμή :-) Για όλα τα υπόλοιπα που λες για το πρωινό, εννοείται συμφωνώ! Μακάρι να προλάβαινα κάθε μέρα να ετοιμάζω κάτι θρεπτικό για πρωινό, αυτό ακριβώς είναι και το κεντρικό θέμα μου. Ελπίζω τουλάχιστον τα Σαβ/κα να φτιάχνω πάντα πλούσιο πρωινό :-)

      Διαγραφή
  4. Προτιμάμε το φρέσκο γαλατάκι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως είπα και παραπάνω, και η δική μας μικρή πίνει φρέσκο. Απλά δοκιμάσαμε και αυτό :-) Ελπίζω να μην μένουμε μόνο στο γάλα και να βρίσκουμε λίγο χρόνο να ετοιμάσουμε και κάτι παραπάνω βέβαια για να ξεκινά η μέρα μας με δύναμη και καλή διάθεση!

      Διαγραφή
  5. Παρόλο που το πρωινό είναι ίσως το αγαπημένο μου γεύμα της ημέρας, σε καθημερινή βάση δεν γίνεται να εφαρμοστεί αυτή η τόσο όμορφη κατάσταση που περιγράφεις, τουλάχιστον όχι στο σπίτι μας.
    Σκέψου ότι ήδη σηκώνομαι από τις 6.30 για να προλάβουμε να φύγουμε μέχρι τις 8!
    Τα σαββατοκύριακα ωστόσο επιδιώκω να φτιάχνω ένα πιο πλουσιοπάροχο πρωινό. Όχι μόνο το ευχαριστιόμαστε όλοι και γεμίζουμε ενέργεια, αλλά επιπρόσθετα επικοινωνούμε, μιλάμε και μοιραζόμαστε τα νέα μας!
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα, είναι η πιο ωραία ώρα της ημέρας! Είμαστε όλοι φρέσκιοι φρέσκιοι, χωρίς γκρίνιες, με καλή διάθεση! Έχουμε τα Σου-Κού για να φτιάχνουμε τα πιο πλούσια πρωινά μας ευτυχώς :-)

      Διαγραφή
  6. Θέλω αυτό το πρωινό τώρα!!!! Πεινάω, γουργουρίζει η κοιλιά μου και είμαι κολλημένη στον υπολογιστή! Με έπεισες πάω για γαλατάκι και πρωινό τώρα!!! Σε φιλώ. Κάλη (άλλα είχα γράψει στο πρώτο σχόλιο,σνιφ! Μάλλον έφυγα από την σελίδα πριν δημοσιευτεί!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν και δεν τρωω πρωινό, δεν κατεβαινει μπουκια το πρωι. Οι φωτογραφίες σου με εκαναν να το λαχταρισω σα μικρό παιδί!
    Καλή εβδομάδα!
    Φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχώς και εμείς είμαστε του Σαββατοκύριακου πρωινού... Μακάρι να μπορούσα να το κάνω κάθε μέρα αλλά δυστυχώς στις 8 που ξυπνάει το Θανασάκι έγώ πίνω τον δεύτερο καφέ στη δουλεία!
    Αλλά το σαββατοκύριακο δίνω μεγάλη παράσταση!!!! Τι pretzel, τι pancakes οτι θές! Γιαυτό και πήραμε έκαστος 10 κιλά!!! (κυριολεκτώ....)
    Όσο για το γάλα, η αλήθεια είναι οτι πολλά ακούγονται, δεν θα ξεχάσω που πριν κλείσει τα δυο ο Θανάσης του έδινα φρέσκο γάλα ειδικό για την ηλικία του (απο 12 μηνών έλεγε!) και μόλις το έμαθε ο παιδίατρος μου έγινε πυρ και μανία, φωνάζοντας ποιος εγκληματίας κυκλοφορεί φρέσκο γάλα για πριν τα δυό! Τι να πεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην κολλάς...και εγώ στη μικρή μου που είναι σχεδόν 3 ετών δίνω nestle το 2. Αν και έχουμε δικό μας φρέσκο κατσικίσιο γάλα και μπορώ να της δίνω το αφήνω ακόμα (λόγω διαφόρων κρουσμάτων μελιταίου πυρετού).
    Όσο για το πρωινό δεν μπορούμε να το εντάξουμε ακόμα στην καθημερινότητά μας σε αυτή τη μορφή αλλά προβλέπεται! Πάντως όσοι μπορείτε να το κάνετε! Αν και κάποιοι συγγενείς που έχω στην Αμερική για να ετοιμαστούν και να φάνε πρωινό όλοι μαζί ξυπνούν από τις 5-6 το χάραμα...αυτό δεν αντέχετε...με την τσίμπλα στο μάτι να τηγανίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή