Σελίδες

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Επίσκεψη στο οδοντιατρείο..

Πριν 10 μέρες περίπου η μικρή έπεσε και χτύπησε το δόντι της. Κουνιόταν λίγο αλλά δεν έκανα τίποτα. Και προχθές παρατήρησα ότι άρχισε να γκριζάρει.. Μίλησα με τον δικό μου οδοντογιατρό και μου συνέστησε να πάμε σε παιδοδοντίατρο. Και πήγαμε. Και ήταν παραπάνω από εντάξει!
Είχαμε προετοιμαστεί από το σπίτι και το είχα πει και στη δασκάλα της στον παιδικό και της είχε μιλήσει κι εκείνη. Φτάσαμε στο οδοντιατρείο λοιπόν. Στο σαλονάκι της αναμονής είχε ένα μανάβικο και διάφορα άλλα παιχνίδια. Η Αθηνά ενθουσιάστηκε και άρχισε να παίζει. Στο μεταξύ βγήκαν 2-3 παιδάκια από μέσα, όλα με χαμόγελο! Και έλεγαν όλα "ευχαριστώ, ευχαριστώ..θα ξανάρθουμε!". Εγώ κοιτούσα με απορία, δεν το περίμενα καθόλου! Φανταζόμουν ότι θα ήταν όπως στον παιδίατρο που βγαίνουν τα μισά κλαμένα..


Περάσαμε μέσα όταν μας φώναξαν και βιάστηκα να συστήσω στην Αθηνά τη γιατρό:
- Αθηνά, η κυρία Ματίνα!
- Όχι Ματίνα.. Άριελ! απαντάει εκείνη.
Και βλέπω ότι φοράει μια ιατρική ποδιά με την Άριελ και η βοηθός της μια μπλούζα με τη Hello Kitty! Άρχισε λοιπόν να μιλάει στη μικρή, της έδωσε κι ένα κόκκινο καθρεφτάκι και εκείνη μόνη της σκαρφάλωσε στην καρέκλα! Ξάπλωσε, κράτησε το καθρεφτάκι ανάλογα με τις οδηγίες της κυρίας Άριελ, άνοιξε το στόμα και ξεκίνησε η εξέταση που ήταν αρκετά σύντομη. Έκλαψε λίγο αλλά το ξέχασε στο λεπτό. Έκανε και τσουλήθρα για να κατέβει από την καρέκλα! Και έτρεξε μέσα στο μανάβικο (αλοίμονο). 
Η γιατρός μας εξήγησε τι είχε γίνει και ότι πρέπει να έχουμε το νου μας μήπως πρηστεί το δόντι (και το ούλο) και χρειαστεί τελικά απονεύρωση.. Με τρομάζει λίγο η ιδέα αλλά μετά από την πρώτη εμπειρία μας στο οδοντιατρείο δεν φοβάμαι τόσο! Απαντήθηκαν όλες μας οι απορίες και μένει μόνο να προσέχουμε από εδώ και πέρα. Πριν φύγουμε η κυρία Ματίνα φώναξε μέσα την Αθηνά να της δώσει κάτι. Και σκέφτηκα εγώ.." σιγά μην πάει πάλι μέσα.." και βουρ η δικιά σου έτρεξε μέσα! Φόρεσε στα αυτάκια αυτοκόλλητα σκουλαρίκια αστεράκια και πήρε και βραχιόλι! Και μετά.. "ευχαριστώ κυρία Ματίνα, θα ξανάρθουμε!" Ε, τι άλλο να σας πω! 
Χαίρομαι πάντα όταν γνωρίζω γιατρούς που ασχολούνται με παιδιά και έχουν τέτοιο χάρισμα επικοινωνίας μαζί τους! Όσο για την απονεύρωση αν χρειαστεί, παρότι θα είναι ταλαιπωρία για τη μικρή..θα την πάω στο ιατρείο χωρίς φόβο και άγχος!

post signature

21 σχόλια:

  1. Μπράβο στην τόσο όμορφη προσέγγιση! Ελπίζω όλα να πάνε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ελπιζω να μην χρειαστει να ξαναπατε!!!Παντως ειναι πολυ ωραιο οταν ανθρωποι που το επαγγελμα τους εχει να κανει με παιδια να το κανουν με τοση αγαπη!!αν και οποτε χρειαστουμε θα σου στειλω για πληροφοριες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι καλά!!!!!
    Κρίμα που οι μεγάλοι δεν μπορούν να πάνε στην κυρία αυτή..!!
    Περαστικά να είναι και να μην χρειαστεί απονεύρωση!!

    Φιλάκια πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή Βέρα,
    ενθουσιάστηκα με την περιγραφή σου και επειδή ψάχνω κι εγώ αυτές τις ημέρες παιδοδοντίατρο για τη μικρή μου, θα μπορούσες να μου στείλεις περισσότερες πληροφορίες; (όνομα, τηλέφωνο, περιοχή) Σ' ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι πολύ σημαντική ηυ πρώτη εμπειρία με τον οδοντίατρο και μου φαίνεται οτι διαλέξατε το κατάλληλο ατομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτή η συμπεριφορά της παιδιάτρου είναι πολύ σπουδαία!
    Το παιδί δεν πρέπει να φοβάται τους γιατρούς!
    Μπράβο!
    Φιλάκια, Βερούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως δέχεται και μαμάδες η κυρία Άριελ;
    Εγώ ακόμα και τώρα φοβάμαι κάθε φορά που πηγαίνω στην οδοντίατρο μου και ας είναι φοβερή η κοπέλα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καταπληκτική! Ειναι ωραιο να εχουν καλή σχεση με τους γιατρους γενικα. Αλήθεια από τιμες τι λεει? Περαστικά σας!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τι καλά!! ο οδοντίατρος είναι πολύ σημαντικός...Ευτυχώς η κυρία Ματίνα-Άριελ φαίνεται καταπληκτική.. Ελπίζω το δόντι να μην σας δημιουργήσει πρόβλημα..πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θέλω κι εγώ αυτοκόλλητα σκουλαρίκια!!
    Τι καλά!! Ο οδοντίατρος είναι μία ειδικότητα από τις πιο τρομακτικές!! Αν κατάφερε η μικρή να το αντιμετωπίσει έτσι, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα με κανέναν γιατρό!!

    Φιλιά και εύχομαι τα καλύτερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Την θέλω αυτή την παιδοδοντίατρο. Σου το ξαναείπα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εντάξει!Αυτή η γυναίκα πρέπει να αγαάει πολύ τα παιδιά!Μπράβο της!Την αγάπησα χωρίς τη γνωρίζω...!Αν τη χρειαστούμε θα σου στείλω μνμ!
    Πήγαμε σε μία να ρίξει μιά ματια αλλά δεν τρελάθηκα κι όλας...!
    Οσο για τα αυτοκόλλητα σκουλαρίκια τα ζήλεψα!!!Έβαζα κι εγώ μικρή συνέχεια!!!Χαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε τέτοια γιατρό θα ήθελα να πάω κι εγώ!!! Αυτή η γυναίκα δεν είναι γιατρός, είναι θησαυρός!
    Άσε που θα έφευγα και με σκουλαρικάκια στ' αυτιά... ;-)
    Φιλάκια και περαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εντάξει πρέπει να βρω και εγω μια καλή παιδοδοντίατρο!! Αυτή μάλλον ειναι σε άλλο επίπεδο απο την δικιά μου παιδοδοντίατρο που είναι για κλάμματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ πάντως θα πάω στην Άριελ σας την κόρη μου διότι τον δικό μας παιδοδοντίατρο τον έχει black list!!!
    Σ'ευχαριστούμε πολύ Βεράκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μήπως ξέρεις τι ντύνεται όταν την επισκέπτονται αγοράκια (να ξέρω βρε παιδάκι μου, αν θα πάω τον μικρό εκεί!);
    Ασχέτως πλάκας, είναι τρομερά σημαντικό το παιδί να αγαπήσει από μικρό τον οδοντίατρο (σε αντίθεση με τους περισσότερους ενήλικες που τον μισούν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πόσο υπέροχο είναι το γεγονός ότι αλλάζουν τα δεδομένα! Παλιότερα ένας οδοντίατρος αναλάμβανε να κάνει τα πάντα... Τυχερά τα μικρά μας που δεν θα αισθανθούν τον τρόμο της επίσκεψης στο οδοντιατρείο!!!! Συγχαρητήρια και στη γιατρό σας για το πάθος της!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έχω παιχνιδάκι για εσένα.... Πέρνα μιά βόλτα! http://eleannasdeardiary.blogspot.gr/2013/11/blog-post_3036.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή