Σελίδες

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Καινούριοι βασιλικοί!

Από το Μάϊο που ανοίγει ο καιρός με πιάνει κάτι με τα φυτά. Αγοράζω καινούρια λουλούδια, τρέχω σε εκθέσεις, βάζω το Νίκο να παίζει τον κηπουρό, να μεταφυτεύει, να ρυθμίζει το ποτιστικό, γενικά να κηπουρεύουμε όλη την ώρα! Με το που μπαίνουν οι καλοκαιρινοί μήνες το ενδιαφέρον μου γυρίζει στα αρωματικά φυτά. Δυόσμος, αρμπαρόριζα, μαντζουράνα, μέντα και βασιλιάς όλων.. ο βασιλικός! Στην Αθήνα έχω 2-3 να φροντίζω. Εδώ στην Ερμιόνη έχουμε 4 ή μάλλον είχαμε 4...

Να σας πω τώρα τι έγινε.. Κάθε απόγευμα βγαίνουμε με την Αθηνούλα βόλτα. Πάμε μέσα από τα στενά, στο λιμάνι και γύρω γύρω παραλιακά. Στο δρόμο μας πολλές ταβέρνες. Ε, να σας πω τι ζηλεύω κάθε απόγευμα εδώ και 1 μήνα; Όχι τα καλαμαράκια, τα χταπόδια, τις μυρωδιές.. Ζηλεύω τους βασιλικούς τους! Πανύψηλοι και καταπράσινοι, κοντούληδες και φουντωτοί κάθονται  φρεσκοποτισμένοι μέσα στις γαλάζιες γλάστρες τους και κοιτάζουν με βασιλικό ύφος.. Καμμία σχέση με τους δικούς μου στην Αθήνα. Τι να συγκρίνουμε, αυτοί εδώ αναπνέουν και άλλο αέρα! Την προηγούμενη βδομάδα πηγαίνοντας στη θάλασσα είδα ένα φορτηγάκι περιπλανώμενο να πουλάει βασιλικούς ψηλούς και φουντωτούς! Είπα στο Νίκο να σταματήσει να πάρουμε. Μου άρχισε κάτι χαζά του τύπου "πού να τα βάλουμε τώρα", "να δούμε πώς είναι οι γλάστρες στην Αθήνα", "πώς θα τα μεταφέρουμε" και άλλα τέτοια που εμένα μου λένε κάτι σαν "βαριέμαι τώρα, δεν σταματάω..".
Προχθές λοιπόν ήμουν στην κουζίνα και ακούω τη μαμά μου από το μπαλκόνι να με φωνάζει συνέχεια! Βγαίνω έξω και τι να δω; Περιπλανώμενο καρότσι με νεαρό αθιγκανόπουλο να πουλάει βασιλικούς φουντωτούς και μυρωδάτους.


Δεν αφήνω τέτοιες ευκαιρίες χαμένες! (έλειπε κι ο Νίκος στην Αθήνα..χαχαχα) Κατεβαίνω κάτω και παίρνω 2 μικρούς βασιλικούς μούρλια! Στέλνω και MMS στο Νίκο με το νέο μας απόκτημα! Βγάζω και φωτογραφία το γελαστό αθιγκανόπουλο να λέει "ευχαριστώ κυρία" και έχω πια 2 καινούριους φανταστικούς βασιλικούς παρέα με τους υπόλοιπους στο μπαλκόνι!

Μα, δεν είναι πανέμορφοι; Καλό Σαββατοκύριακο!

13 σχόλια:

  1. καλά έκανες και τους πήρες τους βασιλικούς!!!!!!!
    Και εγώ έχω αρκετούς στη βεράντα μου και τώρα που μετακομίζω θα βάλω και άλλους...!! έχουν απίστευτο άρωμα....και βέβαια θέλω να επιχειρήσω να φτιάξω και πέστο!!
    Φιλιά!!
    καλό ΣΚ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατ΄ αρχίν καλορίζικοι οι βασιλιάδες βασιλικοί σου!!

    Εχω την αίσθηση ότι μπορεί και να είναι χειμωνιάτικοι βασιλικοί. Ξέρεις ότι υπάρχουν καλοκαιρινοί και χειμωνιάτικοι?

    Οι καλοκαιρινοί είναι πολύ φουντωτοί ενώ οι χειμωνιάτικοι πολύ ψηλοί. Φτάνουν και το ένα μέτρο ύψος.

    Ολόκληρη συλλογή έχεις από βασιλικούς. Μήπως να δημοσίευες καμιά συνταγή με σάλτσα πέστο??? Ψάχνω εδώ και καιρό την τέλεια ξέρεις!!

    Σε φιλώ πάρα πολύ Βέρα και σου εύχομαι καλό και ξεκούραστο Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπώ πολύ τους βασιλικούς!!! Και στο μπαλκόνι αλλά και στο φαγητό..Μου θυμίζουν καλοκαίρι..Στη Θεσσαλονίκη δεν έχω προς το παρόν αλλά φεύγοντας από το χωριό..θα κλαφτώ στη γιαγιάκα μου και σίγουρα θα μου δώσει μερικούς φουντωτούς χεχε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο καλά έκανες!!
    Είναι υπέροχοι...μη σου πω τους μυρίζω κιόλας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλοκαίρι χωρίς γλάστρα με βασιλικό δεν γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι εμενα αυτη η μυρωδια του βασιλικού με στέλνει αδιάβαστη! Εχει η μανα μου στο κηπο της και οποτε πηγαινω, τους χαιδευω και αναδυονται τα αρωματα τους!

    Προσφατα εμαθα πως υπαρχουν και καλοκαιρινοι και χειμερινοι βασιλικοι!

    καλημερα καλο ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ ΣΟΥ!!!!!!ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕΣ!!
    ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ Η ΑΓΙΟΡΙΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!!!
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΚ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπέροχοι!!! Ποτέ ο βασιλικός δεν είναι αρκετός!! Παίρνε!!! Μυρίζουν τέλεια και διώχνουν και τα κουνούπια!! χιχι!
    Καλό σ/κο να έχεις!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειναι πραγματικα υπεροχοι,μου αρεσει πολυ ο κηπος κ γενικα η κηπουρικη αλλα κατι δεν κανω καλα η δεν εχω χερι που λενε γιατι συνηθως δεν προοδευουν.τι να σου πει τωρα ο ανθρωπος που του τοστειλες σε μνμ ?χαχαχα.εισαι κ διπλωματισσα.φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. υπεροχοι!!!! Κι εμενα μου αρεσουν πολυ οι βαισλικοι. Και αυτοι οι κοντοι φουντωτοι και οι ψηλοι, αγιοριτικοι. Με'γεια σας :):):)

    καλημερααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οι βασιλικοί διώχνουν τα κακά πνεύματα και τη μαγεία.
    καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπέροχος ο Βασιλικός !!
    Καλά ... μυρίσματα από τους δικούς σου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πόσο μου αρέσει ο βασιλικός κι εμένα!!! Ειδικά τώρα που τους προσφέραμε και στα βαπτίσια της Μελίτας και μου λένε ότι τους κράτησε και τον έχουν στο μπαλκόνι τους, χαίρομαι ακόμα περισσότερο!!! Από τα λίγα φυτά χωρίς άνθη που χαίρεσαι να το βλέπεις. Σε φιλώ και καλή κηπουρική! Callie by Antohmeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή