Σελίδες

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Βραδινός ύπνος!

Ας μιλήσουμε για τον βραδινό ύπνο των μικρο-παιδιών μας τώρα που έρχονται τα κρύα. Τα μωράκια μέχρι τον 1ο-2ο μήνα κοιμούνται σχετικά ήσυχα, τα σκεπάζεις με ένα κουβερτάκι και το πρωί τα βρίσκεις όπως τα άφησες (όχι πάντα βέβαια..). Από τον 2ο μήνα αρχίζουν να στριφογυρνάνε, να κλωτσάνε, να στριμώχνονται στις γωνίες του κρεβατιού και φυσικά να ξεσκεπάζονται.

Οι παιδίατροι συστήνουν να μην χρησιμοποιούμε κουβέρτες, παπλώματα και γενικά βαριά σκεπάσματα μέχρι και την ηλικία του 1 έτους. 
Οι υπνόσακοι είναι ασφαλέστεροι καθώς το μωρό δεν μπορεί να ξεσκεπαστεί ούτε να κουκουλώσει το κεφάλι του. Επίσης αποφεύγεται η υπερθέρμανση του σώματος του και η επανεισπνοή. Οι υπνόσακοι κουμπώνουν στους ώμους, κρατούν το μωρό ζεστό και έχουν φερμουάρ στο κάτω μέρος για όταν θέλουμε να αλλάξουμε πάνα. 

Τι να προσέξουμε:
Κατά την αγορά του υπνόσακου προσέξτε ώστε να μην είναι υπερβολικά μεγάλος και το άνοιγμα του λαιμού να μην είναι μεγαλύτερο από την περίμετρο του κεφαλιού. 


Τα μεγέθη των υπνόσακων αλλάζουν ανα ηλικία.
  • ο μικρός υπνόσακος είναι για 0-6 μηνών (70εκ)
  • ο μεσαίος υπνόσακος για 6-18 μηνών (90 εκ) 
  • ο μεγάλος υπνόσακος για 18-36 μηνών (110 εκ).
Όλα τα παιδάκια βέβαια δεν είναι ίδια. Γι'αυτό διαλέγουμε έναν υπνόσακο 10-20 εκ. μεγαλύτερο από το μωρό μας για να έχει περιθώρια κίνησης και ανάπτυξης.

Ο βαθμός θερμότητας των υπνόσακων μετριέται σε tog. Τί θα διαλέξουμε και πώς θα ντύσουμε το μωρό μας το εξηγεί ο παρακάτω πίνακας.

Συνοψίζοντας, ο υπνόσακος είναι πιο ασφαλής για τους λόγους που αναφέραμε, πιο εύκολος γιατί κρατάει το μωρό ζεστό και άνετο κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν το ταϊζουμε, πιο απλός γιατί ανοίγει εύκολα και πιο ευέλικτος γιατί το παιδί κινείται ελεύθερα και δεν περιορίζεται.

Στην αγορά οι τιμές κυμαίνονται από 30-50 ευρώ και ανεβαίνουν αναλόγως τη μάρκα. Οι πιο καλοί έχουν επένδυση από 100% βαμβάκι και επενδυμένες ραφές χωρίς σκληρές άκρες.

Και μετά τη θεωρία..η διασκέδαση. Βρήκα τους πιο αστείους και πρωτότυπους υπνόσακους που κυκλοφορούν.
Μωρά σε υπνόσακο αρακά, πιπεριά, μπανάνα, γαλατάκι ή γοργόνα!
Enjoy!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου