Σελίδες

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Piñatas!

Η piñata (προφέρεται πινιάτα) είναι μία χειροποίητη κατασκευή από συμπιεσμένο χαρτί σε διάφορα σχέδια, μας έρχεται από το Μεξικό και συνηθίζεται στις γιορτές και στα γενέθλια. Α, δεν είπα το καλύτερο..είναι μία κατασκευή..γεμιστή!

Να εξηγήσω..έχετε παιδικό party και όταν έχουν μαζευτεί όλα τα καλεσμένα ζουζούνια βγάζετε την piñata. Τότε την κρεμάτε σε ψηλό σημείο και βάζετε τα παιδάκια από κάτω (μην ανησυχείτε, θα τους αρέσει κιόλας). Κάποιος χτυπάει την piñata και αυτή σπάει και πέφτει από ψηλά ότι έχει μέσα!

Δηλαδή: καραμέλες, γλειφιτζούρια, σοκολατάκια, μίνι παιχνιδάκια και φυσικά πολύχρωμες κορδέλες και χαρτοπόλεμος! Κάνει πραγματικά εντύπωση!

Έχοντας θεία Μεξικάνα, σε όλα τα παιδικά γενέθλια της ξαδέρφης μου δεν έλειπε ποτέ μία piñata! 

Και περιμέναμε όλοι με ανυπομονησία να έρθει η στιγμή για να αρχίσουμε να κοπανάμε το πολύχρωμο χάρτινο κοκοράκι, γαϊδουράκι, αρκουδάκι ή όποιο άλλο ζωάκι για να πέσουν τα καλούδια από μέσα και να τρέχουμε να τα μαζέψουμε!

Τι έχω να σας πω τώρα..εγώ κι η ξαδέρφη μου μεγαλώσαμε και η θεία μου δεν μας διοργανώνει πια παιδικά party..συνεχίζει όμως και φτιάχνει piñatas για διάφορες εκδηλώσεις και εννοείται και για παιδικές γιορτές. 

Τα σχέδια βέβαια έχουν εξελιχθεί..δεν είναι πια ζωάκια αλλά πρωταγωνιστούν η Hello Kitty, o SpongeBob, o Spiderman και ότι θέλετε!

Τα σχέδια τα βλέπετε στις φωτογραφίες και σας βάζω και την κάρτα της θείας-Ροζαλίας για επιπλέον πληροφορίες. Οι τιμές είναι λογικές γι'αυτό το τόσο εντυπωσιακό παιχνίδι και μπορείτε να ζητήσετε ότι σχέδιο θέλετε και να συννενοηθείτε και για τη γέμιση.

Θα με θυμηθείτε, τα παιδάκια σας θα ξετρελαθούν με την piñata!

1 σχόλιο: