Σελίδες

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Cupcakes are HOT!

Λοιπόν, το νέο είναι ότι τώρα πιο πολύ από ποτέ είναι στη μόδα τα Cupcakes!

Και τι εννοούμε για όσους δεν ξέρουν: τα cupcakes είναι ατομικά στρογγυλά κεκάκια σε ποικίλες γεύσεις που μπορούν να συνοδεύσουν τον ζεστό καφέ μας, το πρωινό ή το απογευματινό τσάι μας και τώρα τελευταία μπορούν να αντικαταστήσουν το κλασσικό γλυκάκι σε διάφορες εκδηλώσεις όπως ο γάμος, τα βαφτίσια, τα γενέθλια ή ακόμα και κάποια θεματική βραδιά (τρελαίνομαι για θεματικές βραδιές και party! ).

Η έρευνα έδειξε τα εξής: υπάρχουν κάποια ζαχαροπλαστεία που φτιάχνουν cupcakes αλλά υπάρχουν επίσης και εξειδικευμένα εργαστήρια που αναλαμβάνουν καθώς και πολλές κοπέλες από την απλή κουζίνα του σπιτιού τους. 

Εδώ θα τα χωρίσουμε σε 2 κατηγορίες:

α) Cupcakes με διάφορες γεύσεις. 
Εκεί που νόμιζα ότι η γέμιση θα ήταν σοκολάτα ή βανίλια ήρθαν να με εντυπωσιάσουν καταπληκτικές γεύσεις όπως λεμόνι, Nutella, γιαούρτι με μέλι, Oreo Cookies, καρότο-πορτοκάλι, tiramisu ακόμα και Mojito!!! Μα, το φαντάζεστε? Cupcake με γεύση Mojito ? Θα είναι τρέεελααα!

β) Cupcakes στις απλές γεύσεις αλλά με θέματα στη διακόσμηση!

Δηλαδή, ιδιαίτερες δημιουργίες με ζαχαρόπαστα για κάθε περίπτωση! Για να βγάλετε στο γάμο σας θα βάλουν πάνω λευκά γοβάκια ή λουλούδια. Αν το θέμα της βάφτισης είναι τα στρουμφάκια ή οι πειρατές για παράδειγμα, θα φτιάξουν για σας τα ανάλογα σχέδια. Στα γενέθλια το ίδιο, και στις θεματικές βραδιές ότι ζητήσετε μπορείτε να το βρείτε αρκεί να έχετε φαντασία και λίγο χρόνο για να ψάξετε το εργαστήριο που θα αναλάβει να υλοποιήσει την ιδέα σας.
Οι τιμές τώρα: τα cupcakes χρεώνονται με το τεμάχιο. Οι τιμές στο Internet και στα σπιτικά εργαστήρια κυμαίνονται από 1,75 euro έως και 3,20 euro με το σακουλάκι τους. Αν επιλέξετε κάποιο ζαχαροπλαστείο θα βρείτε cupcakes από 2,20 euro έως και 3,50 euro το καθένα. 


Το πιο σημαντικό είναι να βρείτε εργαστήριο/ζαχαροπλαστείο που να ξεχωρίζει για την καλή δουλειά, τα φρέσκα υλικά και το μεράκι να δημιουργήσει τα πιο απίθανα σχέδια!


Δείτε και κάποιες φωτογραφίες να πάρετε ιδέες..και τέλος, άντε γιατί κάνω και δίαιτα και λιγουρεύομαι τώρα..




1 σχόλιο:

  1. Μέχρι στιγμής μας έχεις ντύσει (άντρες κ γυναίκες) ροζ, κόκκινους και χαβανέζους/ζες...
    Να δω τι μας περιμένει στα πρώτα γενέθλια της κόρης σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή