Σελίδες

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Τα τραγούδια του γιαουρτιού!

Εδώ και 1,5 μήνα έχουμε αλλάξει το απογευματινό σνακ μας. Σταματήσαμε την κρέμα και αρχίσαμε τα γιαουρτάκια. Ευτυχώς η Αθηνά ανταποκρίθηκε καλά! Τρώει μάλιστα όλων των ειδών, από παιδικά με γεύση φρούτων ή με δημητριακά μέχρι κανονικό Total και το παραδοσιακό με πέτσα! Το τελευταίο είναι αυτό που της αρέσει και πιο πολύ..τι να πω! Οι μόνες φορές που δεν έχει όρεξη το απόγευμα είναι όταν έχει φάει αργά και αρκετά για μεσημεριανό. 
Τέτοια μέρα ήταν η σημερινή που ήμασταν έξω βόλτα. Μέχρι να βρούμε πού θα κάτσουμε για φαγητό μας πήρε αρκετή ώρα. Ήμασταν 6 μεγάλοι με 3 καρότσια..πώς να χωρέσουμε? Όταν τελικά βρήκαμε τραπέζι, η Αθηνά είχε αποκοιμηθεί. Αλλά δυστυχώς έπρεπε να την ξυπνήσω να φάει γιατί είχε πάει 15:30. Έφαγε μια χαρά και κοιμήθηκε ξανά στο αυτοκίνητο στο γυρισμό. Το απόγευμα κατά τις 19:30 ήταν η ώρα του γιαουρτιού. Τη βάζω στο καρεκλάκι και παίρνει τη γνωστή ινδιάνικη φάτσα: "το κλειστό στόμα"! Και τώρα..? Αρχίζουν τα τραγούδια! Έχουμε τελευταία κάποια αγαπημένα. 
Ένα από αυτά είναι το "Ήταν ένας ποντικός" από το cd "Η επιστροφή του τεμπέλη δράκου". Μου αρέσει κι εμένα πάρα πολύ! Αν έχετε όρεξη ακούστε το! Θα βάλω και τους στίχους σε περίπτωση που θέλετε να τραγουδήσετε..


Ήταν ένας ποντικός
κατεργάρης, πονηρός
κατεργάρης, πονηρός
ήταν ένας ποντικός

Γυρνούσε στου Ψυρρή
κι έκλεβε όλο το τυρί
κι έκλεβε όλο το τυρί
σαν γυρνούσε στους Ψυρρή

Γέμισε εφτά πυθάρια
με τυριά και με ζυμάρια
και στο ένα-δύο-τρία
άνοιξε μια πιτσαρία
Γέμισε εφτά πυθάρια
με τυριά και με ζυμάρια
και στο ένα-δύο-τρία
άνοιξε μια πιτσαρία


Ήταν δύο ποντικοί
δύο φίλοι κολλητοί
δύο φίλοι κολλητοί
ήταν δύο ποντικοί

Με κονσέρβες και κουτιά
φτιάξαν βομβαρδιστικά
φτιάξαν βομβαρδιστικά
με κονσέρβες και κουτιά

κι ανεβήκαν στους αιθέρες
με νερόφουσκες και σφαίρες
και στις γάτες τ' αμολούσαν
και τις βλέπαν και γελούσαν
κι ανεβήκαν στους αιθέρες
με νερόφουσκες και σφαίρες
και στις γάτες τ' αμολούσαν
και τις βλέπαν και γελούσαν
Ήτανε τρεις ποντικοί
μια ομάδα δυνατή
μια ομάδα δυνατή
ήτανε τρεις ποντικοί

και μια μέρα βροχερή
γκρίζα, μαύρη και μουντή
γκρίζα, μαύρη και μουντή
μία μέρα βροχερή

Πήραν φτυάρια και κουβάδες
σαντιγύ και μαρμελάδες
και τ'απλώσανε στη γη μας
και γλυκάναν τη ζωή μας
Έφαγε τελικά κάτι παραπάνω από το μισό γιαουρτάκι. Ευχαριστημένη είμαι..
Καλή Κυριακή να έχετε!

21 σχόλια:

  1. τι ωραίο τραγουδάκι!!! χμμ..εμάς η παιδίατρος μόνο παιδικά γιαουρτάκια μας αφήνει προς το παρόν...Αν και τώρα που σχεδόν τα τρώει όλα λέω να του δώσω και από το κανονικό...Εσύ ποιό γιαούρτι της δίνεις ? Τρώει και την πέτσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τα κανονικά της δίνω Total ΦΑΓΕ και παραδοσιακό ΣΤΑΜΟΥ. Και την πέτσα βέβαια! Την σπάω σε κομματάκια, την ανακατεύω και την τρώει..

      Διαγραφή
  2. Εμείς δυστυχώς στο γιαούρτι γινόμαστε... ινδιανάκια (χιχι, όπως είπες!). Τρώει τα πάντα χωρίς κανένα πρόβλημα, φτου, φτου, εκτός από γιαούρτι. Λες να της δώσω να δοκιμάσει κι αυτό με την πέτσα, μπλιαχ, εγώ το σιχαίνομαι. Τι να κάνω η άμοιρη μάνα, θα το παλέψω λίγο ακόμα μπας και ανοίξει το στοματάκι της στο γιαουρτάκι. ΕΜένα θα έμοιασε που δεν μου πολυαρέσει το γιαούρτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα και καλό μήνα.
    Έχουμε και εμείς ένα θέμα με τα γιαούρτια...... αφού τα δοκιμάσαμε όλα από παιδικά μέχρι τα κλασσικά για μεγάλους, η κορούλα μου κατέληξε στο πρόβειο με την πέτσα!!!!!!!!! Το τρώει μόνο με μέλι γιατί ξινίζει λίγο, αλλά σημασία έχει πως το τρώει......
    Όσο για το τραγουδάκι. το έχουμε και εμείς και είναι φοβερό με πολύ ωραίο ρυθμό!!!!!!
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια φίλη θυμάμαι μου έλεγε πως το ανακάτεβε με την φρουτόκρεμα. Δεν χάνεις και τίποτε να το δοκιμάσεις!. Τα δικά μου είναι 3,5 και 5,5 και ακόμη τρώνε σαν τρελά τα DELTA ADVANCE. Βγήκε και ένα άλλο της ίδια μάρκας με φρούτα μέσα. Είναι ακριβότερο βέβαια από ένα απλό γιαούρτι...αλλά από το να μην το τρώει καθόλου....
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η γνωστή ινδιάνικη φάτσα: "το κλειστό στόμα"!
    owl mommy έγραψες πάλι!
    καλό σας μήνα, φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λόγω του ότι εμείς γονείς δεν γίναμε ακόμα, μπορούμε να πούμε πως λατρεύουμε αυτό το cd απλά, επειδή συμμετέχει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης!!! (Αδυναμίες είναι αυτές!!!)
    Όσο για τα "ινδιάνικα" μουτράκια... είναι σκέτη απόλαυση ακόμα και έτσι!!! Να τα χαίρεστε όλες οι μανούλες τα... ινδιανάκια σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πω!! πω!! τη ωραία τραγούδια, σου εύχομαι καλό μήνα και καλή συνέχεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λατρεύω τον τεμπέλη δράκο.!!!!!!Και γενικά όλα τα παιδικά τραγούδια.!!!! Αχ τι ωραίες αυτές οι γκριμάτσες!!!! Σου φτιάχνουν την διάθεση.!!!! Φιλάκια.!!!!Καλό μήνα.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χαχαχα τι μου θύμησες, εγώ είχα τραγούδια για όλα τα φαγητά, τραγούδια για τον ύπνο, τραγούδια στο παιχνίδι. Και να σκεφτείς ότι είμαι και φάλτσα.
    καλημέρα και καλο μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα Βέρα μου και καλό μήνα!!
    Πόσο γέλασα με την ινδιάνικη φατσούλα, καταλαβαίνω πολύ καλά τι εννοείς! Εμείς ευτυχώς με το γιαουρτάκι τα πάμε πολύ καλά, αν και προς το παρόν τρώμε μόνο παιδικό!
    Εντυπωσιακό το ότι της δίνεις total και πρόβειο!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λοιπόν, ήθελα να μάθω για τον τεμπέλη δράκο κι αν έχει ωραία μουσική για να το πάρουμε ως πασχαλινό δώρο στο μυρμηγκάκι. Τώρα επιβεβαιώθηκα.
    Όσο για το γιαούρτι, "πέτσα και ξερό ψωμί", the best που λέμε και στο χωριό μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή