Σελίδες

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Γονείς και Στόχοι για τον Καινούριο Χρόνο!

New Year's Resolutions που λένε και αγγλιστί..
Λοιπόν, όσοι είμαστε γονείς πρέπει να σκεφτούμε διαφορετικούς στόχους για τον καινούριο χρόνο, να πάρουμε αποφάσεις που έχουν να κάνουν με τα παιδάκια μας και πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι γι'αυτά.
Ας ξεκινήσουμε!
  1. Λέτε λιγότερα "μη"! Προσπαθείστε να αποτρέψετε τα παιδάκια σας από το να κάνουν κάτι εξηγώντας τους λόγους και με ηρεμία. Φανταστείτε τα να ακούν συνέχεια: μην κάνεις αυτό, μην πας εκεί, μη φας εκείνο..!
  2. Ορίστε τις ώρες εργασίας σας. Τι εννοούμε..όταν γυρνάτε στο σπίτι μην παίρνετε μαζί τη δουλειά σας. Ότι έγινε, έγινε..τώρα είναι σπιτική ώρα!
  3. Ας προσπαθήσουμε να έχουμε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδάκια μας. Τραγουδήστε, χορέψτε, παίξτε με ότι τους αρέσει! Θα το θυμούνται για πάντα!
  4. Μαγειρέψτε ένα φαγάκι την ημέρα! Αν τα παιδιά είναι σε ηλικία που τρώνε κανονικά κάντε ένα φαί για όλους..όχι φασολάκια για τους γονείς και κεφτέδες για τα παιδιά. Θα κερδίσετε λίγο χρόνο και για τα παιδάκια είναι καλύτερα τα φασολάκια καμμιά φορά!
  5. Ας γίνουμε πιο οικολογικοί! Μάθετε στα παιδιά πώς να μην σπαταλούν το νερό και το ρεύμα. Πώς να προσέχουν το περιβάλλον και να μην πετούν σκουπίδια στο δρόμο..γιατί όχι και να ανακυκλώσουμε λίγο? 
  6. Γυμναστείτε λίγο! Μαζί με τα παιδιά! Κάντε μαζί βόλτες περπατώντας και προτρέψτε τα να ασχοληθούν με κάποιο σπορ! Αν δεν τους αρέσει κάτι ιδιαίτερα, μετατρέψτε την άσκηση σε παιχνίδι..θα τους κάνει καλό!
  7. Και γονείς και σύντροφοι. Θα είμαστε όλοι πιο ισορροπημένοι και πιο καλά αν είμαστε ευτυχισμένοι μέσα στη σχέση μας. Θέλει κι αυτό λίγη από την ενέργεια μας.
  8. Περισσότερη υπομονή! Μάλλον το λένε οι γονείς κάθε χρόνο..ένα παιδί μπορεί να σε τρελάνει, είναι αλήθεια..τι να κάνουμε? Υπομονή..
  9. Μόνοι στο μπάνιο. Για πιο μεγάλα παιδάκια..εντάξει η Αννούλα καταλαβαίνει πια πώς γίνεται..ας κλείσουμε την πόρτα..
  10. Τέρμα το άλεσμα! Το παιδί είναι σχεδόν 2 χρονών και έχει 20 και βάλε δόντια..ε, πρέπει να μασήσει κάποτε!
  11. Φτιάξτε ένα ανθρώπινο παιδικό πρόγραμμα. Οι ξένες γλώσσες, το μπαλέτο, το καράτε, το κολυμβητήριο, η κιθάρα..όλα είναι καλά, αλλά πόσα να προλάβει ένα πιτσιρικάκι και να ευχαριστηθεί κιόλας? 

Αυτά σκέφτηκα προς το παρόν..(κάποια τα βρήκα και στο internet δεν το κρύβω..). 
Ότι άλλο σκεφτείτε, ευπρόσδεκτο στη λίστα! Μάλλον η λίστα δεν θα τελειώσει ποτέ..

15 σχόλια:

  1. Έχεις απόλυτο δίκιο. Υπομονή. Και πάντα να σκεφτόμαστε ότι η παιδική ηλικία κρατάει τόσο λίγο και σε κάποια χρόνια τα παιδιά μας δε θα είναιπια παιδιά.Ας τα χαρούμε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπομονή και περισσότερο χρόνο για τα παιδάκια μας! Μεγαλώνουν τόσο γρήγορα...
    Καλή χρονιά να χαιρεσαι την οικογένεια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπομονη και επιμονη για κατι που πας να χτισεις..αν ριξεις γερα θεμελεια..δηλ..τον χαρακτηρα του καθε παιδιου...αυτος ειναι ο στοχος του καθε γονιου πιστευω..λιγα λογια του γερ.Παισιου..καλη χρονια Υγεια και Ευλογια..πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετικά αφοερωμένο δώρο! αν δεν το ξέρεις βέβαια...
    http://www.myowlbarn.com/p/owl-lover-2012-calendar.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή Πρωτοχρονιά, μακάρι να πραγματοποιηθούν όλοι οι στόχοι σας σαν μητέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να έχεις μια όμορφη και δημιουργική χρονιά.Πολλά φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όπως λες, η λίστα δεν τελειώνει ποτέ!!! Σου εύχομαι Καλή Πρωτοχρονιά με υγεία, αγάπη, αισιοδοξία και πολλά χαμόγελα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα!!! Τα λέμε του χρόνου!!! χι χι!!! Πολλά φιλάκια!!! Να περάσεις όμορφα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλλες ιδέες...
    Σταμάτημα πάμπερς, μπιμπερό, πιπίλας και αυτό το για μένα απαράδεκτο να κοιμομαστε όλοι στο κρεβάτι των γονιών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ μου αρέσουν τα resolutions σου! Είναι ένα είδος εγρήγορσης για να μην πνιγόμαστε στην καθημερινότητά μας και ξεχνάμε ποια είναι τα πραγματικά σημαντικά πράγματα! Καλή χρονιά Βέρα μου, εύχομαι ο καινούριος χρόνος να φέρει μόνο τα καλύτερα σε σένα και την κουκουβαγιο-οικογένεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή Χρονιά, γεμάτη υγεία, αγάπη και χαρά! Και κάθε καλό να βρεθεί στο σπιτικό σας αυτή τη χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τι όμορφα που είναι αυτά τα νέα αστραφτερά μας ξεκινήματα, κάθε χρόνο...θα σε ακούσω μαμά κουκουβάγια και θα προσπαθήσω να κάνω κάποια από όσα γράφεις....ευχές για μια υπέροχη χρονιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή χρονιά !!
    Να είστε όλοι καλά, και το πιτσιρίκι σας να σας δείχνει τα δοντάκια του με πολλά χαμογελάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλή Χρονιά και καλώς σε βρίσκω!Πολύ όμορφο το blog σου και έχεις πολύ δίκιο για όλα αυτά που πρέπει να σκεφτούμε ως γονείς και να τα κάνουμε πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλήμέρα. Πέρνα μι βόλτα από το σπιτάκι μου που σε περιμένει ένα παιχνιδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή