Σελίδες

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Συμβουλές, συμβουλές, συμβουλές!

Ανά διαστήματα και συζητώντας με άλλες γυναίκες, μαμάδες, φίλες και γνωστές, ακούω διάφορες συμβουλές για την ανατροφή του παιδιού μου. Δεν θα πω για αυτά που με συμβούλευαν ακόμα πριν γεννήσω.. ας πούμε για τις συμβουλές που άκουσα, κι εσείς σίγουρα, κατά τους πρώτους μήνες και αργότερα. Σου λένε, σου λένε και μπουχτίζεις στο τέλος. Είναι κάτι στιγμές που θέλεις να απαντήσεις με νεύρα, να αντιμιλήσεις, να εξηγήσεις, να φωνάξεις..πώς όλα αυτά που σου λένε ΔΕΝ γίνονται πάντα! 
Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Μερικά παραδείγματα είναι τα παρακάτω:
  • "Να κοιμάσαι όταν κοιμάται το μωρό!" Ναι..και κάπου εκεί θα ξεπροβάλλει η νεράϊδα των πλυντηρίων και η καλή μάγισσα της κουζίνας. Θα μου κάνουν τις δουλειές κι εγώ θα κοιμηθώ κι ας μην νυστάζω στις 12 το μεσημέρι που κοιμάται το μωρό..
  • "Άστο να κλαίει, δεν θα πάθει τίποτα!" Για κάποια μωρά μπορεί αυτό να λειτουργεί, να τα αφήνεις δηλαδή να κλαίνε στην κούνια τους μέχρι να κουραστούν και να τα πάρει ο ύπνος. Αν και μου φαίνεται σκληρό να αφήνεις το 3 μηνών μωρό σου να πλαντάζει επειδή έτσι.. Δεν είμαι δα και τόσο σκληροπυρηνική με τον ύπνο. Τελικά το ένστικτο μου, μου έδειξε ότι αυτό δεν λειτουργούσε για το δικό μου μωρό.
  • "Το παιδί σου θέλει κούρεμα" Το ξέρω. Αλλά δεν χρειάζεται να μου το πεις κι εσύ. Άλλωστε είναι μόλις η 2η φορά που μιλάμε εδώ στην παιδική χαρά.
  • "Να του βάλεις λίγο ούζο στα ούλα αν πονάει" Μεγαλύτερη βλακεία δεν έχω ακούσει. Ναι, το κάνανε πριν 30-40 χρόνια. Και μετά αρχίζουν τα γνωστά που με εκνευρίζουν όσο τίποτα: κι εμείς δηλαδή που το κάναμε τι πάθανε τα παιδιά μας, πολύ τα ψάχνετε τώρα και άλλα τέτοια.. Πώς να σας το πω ευγενικά κυρία μου; Δεν θέλω να βάλω κάτι αλκοολούχο στο στόμα του μωρού μου, πώς να το κάνουμε; (και μην είσαι σίγουρη ότι ο γιος σου βγήκε και μια χαρά..χαχα!)
  • "Βάλε το παιδί τιμωρία μέχρι να καταλάβει" Να βάλω δηλαδή τη μικρή (19 μηνών) στο δωμάτιο της τιμωρία να καταλάβει ΤΙ; Πιστεύω ότι περισσότερες ελπίδες για να καταλάβει ότι έκανε κάτι λάθος είναι να της μιλήσω όχι να την κλειδώσω στο δωμάτιο..
  • "Κάνει παγωνιά! Γιατί η μικρή δεν φοράει γαντάκια;" Γιατί είμαι μια άκαρδη μάνα και δεν με νοιάζει. Γιατί νομίζετε; Της τα έχω φορέσει 20 φορές και συνεχίζει να τα βγάζει!
  • "Ξεφορτώσου την πιπίλα όσο είναι νωρίς!" Μα θέλουν και τα λένε; Ούτε και σε μένα αρέσει να βλέπω μεγάλα παιδιά με την πιπίλα στο στόμα αλλά το κάθε παιδί θέλει το χρόνο του. Άλλο στα 2, στα 2,5, στα 3 θα την κόψει! Δεν είδα κανένα παιδί στο δημοτικό με πιπίλα. Εξάλλου, μεταξύ μας τα σιδεράκια λίγες θα τα γλιτώσουνε..
  • "Μην το αφήνεις να μπουσουλάει πολύ, θα αργήσει να περπατήσει" Να και ο ειδικός αναπτυξιολόγος! Η Αθηνά δεν μπουσουλούσε καθόλου και περπάτησε στους 14 μήνες! Φίλης μου παιδί μπουσουλούσε συνέχεια και περπάτησε στους 11 μήνες! Μα πού τα έχουν διαβάσει;
Αυτά μου ήρθαν τώρα στο μυαλό.. Σίγουρα μέχρι αύριο θα έχω σκεφτεί άλλα τόσα. Βέβαια δεν δίνω πια σημασία σε αυτά που μου λένε.. λέω ευγενικά "ναι..ναι", κουνάω το κεφάλι και λήγω την συζήτηση. Το πιο φοβερό από όλα ξέρετε ποιο είναι; Ότι τους πιο "σωστούς" τρόπους και τις πιο "εποικοδομητικές" συμβουλές για την ανατροφή των παιδιών.. σου τις δίνουν αυτοί που ΔΕΝ έχουν παιδιά!

58 σχόλια:

  1. :) πολύ όμορφα τα γράφεις! :) έτσι κάνουν πολλοί, σου λένε διάφορα σα λες και συ δεν ξέρεις τι να κάνεις. πλάκα έχουν! μην ακούς, καλά κάνεις. ο κάθε γονιός κάνει το καλύτερο για το δικό του παιδί. Φιλάκια!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή είπα πολλές "μ......" όσο δεν είχα παιδιά σε όσες με συμβουλεύουν λέω το εξής "μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο ΜΗ ΛΕΣ", γιατί το κάθε παιδί είναι διαφορετικό...αλλά στην τελική είναι όλα τους λίγο πολύ ζωηρά, χωρίς αίσθηση του κινδύνου, που δεν τους νοιάζει να κυλιούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ στη λάσπη...και άντε μετά εσύ η έρμη μάνα να συμμαζέψεις τα ασυμάζευτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ αυτές οι συμβουλές, ακόμη και τώρα που είναι 4 χρονών ακούω συμβουλές και το κακό είναι ότι συγκρίνουν τα παιδιά τους με το δικό μου λες και όλα τα παιδιά είναι ίδια!


    Θυμάμαι χαρακτηριστικά μία συμβουλή που μου είχαν δώσει για τον βραδινό τον ύπνο όταν ακόμη ήταν 2-3 μηνών για να μάθει να κοιμάται όλη νύχτα θα έπρεπε να την αφήσω να κλαίει ακριβώς εννιά λεπτά. Το έκανα και εγώ η καημένη ένα βράδυ αλλά εννοείται ότι δεν κατάφερα να περιμένω τόση ώρα, στα 2-3 πρώτα λεπτά είχα σηκωθεί και την είχα πάρει αγκαλιά. Δεν το ξαναδοκίμασα ποτέ!

    Από όλες τις συμβουλές που άκουσα ελάχιστες πέτυχαν στο δικό μου παιδί. Ο καθένας μας κάνει αυτό που πιστεύει για το παιδί του!!! Οι συμβουλές πολλές φορές προβλήματα φέρνουν παρά βοηθούν.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χα χα Βέρα μου πόσο δίκιο έχεις!
    Απλά πρέπει να κλείνουμε τα αυτιά μας και όσο μπορούμε να χαμογελάμε ευγενικά!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όοοοοολα αυτά και άαααλλα τόσα τα έχω ακούσει κι εγώ.....Στην αρχή ως πρωτάρα μάνα τα "έπερνα" λιγάκι μετά όμως δεν τα άκουγα καν ή τα έκοβα μαχαίρι...!
    Συμβουλές έπερνα από άλλες μαμάδες....Όχι από εκείνες που δεν έιχαν παιδιά...Αλλιώς είναι το ένστικτο της μιάς μάνας...
    Να μην ακούνε οι νέες μανούλες..Να κλείνουν τα αφτάκια τους γιατί έχουν να ακούσουν πολλάααααα!!!!!Πόσο δίκιο έχεις Βέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ά!!!!Να σου πω το καλύτερο!!!!!
    Είμασταν σε μία βάφτιση μεσημεράκι και ο γιος μου ψιλό γκρίνιαζε...Θα τρώγαμε θα πίναμε το κρασί μας και θα φεύγαμε για να κοιμηθεί...Εκεί άκουσα το καλύτερο....
    "Βάλε του κρασάκι στο μπιμπερό να κάτσεις και εσύ με την ησυχία σου!"
    Ντοινγκ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευτυχώς, δεν έχω ακούσει πολλά! Το κυριότερο είναι το "κοιμήσου τώρα που μπορείς"!! Τώρα που το σκέφτομαι, έχω ακούσει ελάχιστα! Περίεργο!! :)
    Δεν υπάρχει πάντως χειρότερο πράγμα από τις "συμβουλές"...

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι κι αλλιώς.. καλομελέτα κι έρχεται! Να ακούς μόνο ότι νομίζεις είναι λογικό και ταιριάζει στο μπεμπάκι!
      Φιλάκια τρελούλα!

      Διαγραφή
  8. Καλά, κασέτα έχουν όλοι μου φαίνεται!!! Ξέρεις πόσες φορές τα έχω ακούσει να τα λένε στην αδερφή μου; Και πόσο να κρατηθείς, βρε παιδί μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α!!!!Το τελευταίο είναι το καλυτερο και το πιο αληθινό! Εχω ακούσει κι εγώ πολλά παλαβά κι αν τα ακούς όλα γίνεσαι κι εσύ παλαβός...Κουράγιο και...κλείσε τα αυτιά σου!ή μαλλον κράτα τα και τα δύο ορθάνοιχτα...Ο Μπενάκης κι ο Βγενάκης...χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απόλαυσα πολύ την ανάρτησή σου!Δεν έχω παιδί αλλά κατανόησα πλήρως όσα λες και έχεις απίστευτο δίκιο!! Έχουμε πήξει στους "ειδικούς" σε αυτή τη χώρα που εκείνοι τα ξέρουν όλα και πρέπει να τα κάνουν και οι άλλοι με τον δικό τους τρόπο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!
    Κι εμένα μου τα έχουν πει αυτά τόσες και τόσες φορές..άλλες φορές αντιμιλάω κι άλλες κάνω τη χαζή αλλά δε μ αρέσουν καθόλου αυτού του είδους οι συμβουλές!Περισσότερο θεωρώ ότι σε κρίνει ο άλλος παρά ότι σε συμβουλεύει!
    Σε φιλώ Βέρρα μου!
    Περιμένω συνάντηση στη Κρήτη;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδικά αν αντιλαμβάνεσαι ότι σε κρίνει..νευριάζεις πιο πολύ!
      Φιλάκια Κρητικάκι μου!

      Διαγραφή
  12. ωω κι εγώ έχω ακούσει ένα σωρό τέτοια...αλλά ποτέ δεν έδινα σημασία..Εγώ και μόνο εγώ ξέρω τι είναι καλύτερο για το παιδί μου..Οπότε απλά αφήνω τους άλλους να μιλάνε..Δεκτές οι συμβουλές αλλά τι θα κάνω είναι δική μου απόφαση..πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. O,nai!! Posa tetoia... Auto me to ouzo... Ax poses fores to akousa... Mandam.. Exoun vgei ki ena soro voithitikes aloifes you know... Xaxa veraki ki ego etsi, leo nai nai.. Kamia fora malista den leo oute auto.. Apantao ena mmmm... Kai auto itan.. Ligo agenes alla who gives a damn?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλύτερα δεν θα μπορούσες να περιγράψεις τις μπούρδες που ακούμε σε καθημερινή βάση. Από τα πιο πετυχημένα που μου έχουν πει είναι το άστο να κλαίει για να μεγαλώσουν τα πνευμόνια του - λες και πατάς τον αυτόματο και μεγαλώνουν - όπως και το κοιμάστε μαζί ? μεγάλο λάθος γιατί θα συνηθίσει και δεν κάνει, θα γίνει μαμάκιας - αγόρι γαρ και πρέπει να γίνει άντρας.Από βλακείες άλλο τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά..έχεις δει εσύ κανένα έφηβο να κοιμάται με τη μάνα του; Υπερβολές..δεν θα γίνει άντρας! Εγώ λέω να τα ευχαριστιόμαστε με αγκαλίτσες τώρα που μπορούμε γιατί μετά ούτε που θα θέλουν μούτσου μούτσου!

      Διαγραφή
  15. χαχαχαχα σε αλλα συμφωνω μαζι σου και σε αλλα διαφωνω. Μα η καθε μαμα ειναι τοσο διαφορετικη οσο και τα μπαρμπαδελακια μας μεταξυ τους :) Δεν με ενοχλουν οι συμβουλες. Αντιθετως μου αρεσουν. Απλα με μια προσωπικη επεξεργασια, αλλες κραταω και αλλες τις απορριπτω επειδη δεν ταιριαζουν σε μενα ισως.

    Μια σημειωση για τα δοντακια και την πιπιλα, επειδη ανηκω στο επαγγελμα αυτο :) Μεχρι τα 3 ναι πρεπει να την κοψει την πιπιλα, εκτος απο τα δοντακια κανει κακο και στην αναπτυξη της γναθου τους. Και οχι, πολλα παιδια δεν χρειαζεται να βαλουν σιδερακια. Οχι οτι ειναι κακο να βαλει καποιο παιδακι, αλλα δεν ειναι τοσο συχνο οσο το φανταζεσαι ισως :)
    (ειδες; δεν καταφερα να αποφυγω να σου δωσω και τη δικη μου συμβουλη για τα δοντακια χαχα)

    καλημεραααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω για τα σιδεράκια, έτσι το είπα. Έχω διαβάσει κι εγώ για την πιπίλα, πραγματικά μετά από κάποια ηλικία δημιουργεί προβλήματα. Αλλά αν σου το λένε από 1 έτους να την κόψει, δεν νευριάζεις; Κάτσε χρυσή μου να κοιμηθούμε και λίγο και του την κόβουμε του χρόνου..χεχε..ή κάπως έτσι!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
    2. Απο τον πρωτο χρονο;;; Οχι βεβαια. Η πιπιλα προσφερει και ασφαλεια στο παιδι, πραγμα ακρως απαραιτητο για την ψυχολογια τους (και για τα νευρα της μαμας βεβαιως βεβαιως χαχα).

      φιλια Βερα μου!

      Διαγραφή
  16. Α, και εγώ κάθε βράδυ, αν δεν δώσω λίγο Jack Daniels στην μικρή, δεν την παλέυω!!! Πολύ έχω γελάσει! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χαχαχα!!! Με έκανες και γέλασα! Τι όμορφα που τα γράφεις!
    Η αλήθεια είναι ότι έχουμε γεμίσει ξερόλες, αλλά δεν πειράζει. Προσωπικά δε με ενοχλεί αν κάποιος μου πει τη γνώμη του/ μου δώσει μία συμβουλή. Με ενοχλεί αν επιμένει να ακολουθήσω τη συμβουλή του ντε και καλά! Με το να μου το υπενθυμίζει με την πρώτη ευκαιρία, το ίδιο και το ίδιο. Εγώ φυσικά ακολουθώ όποιες συμβουλές μου αρέσουν ή μου φαίνονται έξυπνες/ λογικές. Τις υπόλοιπες απλά τις απορρίπτω.

    Καλημέρα κουκουβαγιούλα!
    Φιλάκια xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. A, by the way να σου πω και αυτό. Μία γνωστή μου ελληνοαμερικανίδια που ζει και εργάζεται στην Αμερική, όταν ήταν μηνών το κοριτσάκι της, του έδινε να πιει στο μπιμπερό coca-cola. Το αποτέλεσμα είναι το κοριτσάκι να έχει φουσκώσει τόσο από το πάχος, που δεν ξεφουσκώνει. Για αυτή τη μαμά, αυτό ήταν το σωστό, ό,τι και να της έλεγαν οι γύρω της.
    Θα μου πεις γιατί το αναφέρω. Το αναφέρω γιατί τελικά η κάθε μαμά κάνει τα δικά της, ο κόσμος να χαλάσει. Χαχαχα. Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει είπαμε κάνει τα δικά της..αλλά αυτή με την coca cola το παράκανε μάλλον!

      Διαγραφή
  19. Χα Χα Χα Πολύ γέλασα!! Έχεις τόσο δίκιο! Και το θέμα δεν είναι μόνο που όλες έχουν να πουν μια συμβουλή "υπόδειξη" μάλλον, είναι ο τρόπος που το λένε... "Εσύ είσαι χαζή και εγώ είμαι η έξυπνη"!
    Η πιο συχνή που ακούω συνέχεια είναι να μην κοιμίζω το μωρό μαζί μου (θηλάζουμε και βολεύει) και να μην το παίρνω συνέχεια αγκαλιά. Εεεελεος τώρα είναι μωρο, τώρα θέλει αγκαλία, τι να κάνω δηλαδή να το αφήσω να κλαίει το μικρούλι μου για να είναι οι άλλοι χαρούμενοι?
    ααααα ξέχασα... Πολλές υποδείξεις είχαμε και για τον θηλασμό... Μεγάλο κεφάλαιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα αν δεν τα πάρουμε όταν είναι μπεμπάκια αγκαλιά πότε θα τα πάρουμε; Καλά για το θηλασμό ακούς χίλιες δυο βλακείες και ανακρίβειες..εγώ άκουγα μόνο τις κοπέλες από το σύλλογο με σύμβουλους θηλασμού.

      Διαγραφή
  20. Στο τέλος εσύ θα κάνεις αυτό που νομίζεις πως είναι το καλύτερο. Οπότε άστους να λένε άστους να πουν... ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται! Απλά τα γράφουμε έτσι για να το διασκεδάσουμε και λίγο!

      Διαγραφή
  21. Αυτό με τις συμβουλές είναι κλασσικό φαινόμενο όχι μόνο της ελληνίδας μάνας, αλλά νομίζω κάθε μάνας. Μόλις μάθει μια μαμά οτι έμεινες εγκυος, σπεύδει να σε συμβουλέψει. Προσωπικά δεν συμβουλεύω καμμία, παρά μόνο αν με ρωτήσει. Όπως δεν μου αρέσει να μου κάνει κάποια τον ξερόλα, δεν το κάνω και εγώ. Το τι έχουμε ακούσει ειναι η αληθεια....
    Πόσο απόλαυσα τα παραδείγματά σου, ολα τα έχω ακουσει. Τωρα που ειναι μεγαλύτερα τα δικά μου, έχω περάσει σε άλλο επίπεδο....με συμβουλεύουν για το διάβασμα, τις εξωσχολικές δραστηριότητες, πωσ θα κάνουν μπάνιο και γιατί τα κάνω κάθε μέρα, κλπ ουφφφφφφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μην είμαι άδικη όμως, να συμπληρώσω ότι κάποιες συμβουλές είναι έξυπνες κ σωστές. Επιλέγω να τις κρατήσω αυτές, τις υπόλοιπες....delete!

      Διαγραφή
  22. Ο σχολιασμός απολαυστικός! Πράγματι όλες τα εχουμε αντιμετωπίσει και δεν νομίζω ότι θα σταματήσουν ποτέ.Φιλάκια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγώ δεν ακούω κανέναν μόνο τον εαυτό μου.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. χαχαχαχαχχαχαχχα.............ετσι ακριβως.........συνηθως στα λεν αυτες που ουτε τα τηρουν ουτε εχουν ασχοληθει ποτε με τα παιδια τους...........να ναι καλα οι γιαγιαδες που τα φροντιζουν....καθε μαμα βρισκει το ρυθμο της με το καθε παιδι της γιατι κ τα παιδια της ιδιας μανας παλι διαφορετικα ειναι...ποσο μαλλον μια κοινη συνταγη.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. καλα απο συμβουλατορες..ουουου γεματος ο τοπος!!λες κ ολα τα παιδια ειναι ιδια...τελοσπαντων,δεκτες οι συμβουλες αρκει να μην επιμενουν να τις ακολουθησεις με το ζορι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. αχαχαχα!! και δε γελάω εύκολα!!! Πόσο αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τι να σχολιάσω βρε Βέρα. Τα έχω ακούσει πολλάκις και έχεις απόλυτο δίκιο. Έχω όμως την αίσθηση ότι λέγονται απλά για να λέγονται. Κάθε μάνα, κάθε γονιός στο τέλος κάνει αυτό που του λέει το ένστικτο του. Και να ξέρεις, ιδιαίτερα το ένστικτο της μάνας δεν κάνει εύκολα λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το να συζητήσω με την κουμπάρα μου που έχει κι αυτή παιδιά στην ίδια ηλικία με τα δικά μου, να μου πει πως αντιμετώπισε κάτι που απασχολεί κι εμένα το θεωρώ λογικό. Το να μου πει κάτι μια φίλη μου, που θα καταλάβω πως είναι από ενδιαφέρον και αγάπη, το δέχομαι και ψάχνω να δω μήπως κάνω κάτι λάθος. Αλλά να έρχεται η θεία από το Σικάγο, που έχω να την δω από τότε που μάθαινα την προπαίδεια, ή η γειτόνισσα που συναντιόμαστε κανένα Σάββατο πρωί στο super market, και να μου λέει παπαρδέλες, και να λέει κιόλας στα παιδιά "η μαμά σου δεν έχει γάντια να σου φορέσει; κάνει κρύο"..... γκρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πόσο δίκιο έχεις όταν λες οτι αυτοί που είναι πάντα σίγουροι για το σωστό τρόπο που μεγαλώνει ένα παιδί είναι αυτοί που δεν έχουν! Πλέον χαμογελάς και κάνεις πως δεν άκους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. χαχαχαχα! Αυτά κι άλλα πολλά... κι άλλα πολλά!!!! χαχαχα! Και σε κάθε πρόταση που διάβαζα, φανταζόμουν και το αντίστοιχο "υφάκι" που είχε αυτός που την έλεγε!! χαχαχα!
    Καλό βράδυ Βέρα!!! Και κάνε ότι σου λέει το ένστικτό σου!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πολύ πλάκα! Ναι έχεις δίκιο σε όλα! Τα λες όμως τόσο ωραία που την επόμενη φορά που θα μου πει κανείς κάτι παρόμοιο θα με πιάσουν τα γέλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ξερεις ομως τι ειναι πιο ασχημο απο ολα? να λεει καποιος αν δεν γινεις μανα δε μπορεις να μιλας... αυτο ειναι πολυ ασχημο γιατι σε πληροφορω οτι πολλες γινανε μαναδες και δε θα επρεπε γιατι μεγαλωνουν λαθους ανθρωπους/προβληματικους πολιτες που διαιωνιζουν πχ τα χαλια της Ελλαδος..- ξερεις ισως, κατι κουκουβαγιες μανες που νομιζουν οτι μονο το κανακαροπαιδο τους ειναι τελειο και κανενα αλλο...πως μονο αυτες γινανε μαναδες και ξαφνικα γινανε πανεπιστημονες, και παντογνωστες...

    για 'μενα αυτες οι μαναδες θα επρεπε να μπαινουν στον τοιχο και οτι ηθελε προκυψει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Όντως ακούμε πολλά τέτοια. Ιδίως οι παιδικές χαρές είναι γιάφκες συμβουλών, ανούσιων τις περισσότερες φορές.
    Αλήθεια, θα μας κάνεις και μια λίστα με συμβουλές σωστές, που σου φάνηκαν χρήσιμες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Γιάφκες" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! αχαχαχχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχχαχαχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχαααααχ

      Διαγραφή
  34. Όταν γίνω μανούλα να θυμηθώ να ξαναδιαβάσω αυτή την ανάρτηση!!!
    ΧΑΧΑ!!!
    Τί γέλιο!!!
    Καλό μήναααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Όντως ακριβώς έτσι είναι .... για να μη σου πω ότι οι συμβουλές ξεκινάνε από το πως θα γεννήσεις και πως θα σπρώξεις. Εμένα πάντως και τα τρία μου παιδιά έχουν διαφορετικές συνήθειες και χούγια κι ας τα μεγάλωσε η ίδια μητέρα....φαντάσου τα ξένα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή