Σελίδες

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Να αφήσουμε το '12 και να πάμε στο '13!

Να το αφήσουμε πίσω μας το 2012.. έτσι λέω! Και από ότι συζητάω με τους φίλους μου και διαβάζω στα γύρω blogs ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους μας.. 
Κι αυτό γιατί στριμωχτήκαμε αρκετά αυτή τη χρονιά. Και γιατί δεν περάσαμε καλά. Γιατί γκρινιάξαμε και τσακωθήκαμε πάνω από 100 ευρώ. Λυπηθήκαμε που δεν είχαμε να χαλάσουμε παραπάνω χρήματα όχι μόνο για μας ή το παιδί μας αλλά και για το παιδί του διπλανού που είναι χειρότερα. Κλάψαμε μόνοι μας στην τουαλέτα, εκεί που δεν μας έβλεπε κανείς. Ζοριστήκαμε. Πολύ. Κάποιες φορές δεν έφτανε η θετική μας ενέργεια. Μιζεριάσαμε όσο τίποτα. Συζητούσαμε με κόσμο μόνο για τα κακά οικονομικά. Κατσουφιάσαμε. Μαυρίσαμε. Κοιτάζαμε το χαμόγελο των παιδιών μας κι ερχόταν μια εσωτερική θλίψη μερικές φορές αντί για χαρά. Και μετά ρίξαμε ευθύνες. Στους μεγάλους, στους μικρούς, σε μας, στους γονείς μας. Και κανείς δεν έπαιρνε το φταίξιμο πάνω του. Και πάλι γκρίζα πρόσωπα. Να περιμένουμε μια Κυριακή για να πάμε βόλτα, να βγούμε έξω να ανοίξει λίγο το μάτι μας. Ήρθαν στιγμές που γελάσαμε με την καρδιά μας. Και τα επόμενα λεπτά λίγο σφίξιμο. Σαν να συμμαζευόμασταν κάπως. Μέχρι και το γέλιο μας χάσαμε. Δεν είναι αρκετά όλα αυτά; Αφήνουμε πίσω το 2012 και πάμε στο 2013!

Έχουμε προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα πια. Δεν περιμένουμε το κάτι παραπάνω, το δημιουργούμε! Κλαίμε για να λυτρωθούμε και χαμογελάμε με ελπίδα. Τι κι αν είναι γρουσούζικο το νούμερο 13; Για κάποιους είναι το τυχερό τους, το ξέρετε; Ας γίνει λοιπόν και το δικό μας. Όχι για να περιμένουμε να πάρουμε πίσω αυτά που μας κόπηκαν..αυτό μάλλον δεν θα γίνει. Για να μάθουμε να ζούμε αλλιώς αλλά καλά. Για να μάθουμε να εκτιμάμε ανθρώπους και καταστάσεις. Για να παίζουμε με τα παιδιά μας και να γελάμε αυθόρμητα χωρίς δεύτερες σκέψεις. Να αγαπάμε και να το δείχνουμε στους δικούς μας ανθρώπους. Να αδειάζουμε το μυαλό μας από τα προβλήματα πού και πού και να ζούμε. Γιατί το ξεχάσαμε κι αυτό μέσα σε όλα.. Είμαστε εδώ, εμείς και τα παιδιά μας και αποφασίζουμε να ζήσουμε τη ζωή μας. 
Σε μια φίλη μου που έχει κοριτσάκι στην ηλικία της Αθηνάς μια κυρία της είχε πει το εξής: " τα παιδιά της κρίσης".. Άκου βλακεία! Που θα πούμε τα παιδιά μας "παιδιά της κρίσης"! Μα αυτά είναι που μας κρατάνε, που είναι η ελπίδα μας!
Σας εύχομαι το 2013 να σας φέρει πρώτα υγεία και αγάπη. 
Να δημιουργήσετε ευτυχισμένες στιγμές και να γελάσετε. 
Να κανονίσετε να πάτε εκδρομή και να μην αναβάλλετε αυτά που σας ευχαριστούν. Να παίξετε με τα παιδιά σας και να βγείτε μαζί τους φωτογραφίες. Να ζήσετε όσο καλύτερα μπορείτε με την οικογένεια σας και να φτιάξετε όμορφες αναμνήσεις!
Σας φιλώ λοιπόν φίλοι μου..και Καλή Χρονιά!

15 σχόλια:

  1. Στο χέρι μας είναι Βεράκι να φτιάξουμε τις ημέρες μας και να τις κάνουμε ομορφότερες και για τα παιδιά μας αλλά και για μας.
    Σε πείσμα των απαισιόδοξων, εμείς θα ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες, γεμάτες παιδικά γέλια και χαρούμενες οικογενειακές και φιλικές στιγμές! Καλή μας χρονιά λοιπόν με ένα 2013 να πλησιάζει, αισιόδοξο και καμαρωτό, έτοιμο να αντιμετωπίσει τις πιό δύσκολες καταστάσεις!!!
    Να μου φιλησεις την Αθηνούλα σου που είναι η δική σου πηγή ελπίδας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά να έχεις.
    Το 2013 θα είναι μια τυχερή χρονιά για όλους μας.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν είχα τον Νικόλα δεν θα είχα τίποτα σήμερα και θα ήμουν δυο φορές μουρτζούφλα και μίζερη!!!! Και ελπίζω το 2013 να κάνω και άλλο παιδάκι...που μπορεί να έχει λιγότερα παιχνίδια και ρούχα αλλά θα πάρει ως αντίβαρο μεγαλύτερη αγάπη και φροντίδα...ακούς εκεί τα παιδιά της κρίσης...τα παιδιά που γεννήθηκαν την Κατοχή τι να πουν τότε...
    Καλή χρονιά, με υγεία και αγάπη...τα μεγαλύτερα δώρα στη γη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και το '13 δύσκολο θα είναι Βέρα μου.
    Δε θα το βάλουμε όμως κάτω!
    Υγεία να έχουμε και αγάπη.
    Νομίζω είναι τα πιο σημαντικά.
    Καλή και χαρούμενη χρονιά σε σένα γλυκιά μου και την όμορφη οικογένεια σου:)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Οπως βλέπεις ούτε το χέρι της αδερφής μου της πάει ακόμα να γράψει 2013,χιχι! Οπότε να την διορθώσω εγώ και να ευχηθώ ξανά να έχετε μια καλή χρονιά 2013. Μάθημα τα λόγια σου ας μας γίνουν και ας δούμε τη ζωή λίγο διαφορετικά!!!! Καλά τα λεφτά αλλά και η ζωή είναι μικρή! Ας μην την σπαταλάμε άσκοπα! Σε φιλώ. Callie

      Διαγραφή
  6. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΒΕΡΑ ΜΟΥ!!!!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ!!!!!!ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελπίζουμε σε μια νέα καλύτερη χρονιά !!
    Ευχές για το 2013 να ναι γεμάτο ευτυχισμένες στιγμές, ελπίδες και όνειρα, Yγεία, Αγάπη,
    Πρόοδο, Δημιουργικότητα , Οικογενειακή Ευτυχία,
    Χαρά κι Αισιοδοξία !!!!!
    Καλή Χρονιά από Σάμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή χρονιά Βέρα μου γεμάτη υγεία και ευτυχισμένες στιγμές!! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ήταν δύσκολη χρονιά όντως, μα το 2013 ας είναι καλύτερο, ας το κάνουμε εμείς καλύτερο όπως λες κι εσύ, ας το εμπλουτίσουμε με αγάπη, με απλά χαμόγελα, με πολύ δύναμη και ελπίδα !!
    Καλή Χρονιά Μαμά κουκουβάγια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για την αδερφή μου είναι τυχερό το 13! Γεννήθηκε, παντρεύτηκε και γέννησε το πρώτο της παιδί 13! Βέρα μου όλα τα χρόνια έτσι ήταν πάνω κάτω για πολλούς συνανθρώπους μας και για εμάς. Το ό,τι σκανδαλιστήκαμε που είδαμε τα πρότυπά μας να βυθίζονται στον Αξιακό Μπίθουλα, είναι που έφερε τη γενικότερη αναστάτωση. Δεν χάσαμε την ελπίδα, χάσαμε το όνειρο, έχει διαφορά. Τώρα πρέπει να αλλάξουμε όνειρα όσοι βλέπαμε τα λάθος (όνειρα) στον ύπνο μας και όσοι κυνηγήσαμε τα λάθος όνειρα στη ζωή μας. Όλοι πήραμε τη ζωή μας λάθος...κι αλλάζουμε ζωή!
    Καλή χρυσή χρονιά, με κέφι και χαρά και πολλές συγκινήσεις. Να ανοίξουμε και να μπουν οι άλλοι μέσα! Να μεγαλώνουμε μέσα μας και να χωρούν όλοι!
    Από καρδιάς καλή χρονιά σε σένα και την οικογένειά σου! Ευτυχής για την διαδικτυακή μας συνάντηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή χρονιά Βέρα μου στην οικογένειά σου με υγεία και ευτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κουκουβαγιούλα μου, σου εύχομαι ό,τι καλύτερο για τη νέα χρονιά! Να είναι γεμάτη υγεία, χαρά και πολλή αγάπη! Να χαίρεσαι την κουκλίτσα σου και να την βλέπεις πάντα χαρούμενη και ευτυχισμένη!

    Το πως ζούμε τη ζωή μας είναι καθαρά θέμα επιλογής! Πάντα υπάρχουν και δύσκολες καταστάσεις και δύσκολες στιγμές. Όλα μέσα στη ζωή είναι. Μπορεί το 2012 να ήταν όλα αυτά πιο έντονα, αλλά όπως λες, δεν πρέπει να μας πτοούν από το να ζούμε τη ζωή μας όπως τη θέλουμε. Παλιότερα οι άνθρωποι είχαν λιγότερα και ζούσαν ευτυχισμένοι. Δεν είναι όλα θέμα χρημάτων. Ο πλούτος της ζωής βρίσκεται αλλού, σε απλά καθημερινά!

    Πολλά φιλάκια και αμέτρητες ευχές ♥
    Ασπασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για μένα το 2012 ήταν πολύ πολύ δύσκολο και με μεγάλη χαρά το αφήνω πίσω... Ελπίζω το 2013 να μην μοιάζει σε τίποτα με τον προκάτοχό του! Υγεία και ευτυχία εύχομαι για το όμορφο σπιτικό σου Βέρα μου! Ό,τι ποθεις να το πετύχεις!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρόνια πολλά Βέρα μου!! Καλή χρονιά σε εσένα και στην οικογένεια σου!
    Το άρθρο σου με συγκίνησε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή