Σελίδες

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Πώς να καθαρίσετε τα παιχνίδια του μπάνιου!

Παπάκια κίτρινα, παπάκια κόκκινα, καραβάκια, ψαράκια, καβουράκια, χταποδάκια, χελωνάκια μέχρι και τερατάκια αποτελούν τη συλλογή των παιχνιδιών για το μπάνιο. Και είναι όλα πλαστικά με μια τρυπούλα από κάτω! Κάποια στιγμή είχα δει στο eimaimama.gr ένα άρθρο με μια κοπέλα που είχε ψαλιδίσει και ανοίξει ένα παπάκι μπάνιου.. μέσα είχε μούχλα..μαύρη κατάμαυρη! Βέβαια με έπιασε αηδία και πήγα να τσεκάρω τα δικά μας. Φαινόταν μέχρι και απ'έξω ότι κάποια είχαν μαύρα εσωτερικά σημαδάκια! Δεν ήξερα όμως τι να κάνω για να τα καθαρίσω. Δοκίμασα να τα πλύνω με βραστό νερό και να τα σαπουνίσω αλλά δεν έγινε τίποτα. Οπότε απλά τα απομάκρυνα από το μπάνιο. Μετά από καιρό το ψαχτήρι μου βρήκε τη λύση σε ένα αμερικάνικο μαμαδομπλόγκ! Και θα τη μοιραστώ μαζί σας γιατί είμαι σίγουρη ότι και τα δικά σας πλαστικά παιχνίδια μπάνιου θα το θέλουν το "μπανάκι" τους!
Συνταγή με ξίδι
Το ξίδι είναι ένα θαυμάσιο φυσικό απολυμαντικό και είναι ασφαλέστερο από τη χλωρίνη, γι 'αυτό κάντε πρώτα μια δοκιμή μ'αυτό. Αναμειγνύετε 1/2 φλιτζάνι λευκό ξίδι με 4 λίτρα νερό σε μια λεκάνη. Αφήστε τα παιχνίδια να μουλιάσουν για μία ώρα. Μετά τρίψτε τα παιχνίδια καλά με ένα σφουγγάρι και ζουλήξτε τα για να βγει το νερό από κάθε παιχνίδι. Αφήστε τα να στεγνώσουν. Θα δείτε ότι κάποια σημεία θα καθαρίσουν. Αν όχι περνάτε στην επόμενη συνταγή!


Συνταγή με χλωρίνη
Σε μια λεκάνη αναμειγνύετε 3/4 του φλιτζανιού χλωρίνη με 4 λίτρα νερό. Αφήστε τα παιχνίδια να μουλιάσουν για μία ώρα. Τρίψτε τα καλά, πιέστε τα να βγει το νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν. Αυτό μάλλον θα απελευθερώσει περισσότερη μούχλα από το ξύδι. Ξεπλύνετε το εσωτερικά των παιχνίδια αρκετές φορές για να φύγει τελείως η χλωρίνη.
Η επόμενη φωτογραφία είναι λίγο αηδία αλλά δείχνει πώς είναι αυτό που βγαίνει μέσα από τα παιχνίδια!


Αφού καθαρίσουμε τα βρωμοπαπάκια μας μπορούμε να κλείσουμε τις τρύπες με κόλλα και για αρκετό καιρό θα αποφύγουμε τη μούχλα.. Αλλιώς τα ξαναπλένουμε! 
Πάω τώρα να βγάλω τα παιχνίδια της Αθηνάς, αυτά που είχα κρύψει, για να τα πλύνω!


Οι συνταγές από το blog We love being moms!

18 σχόλια:

  1. Κάτι τέτοιο είχα σκοπό να κάνω κι εγώ...με το ξύδι μόνο γιατί η μυρωδιά της χλωρίνης με ανακατεύει..Και να τα κολλήσω εννοείται..Τώρα αν κολλήσεις τα καινούρια παιχνίδια..αποφεύγεις τη βρωμιά από την αρχή!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι φοβερή! Όλο το σκεφτόμουν και όλο το αμελούσα! Πολύ καλή δουλειά Βέρα. Με γλύτωσες από ψάξιμο στο internet!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα προτιμουσα και γω το ξιδι. Δεν το ειχα σκεφτει καθολου το μεσα. Μονο απεξω καθαριζα. Να σαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαντάσου.... κι εγώ τα πετούσα όταν μούχλιαζαν!!

    Ευχαριστούμε Βέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ego peirazei pou tha sinehiso na ta petao?oxi tipt allo, alla den adeho tin skepsi oti kati borei na meinei. agorazo zaftina paihnidia gi afto to logo. na min klaio ta leftakia mou. petaxa kai ta lastiha tis portas tis douzieras.1 mera stin hlorini kai pali epemene. asta!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο! Και το σκεφτόμουν τις προάλλες που ζουπούσε ένα παπάκι κι έβγαζε νερό από μέσα.. κι έλεγα από μέσα μου "ποιος ξέρει ΤΙ μικρόβια βγαίνουν στο μπανάκι της τώρα".. Μπλιάχ!! Ευχαριστούμε πολύ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο βρε Βέρα μου!
    Την κατάλληλη στιγμή ήρθε η ανάρτησή σου, μιας που είχα αρχίσει να προβληματίζομαι!
    Με γλίτωσες από τον κόπο να ψάχνω το διαδίκτυο, χε χε!
    Φιλιά πολλά και καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολυ χρησιμο και σε μας εχω παρατηρησει οτι υπαρχουν μαυρακια μεσα. Θα το προσπαθησω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γενικά το ξύδι είναι τέλειο απολυμαντικό. Εγώ το χρησιμοποιώ κατά κόρον. Αλλά το κλασικό ξύδι.
    Άσπρο ξύδι που θα βρούμε; Το μηλόξυδο είναι το άσπρο; Γιατί κάτι άλλο σε άσπρο δε βρίσκω στο SM όσο και αν έχω ψάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει στα Lidl σε μεγάλο μπουκάλι κιόλας και σε καλή τιμή..Ότι πρέπει για καθάρισμα..Πάντως εγώ έχω δει άσπρο ξύδι σε όλα τα s/m..;Ισως δεν το έχεις προσέξει..

      Διαγραφή
  10. Πολύ χρήσιμη ανάρτηση Βέρα! Με τη μικροβιοφοβία που με δέρνει θα το χρειαστώ στο μέλλον σίγουρα! Και καλά μας τα είπες για τα παιχνίδια του μπάνιου, καμιά ιδέα για να απαλλαγούμε απ'τη σκόνη σου βρίσκεται? Γιατί δε λέει να με εγκαταλείψει με τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. χα χα χα!!! τέλεια!!!! επίσης αποτελεσματικό για καθαρισμό είναι το ξύδι σε συνδυασμό με τη μαγειρική σόδα! δοκίμασέ το! φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελικά το ξύδι θαυματουργό! Προβλέπω έλλειψη από ξίδια στην αγορά, αφού όλες θα τα παίρνουμε τα μπουκάλια πέντε πέντε.
    Ευχαριστούμε Βέρα για τη χρήσιμη πληροφορία!
    Τι νοικοκυρούλες χαρωπές, την τεμπελιά δεν τη γνωρίζουμε είμαστε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μπράβο γιατί την ίδια συνταγή την χρησιμοποιώ και εγώ ακόμη στα μποτάκια τις ιστιοπλοίας που να μην σου πω πως μυρίζουν τώρα το χειμώνα μετά απο 4 προπονήσεις

    Ξεκινάει το χριστουγεννιάτικο πανηγύρι μας στις 1/11/2012 περιμένω τις δημιουργίες σου φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όλες τα ίδια προβλήματα έχουμε τελικά :)
    Σε ευχαριστώ για αυτή την ανάρτηση! Θα το δοκιμάσω αύριο κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με σώζεις. Είχα σκοπό να πετάξω πολλά από τα παιχνίδια της. Αλλά τώρα θα τα βάλω κατευθείαν στην χλωρίνη. Θενκς Βεράκι. Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είσαι θεά!! Κάτι τέτοι έψαχνα εδώ και καιρό επειδή έχω κάτι μικυ που πήρα απο disneyland και δεν θέλω να τα πετάξω αλλά ακούω τα νερά μέσα και με έχει πιάσει αμόκ!! Θα δοκιμάσω και θα σου πω εντυπώσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κάπου είχα διαβάσει να τα βάλουμε σε δυχτάκι και μέσα στο πλυντήριο ρούχων...Δεν το έχω κάνει βέβαια...
    Θα δοκιμάσω το ξίδι πρώτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή