Σελίδες

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Συμβουλές κομμωτικής!

Τα μαλλιά του παιδιού μου μάκρυναν πάλι.. Είχα αποφασίσει να μην τα κόψω καθόλου και να τα αφήσουμε για να τα πιάνουμε όλα κοτσίδα κάποια στιγμή. Η μικρή Αθηνά όμως με έκανε να αλλάξω γνώμη. Κι αυτό γιατί δεν έχει πάντα όρεξη για κοκαλάκια... 
Σε αυτή τη φάση που τα μαλλάκια της πέφτουν μπροστά στα μάτια της βάζουμε κλιπάκι στο πλάϊ ή κορδέλα ή κάνουμε μικρό κοτσιδάκι συντριβανάκι. Στην αρχή τα κρατάει μια χαρά αλλά αν μετά από ώρα βαρεθεί ή νιώσει λίγο εκνευρισμό ή αμηχανία τα βγάζει.. Και τότε τα μαλλιά πέφτουν μπροστά και ίσα ίσα βλέπει! Οπότε αποφάσισα να πάμε για κούρεμα αυτή τη βδομάδα. Κι επειδή την προηγούμενη φορά το κουρεματάκι το είχα επιμεληθεί εγώ όχι με ιδιαίτερη επιτυχία αποφάσισα να την πάω σε κομμωτήριο! 
Και ενώ ο τίτλος λέει "Συμβουλές Κομμωτικής" θα σας πω ότι δεν μπορώ να σας δώσω καμμία αλλά εγώ ζητάω από εσάς που έχετε μεγαλύτερη εμπειρία!
Τα παιδιά σας έχουν κάποιο αγαπημένο κομμωτήριο; Ή μήπως έχετε ακούσει καλό λόγο για κάποιο; Η μόνη περιοχή που δεν μπορώ να πάω γιατί μου πέφτει λίγο μακριά είναι τα Βόρεια Προάστια. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο που να είναι κατά προτίμηση μόνο παιδικό;
Και αν πάμε και εκνευριστεί και δεν κάθεται, τι να κάνω;
Υπάρχει κάτι που πρέπει να πω στον κομμωτή πριν ξεκινήσει;
Πφφφ.. μα πώς κάνεις έτσι μάνα;;; Στο κομμωτήριο θα πάτε όχι σε συνέντευξη για πανεπιστήμιο! 
Δεν έχω καμμία εμπειρία κι επειδή για όλα υπάρχει πρώτη φορά..τα φώτα σας!
Αν πάμε και είναι ήσυχη θα έχω και φωτογραφικό υλικό!
Α! Μια που ήρθατε μέχρι εδώ δεν μου λέτε και μια γνώμη εκτός από συμβουλές;
Ποιο από τα 4 σας αρέσει;

39 σχόλια:

  1. Καλημέρα Βέρα μου... κι εγώ είμαι φαν του καρέ μαλλιού, οπότε κάτι ανάμεσα στο 2 και στο 3 θα μου άρεσε (φυσικά εξαρτάται και από το μήκος του μαλλιού) . Δυστυχώς συμβουλή για κομμωτήριο δεν έχω να σου δώσω... οπότε good luck! Callie by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βερα καλημερα!!!
      Εγω ή τον κουρευω σπιτι ή οταν παμε Πορτο Ραφτη στο κομμωτηριο της θειας μου... Ετυχε να εχουμε σοι κομμωτων...
      Πρωτη φορα που τον κουρεψα ηταν 8 μηνων απο τοτε και καθε φορα καθεται αγαλμα μεχρι να τελειωσει το κουρεμα...( απλα ετυχε νομιζω...)
      Κομμωτηριο στην περιοχη μας παιδικο μονο δεν εχω ακουσει... Δεν ξερω αν η Καλλιοπη Βενιου κανει και παιδικο στη Νικαια... Ειναι αστερι!

      Διαγραφή
    2. Πρέπει να βάλω το ψαχτήρι μου να ψάξει!!!
      Για να δούμε!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!! Δεν ξέρω να σου πω κάτι, δεν έχω και παιδιά... Μου αρέσει πολύ το 1 και το 4 από κουρέματα!!! :) εύχομαι να βρεις κομμωτήριο και να της αρέσει της μικρής γλυκούλας!! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα και καλή εβδομάδα Βέρα μου! Ψηφίζω το 2ο, δυστυχώς όμως δεν έχω κάποιο κομμωτήριο να σου προτείνω. Ελπίζω όμως να βρεις ένα καλό και να μείνετε ευχαριστημένες μαμά και κόρη!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου αρέσει το 2 που είναι σαν κούρεμα μανιτάρι!! χαχαχαα Μου αρέσουν αυτά τα κουρέματα για τα μικρά!

    Κι εμείς πάντως με το κοτσιδάκι συντριβανάκι πορευόμαστε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα μ'αρέσουν τα μανιτάρια! Εκτός από μέσα στις πίτες τώρα και στα κουρέματα..χεχε!

      Διαγραφή
  5. Το 2 και το 4 μου άρεσαν...
    Θα σε μπερδέψουμε τελείως πάντως κι άντε μετά να αποφασίσεις..χαχα!!
    Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως αποφασίσει η μικρή χωρίς εμένα φοβάμαι! Ελπίζω να κάτσει!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Βέρα μου... Τέλη Αυγούστου αποφασίσαμε με τη νονά της μικρής μου να την κουρέψουμε για δεύτερη φορά, αν και θέλαμε κι εμείς να τα μακρύνουμε, αλλά ως σγουρά είχανε λίγο παίδεμα με το ξεμπέρδεμα κι οι βουτιές στη θάλασσα είχαν χαλάσει λίγο τις άκρες... Οπότε λίγο καιρό πριν από την ημέρα αυτή ξεκίνησα να εφαρμόζω το εξής: Μετά το μπάνιο που της έκανα, της έλεγα ότι ΄΄θα κάνουμε σαν να είμαστε σε κομμωτήριο...΄΄ Της έλεγα να φέρει την καρεκλίτσα της, καθόταν σαν κυρία, της έδινα κι ένα καθρέφτη κι εγώ της χτένιζα πρώτα τα μαλλιά κι έπειτα τα στεγνώναμε ελαφρώς... Παράλληλα, όλη αυτή την ώρα της έλεγα πόσο όμορφη είναι και πόσο ωραία μαλλιά έχει και δοκιμάζαμε και διάφορα κοκκαλάκια... Την ημέρα που ήρθε η νονά στο σπίτι, είμαστε τυχεροί σε αυτό, κάθισε στο καρεκλάκι φαγητού και όταν βαρέθηκε την υποτιθέμενη περιποίηση που της κάναμε κι άρχισε να δυσανασχετεί, της έβαλα ένα dvd με τραγουδάκια, οπότε έκανε λίγο ακόμα υπομονή... Α! Είχε προηγηθεί κ μια επίσκεψη δική μου σε κομμωτήριο, που όμως την είχα πάρει μαζί κι είχε λίγο εξοικειωθεί με το όλο θέμα... Εύχομαι καλή επιτυχία! Παρεπιπτόντως, εμένα μου αρέσουν πολύ οι αφέλειες στα κοριτσάκια, που δυστυχώς εμείς δεν θα έχουμε ποτέ! Φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπότε ξεκινώ την προετοιμασία!
      Ναι..εσείς δεν θα έχετε αφέλειες αλλά έχετε τα ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ μαλλιά του κόσμου!!!
      Πολλά φιλιά*

      Διαγραφή
  7. Γιατί δεν δοκιμάζεις να φέρεις κομμώτρια στο σπίτι?Εγώ αυτό έκανα στον μικρό μου όταν ήταν 18 μηνών,μετά από 2 δικές μου αποτυχημένες απόπειρες να τον σουλουπώσω και το εγχείρημα στέφτηκε με επιτυχία!Μάλιστα τον είχα βάλει μέσα σε μια λεκάνη να καθίσει για να μην σουλατσάρει και αυτός το πήρε για παιχνίδι!Αργότερα που μεγάλωσε λίγο τον πήγα και στο κομμωτήριο.Καλή επιτυχία σε ότι κι αν κάνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα την πάω αν είναι σε κομμωτήριο και αν δεν κάτσει θα κάνω αυτό που λες! Κομμωτήριο στο σπίτι!

      Διαγραφή
  8. Καλή εβδομάδα!!! Η τέταρτη φωτογραφία μου αρέσει πολύ!!! Είναι πολύ όμορφα τα κοριτσάκια με το καρεδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ δεν αγχώνομαι για το πιο κομμωτήριο θα επιλέξω αλλά για το πως τους κόψουν τα μαλλιά οι κομμώτριες! Συνήθως κόβουν περισσότερο απ όσο τις λέω και μου τι δίνει όταν η φράτζα είναι στραβιά! Με την μεγάλη ενώ είχαμε καταλήξει σε ασύμετρο καρέ με φράτζα (σαν το 2) και μάλιστα της πήγαινε πολύ μου δήλωσε ότι θέλει πάλι να τα μακρύνει!
    Από τα σχέδια θα προτιμούσα το 3 με φράντζα με μυτούλες κι όχι τόσο αυστηρή γιατί αν την κόψουν περισσότερο ή στραβά θα μοιάζει άστα! Αλλά και το 2 είναι καλό! Εξαρτάται από το μήκος των μαλλιών της μικρής σου τώρα! Διάλεξε κάπου κοντά σας για να μην τρέ4χεις αργότερα για μια φράτζα μόνο σε άλλη περιοχή! Δεν είναι να έιναι παιδικό το κομμωτήριο! Συνήθως έχουν καρέκλες για παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. geia sou Vera eimai kommwtria ama thes thn analambanw thn mikrh sou sto spiti na ths kanw ena dwro- kourema!!!mhn anxwnese omws apla to koritsaki sou tha omorfinei akoma perisotero!!! ama thes kai esu vres me sto f.b sofia xalioti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Προς το παρόν έχω κλείσει κάπου..θα πάμε και βλέπουμε, αν δεν κάτσει εκεί δοκιμάζουμε! Αλλά κανονική επίσκεψη!

      Διαγραφή
  11. Βέρα μου καλή εβδομάδα!
    Βρε συ, πολύ μικρούλα δεν είναι η Αθηνά για κομμωτήριο; Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα την καταφέρεις να μείνει τόση ώρα ακίνητη... Κρίνοντας από τη δικιά μου ζουζούνα τουλάχιστον, έχω αποφασίσει να αναβάλλω το κουρεματάκι της για μετά τα 2.
    Προς το παρόν μαζεύουμε τα μαλλάκια μας και ενώ στην αρχή τα έβγαζε όλα ύστερα από λίγη ώρα, τώρα της αρέσει και καμαρώνει!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σκέφτηκα..για να δούμε! Θα πάμε αύριο πειραματικά κι αν δεν τα καταφέρουμε..θα καταστρώσω άλλο σχέδιο! Αν αποτύχουμε σε όλα.. μας βλέπω για το καλοκαίρι..
      Φιλιά*

      Διαγραφή
  12. Oλα τα καρεδάκια είναι πολύ όμορφα για τα κοριτσάκια, αρκεί να έχουν ίσια μαλλάκια.
    Πάντως οταν την κουρέψεις δείξε μας μιά φωτογραφία να την καμαρώσω και εγώ, μια ακόμα γιαγιά για την Αθηνούλα σου.
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλη επιτυχια αυριο.Οτι και να διαλεξετε θα ειναι μια κουκλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εμένα μου άρεσε το 2 και το 4 πάρα πολύ, είναι πολύ χαριτωμένα κουρέματα για κοριτσάκι! Καλή επιτυχία Βέρα και θέλω να μάθω εξελίξεις, πως το πήρε τελικά η Αθηνούλα μας το κομμωτήριο.
    Φιλάκια και καλή εβδομάδα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ωχ Βερουλα μου, αν αγχωνεσαι ετσι για το κουρεμα, που και να αρχισει σχολειο η μικρη :):)
    Προετοιμασε την μικρουλα σου με ενα παραμυθακι. Πες της οτι εμαθες, οτι υπαρχει μια καλη νεραιδα, που οταν τα καλα παιδακια κοβουν λιγο τα μαλλακια τους για να δυναμωσουν και να μην πεφτουν μεσα στα ματακια τους, ερχεται οταν κοιμουνται μετα και αφηνει ενα δωρακι διπλα στο μαξιλαρακι τους.
    Τη δικη μου την κουρεψε πριν το καλοκαιρι πρωτη φορα η κομμωτρια μου, που ερχεται σπιτι. Την ανεβασαμε ορθια σε μια καρεκλιτσα και εμεινε ακινητη :):) Αν παλι ειναι λιγακι πιο γκρινιαρα και κουνιεται, ε, το πολυ να υπαρχει καμια στραβοκουρεμενη φρατζουλα, δεν εγινε και καμια μεγαλη ζημια. Μαλλακια ειναι, θα μεγαλωσουν παλι :) Μη μου στενοχωριεσαι καθολου και προσπαθησε να διωξεις το αγχος γιατι μπορει να νιωσει εσενα σφιγμενη η μικρη σου και να ειναι πιο νευρικη :)

    Καλη επιτυχια σε ο,τι κι αν κανετε :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υ.γ. Μου αρεσει περισσοτερο το κουρεμα στην νουμερο 2 φωτογραφια.... αλλα μηπως ειναι καλυτερα να πιανουν και το σβερκο τα μαλλακια τωρα που ερχεται χειμωνας;;

      Διαγραφή
    2. Κι εμένα το 2 μου αρέσει, έτσι κι αλλιώς δεν είναι πιο μακριά τα μαλλιά της!
      Θα πάμε σήμερα!

      Διαγραφή
  16. Καλημέρα κουκουβαγιούλα :)
    Ψηφίζω 2!!! Βέβαια, δεν ξέρω τι πηγαίνει περισσότερο στο κεφαλάκι της Αθηνούλας.
    Εγώ πάντως αυτό θα κάνω στη μικρή μου μόλις της μεγαλώσουν λίγο ακόμη τα μαλλάκια. Τέλειο είναι για κοριτσάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. To 2, το 2, το 2 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Εμείς πάμε σε κομμωτήριο για μεγάλους, γιατί και δεν έχουμε κοντά μας παιδικό και στα παιδικά σου ζητάνε περισσότερα χρήματα για 5 τρίχες που θα κόψουν. Απλά, για να αποφεύγουμε την τσιγαρίλα, προτιμώ να πηγαίνουμε πρώτο ραντεβού πρωί - πρωί !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μου αρέσει η 3η φωτο! Καλή επιτυχία! Κι εγώ επιμελήθηκα το πρώτο κούρεμα κι εγώ όχι με πολύ μεγάλη επιτυχία.. χεχε Εδώ στο άμστερνταμ έχει ένα παιδικό κομμωτήριο που αντί για καρέκλα κάθονται πάνω σε αλογάκια, πολύ πλάκα και πολλά λεφτά! χοχοχ :) φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ευτυχώς έχουμε νονά κομμώτρια για τον μικρό. Τα κορίτσια τα κουρεύω εγώ αλλά να σου πω την αλήθεια δε μου σέσουν και τόσο οι αφέλειες στο μέτωπο γιατί περιορίζουν τα χτενίσματα που μπορείς να κάνεις. Προτιμώ να είναι όλα στο ίδιο μήκος με χωρίστρα στη μέση ή στο πλάι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή