Σελίδες

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Η Αθηνά στις Μικρές Ιστορίες!

Μετά από αρκετή συζήτηση αποφασίσαμε να μην γυρίσω ακόμα στη δουλειά και να κάτσω με την Αθηνά. Σκεφτόμουν λοιπόν τι θα μπορούσαμε να κάνουμε με τη μικρή το χειμώνα για να μην κλειστούμε πάλι μέσα με τα σκοτάδια και τα κρύα.. Έψαξα λοιπόν και βρήκα ένα δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά, ένα χώρο δημιουργικών δράσεων όπως το αποκαλούν. Τις {μικρές ιστορίες}! 
Αυτό το Σαββατοκύριακο είχαν ανοιχτό φεστιβάλ γιατί γιόρταζαν 1 χρόνο λειτουργίας. 
Εννοείται πως είχα κλείσει θέση για τα δύο μαθήματα που μας ενδιέφεραν. 
Το πρώτο είναι το "Παίζουμε Μαζί", δημιουργικό παιχνίδι για βρέφη από 15-36 μηνών με τους γονείς τους. Ξεκινήσαμε το μάθημα και η Αθηνά ήταν όλο χαρά ανάμεσα σε τόσα παιδάκια και τόσα όμορφα παιχνίδια! Κάποια στιγμή βέβαια έφαγε μια τούμπα και έκλαψε αλλά το ξεπεράσαμε..Στην αρχή λέγαμε το όνομα του παιδιού και όλοι οι υπόλοιποι το καλωσορίζαμε τραγουδιστά..εγώ βέβαια συγκινήθηκα κιόλας.. Παίξαμε με φύλλα και κουκουνάρια, ζωγραφίσαμε και διαβάσαμε παραμύθι! Ήταν τόσο ωραία να βλέπεις τα πιτσιρικάκια να ενθουσιάζονται και να τρέχουν πέρα δώθε!


Το δεύτερο μάθημα που παρακολουθήσαμε δοκιμαστικά ήταν η "Μουσική και Κίνηση". Πάλι για μικρά παιδάκια με τη συνοδεία των γονιών τους. Όταν άρχισε η δασκάλα να παίζει κιθάρα τα μικρά την κοίταζαν όλα μες τα μάτια! Μαγεύτηκαν! Κάναμε περπάτημα και στροφές με μουσική, παίξαμε με αυγουλάκια μαράκες, κάναμε κύκλο γύρω από ένα πολύχρωμο αλεξίπτωτο και τραγουδήσαμε το "Κου-κου-βά"! Ήταν πολύ όμορφα και η ενέργεια της τάξης ήταν φανταστικά θετική!


Γυρίσαμε λοιπόν με τις καλύτερες εντυπώσεις από ένα χώρο όμορφα διαμορφωμένο, γεμάτο παιδικές χαρούμενες φατσούλες και δασκάλες που έχουν ταλέντο, όρεξη και φαίνεται ότι αγαπούν αυτό που κάνουν!
Ολόκληρο το πρόγραμμα (και για μεγαλύτερα παιδιά) και πληροφορίες για τις {μικρές ιστορίες} θα βρείτε στο site τους www.mikresistories.gr.
Κλείσαμε θέση για τα δύο μαθήματα που μας άρεσαν και περιμένουμε τώρα με ανυπομονησία να ξεκινήσει η δική μας σχολική δημιουργική χρονιά! Θα φτιάχνουμε κατασκευές, θα τραγουδάμε, θα κάνουμε νέους φίλους! Τι καλά!
Σας φιλώ και να είστε καλά! Πάντα χαίρομαι όταν μοιράζομαι τον ενθουσιασμό μου!

38 σχόλια:

  1. Υπέροχο μου φαίνεται!!! Θα γνωρίσει η Αθηνούλα και φιλεναδίτσες και θα ζήσει νέες εμπειρίες!! Καλή αρχή να έχετε!! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενθουσιασμένη εσύ... ενθουσιασμένη κι εγώ με αυτά που διάβασα!!! Καλά υπέροχα. Τι ωραίες δραστηριότητες που επιλέξατε. Μπαίνω να δω οπωσδήποτε το πρόγραμμα... αν και φαντάοζομαι ότι θα είναι κάπου εκεί κοντά που μένετε. Οπως και να χει είναι φανταστική ιδέα. Μπράβο στους δημιουργούς και στις μαμάδες με όρεξη για τα παιδιά τους! Σε φιλώ. Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακούγεται συναρπαστικό. Αν και τα παιδιά μου δεν είναι μικρά και δεν είχαν τέτοιες ευκαιρίες θεωρώ, ότι αυτές οι δραστηριότητες επιδρούν θετικά στην ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών. Καλή αρχή!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έτσι μπράβο!
    να περνάτε δημιουργικά και χαρωπά το χρόνο και με συντροφιά!
    φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ χαίρομαι που ξεκινήσατε και εσείς σχολείο, γιατί σχολείο είναι και αυτό. Μαθαίνετε και δημιουργείτε. Καλή αρχή λοιπόν και μην ανησυχείς, τα παιδιά προσαρμόζονται πολύ περισσότερο από όσο εμείς νομίζουμε. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι αλήθεια..μάλλον εμείς θέλουμε πιο πολύ χρόνο προσαρμογής..
      Φιλιά*

      Διαγραφή
  6. τι λες τωρα!!
    και εμεις γραφτηκαμε!!
    στο απογευματινο της Πεμπτης στο ''παιζουμε μαζι''
    πες μου οτι θα γνωριστουμε!!!!
    κατενθουσιαστηκα τωρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααα! Εμείς νομίζω μπήκαμε στο τμήμα της Τρίτης που έχει τα πιο μικρά, 15-18 μηνών!
      Ε, όλο και κάπου θα συναντηθούμε!!!!

      Διαγραφή
  7. Καλή σχολική χρονιά λοιπον. Εύχομαι να το διασκεδάσετε μαμά και κόρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καταρχήν, καλή δημιουργική χρονιά να έχετε!!!

    Κατά δεύτερον, ενθουσιάστηκα πολύ με το συγκεκριμένο εργαστήρι και ειδικά με το "Μουσική και Κίνηση". Η μικρή μου λατρεύει τη μουσική. Λες να έρθουμε και εμείς;;; Λες;;;

    Βασικά, το μόνο που με προβληματίζει είναι η απόσταση (είμαστε στα Βόρεια εμείς). Θα ψάξω για κάτι αντίστοιχο εδώ κοντά και αν δε βρω κάτι, τότε μπορεί να γίνουμε "συμμαθητές".
    Ευχαριστούμε πολύ για την πληροφόρηση πάντως!!!

    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή σχολική χρονιά, εποικοδομητική και ενθουσιώδης...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε! Θα κάνουμε τόσα πράγματα!
      Καλή Σχολική Χρονιά και σε σας βέβαια! Με όρεξη για μάθημα και γνώση!!!

      Διαγραφή
  10. Καλή αρχή! Θα περάσετε τέλεια, είναι μαγικό να μοιράζεσαι τέτοιες στιγμές με το παιδάκι σου και είναι απίστευτο αυτό που της προσφέρει ακόμη κι αν τώρα σου φαίνεται ασήμαντο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι δασκάλες αυτό μας είπαν, ότι παρ'όλο που είναι μικρή της προσφέρει πολλά!

      Διαγραφή
  11. τι τέλεια!!! Ζηλεύουμε!!! όλα τα ωραία στην Αθήνα είναι!! Να περνάτε πολύ πολύ όμορφα και να μας τα λέτε όλα!! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεε, σίγουρα υπάρχει κάτι ανάλογο κι εκεί!
      Τουλάχιστον εσείς έχετε δίπλα σας τη φύση, με 20 λεπτά οδήγηση είστε σε τέλειο περιβάλλον!
      Φιλιά*

      Διαγραφή
    2. Ελπίδα μου έχει και στη Θεσσαλονίκη προγράμμα στη χανθ και στο νακα, αν θέλεις πες μου να σου στείλω πληροφορίες
      Βέρα μου καλή αρχή, είμαι σίγουρη οτι η μικρή αλλά και εσύ θα περάσετε τέλεια! τα παιδάκια χαίρονται πολύ με αυτά σε τέτοια ηλικία! φιλιά Βικτώρια

      Διαγραφή
    3. Ελπίδα γεια σου!
      Στη Θεσσαλονίκη έχει πρόγραμμα μουσικής για βρέφη και νήπια http://www.mammycool.gr/viewcontent.jsp?id=176G3JCSD&cid=14ECJO2U0
      και πρόγραμμα βρεφικής κολύμβησης http://www.thebabyswimming.gr/
      Σου δίνω αυτά τα δυο που τα γνωρίζω από προσωπική εμπειρία και είναι πολού καλά.
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  12. Τι ομορφη ιδεα για τη μανουλα και τη μικρη της.Ειμαι σιγουρη οτι θα εχετε εναν καταπληκτικο και δημιουργικο χειμωνα.Περιμενουμε τις εμπειριες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλή αρχή και καλή χρονιά εύχομαι!
    Φαίνεται πανέμορφος ο χώρος..υπέροχη ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τέλειο φαίνεται!! Καλή αρχή και καλή χρονιά! Είμαι σίγουρη θα περάσετε υπέροχα!!!
    Καλό βράδυ, φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οπότε μαθητριούλα κι η μικρή Αθηνά!!!

    Καλή σας Χρονιά!
    Να περνάτε πολύ πολύ καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ όμορφη η ιδέα σου να δοκιμάσετε κάτι τέτοιο! Κύκλοι σαν αυτούς, βοηθούν το παιδί να αναπτυχθεί πολύπλευρα. Τυχερή η μικρή σου που έχει μαμά... ψαγμένη!
    {Fan, όπως λέμε sofan!}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βέρα μου, καταρχήν σε ζηλεύω που μπορείς να μην επιστρέψεις ακόμα στη δουλειά! Μακάρι να μπορούσα κι εγώ να είμαι με το Φιφινάκι μου...
    Μπράβο σου όμως που είσαι μια τόσο γλυκιά μανούλα και που ψάχνεις δημιουργικούς τρόπους και ευχάριστους τρόπους για να απασχολήσεις την Αθηνούλα και να είναι ποιοτικός ο χρόνος σας μαζί!
    Πάω να ρίξω μια ματιά στο πρόγραμμα κι εγώ!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όμορφα, ανάμεσα σε παιδικές φατσούλες, χρώματα, και μουσικές. Καλή σχολική χρονιά λοιπόν, και για τις δυο σας, πάντα με χαμόγελα!
    Καλημέρα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή