Σελίδες

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

2 χρόνια χωρίς τσιγάρο!

Κάπνιζα. Κάπνιζα πολύ. Τουλάχιστον 1 πακέτο την ημέρα. Αν τύχαινε να βγω έκανα 5-6 τσιγάρα παραπάνω.. Το είχα συνέχεια στο μυαλό μου, έλεγα όλη την ώρα "να κάνω ένα τσιγάρο και φεύγουμε", "καπνίζουν εδώ;" και άλλα τέτοια καπνιστικά. Έπαιρνα πάντα μαζί μου δεύτερο πακέτο μήπως και ξεμείνω! 
Το καλοκαίρι πριν μείνω έγκυος πήγαμε στην Αμερική. Εκεί όπως γνωρίζετε δεν καπνίζουν πουθενά. (Το ίδιο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.) Όλη μέρα ήμασταν στο δρόμο, γυρίζαμε σε μουσεία, μαγαζιά, εστιατόρια. Όσο ήμουν έξω δεν το σκεφτόμουν, αλλά το ήθελα με τον καφέ το πρωί, το μεσημέρι στο φαγητό και το βραδάκι αν πίναμε ποτό. Δεν επιτρεπόταν πουθενά και έτσι κάπνιζα στο δρόμο. Αποτέλεσμα: κάπνιζα λιγότερο!
Όταν γυρίσαμε από το ταξίδι είχα πει ότι θα το κόψω αφού θα ξεκινούσαμε  προσπάθειες για παιδάκι. Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω το σύστημα "σιγά σιγά". Την πρώτη μέρα έβαλα στο πακέτο μου 10 τσιγάρα. Τα υπολόγισα και μου φτάσανε μια χαρά. Την δεύτερη μέρα έβαλα 9, την τρίτη 8 μέχρι που έφτασα στα 5. Εκεί ήμουν κυρία! Δύο το πρωί με τον καφέ, ένα το μεσημέρι και άλλα δύο τα κρατούσα για το βράδυ. Τα 5 τσιγάρα τα κράτησα μια βδομάδα. Μετά το πήρα απόφαση και πήγα στα 4. Εντάξει, τα κατάφερνα.. Προσπαθούσα να μην το σκέφτομαι αλλά μου ήταν αδύνατο, μετρούσα τις ώρες μέχρι το επόμενο τσιγάρο μου. Στα 3 τσιγάρα τη μέρα ήμουν χάλια.. δεν μπορούσα καθόλου, οπότε έκανα πίσω και κάπνιζα 3 έως 5 την ημέρα. 
Μετά από 1 μήνα περίπου έμεινα έγκυος και πέταξα το πακέτο μου. Ήθελα να είμαι αυστηρή με τον εαυτό μου για να το κρατήσω και να είμαι όσο πιο σωστή μπορώ. Στην εγκυμοσύνη δεν κάπνισα καθόλου. Μετά που γέννησα, θήλασα για 8 μήνες και πάλι δεν κάπνισα καθόλου. Και μέχρι τώρα..δεν έχω καπνίσει καθόλου. Εννοείται ότι μου έχει περάσει από το μυαλό και στην αρχή υπήρχαν στιγμές που μου έλειπε. Ήταν όμως τόσο πιο καλό αυτό που πρόσφερα στο παιδί μου και στον εαυτό μου που μου πέρναγε. Τώρα πια δεν θέλω να καπνίσω.
Αυτές τις μέρες κλείνω δύο χρόνια χωρίς τσιγάρο. Δύο χρόνια που είμαι καθαρή. Ναι, ναι, το ξέρω δεν είναι ναρκωτικά αλλά θέλω να σκέφτομαι ότι σε δύο χρόνια καθάρισε λίγο το μέσα μου! Αν δεν έχεις κόψει το τσιγάρο δεν μπορείς να το καταλάβεις. Δεν ξέρω αν το έκανα για μένα ή για τη μικρή (μάλλον είναι ευκολότερο να το κάνεις για κάποιον άλλο) αλλά τελικά μου έκανε καλό. Κάποια στιγμή μου είπε μια φίλη μου " κι εμείς τι πάθαμε που οι γονείς μας καπνίζανε;" (αυτή η περίφημη δεκαετία του '80 που οι γονείς μας καπνίζανε πάνω από την κούνια και μέσα στο αυτοκίνητο με τα παιδιά..). Εκείνη τη στιγμή δεν της απάντησα αλλά αργότερα το σκέφτηκα καλύτερα. Ξέρετε τι πάθαμε; Γίναμε καπνιστές! Η εικόνα κάποιου που καπνίζει ήταν τόσο οικεία και τα τσιγάρα ήταν εκεί για να δοκιμάσουμε. Εννοείται υπάρχουν κι εξαιρέσεις..αλλά πόσες; Δυστυχώς λίγες.. Τέλοσπάντων, δεν θέλω να κάνω αντικαπνιστική εκστρατεία μόνο να γιορτάσω που δεν καπνίζω πια και να πω κάτι.
Η εγκυμοσύνη ήταν για μένα το καλύτερο κίνητρο να σταματήσω το κάπνισμα και αργότερα ο θηλασμός με βοήθησε να συνεχίσω έτσι. Είναι πολύ κλισέ αλλά αν δεν μπορείτε να το κάνετε για σας, κάντε το για τα παιδάκια σας. Το πόσο θα ανταμειφθείτε δεν φαντάζεστε!
Σας χαιρετώ γλυκά!

56 σχόλια:

  1. Συγχαρητηρια!!! και να το κρατήσεις...πολλά φιλιά!
    Τίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν εχω καπνίσει ποτέ....ξέρω ότι χρειάζεται μεγάλη θέληση για να το κόψεις και μπράβο που τα κατάφερες!
    εύχομαι ν'αντισταθείς και στο μέλλον!
    καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θαυμάζω τους ανθρώπους που καταφέρνουν να το κόψουν!
    Μπράβο σου!
    Πάντως οι δικοί μου γονείς δεν κάπνισαν ποτέ και τους έπεσε πολύ βαρύ που έγινα καπνίστρια..χαχα!!
    Κάποια στιγμή θα το κόψω κι εγώ...ελπίζω!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι τους γονείς σου!!!
      Αν μπορέσεις να το κόψεις, θα κερδίσεις πολλά!
      Καλή βδομάδα Μαράκι!

      Διαγραφή
  4. Συγχαρητήρια.
    Και εγώ κάπνιζα μέχρι που έχασα τη μητέρα μου από την γνωστή αρρώστια και μου γύρισε το μυαλό. Η ανταμοιβή είναι τεράστια, έχεις δίκιο. Μπορεί να ακούγεται εγωϊστικό, όμως αν κάποιος το κάνει πρέπει να το κάνει για τον εαυτό του πρώτα-πρώτα. Το έχω ακούσει και εγώ πολλές φορές αυτό το "και τι πάθαμε", όχι μόνο για το τσιγάρο αλλά και για άλλες περιπτώσεις όπως το να είναι τα παιδάκια χύμα χωρίς καρεκλάκια ή χωρίς ζώνη στο αυτοκίνητο κ.λ.π. Δεν πάθαμε κάτι γιατί είμασταν τυχεροί. Άλλοι μπορεί να έπαθαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι πολύ..
      Αυτό το "τι πάθαμε" εννοείται ότι συμφωνώ και σε όλα τα υπόλοιπα. Καλά, ειδικά για το αυτοκίνητο..

      Διαγραφή
  5. Χαίρομαι που έχεις μείνει καθαρή. Χαίρομαι που δε νιώθεις την εξάρτηση, τον καταναγκασμό να καπνίσεις έναν αριθμό τσιγάρων την ημέρα. Έχω καπνίσει τόσο πολύ, χωρίς να το έχω βάλει ποτέ στο στόμα μου! Μια η παρέα, μια το εργασιακό περιβάλλον. Και δεν είναι μόνο η ανάσα, αλλά και τα ρούχα. Η λέξη "τσιγάρο" δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο μας. Μόνο η λέξη "καπνός". Η πινακίδα λέει "Απαγορεύεται ο καπνός". Πουφ! --- Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς κι εγώ τώρα καταλαβαίνω πόσο ενοχλεί ο καπνός τους μη καπνιστές..

      Διαγραφή
  6. Συγχαρητήρια που τα κατάφερες!
    Εγώ παρόλο που έχω και ιατρική εντολή να το κόψω δυστυχώς δεν κατάφερα τίποτα. Κατα καιρούς δοκίμασα διάφορα, βελονισμό, ηλεκτρονικό τσιγάρο, πιπάκια και τσίχλες νικορετ. Να κάνω λιγότερα όπως εσύ. Είχα κολλήσει χαρτάκια σε όλο το σπίτι να μου υπενθυμίζει την βλαβερές συνέπειές του.
    Απέτυχαν όλα και μου στοίχισαν και ένα σωρό χρήματα!
    Εύχομαι να κλικάρει ο εγκέφαλός μου και να το πετάξω μια και έξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλικ κλικ! Α! Σου είπα; Κλικ, κλικ!
      Το ξέρω ότι χρειάζεται πολλή δύναμη!
      Προσπάθησε!
      Φιλιά*

      Διαγραφή
  7. Μπράβο Βέρα! Εγώ δυστυχώς το ξανάρχισα. Μετά από 3 χρόνια "καθαρή" και οι ενοχές μου για το παράδειγμα που δίνω στο παιδί έχουν φτάσει στο κόκκινο. Θέλω να το κόψουμε όχι να το κόψω μόνο εγώ και το συζητάμε με το Γιώργο και όλο το αναβάλλουμε...
    Εύχομαι ολόψυχα να μη λυγίσεις. Αν και θέλει προσπάθεια να το ξαναρχίσεις...
    Ευχές πολλές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ ελπίζω ότι δεν θα λυγίσω..
      Προσπαθώ κι εγώ να πείσω το Νίκο να το κόψει!

      Διαγραφή
  8. Το ποιο σημαντικό απ΄ όλα είναι ότι δεν κάπνισες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου. Μπράβο και πάλι μπράβο γι΄ αυτό! Ειληκρινά δεν έχω χειρότερο πράγμα!! Κρίμα για το μωράκι.

    Και όσο για τώρα, συγχαρητήρια που καταφέρνεις και διατηρείσαι άκαπνη. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στο παιδί σου. Να του προσφέρεις ένα καθαρό περιβάλλον να ζει και μια μαμά που δεν μυρίζει νικοτίνη.

    Κι εγώ μια από τα ίδια Βέρα μου. Κάπνιζα μέχρι πριν μείνω για πρώτη φορά έγκυος. Και μεχρι τώρα ποτέ πια!!

    Σε φιλώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι εγώ μια από τα ίδια Βέρα μου!! Σχεδόν 2 χρόνια..Αλλά ακόμα με τραβάει το άτιμο...Δεν κάνω...αλλά καμιά φορά όταν αγχώνομαι ή στεναχωριέμαι...το ψάχνω αλλά δεν κάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ δεν κάνω καθόλου γιατί φοβάμαι μήπως μου αρέσει και το ξαναπιάσω! Μακριά!

      Διαγραφή
  10. Μπράβο σου που το σταμάτησες και παρέμεινες σταθερή σε αυτή σου την απόφαση. Γιατί περί απόφασης πρόκειται. Προσωπικά δεν πιστεύω τα "δεν μπορώ" σε αυτή την περίπτωση. Δε θέλεις, για αυτό δεν μπορείς! Αν θελήσεις, θα το πάρεις απόφαση και κάτι θα κάνεις...μα μόνος σου, μα με βελονισμό, μα με τσίχλες νικοτίνης...μα με χίλιους 2 τρόπους. Δεν μπορεί...κάποιος θα πιάσει.

    Μακάρι το παράδειγμά σου να το ακολουθούσαν και άλλες μαμάδες που ενώ είναι έγκυες κάνουν 1-2 "τσιγαράκια" την ημέρα και θεωρούν ότι είναι πολύ λίγα για να κάνουν κακό στο παιδάκι που φέρουν μέσα τους. Προσωπικά εξοργίζομαι όταν τις βλέπω...αλλά και τι να τους πεις? Κυρία μου, κάνεις έγκλημα? Απλά, απαράδεκτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δεν μπορείς να πεις τίποτα, ο καθένας κάνει ότι καταλαβαίνει..είναι βέβαια κρίμα για το μωρό..

      Διαγραφή
  11. Μπράβο μαμά Βέρα μια φορά επειδή το έκοψες και άλλα 1000 μπράβο που δεν το ξανάρχισες!!
    Συμπάσχω, 3 χρόνια 4 μήνες και 3 μέρες χαχαχαχα...
    Τρελοί καπνιστές και οι 2 (πάνω από 2 πακέτα έκαστος ημερησίως),το κόψαμε μαχαίρι λίγες μέρες πριν μείνω έγκυος και από τότε δεν το ξαναξεκινήσαμε.
    Βέβαια, δεν θα σου κρύψω ότι μου λείπει πολύ, και πραγματικά δεν ξέρω πότε θα το κόψω και εγκεφαλικά.
    Προσωπικά, προτείνω σε όποιον θέλει να το κόψει και δεν το παίρνει εύκολα απόφαση, να επισκεφθεί ένα γραφείο διακοπής καπνίσματος, να πάρει βοήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Μπράβο και σε σας! Και μακάρι να το καταλάβαινε ο υπόλοιπος κόσμος τι βλακεία κάνει..

      Διαγραφή
  12. Συγχαρητηρια!Τωρα πια αρκει να μην το ξαναβαλεις στο στομα σου. Εγω ξερω κοσμο που εφυγε πιο νωρις απ το τσιγαρο. Και δυσκολα να σου ερθουν να θυμασαι τις ομορφες στιγμες με το παιδι σου. Δες φωτογραφιες, βιντεο αλλα μην βαλεις ουτε δανεικο στο στομα σου.Ειναι πολυ ευκολο να κυλησεις. Δεν εχω κανπισει ουτε ενα τσιγαρο ποτε αλλα ειχα παντα διπλα μου ανθρωπους που καπνιζαν πολυ.Η μαμα μου το εκοψε οταν γεννησα.Και ο αντρας μου δεν καπνιζει ποτε πια μπροστα μας.Μακαρι να το εκοβε και εκεινος!Φιλακια και καλη συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ τώρα προσπαθώ να κάνω το Νίκο να το κόψει, χρυσό τον έχω κάνει!

      Διαγραφή
  13. Μπράβο σου!!!
    Τώρα πια νομίζω δεν χρειάζεται καν να το θυμάσαι!
    Πέρασε τόσος καιρός!
    Μου έδωσες την αφορμή να γράψω κι εγώ πώς το έκοψα και πότε!
    Έτσι για να το θυμάμαι και να γυρνάω να το κοιτώ όταν πού και πού μου έρχεται επιθυμία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολλά μπράβο κορίτσι μου, που τα κατάφερες.
    αλλά για να κάνεις ανάρτηση μάλλον δεν το έχεις ξεχάσει.
    ΠΡΟΣΕΧΕ είναι πολύ ύπουλη εξάρτηση το τσιγάρο.
    φιλιά πολλά και αντί να σκέφτεσαι τσιγάρο να σκέφτεσαι την Αθηνούλα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συγχαρητήρια!!!... γι`αυτό που κατάφερες...το ξέρουμε ότι ήταν πολύ δύσκολο....και για το ότι βγαίνεις και το λες δημόσια μήπως και κάποιος σε ακούσει και πάρει την απόφαση να το κόψει και αυτός...Μακάρι...Να προσέχεις όμως...αν κάποια στιγμή σου έρθει επιθυμία...αντιστάσου...θα φύγει...είναι της στιγμής...
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται θα προσπαθήσω να αντισταθώ! Κρίμα θα είναι να ξανακυλήσω!

      Διαγραφή
  16. Μπραβο! Μπραβο! Μπραβο!

    Εχει 4 χρονια που πηρα αυτη την αποφαση. Δεν ειχα μεινει εγκυος κι ακομη δεν ηταν στα σχεδια το μωρακι (μας εκανε εκπληξη), αλλα εχασα ενα αγαπημενο προσωπο απο την καρκινο στον πνευμονα, καπνιζα παρα πολυ και θυμωσα που αφηνα κατι τοσο μικρο να με σερνει ετσι. Ετσι το εκοψα μαχαιρι, χωρις προκαταρτικα σταδια. Σε ενα εξαμηνο μου ετυχε και η μικρουλα και με βοηθησε να κρατησω την αποφαση μου. Εδω κι ενα χρονο ομως ολο και κανω απο κανενα σε βραδυνες εξοδους. Στην αρχη ηταν σπανιο και δεν με ενοχλουσε. Τωρα ειδα ομως οτι αν βγουμε ζηταω παντα απο τον αντρα μου, 3-5 τσιγαρα και προσπαθω να το παρω αποφαση να κοψω κι αυτα εντελως. Ευχομαι να κρατησεις τη δικη σου αποφαση γιατι αξιζει τον κοπο μας για μας, ανεξαρτητα απο τα παιδακια μας :) Και παλι συγχαρητηρια επειδη ξερω ποσο δυσκολο ειναι να διατηρησεις μια τετοια αποφαση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει είσαι! Δεν παίρνεις και πακέτο!
      Κι εγώ ελπίζω να το κρατήσω!

      Διαγραφή
  17. Δυστυχώς καπνίζω πολύ, μόνο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης το είχα κόψει!!!! Όλο θέλω να το κόψω αλλά ποτέ δεν το παίρνω απόφαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έρθει η ώρα και το πάρεις απόφαση θα τα καταφέρεις πραγματικά και θα ξανανιώσεις!

      Διαγραφή
  18. Μπράβο κορίτσι μου! Ότι καλύτερο για σένα αλλά και για την Αθηνά!
    Ποτέ ξανά τσιγάρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Mπράβο σου!
    Εγώ είμαι αλλεργική στο τσιγάρο..όταν βγαίνουμε και τύχει να έρθει ο καπνός απάνω μου με πιάνει δύσπνοια!
    Ούτε στην οικογένεια μου κάπνιζε ποτέ κανεις ούτε τώρα που παντρεύτηκα καπνίζει ο Λευτέρης μου..κι αισθάνομαι τυχερή γι αυτό!
    Κράτησε το όσο μπορείς..ότι και να γίνει μην υποκύψεις !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μπράβο!!! Η μαμά μας καπνίζει σαν φουγάρο κι ο μπαμπάς κάπως λιγότερο. Ευτυχώς ούτε η Ευαγγελία ούτε εγώ καπνίζουμε. Κατά ένα περίεργο τρόπο στην παρέα μας δεν καπνίζει κανείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμάς στην παρέα έχουν αρχίσει και μειώνονται οι καπνιστές και πολύ χαίρομαι!

      Διαγραφή
  21. εισαι αξιεπαινη που το καταφερες και παραδειγμα προς μιμηση!εγω δεν καπνιζω αλλα καπνιζει ο αντρας μου και εχω προβλημα..μακαρι να εμενε κι αυτος εγκυος και να το εκοβε(χαχαχα) πολλα φιλια και να εκατοστησεις τα χρονια που εισαι ακαπνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συγχαρητήρια!!! Εύχομαι να συνεχίσεις έτσι!!! "Καθαρή"!!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τα θερμά μου συγχαρητήρια!!! Νομίζω πως πλέον δεν διατρέχει τόσο λόγος όσο και κίνδυνος για να ξεκινήσεις και πάλι το τσιγάρο!!! Καλό απόγευμα σου εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολλά συγχαρητήρια!!Έκανες μεγάλο κόπο θα είναι κρίμα να το ξαναρχίσεις!! Κάπνιζα για λίγους μήνες και όταν αντιλήφθηκα αυτά που περιέγραψες και είναι γνωστά από όλους τους καπνιστές( το πρωί με τον καφέ, μετά με το φαγητό,το ποτό κλπ) το έκοψα μαχαίρι!! Δεν ήθελα να είμαι έρμαιο του τσιγάρου και έτσι σώθηκα!Είχα ήδη πρόβλημα στους πνεύμονες και μετά που το έκοψα μου προέκυψε άσθμα οπότε είχα πάρει σωστή απόφαση. Συνέχισε έτσι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημερα Βερα μου! Ααα,αυτα που διαβαζω σημερα ειναι καταπληκτικα! Σε καμαρωνω! Κ ας μην σε ξερω! Μπραβο σου μανουλα γλυκια! ;-)
    Χρειαζεται πολλη δυναμη γιανα καταφερεις κατι τετοιο γιατι ο εθισμος ειναι μεγαλος!
    Εγω δεν καπνιζω μα με καποιες καταστασεις,ιδιως στη δουλεια, νιωθω την αναγκη να "κανω ενα τσιγαρο"!!!
    Λες κ θα καθαρισει το μυαλο μου αν μπει μεσα καπνος... Ισως ειναι βλακωδες αυτο που λεω,μα τοχω νιωσει κ ειπα νατο μοιραστω μαζι σου:-)
    Φιλια κ μην τα παρατας! (ουτε εγω θατο αρχισω, μην φοβασαι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέτοια χαζά σκεφτόμαστε καμμιά φορά.. Το κακό είναι ότι τα έπραττα κιόλας..
      Ε, σιγά μην αρχίσεις!
      Φιλιά*

      Διαγραφή
  26. Καλημέρα
    Συγχαρητήρια έκανες μια πολύ καλή κίνηση και για σένα και για το παιδάκι σου.
    Δεν είναι μικρό πράγμα, είναι μια εξάρτηση, μια κακιά συνήθεια. Δεν έχω υπαρξει καπνίστρια αλλά πραγματικά αναγνωρίζω τον άθλο σου και είναι άθλος αν σκεφτείς πόσοιι το προσπαθούν και πόσοι το καταφέρνουν.
    Να είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. To erotima omos pou tithetai kai i euxi mou pros esena einai an kapoio apo ta pitsirikia arxizei na kapnizei apo noris na mi gineis san ekeines tis isterikes manades :) apo ti stigmi pou ta perases na mporeis na eksigiseis sto paidi an kai efoson to kanei ta thetika kai ta arnitika autis tis prakseis kai na dexteis me sebasmo episis tin opoia tou epilogi. Ego eimai fanatiki antikapnistria :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γειά σου Βέρα και από εμένα. Μια κακιά συνήθεια έφυγε για τα καλά ελπίζω. Και εγώ κάπως έτσι το έκοψα. Έμεινα έγκυος, θήλασα 9 μήνες και μετά πάλι έγκυος και 14 μήνες θηλασμός. Αισίως 4 χρόνια και κάτι άκαπνη. Μεγάλο ζόρι τότε αλλά όχι πλέον. Μετανιώνω που κάπνιζα μπροστά σε εγκυμονούσες και σε διάφορα μέρη που υπήρχαν παιδάκια. Το χειρότερο πράγμα(τώρα το συνειδητοποιώ που έχω παιδιά) να αναπνέουν το τσιγάρο μας.
    Δεν το δέχομαι και νευριάζω απίστευτα γιατί δεν μπορείς να πας κάπου και να μην καπνίζουν. Στο Ιασώ και συγκεκριμένα στην καφετέρια(των καπνιζόντων) πριν λίγους μήνες, οι γονείς με το μωρό 2 μηνών περίπου, να καπνίζουν, να γίνεται χαμός από καπνό και ρωτώ πως το επιτρέπουν. Η απάντηση του πατέρα κωμικοτραγική έως ηλίθια:έλα μωρέ πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει, να μαθαίνει........
    Έλεος πια, τα πνευμόνια των μωρών και των παιδιών είναι σαν σφουγγάρια και πρέπει να τα προφυλάξουμε.Λυπάμαι τόσο πολύ για την απάθεια και την βλακεία κάποιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. έχω κόψει το τσιγάρο 20 χρόνια και έρχονται στιγμές που το λαχταράω. Δεν φεύγει από το μυαλο όσα χρόνια και αν περάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή