Σελίδες

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Κουρεματάκι!

Το παιδί μου γεννήθηκε με λίγα μαλλάκια. Μέσα στους πρώτους 2-3 μήνες πέσανε τα πρώτα μαλλάκια και μέχρι και τον 5ο μήνα είχε στο πίσω μέρος του κεφαλιού ένα στρογγυλό γλυκύτατο κενό..Μετά όμως, άρχισε να βγάζει ολοκαίνουρια μαλλάκια ίσια και ξανθά! Εγώ λίγο απογοητεύτηκα γιατί ήθελα να πάρει τις μπουκλίτσες μου αλλά δεν πειράζει, πήρε ακριβώς τα μαλλιά του μπαμπά της. Τον τελευταίο καιρό λοιπόν, τα μαλλιά της έχουν μακρύνει αρκετά και μπροστά έχουν γίνει σαν αφέλειες. Μακραίνοντας όμως έπεφταν λίγο μπροστά στα μάτια της και την ενοχλούσαν. Πριν τη βάφτιση της είχα κάνει μια μικρή ψαλιδιά ίσα ίσα για να μην την ενοχλούν. 
Πέρασε όμως ένας μήνας και αρχίσανε να μου λένε όλοι ότι τα μαλλιά του παιδιού είναι μακριά και θέλουν κούρεμα. Να την πάω σε κομμωτήριο για δυο τρίχες ούτε που το σκέφτηκα. Είδα και την Ελπίδα που κούρεψε το Νικολή και πήρα θάρρος. Οπότε χθες μετά το μπανάκι πήρα το ψαλιδάκι και έκοψα λίγο τις αφέλειες της Αθηνούλας..Και βέβαια τα έκοψα στραβά! Χαχα! Από τη μία πλευρά η γραμμή της αφέλειας είναι πιο κοντή..Θα το πλασάρω σαν άποψη όμως..σαν κάτι πιτσιρίκες που κόβουν στραβά τις αφέλειες δήθεν για στυλ!
Δεν πειράζει..μαλλάκια είναι, θα ξαναμακρύνουν, ε;
Όποιος έχει κουρέψει τα μαλλιά του παιδιού του στο σπίτι λίγο στραβά να σηκώσει το χέρι! Έτσι για συμπαράσταση!

17 σχόλια:

  1. Κι εγώ τη Νεφέλη την είχα κουρέψει μόνη μου και την έκανα σαν μανιτάρι. Γελούσαμε ένα μήνα με την κάσκα που της είχα κάνει!!! Είμαι τραγική σε τέτοιου είδους "χειροτεχνίες".
    Την Κλειώ όμως την πήγαμε σε κομμωτήριο και το μετάνιωσα αφού μου ζήτησε 20ευρώ για 5 τρίχες. Το επόμενο κούρεμά της ξέρω από τώρα τι στιλ θα έχει!! Μανιτάρι!!!

    Έβαλα μυαλό!
    Σε φιλώ πολύ και μεγειά το κουρεμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχα...
    Για συμπαράσταση ε?
    Λοιπόν η κόρη μου λίγο πριν τη βάπτισή της (πριν χίλια χρόνια δηλαδή), είχε μαλλάκια (τα μωρουδιακά που δεν είναι σα να βγήκαν κι από κομμωτήριο), που της τα έπιανα με όμορφα τσιμπιδάκια..όταν βαπτίστηκε ο παπάς έπιασε μια τούφα στο κέντρο ακριβώς και την έκοψε σύριζα!!
    Μια φίλη μου κομμώτρια προσπάθησε να το διορθώσει, αλλά όσο κοντά και να τα έκοβε έκανε μπαμ το σημείο..για να μη φαίνεται θα έπρεπε να την κουρέψει γουλί....εντάξει είπαμε, αλλά όχι κι έτσι.....οπότε απλά το ανεχτήκαμε μέχρι να μεγαλώσουν.
    Όταν μεγάλωσε έκανε το κούρεμα που περιγράφεις εσύ...με τις στραβές αφέλειες..και ήταν και όμορφο...οπότε το δικό σου άνετα το περνάς και σαν άποψη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ εγώ...Σηκώνω το χέρι !!! μια χαρά...μαλλί με άποψη...Τουλάχιστον η Αθηνούλα κάθισε ήσυχη..Εμείς τον κρατούσαμε τρεις για να τον κουρέψουμε...χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν Βέρα, δώσε συμβουλές για μαλλιά με μπούκλες, γιατί το μυρμηγκάκι έχει την περμανάντ της γιαγιάς μου!

    Κι εμάς όταν γεννήθηκε δεν είχε πολλά μαλλιά (καλά, θα μου πεις κανένα δε γεννιέται με την αλογοουρά έτοιμη) αλλά τώρα έχουμε κάτι μπούκλες σαν ελατήρια.

    Ειδικά, τώρα το καλοκαίρι όλοι λένε "Άντε να το κουρέψετε το παιδί - ζεσταίνεται". Επίσης, η μαμά μου κάθε φορά που ξύνεται η μικρή στο κεφάλι, λέει "ψείρες έχε το παιδί!" και άλλα τέτοια. Εμένα, όμως, μου αρέσουν τα μαλλάκια της. Τα πιάνουμε και κοτσιδούλα κι είναι πολύ όμορφα.

    Πάντως, καλές μου "Τρυφωνίτσες" αν της τα κόψω, μόνη μου θα τις τα πάρω λίγο. Στη μπούκλα η ατσαλιά δε φαίνεται. Φαίνεται;

    Ε, τι τραβάνε τα δόλια από τις μανούλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και γω προσπάθησα να κόψω μια τούφα στον γιο μου στο πίσω μέρος και για 1 χρόνο έβλεπα το κομμάτι σαν φύτρα να μην μεγαλώνει με τίποτα.
    Ευτυχώς ο παππούς του, του κάνει ωραία καπελάκια άπως λέει ή καρφάκια ανάλογα τα γούστα του. Τώρα θα αναλάβει και τον μικρό που μέχρι στιγμής του τα κάνει η μαμά μου. Να ναι καλά γιατί εγώ δεν το ξανακάνω.
    Τώρα αν κάποια στιγμή δεν μπορούν οι ενισχύσεις η κομμώτρια που έρχεται στο σπίτι για μένα παιρνει ελάχιστα οπότε ίσως να την γλυτώσω!!!!
    Καλά κουρέματα στις τολμηρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και εμείς ετοιμαζόμαστε για κουρεματάκι και βλέπω να έρχετε η στραβή η ψαλιδιά μιας και ο δικός μου δεν μπορεί να κάτσει ούτε δευτερόλεπτο σε ένα σημείο.Θα είναι όμως trendy οι αφέλειες που θα γίνουν έτσι δεν λένε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βερα μου, πριν 2 εβδομαδες, κουρεψε την μικρη κομμωτρια, για πρωτη φορα (ειναι 2 μιση χρονων η δικια μου!).
    Μεχρι τωρα, κοβαμε εμεις τα φρατζακια, θεοστραβα κι εβγαιναν και πολυ κοντα. Ολοι μου ελεγαν οτι εμοιαζε με την Αμελι τα κοντα της φρατζακια :):) Το πιστευεις οτι πιο πολυ μου αρεσε ετσι οπως τα καναμε μονες μας (η μαμα μου της τα εκοβε) παρα ετσι οπως εγιναν ολοισια απο την κομμωτρια :):) Δινουν αλλο στυλ οι ατελειες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν έχω προσπαθήσει να την κουρέψω μόνη μου γιατί ξέρω ότι θα της τα κόψω θεόστραβα. Από πολύ νωρίς όμως ξεκίνησα και την κούρευα αρκετά συχνά για να δυναμώσουν. Η Ειρήνη όμως έχει λίγα μαλλιά και ενώ ήταν κατσαρά τώρα πια ίσιωσαν. Πλέον έχω αποφασίσει να της τα μακρύνω και προσπαθούμε συνέχεια να φοράμε κοκαλάκια για να μην την ενοχλούν οι αφέλειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βέρα μου εγώ σηκώνω και τα 2 χέρια γιατί και τις 2 φορές που το επιχείρησα είχα ξεχάσει το αλφάδι!!
    Ειδικά την πρώτη φορά, οι αφέλειες της μικρής θύμιζαν πολύ τα αγαπημένα μας playmobil :)
    Πάντως δεν θα την πάω ακόμα κομμωτήριο γιατί δεν νομίζω ότι θα κάτσει να την κουρέψουν. Μάλλον μετά τα 2 μας βλέπω!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χαχαχαχα Βέρα μου, και ποιά δεν έχει κουρέψει το παιδί της μόνη της. Εγω τον κούρευα με το ψαλιδάκι των νυχιών γιατί φοβόμουνα τα μεγάλα ψαλίδια.
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βέρα μου και γω μόνη μου τη κουρεύω και τις περισσότερες φορές επειδή δε κάθεται είναι στραβές οι αφέλειες, θα μεγαλώσουν έτσι λέω και γω συνέχεια!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΧΑΧΑΧΑ!!!!!ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ! ΘΑ ΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΠΑΛΙ...ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΚΟΥΡΕΥΩ ΤΗΝ ΜΠΕΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΗΓΑ 3 ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΘΕΤΑΙ ΦΡΟΝΙΜΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΝ ΧΑΠΙ.
    ΑΝΟΙΞΑ ΤΟ YOU TUBE ΚΑΙ ΕΜΑΘΑ...ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΕΧΕΙ ΕΚΕΙ...ΒΑΛΕ ΝΑ ΔΕΙΣ...ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΨΑΛΙΔΙ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ. ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ..
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. χαχα! Όταν ήμουν μικρή, η μαμά κούρευε εμένα και την αδερφή μου!! Αλλά νομίζω πως το έκανε με χάρακα! Δεν εξηγείται αλλιώς.. χαχαχα! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν σε πιστεύω , ίσια μαλλάκια και της τα έκοψες στραβά??
    Παίρνω το μέρος της μικρής γιατί είμαστε συνονόματες χαχαχα!!
    Δεν πειράζει, μαλλάκια είναι θα μακρύνουν γρήγορα !!
    Αλλά αφού δεν το κατέχεις το άθλημα,
    μην το ξανακουρέψεις το πιτσιρίκι ,
    ή κομμωτήριο ή κοκκαλάκια στα μαλλιά !!
    Σαμιώτικα χαιρετίσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κι εγώ της τα είχα κόψει. Την πρώτη προσπάθησα να τα κόψω ίσια και φυσικά ήταν τελείως ..... λοξά !!!! Τις επόμενες φορές όμως δεν ξέρω πως μου ήρθε η ιδέα και έπιανα τουφάκια - τουφάκια και έκοβα λίγο μόνο τις άκρες. Και το αποτέλεσμα ήταν σαν να τα είχε κόψει κομμώτρια σε μυτούλες !!!! Τώρα βέβαια που μεγάλωσε (σχεδόν 6 χρονών) πηγαίνουμε σε κομμωτήριο! Βρε Χρυσαυγή που πήγες και σου πήραν 20 € ; Πήγαινε καλέ σε ένα απλό συνοικιακό κομμωτήριο να κάνεις τη δουλειά σου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Mη σκας, μαλλιά είναι, θα μεγαλώσουν...
    Να την χαίρεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ έστω και με καθυστέρηση σηκώνω περήφανα το χέρι! Ε είναι και αγόρι δεν μπορώ να τον αφήσω ακούρευτο, σαν κάτι αγοράκια που μπερδεύεσαι αν είναι αγόρια ή κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή