Σελίδες

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Σαν σήμερα 1 χρόνο πριν..

Σήμερα έχει γενέθλια η Αθηνούλα μας! Τα ΠΡΩΤΑ της! Σαν να μην το πιστεύω ακόμα..πώς πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος..
Τέτοια μέρα πέρσυ μπήκα πρωί πρωί στο μαιευτήριο με ραντεβού για καισαρική..ισχιακή προβολή..η μικρή ερχόταν ανάποδα..Τι κόλπα έκανα για να γυρίσει, τι μπουσουλούσα, τι γέφυρες..αυτή εκεί, έτσι ήθελε να βγει. Την βλέπαμε στον υπέρηχο, είχε στριμωχτεί με τα πόδια κάτω και δεν άλλαζε θέση με τίποτα!
Ξεκίνησε η διαδικάσία στις 07:45 και στις 08:00 ακριβώς άκουσα το κλάμα της! Τόσο δυνατό, τόσο ζωντανό! Δεν την έβλεπα γιατί είχα το παραβάν! Μετά από 2 λεπτά την ακουμπήσανε στο στέρνο μου..και εκεί που έκλαιγε απλά σταμάτησε και με κοίταζε..την κοίταζα κι έκλαιγα..με αναγνώρισε! Κι εγώ έβλεπα το θαύμα μου..το δικό μου θαύμα ακριβώς μπροστά μου, πάνω μου να με κοιτάζει ήσυχα ήσυχα τυλιγμένη στο σεντονάκι της...Θα μπορούσα να κάτσω έτσι για ώρες αν δεν έπρεπε να την πάρουν για να την πλύνουν και να την ζεστάνουν..
Την περίμενα μετά στο δωμάτιο πώς και πώς! Για να θηλάσω! Είχα προετοιμαστεί και ήθελα να τα καταφέρω..και τα κατάφερα!


Η μικρούλα μας ήρθε επιτέλους στο σπίτι κι εκεί άρχισε η οικογενειακή μας ζωή..Αν θηλάζεις, τον πρώτο καιρό ο ύπνος είναι δύσκολος..ποιος ύπνος δηλαδή..ψέμματα να σας πω, 3-4 ώρες το πολύ κοιμόμουν! Αλλά ευτυχώς πάνω στο μήνα έστρωσε λίγο ο ύπνος και κοιμόταν 5-6 ώρες το βράδυ!
Πήγαμε στο εξοχικό μας το καλοκαίρι και η μικρή ξεπετάχτηκε! Όταν γυρίσαμε ήταν 3 μηνών αλλά μας φαινόταν ότι είχε μεγαλώσει πάρα πολύ! Ήμασταν αχώριστες..φορούσα το sling μου κι έτσι πηγαίναμε παντού μαζί! Στο super market, για καφέ, για ψώνια, παντού! 
Φορέσαμε σκουφί και τυλιχτήκαμε με κουβερτούλα..ήρθαν τα Χριστούγεννα, τα πρώτα της! Της πήρα μπάλα για τα πρώτα Χριστούγεννα και βγάλαμε οικογενειακή φωτογραφία που την τυπώσαμε σε κάρτα για τους συγγενείς και φίλους μας!


Με τον καινούριο χρόνο, περάσαμε όπως όλοι ένα βαρύ χειμώνα με κρύο και βροχές που μας κλείσανε μέσα..Η Αθηνούλα όμως πια είχε ξεκινήσει να κάθεται, να τρώει και να λέει τις πρώτες συλλαβές..Κι έτσι ήρθε ο καιρός να μασκαρευτούμε..ντύθηκε φραουλίτσα! Και ήταν..για φάγωμα! Γελούσε με τον κόσμο, έκανε χαρές, καθόταν κυρία στη βόλτα, κοιμόταν στο καρότσι..γινόταν παιδάκι σιγά σιγά! Και μετά το Πάσχα στο εξοχικό. Εκεί ήταν πια μέσα στο πάρκο όρθια να μας κοιτάει και να πηγαίνει πέρα δώθε! Να παίζει με τα παιχνίδια της και να βρίσκει ενδιαφέροντα τα τάπερ και τα καπάκια τους! Μέσα σ'όλα είπε δειλά δειλά και μπα-μπά και μα-μά.. Μα πώς πέρασε ο καιρός και ετοιμάζαμε τη βάπτισή της..και τώρα; Φτάσαμε στον ένα χρόνο! Την πιάνουμε από τα χεράκια και περπατάμε μαζί..ώσπου να μας αφήσει και να αρχίσει να τρέχει!

Σίγουρα κάναμε κι εμείς σαν νέοι γονείς τα λάθη μας..ακόμα την κοιμίζω πάνω μου και μετά τη βάζω στο κρεβατάκι της..δεν με πειράζει όμως..ξέρετε τι λέω; Για πόσο καιρό ακόμα θα μπορώ να το κάνω αυτό; Ας το ευχαριστηθώ! Χθες το απόγευμα την άφησα στη μαμά μου για να τελειώσω με τις κατασκευές του πάρτυ. Το βράδυ όταν πήγα να την πάρω, άνοιξε τα χέρια της, ήρθε στην αγκαλιά μου και με έσφιγγε, μου τσιμπούσε τα μάγουλα και φώναζε "μαααα"...
Να είναι πάντα καλά το παιδάκι μου και να είμαι κι εγώ καλά να την φροντίζω όσο καλύτερα μπορώ..Είναι το θαυματάκι μου..το δικό μου θαύμα που το βλέπω κάθε μέρα να μεγαλώνει.. είναι η Αθηνούλα μου που ήρθε στον κόσμο μας και μας έμαθε την αγάπη έτσι όπως δεν την ξέραμε πριν..
Χρόνια πολλά κοριτσάκι μου!

41 σχόλια:

  1. Να τα εκατοστήσει! Να είναι πάντα χαρούμενη και ευτυχισμένη! Να είναι πάντα υγιές το κοριτσάκι σας! Να λάμπει κάθε μέρα όλο και πιο πολύ! Είναι πανέμορφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να την χαίρεσαι! Να τα εκατοστήσει, να είναι χαρούμενη και πάντα ευτυχισμένη και χαμογελαστή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βέρα μου να είσαι καλά να καμαρώνεις την πανέμορφη κουκλίτσα σου. Να τα εκατοστήση πάντα ευτυχισμένη, τυχερή και γερή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σας ζήσει το μικρό σας πλασματάκι,το θαύμα της ζωής σας!Η ζωή της να είναι γεμάτη αγάπη,χαρά και υγεία!Τι όμορφες αναμνήσεις μέσα σ'ένα χρόνο και τι όμορφα που τα περιέγραψες!!!Να είσαι καλά Βέρα μου και να την χαίρεσαι!Θέλουμε και φωτό από το πάρτι εννοείται!!

    Εγώ να ελπίζω πως κάποια μέρα μες στο καλοκαίρι θα ζουλήξω αυτά τα μαγουλάκια?????;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια της πολλά!! Να την χαίρεστε την μικρή Αθηνά σας και να τη βλέπετε να μεγαλώνει όμορφα!! Να 'ναι η ζωή σας γεμάτη από υπέροχες αναμνήσεις!
    Εύχομαι να περάσετε τέλεια στο πάρτυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βέρα μου συγκινήθηκα από τα όμορφα λόγια που περιέγραψες τον ένα χρόνο κοντά στον θησαυρό σου. Χρόνια πολλά στην μικρή Αθηνούλα σου και σε σένα που την έφερες στον κόσμο. Και στον μπαμπά...μην τους αφήνουμε παραπονούμενους.
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύχρονο νάναι το κοριτσάκι σου Βέρα!...Νάναι γερό!...χαρούμενο!...και καλότυχο στη ζωή του!
    Κι`εσείς να είστε καλά και να την καμαρώνετε καθώς
    θα μεγαλώνει!...
    Να περάσετε πολύ όμορφα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ, ματάρες μου!!
    Τι ματάκια χάντρες είναι αυτά!!
    Να την χαίρεσαι και να σε χαίρεται και αυτή μεγαλώνωντας και καταλαβαίνοντας τον εαυτό της!!
    Υγεία εύχομαι και όλα τα άλλα τα βρήσκουμε!!!

    Να σου ζήσει η Αθηνούλα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ax Βέρα μου είναι μια κούκλα!!!Και παρόλο που λίγη σημασία έχει η εμφάνιση... είναι ωραίο να ξέρεις ότι το παιδί σου είναι όμορφο...Ετσι όμορφη ελπίζω να είναι κι η ψυχή της όταν μεγαλώσει. Γιατί, κατά βάθος, εκεί είναι η πραγματική ομορφιά. Και σου εύχομαι όσο μεγαλώνει να είναι ένα καλό παιδί με μεγαλείο ψυχής και ένα χαμόγελο για όλους τους ανθρώπους. Σε φιλώ και εύχομαι τα καλύτερα. Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΑΘΗΝΑΚΙ ΣΟΥ !!! ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΟΡΦΑ, ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΑ !!! ΝΑ ΤΗ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΣΑΣ...ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΜΑΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ!!! ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΗ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΗ!!! ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια πολλά στη μικρή Αθηνούλα σας! Καλότυχη και γερή να είναι και να την καμαρώνετε! Κάθε ευτυχία σας εύχομαι ολόψυχα!
    Είστε κουκλίτσες και οι δύο!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. χρόνια της πολλά!!!!! θέλω κι εγώ ένα τέτοιο κοριτσάκι,χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να τη χαίρεστε και να σας ζήσει! Είναι μια σκέτη κούκλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρόνια πολλά στην κουκλίτσα σου! Τα καλύτερα της εύχομαι! Τι ματάρες είναι αυτές που έχει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι υπέροχα μάτια είναι αυτά;;να σου ζήσει!!!χρόνια της πολλά!!!!πάντα γερή και κάθε ευτυχία της εύχομαι!!!!φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να τα χιλιάσει τα χρόνια της η κορούλα σου!! Να την χαίρεστε! Όπως ποθείτε να την δείτε! Κυρίως όμως, να είναι καλότυχη, υγιείς κι ευτυχισμένη πάντα!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να το χαίρεστε το κοριτσάκι σας Βέρα μου!
    Είναι μια κουκλίτσα!
    Εύχομαι να είναι καλότυχη και ευτυχισμένη!
    Να περάσατε πανέμορφα σήμερα και περιμένουμε την ανταπόκριση από το πάρτι σας!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Με συγκίνησες με τα υπέροχα λόγια σου... Να είστε πάντα καλά, γεροί και ευτυχισμένοι!!! Είναι μια κουκλίτσα η κορούλα σου!!! Να την χαίρεστε!!! Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Mama koukouvagia na sou zisi to oforfo koukouvagiopoulo!!!! ine panemorfo!!! na ine kalotixi stin zoi tis kai na exi siderenia igia!!!!!!
    Apo ta vathi tis kardias mou xronia polla!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να τη χαίρεσαι Βέρα μου!!!
    Να χαίρεσαι το θαυματάκι σου!!
    Πολύ γλυκιά ανάρτηση!!!!!!!!!
    Να ζήσει!!!!!
    Ν' αποκτήσει δικό της blog:)))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρόνια της πολλά να τη χαίρεστε εύχομαι ότι καλύτερο στη κουκλίτσα σας, να είναι πάντα γερή, δυνατή και ευτυχισμένη!!!!
    Να περάσετε όμορφα!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τι κουκλάκι που είναι!! Να τη χαίρεσαι, πάντα να είναι υγιής και καλότυχη!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χρόνια της πολλά!
    γερή, καλότυχη άντε και μ' ένα καλό παιδί!!
    αστειάκια.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΝΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΙΟΥΝΗ.
    χρόνια σου πολλά. το σκεφτόμουν να σου στείλω μνμ αλλά έχω ένα τρελό πρόγραμμα από τέλος Μαΐου και άκρη δε βγάζω, θα ξεχάσω και τ όνομά μου σε λίγο.
    φιλάκια από summertime blues.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μμμμ... Πάλι κλαίω εγώ...
    Να το χαίρεστε το αστεράκι σας!!!
    Όλοι γεροί κ' χαμογελαστοί να είστε!!!
    Πολλά φιλιά στο διαμαντάκι σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χρόνια πολλά!!!
    Να τη χαίρεστε και να είναι πάντα γερή και καλότυχη!
    Ένα χαμόγελο άρχισε να γεννιέται στα χείλη μου διαβάζοντας το ποστ σου..μέχρι να το τελειώσω όλο και μεγάλωνε...είναι τόσο τρυφερό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Βρε Βέρα άμα μιλάς για το αγγελούδι σου λάμπει το σπιτάκι σου.!!!! Μιλάς στην καρδιά μου κορίτσι.Να σας ζήσει το κοριτσάκι σας να το χαίρεστε να είναι πάντα τυχερή και ευτυχισμένη.!!!!!! Και θα πω οτι είναι ΜΟΝΤΕΛΟ,πανέμορφη. Πολλά πολλά φιλιά.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Είστε και οι δυο κούκλες!
    Να είναι πολύχρονη η Αθηνούλα, λοιπόν,
    και στη ζωή της μόνο τύχη
    να συναντά.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. πόσο ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ όμορφη!!! χρόνια της πολλά! πάντα γερή, χαρούμενη και τυχερή! ^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εχει τέλεια ματάκια. Να την χαίρεστε.Να είναι παντα ευτυχισμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τι γλυκιά ανάρτηση!!!
    Να το χαίρεσαι το πλασματάκι, να'ναι πάντα γερή και ευτυχισμένη!!

    Υ.Γ. Μια χαρά πήγε και η έκθεση!! Σ' ευχαριστώ για τις επισκέψεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Υπέροχη ανάρτηση!!! Τόσο συγκινητική!! Τι μαγεία το να γεννιέται το παιδί σου...τι στιγμή αυτή που περιγράφεις όταν είδες το "δικό σου θαύμα"!!! Γλυκιά μανούλα ένας υπέροχος χρόνος πέρασε κι έρχονται κι άλλοι.Το μωρό σου είναι πανέμορφο!! Κούκλα.Φανταστικά ματάκια , υπέροχη χαμογελαστή φατσούλα...δεν είσαι κουκουβάγια, έχεις δίκιο...είναι το πιο όμορφο στ'αλήθεια!!! Φιλιά κι ευχές γλυκιά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Να τη χαίρεστε...είναι μια γλύκα και έχει όλη την τσαχπινιά στο μάτι. Κι εγώ είμαι της ίδιας άποψης....αγκαλιά κοιμόμασταν και τώρα που μεγαλώνουν ούτε φιλί δε θέλουν κάποιες φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΛΑ !!! ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΣΑΝ ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ...! ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΣΑΣ... ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ... ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ... ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΦΟΒΕΡΟ..,ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Να την χαιρεστε την κουκλιτσα σας Βερα μου! Ευχομαι παντα να εχει υγεια κι ευτυχια στη ζωη της!!!!! Ολες σας οι στιγμες να ειναι λουσμενες στη χρυσοσκονη και να μην χορταινετε αγκαλιες και φιλια :)

    Πολυχρωμη κι ευτυχισμενη :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Να την χαίρεσαι Βέρα! Να είναι πάντα οι στιγμές σας γεμάτες από χαρά! Με συγκίνησες! Και στην ίδια φάση βρίσκομαι και δεν πιστεύω πως πέρασε ο καιρός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
    Να είναι πάντα γερή, δυνατή & ευτυχισμένη!
    Είναι μια κούκλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Xρόνια πολλά στο κοριτσάκι σας!Να είναι πάντα χαρούμενη και ευτυχισμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τι κούκλα είναι αυτή! Τι ματάρες! Φτου σου αγάπη μου! Να χαίρεστε Βέρα μου το θαυματάκι σας, το πιο ξεχωριστό και τέλειο στον κόσμο! Πολλά φιλιά σε σένα αλλά και την Αθηνούλα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αν και καθυστερημενη,γιατι δεν ειχα δει την αναρτηση σου...θελω να σου ευχηθω απο την καρδια μου τα καλυτερα και τα ομορφοτερα που θα μπορουσε μια μανουλα να επιθυμει και να λαχταρα για το παιδι της!!!!φιλιααα και να χαιρεσαι την φραουλιτσα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Άχου..τι φατσούλα!!!Να σου ζήσει!!!!Εύχομαι να είναι πάντα γερή, χαρούμενη, ευτυχισμένη και περιτριγυρισμένη από ανθρώπους που την αγαπούν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή