Σελίδες

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ιδέες για κολατσιό!

Φάγατε πρωϊνό και είστε έτοιμοι για νηπιαγωγείο/σχολείο. Αν το παιδάκι σας πάει σε σχολείο που δεν έχει κουζίνα πρέπει να του δώσετε το κολατσιό του, έτσι δεν είναι?

Νομίζω ότι τα περισσότερα παιδάκια δεν ενθουσιάζονται με το κολατσιό που τους δίνουν οι γονείς από το σπίτι και μερικά κρυφο-ζηλεύουν άλλα παιδάκια που έχουν μαζί σκουπιδοφαγάκια του τύπου σοκολατένια αυγά ή προκάτ sandwitch..
Οπότε πρέπει να βρούμε τρόπους να κάνουμε πιο θελκτικό ένα τοστάκι, το φρούτο μας και κάποιο λαχανικό μαζί. Οι παρακάτω ιδέες δεν αφορούν μόνο το κολατσιό στο σχολείο αλλά γενικά ένα σνακ για όποια ώρα της ημέρας.
Λοιπόν, θα δούμε το απλό τοστάκι και πώς μπορούμε να το παρουσιάσουμε στο παιδάκι μας με πιο δημιουργικό και ευφάνταστο τρόπο!

Παίρνουμε 2 φέτες του τοστ, τυρί και ζαμπόν/γαλοπούλα. Ετοιμάζουμε το κλασσικό τοστάκι , μαχαιράκι..και αρχίζουμε την χειροτεχνία! Ντοματίνια, ελίτσες, αγγουράκι, καροτάκι και extra φέτες τυρί για διακόσμηση! Πάρτε ιδέες! 
Κουκουβάγια (όχι παίζουμε..), λουλούδια, πεταλούδα και καμηλοπάρδαλη!


Μπορείτε να το κάνετε και με ψωμί για sandwitch και να φτιάξετε ένα υποβρύχιο!


Αν πάλι έχετε αρκετή (αλήθεια αρκετή) ώρα στη διάθεσή σας μπορείτε να προσπαθήσετε για το παρακάτω..είναι η παρέα του Harry Potter!
Ελπίζω να σας έδωσα ιδέα, να σας ενέπνευσα και σας εύχομαι καλή τύχη και υπομονή!

5 σχόλια:

  1. :) Έχω την εντύπωση πως όχι μόνο θα το φάει ο μικρός ή μικρή που θα το έχει, αλλά θα το λιγουρευτεί κι ο δάσκαλός του!χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα! Τι όμορφα που είναι! Πολύ ωραία ιδέα και για παιδικό πάρτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιδέες και χρόνο να έχουμε, να φτιάχνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τοσο λαχταριστα τα θελω και εγω σε περιμενω σπιτακι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι πολύ όμορφα για παιδικό πάρτυ, όχι μόνο για το σχολείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή