Σελίδες

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Το πάρτυ της μικρής Ραπουνζέλ!

Το πάρτυ της μικρής μας Ραπουνζέλ έγινε και ήταν όμορφο! Το κοριτσάκι μας έσβησε το μωβ κεράκι της με τον αριθμό 4. Μαζί με τους φίλους της χόρεψαν, έτρεξαν, ζωγράφισαν, έπαιξαν, έφαγαν όλα τα μπισκότα από τις πιατέλες, έπεσαν με τα μούτρα στην τούρτα και τέλος καταευχαριστήθηκαν το σπάσιμο της πινιάτας και τα δωράκια. Έτσι είναι τα παιδικά πάρτυ και γι' αυτό μας αρέσουν, ειδικά αν είναι του δικού μας παιδιού :-)

Θα σας δείξω λοιπόν φωτογραφικές στιγμές από το πάρτυ μας με θέμα τη Ραπουνζέλ, ξέρετε... τη μοναδική πριγκίπισσα με τα μακριά μαλλιά! Τα πάρτυ μας γίνονται συνήθως στην πυλωτή της πολυκατοικίας μας. Βγάζουμε όλοι έξω τα αυτοκίνητα και ο χώρος είναι αρκετός για να χωρέσει 20-25 παιδιά και 40-45 μεγάλους. Κι εμένα μου αρέσει να διακοσμώ στα χρώματα του θέματος του πάρτυ που φέτος ήταν το μωβ και το κίτρινο. Κρέμασα στον κισσό κίτρινα πομ πον και μωβ χάρτινες μπάλες με κορδέλες. Και σημαιάκια παντού τριγύρω. Ήμουν τυχερή και βρήκα χάρτινα σημαιάκια που ταίριαζαν χρωματικά και θεματικά στο πάρτυ μας, ευτυχώς ήταν και οικονομικά. Ένα διακοσμητικό στοιχείο που μου άρεσε πολύ ήταν ένας παλαιωμένος δίσκος ακουμπισμένος σε ψηλή βάση, γεμισμένος με νερό και μωβ νούφαρα να επιπλέουν στην επιφάνεια. Μακάρι να είχα κι άλλους δίσκους και να έβαζα και πάνω στα τραπέζια. 

Στο κεντρικό τραπέζι είχα στρώσει ένα μωβ πουά τραπεζομάντηλο. Πάνω στο τραπέζι τοποθέτησα δύο ανθισμένες γλάστρες με ηλιοτρόπια που ταίριαζαν πολύ με το θέμα της Ραπουνζέλ (όσοι έχετε δει την ταινία καταλαβαίνετε). Στη μέση βάλαμε την τούρτα και μπροστά τα μπισκοτάκια μας, μια γυάλα με marshmallows, μίνι κεκάκια και σοκολατένια cupcakes. Το τραπέζι των γλυκών δηλαδή!
Και πάντα μαζί με τα γλυκά πάει και το δροσερό νεράκι. Ετικέτες για νεράκια, cake toppers και γενικά όλα τα εκτυπώσιμα τα έφτιαξε η αγαπημένη μου φίλη Σίνα από το Sugar&Pearls.


Είχα ετοιμάσει κάτι για όλα τα παιδιά, για να προσθέσουν στην εμφάνιση τους και να μπουν στο κλίμα του παραμυθιού. Για τα κορίτσια είχα φτιάξει μακριές πλεξούδες για να αισθανθούν λίγο σαν τη Ραπουνζέλ (σας είχα δείξει πώς να τις φτιάξετε εδώ). Και όπως σας είχα πει και καλώς προβλέψει.. εννοείται ότι και πολλές μαμάδες φόρεσαν μια πλεξούδα, εγώ πρώτη πρώτη! Για τα αγόρια είχα προμηθευτεί αφρολεξένια σπαθιά για να παραστήσουν τον πρίγκηπα ιππότη που θέλει να σώσει τη φυλακισμένη πριγκίπισσα. Όσο μεγαλούτσικα κι αν είναι τα παιδιά προτιμήστε τα αφρολεξένια σπαθιά και όχι τα πλαστικά για να αποφύγετε να γίνει το παραμυθένιο πάρτυ σας σκηνικό από το This is Sparta.. καταλαβαίνετε :-) 

Το κάστρο που φτιάξαμε πραγματικά άρεσε σε όλα τα πιτσιρίκια. Τα βάλαμε στη σειρά και μπαίνανε μέσα για να φωτογραφηθούν. Τα κορίτσια έριχναν την πλεξούδα τους και τα αγόρια ύψωναν τα σπαθιά τους. Και όχι δεν διαλύθηκε στο τέλος! Εννοείται ότι τις έφαγε και τις τούμπες του αλλά τελικά έμεινε γερό! Αν δεν είδατε πώς το φτιάξαμε πατήστε εδώ για να πάρετε έμπνευση και να το τολμήσετε κι εσείς! 


Το πάρτυ μας αυτή τη φορά ήταν απογευματινό. Στην ταινία Μαλλιά Κουβάρια, η Ραπουνζέλ προς το τέλος βρίσκεται έξω από το παλάτι και γεμίζει όλος ο ουρανός φαναράκια. Ήθελα λοιπόν να έχουμε αυτή την ατμόσφαιρα. Και είχα την εξής ιδέα. Κατεβάσαμε όλα τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια (δικά μας και της μαμάς μου) και τα βάλαμε μέσα στον κισσό, στις γλάστρες, γύρω γύρω από το μπάρμπεκιου, όπου μπορούσαμε. Και πραγματικά όταν πέρασε η ώρα και τα ανάψαμε ήταν πολύ ωραία! Την παρακάτω φωτογραφία προλάβαμε και τη βγάλαμε λίγο πριν φωνάξουμε τον κόσμο για την τούρτα!


Και μαζευτήκαμε για τη γενέθλια τούρτα. Το μωβ κεράκι άναψε, τραγουδήσαμε και ξανατραγουδήσαμε! Και η Αθηνά ήταν πολύ χαρούμενη! Αυτή ήταν η στιγμή που περίμενε τόσο καιρό που συζητούσαμε για το παρτάκι της. Από τη χαρά της πόζαρε για τις φωτογραφίες με κλειστά τα μάτια και με τεράστιο χαμόγελο :-)


Μετά την τούρτα, σειρά είχε η πιο φανταστική πινιάτα που έχω δει ποτέ! Την έφτιαξε η θεία μου η Ροζαλία που είναι Μεξικάνα και όπως καταλαβαίνετε ξέρει να το κάνει αυτό καλύτερα από τον καθένα αφού το σπάσιμο της πινιάτας είναι μεξικάνικο έθιμο. Θυμάμαι τις πινιάτες στα πάρτυ της ξαδέρφης μου πριν από 25 χρόνια (πωπώ.. τι είπα;) πόσο εντυπωσιακές ήταν και πόσο χαιρόμασταν σαν παιδιά με αυτό το παιχνίδι. Φέτος λοιπόν, η θεία μου προσφέρθηκε να φτιάξει μια πινιάτα για το Ραπουνζέλ πάρτυ μας. Δεν είχα ιδέα τι θα έφτιαχνε και όταν πήγα από το σπίτι της για να τη γεμίσουμε.. τρελάθηκα! Είχε φτιάξει μια τεράστια πανέμορφη πινιάτα κάστρο! Σχεδόν 1 μέτρο ύψος και 60 εκ. πλάτος! Και πόσο προσεγμένη ήταν, μέχρι γκοφρέ λουλουδάκια και παραθυράκια με εκτυπώσεις από την ταινία είχε φτιάξει. Δύο βδομάδες την ετοίμαζε! 


Τη γεμίσαμε με περισσότερα παιχνίδια αυτή τη φορά και λιγότερες καραμέλες. Αγόρασα μικρά και οικονομικά παιχνιδάκια από μεγάλα παιχνιδάδικα για να χαρούν τα παιδιά, να δουν στο πάτωμα πολλά παιχνίδια και να λυσσάξουν να μαζέψουν όσο περισσότερα μπορούν! Κι έτσι έγινε! Τα παιδιά ξεκίνησαν να χτυπούν την πινιάτα και αυτή δεν έσπαγε με τίποτα. Όσο περνούσε η ώρα τόσο πιο δυνατά την χτυπούσαν και δοκίμασαν και κάποιοι μεγάλοι. Στο τέλος τη διαλύσαμε και έπεσαν όλα τα καλούδια κάτω! 


Τα παιδιά έφαγαν φαγητό, τούρτα, ήπιαν τους χυμούς τους και καταευχαριστήθηκαν. Η κοπέλα που τα απασχολούσε τους κράτησε τη ζωγραφική των χεριών για το τέλος. Όπως και στο περσινό πάρτυ μας της είχα δώσει οδηγίες για να ζωγραφίσει μόνο στα χέρια και όχι στο πρόσωπο. Στα κορίτσια θα έφτιαχνε ροζ στέμματα με γκλίτερ και στα αγόρια σπαθιά. Και όλα τα παιδιά ήταν χαρούμενα με αυτή την επιλογή :-)  


Και κάπως έτσι τελείωσε και το πάρτυ μας. Ήταν πια βράδυ και οι περισσότεροι καλεσμένοι μας είχαν φύγει. Τα φωτάκια έλαμπαν και ήταν όλα πια ήσυχα. Άνοιξα και μια μπύρα και κάθισα παρέα με τους τελευταίους να χαλαρώσουμε και να σχολιάσουμε το κατιτίς μας. Παρά τις μικρές αναποδιές (που πάντα υπάρχουν) είχαν πάει όλα μια χαρά. Είμαι σίγουρη πως η Αθηνούλα θα θυμάται το Ραπουνζέλ πάρτυ της και όλα αυτά που της έκαναν εντύπωση εκείνη τη μέρα. Πέρασε τόσο ωραία με τους φίλους της που στο τέλος μου είπε πως ήθελε να κρατήσει περισσότερο και πως όλοι έφυγαν νωρίς και φανταστείτε ξεκίνησαν να έρχονται στις 18:00 και η ώρα ήταν 22:30! Αλλά αυτό δεν είναι και το ωραίο; Να περνάνε τα πιτσιρίκια τόσο καλά που να μην θέλουν να τελειώσει; Γι' αυτό είμαι κι εγώ ευχαριστημένη και χαρούμενη... να βλέπω το μουτράκι της να λάμπει, να τρέχει γύρω γύρω, να φωνάζει, να ανοίγει στο τέλος με ενθουσιασμό τα δώρα των φίλων της και να μου κάνει και αυτές τις γεμάτες αγκαλιές! 

  
Και του χρόνου να είμαστε καλά να γιορτάσουμε και να ξανακάνουμε πάρτυ κι ας γίνει και after :-)


post signature

28 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφα όλα Βέρα!!! Υπέροχος ο στολισμός με τα μωβ και κίτρινα pom poms και τα φωτάκια! Όσο για το κάστρο που φτιάξατε δεν έχω λόγια...μπράβο σας!! Και η πινιάτα φανταστική! Να την χαίρεσαι και να περνάτε πάντα τόσο όμορφα!!!! Λευκή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να την χαίρεστε τη μικρούλα σας, γερή και τυχερή σε όλη της τη ζωή.
    για το πάρτυ τι να πω...όλα καταπληκτικά!!!συγχαρητήρια στη θεια για την πινιάτα, τι έχει φτιάξει, εντυπωσιάστηκα.
    Αυτές είναι λίγες από τις χαρές του να έχεις κόρη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκπληκτικό το πάρτυ σας Βέρα μου!! Πολύχρονη η συνονώματη!! Πανέμορφο το πάρτυ σας ατμοσφαιρικό! Εκπληκτική η τούρτα και λάτρεψα την πινιάτα!! Λες να την τολμήσω και εγώ του χρόνου!! Φιλιά πολλά και εύχομαι και άλλες τέτοιες υπέροχες στιγμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχο το πάρτυ σας Βέρα μου, να την χαίρεστε την μικρούλα σας!! όσο για την πινιάτα δεν υπάρχουν λόγια...μπράβο στην θεία Ροζαλία ...που έχει και το ίδιο όνομα με την μια κόρη μου ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ το περίμενα αυτό το πάρτι! Ήμουν σίγουρη ότι θα είχε μεγάλη επιτυχία, αφού είχα ενθουσιαστεί ήδη από τις πλεξούδες κι έπειτα το κάστρο! Υπέροχα όλα! Οι χρωματικοί συνδυασμοί, η διακόσμηση, η Αθηνούλα και η ωραία φούστα της μανούλας! Όλα τα παρατήρησα εγώ, αμ τι νόμισες;
    Καλά, η πινιάτα στο τέλος... τι να πω; Φανταστική, φανταστική! Επίσης μου άρεσε πολύ ο δίσκος με τα νούφαρα. Για το μπαλκόνι είναι καταπληκτικός, όχι μόνο σε πάρτι!
    Να την χαίρεστε την κούκλα Κουκουβέρα μου! Πάντα γερή, ευτυχισμένη και με πελώριο χαμόγελο!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να σας ζήσει, κορίτσι μου, το αστέρι σας!!!
    Δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία: τα διοργανωσατε όλα τέλεια!!! Και του χρόνου!!!
    ΣΜΟΥΤΣ πολλά και δώσε πολλά συγχαρητήρια στη θεία σου με τη sssssssuper πινιάτα!!!!
    WOW και πάλι WOW!!!!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφα όλα.
    Να τα εκατοστήσει.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πανεμορφο το παρτι σας Βερα μου!! Να τη χαιρεστε την Αθηνουλα!! Πολύχρονη, τυχερη και πάντα γελαστη!! Λατρεψα τη φωτογραφια που ειστε οι δυο σας στο καστρο!! <3 Και η πινιατα καταπληκτικη!! Μπραβο στη θεια Ροζαλια!! πολλσ φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι από τα ωραιότερα πάρτυ που έχω δει....Απίστευτα όμορφη ατμόσφαιρα,ο κισσός με τα φωτάκια είναι μαγεία!!Όσο για την πινιάτα τι να πω...Τρελάθηκα!!!Απίστευτη!!Τι κρίμα να πρέπει να την χαλάσεις μετά.Θα προτιμούσα να ήταν με κορδέλες για να μην χαλάσειΑυτό ήταν έργο τέχνης!!Τα χρώματα τόσο έντονα και ζωντανά!Αυτό το μοβ τι φανταστικό που δείχνει μέσα στο πράσινο!!Άσε έχω ενθουσιαστεί πάρα πολύ με όλα!Μπράβο Βέρα και ξαναμπράβο!!!Να σου ζήσει το κοριτσάκι σου και να είναι πάντα χαρούμενη και χαμογελαστή σε όλη της την ζωή!Σε φιλώ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Tί υπέροχο πάρτυ!!
    Φιλί στην εορτάζουσα και μια ζεστή αγκαλιά στην υπέροχη μαμά της!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάρα πολύ όμορφο το πάρτι σας Βέρα μου!
    Να τη χαίρεστε την Αθηνούλα σας και αυτό το πλατύ και λαμπερό χαμόγελο να στολίζει πάντα το προσωπάκι της!
    Μου άρεσαν όλες οι λεπτομέρειες, αλλά πραγματικά η πινιάτα της θείας Ροζαλίας είναι πραγματικό κομψοτέχνημα! Να της δώσεις τα συγχαρητήρια μου!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι να πρωτοσχολιάσω!!! Οι φωτογραφίες βγάζουν μια παραμυθένια ατμόσφαιρα...!! Ο συνδυασμός μωβ-κίτρινο είναι μοναδικός!! Το κάστρο απλά δεν υπάρχει...βγήκε φανταστικό!!! Η πινιάτα....έργο τέχνης!!! Μπράβο Βέρα μου,να την χαίρεστε την γλυκύτατη Αθηνουλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βέρα, έγραψες πάλι! Τι ωραίο πάρτυ-Ραπουνζέλ! Τι όμορφα χρώματα... τι ωραία ιδέα με τα λαμπάκια... η τούρτα σας υπέροχη, το κάστρο, τι να πρωτοθυμηθώ και να σχολιάσω.... Όλα τέλεια. Συγχαρητήρια σε εσάς και στη θεία για την πινιάτα! Να χαίρεστε το κοριτσάκι σας. Πολλά φιλιά
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να τη χαίρεστε!!! Πόση λεπτομέρεια, πόσο εντυπωσιακό πάρτυ! Μπράβο σου Βέρα, και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ζήλεψα τη μικρή ...Ραπουνζέλ σου που είχε τέτοιο παραμυθενιο πάρτι!
    Να τη χαίρεσαι την όμορφη κορούλα σου και να έχεις πάντα διάθεση για να της κάνεις ξεχωριστές τις ημέρες της ζωής της.

    Καλημέρα
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αχ Βερα!! Θα ξαναπω ποσο πολυ μου αρεσε το καστρο σας!!!! Οσο για το παρτι, εξαιρετικα προσεγμενα ολα του!!! Κι εσεις τοσο χαρουμενοι και λαμπεριι! Να τη χαιρεστε την Ραπουζελ σας και ευχομαι και του χρονου να οργανωσεις αλλο ενα καταπληκτικο θεματικο παρτι!!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φανταστική η διακόσμηση για τέτοιο θέμα..! Πολύ όμορφα όλα! Ο δίσκος με τα νούφαρα, τα μπισκότα και η τούρτα, τα φωτάκια και τα φαναράκια... Η πινιάτα... ΑΧ! Αυτή η πινιάτα...! Να την χαίρεστε και να την καμαρώνετε... Να είστε πάντα όλοι καλά και να χαμογελάτε σαν την Αθηνούλα! Φιλιά κι ευχές από όλους μας...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι να πω!! Όλα τόσο όμορφα πραγματικά! Το κάστρο το αγαπημένο μου, η πινιάτα... δεν έχω λόγια!
    Να είναι πάντα γερό και χαμογελαστό το κοριτσάκι σου και εσύ πάντα τόσο δημιουργική <3
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φοβερό πάρτυ...! Η πινιάτα απίστευτη...
    Να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου, πάντα με υγεία και χαμόγελα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Περίμενα πως και πως να δω τις ομορφιές που είχατε ετοιμάσει ολοκληρωμένες!!!! Αν και μου είχες πει στο περίπου, το αποτέλεσμα είναι εκθαμβωτικό φιλεναδίτσα μου!!!!
    Τι να πρωτοσχολιάσω!!! Τις πλεξούδες, το κάστρο, τη διακόσμηση, την καταπληκτική πινιάτα της θείας με το γαργαριστό όνομα..Ροζαλία, τα εκτυπώσιμα, την λαμπερή Αθηνούλα και τους υπέροχους γονείς της που με οδηγό το μεράκι και το κέφι σας, στήνετε κάθε χρονιά ένα χαρούμενο και πρωτότυπο πάρτι!!!!
    Να τη χαίρεστε τη διδυμάρα σας που θα γίνει ένα σούπερ παιδί μιας και ειναι γεννημένη on the 9th of June σαν και μένα:)))) χε χε χε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτο το μωβ μου αρεσε παρα πολύ!!!Η πινιατα της θειας σου ηταν υπεροχη. Πως να την χαλάσει κανεις πες μου. Αλλά η μαγεια της ειναι προσκαιρη. Μενει μόνο σαν ομορφη αναμνηση. Να χαιρεσαι την κορουλα σου που μοιαζει στον μπαμπα μου φαινεται αλλά εχει την τσαχπινια της μαμάς της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολύ όμορφο το πάρτι της Αθηνούλας! Να τη χαίρεστε και πάλι! Μου άρεσαν όλα. Το κάστρο και η πινιάτα, όλα τα λεφτά. Η θεία σου η Ροζαλία έγραψε. Καλλιτέχνης είναι. Μα είναι τόσο όμορφη που ήταν κρίμα να τη χαλάσετε. Αλλά θα μου πεις, αυτός είναι ο προορισμός κάθε πινιάτας. Η διάλυση. Στη θέση σου πάντως θα την είχα τραβήξει καμιά 100σταριά φωτογραφίες, από όλες τις οπτικές γωνίες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εκπληκτικό !!!! πάντα τέτοια....και του χρόνου να είστε καλά και οι τρεις σας...μπαμπάς, μαμά, παιδί ( τα 3 μυρμηγκάκια )
    Πολλά φιλιά,
    Μάρα και Άννα-Μελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολύ όμορφα όλα και μου άρεσε η λεπτομέρεια με τη ζωγραφική στο χέρι (δεν το ειχα προσεξει στην περσινη ανάρητηση). Να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καταπληκτικό το πάρτι σας....Να την χαίρεστε την μικρή σας!!
    Όσο για την πινιάτα δεν έχω λόγια....υπερπαραγωγή!!!Μήπως να το κάνει επάγγελμα η θεία;;
    ΚΑλημέρα...

    Έλενα
    www.mylittlekatana.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χρονια πολλά στο κοριτσάκι σας!!!να την χαίρεστε!!!!ευχομαι να ειναι ευτυχισμένη να έχει υγεία και χαρά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ξέχασα....ΤΕΛΕΙΟ ΠΑΡΤΙ!!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Βέρα μου κατ΄αρχάς να την χαίρεσαι την κούκλα σου! Τι όμορφο πάρτι, πόσες ξεχωριστές λεπτομέρειες! Το χαμόγελο της κόρης σου στην φώτο με την τούρτα είναι όλα τα λεφτά... Πολύ όμορφη η ιδέα να κάνετε τα πάρτι στην πυλωτή της πολυκατοικίας! Σε φιλώ γλυκά, ανυπομονώ για το επόμενο πάρτι!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή