Σελίδες

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Φτιάξτε μόνοι σας ένα κάστρο για το πάρτυ σας!

Για το πάρτυ της μικρής με θέμα την Ραπουνζέλ είχα την ιδέα να φτιάξουμε ένα κάστρο και να το χρησιμοποιήσουμε σαν photo booth! Να μπαίνουν δηλαδή μέσα τα κορίτσια και να ρίχνουν την πλεξούδα τους από το παράθυρο και τα αγόρια απ'έξω να κάνουν τους πρίγκηπες, ωραίο ε; 

Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξουμε αυτό το κάστρο/πύργο από ένα χαρτόκουτο. Έψαχνα όμως μεγάλο! Και βρήκα σε μια αποθήκη στην Ιερά Οδό που πουλάει κουτιά για μετακομίσεις. Ύψος 1.20μ και πλάτος 80εκ. Μια χαρά για να χωρέσουν μέσα τα πιτσιρίκια και να παίξουν. Να χωρέσω κι εγώ δηλαδή για να τσεκάρω σταθερότητα :-)


Επειδή ο Νίκος είναι καλύτερος στις μεγάλες κατασκευές ανέλαβε εκείνος το βάψιμο :-) Έβαψε πρώτα όλο το χαρτόκουτο με σπρέυ σε γκρι χρώμα. Αφού βέβαια είχαμε πρώτα μεταφέρει το χαρτόκουτο στην ταράτσα. 


Μετά, δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφίες γιατί η δουλειά έγινε το βραδάκι. Κόψαμε το παράθυρο και στο πίσω μέρος την πόρτα, να έχει και είσοδο το κάστρο! Στο πάνω μέρος κάναμε το κλασικό τετραγωνισμένο σχέδιο που έχουν τα κάστρα. Στη συνέχεια, αγοράσαμε πλαστικό χρώμα σε γκρι ανοιχτό και με ένα σφουγγάρι μεγάλο ο Νίκος έκανε τα τούβλα του πύργου. Βουτούσε το σφουγγάρι στο λεκανάκι και αποτύπωνε στη συνέχεια πάνω στο χαρτόκουτο. Με ένα μικρότερο σφουγγάρι έκανε τις πιο μικρές πέτρες του κάστρου. 


Μετά ανέλαβε η μαμά Βέρα τη διακόσμηση. Πήρα ψεύτικα λουλούδια και τα έβαλα στο παράθυρο της Ραπουνζέλ. Τα κόλλησα με απλή ταινία διπλής όψης. Μετά έβαλα και το κουκουβαγιόπουλο μέσα για να δω το τελικό αποτέλεσμα! Μία που την έβαλα μέσα και μία που μετά δεν έβγαινε με τίποτα! 


Να σας πω την αλήθεια μου, δεν περίμενα να βγει τόσο ωραίο! Το βλέπω και το καμαρώνω! Και δεν απευθύνεται μόνο σε μικρές πριγκίπισες, αν έχετε κάποιον μικρό ιππότη στην οικογένεια θα το ευχαριστηθεί εξίσου! Τώρα το έχω βγάλει στο μπαλκόνι και περιμένω να έρθει η μέρα του πάρτυ για να το κατεβάσω στην πυλωτή και να γίνει καστρο-χαμός! 

post signature

22 σχόλια:

  1. Βέρα καταπληκτικό βγήκε!! Πραγματικά ενθουσιάστικά!! Ο τρόπος δε που κάνατε τις πέτρες το κάνει να φαίνεται τόςο αληθινό. Τα λουλούδια φανταστικά... Αλλά το κουκουβαγιόπαιδο σου το απογείωσε!
    Φιλιά πολλά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν εχω λόγια! Υπέροχο!! Υπέροχο!! Όταν μπλέκονται και οι άντρες...τα δύσκολα γίνονται εύκολα! Δηλαδή για να καταλάβω πρώτα το βάψετε γκρι σκούρο και μετά κάνατε τα τούβλα ή το βάψετε γκρι ανοιχτό καιμε το σκούρο κάνατε τις γραμμές; Τα λουλούδια το απογείωσαν! Κάνει και για πάρτυ Ρωμαίος και Ιουλιέτα!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που ειδα πιο προσεκτικά τις φωτό το κατάλαβα ρε συ! Χα χα! Είχα θαμπώνει τοοοοσο!

      Διαγραφή
  3. Μα τι ομορφο που έγινε! Καλά καστροπαιχνιδισματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, τι να πω τώρα; Χίλια μπράβο! Έπαθα πλάκα! Στην αρχή σκεφτόμουν πώς στο καλό κάνατε τα τούβλα τόσο ίδια! Καλές φωτογραφίσεις! <3
    Αθηνά
    Craftaholic.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!!!!!! Δεν περιμενα τοση ομορφια απο ενα χαρτοκουτο!!! Μπραβο σας παιδια!! Ανυπομονω να δω αντιδρασεις στο παρτι!!!! Θα γινει χαμος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε μα μιλάμε για προχωρημένα πράγματα! Είναι απίστευτο κι αν το δεις κανείς τελειωμένο, δεν φαντάζεται ότι είναι από χαρτόνι.
    Μπράβο στο ζεύγος! Πολύ καλή δουλειά!
    Άντε και καλά γλέντια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σούπερ! Θέλω κι εγώ ένα. Για μένα!!!!
    Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΕΛΕΙΟ!! Κι εγω θελω ενα να ριξω την κοτσιδα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βγήκε καταπληκτικό!!!! Πως να βγει μετά το παιδί από μέσα;;; Αναρωτιέμαι τι άλλο θα έχεις ετοιμάσει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υποκλίνομαι σε σένα για την ιδέα και στον Νικο για την εκτελεση. Ο τροπος που βαψατε τα τουβλα ευρηματικός και τα λουλουδια του εδωσαν κοριτσιστικο υφος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υποκλίνομαι σε σένα για την ιδέα και στον Νικο για την εκτελεση. Ο τροπος που βαψατε τα τουβλα ευρηματικός και τα λουλουδια του εδωσαν κοριτσιστικο υφος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο μπράβο!!!! Είναι εξαιρετικό! Θα έρθω να βγάλω κι εγώ μια φωτό, τί δεν έχουμε ψυχή κι εμείς τα μεγάλα κορίτσια;;;; Φιλάκια και καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καταπληκτικό το κάστρο σας! Νομίζω πως θα το δοκιμάσουμε καθώς ένας μικρούλης σκέφτεται να οργανώσει ένα πάρτυ ιπποτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και πώς να μην το καμαρώνεις δηλαδή; Αφού είναι υπέροχο! Εύγε! Με το καλό το πάρτι σας. Καλημερούδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι πραγματικά υπέροχο!
    Μπράβο βρε παιδιά, κάνατε απίθανη δουλειά! Χαίρεσαι να το βλέπεις, πόσο μάλλον να είσαι μια μικρή πριγκίπισσα με ένα ολόκληρο κάστρο δικό σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπράβο στη μαμά και τον μπαμπά!!! Είναι ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παρα πολυ ωραιο !!! Μπράβο σας !!! Περιμενουμε και τις φωτο του πάρτυ , θα ναι σιγουρα υπέροχο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χίλια μπράβο θα πω για την ιδέα και για την εκτέλεση. Ήταν μεγαλεπήβολο το έργο κυρίως λόγω της μεγάλης επιφάνειας που έπρεπε να βαφτεί κτλ. αλλά έγινε εκπληκτικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι υπέροχο που έγινε!!!! Λοιπόν καιρός για να το επεκτείνετε το κάστρο!!!!! Τι...με ένα πύργο θα μείνει;;; Τέλειο!!!!! Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλα Βερα τι teaser ειναι αυτο ;;; Περιμένω με αγωνία το πάρτυ !!! Κάτι μου λέει οτι θα ειναι σούπερ φανταστικό !!!! Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύ ωραίο! Σκεφτόμουν να κάνω ένα κουκλοθεατρο με τον ίδιο τρόπο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή