Σελίδες

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Εύκολο δυναμωτικό σνακ για παιδιά... και όχι μόνο :-)

Το μικρό κουκουβαγιόπουλο είναι αδιάθετο τις τελευταίες μέρες. Πυρετός και μπόλικο συνάχι για να μην βαριόμαστε. Και η επίσκεψη του Μέρφυ λίγο πριν τα γενέθλια της για να πάνε κι εμένα όλες οι δουλειές μου πίσω.. πφφφ, είπαμε, για να μην βαριόμαστε :-) 

Είμαστε λοιπόν μαζί εδώ στο σπίτι και έτσι όπως τρωγόμαστε όλη μέρα.. να μην φάμε και κάτι, κυριολεκτικά; Σκέφτηκα να φτιάξω ένα πιο ιδιαίτερο σνακ, σίγουρα νόστιμο για να τη δελεάσω και συγχρόνως να είναι δυναμωτικό και υγιεινό! Θέλω να πω για τα υγιεινά σνακς πως είναι καλό να τα προτιμάμε ειδικά αν έχουμε και το χρόνο να φτιάξουμε κάτι μόνες μας. Εννοείται θα δώσουμε στα πιτσιρίκια και σοκολάτα, κρουασανάκια κτλ, απλά αν έχουμε την ευχέρεια να φτιάξουμε κάτι εύκολο, γρήγορο και συγχρόνως υγιεινό... να το προτιμάμε βρε παιδιά! (τα λέω σε σας να τα ακούω κι εγώ που βαριέμαι μερικές φορές) 

Εμείς εδώ (εγώ δηλαδή) φτιάξαμε ένα τοστάκι πεντανόστιμο από τα μη συνηθισμένα. Το βρήκα και αυτό στο pinterest και το καρφίτσωσα αμέσως στο board μου με ιδέες για μαγειρικές δημιουργίες! Πρέπει να το έχω δει μπροστά μου στα περισσότερα ξένα blogs και πραγματικά δεν συγκράτησα πηγή, θα το έχετε πετύχει κι εσείς κάπου σίγουρα αν δεν το έχετε ήδη φτιάξει. Είναι το απλό french toast με μπανάνα και φυστικοβούτυρο! Όπως σας έχω ξαναπεί τρελαίνομαι για φυστικοβούτυρο και χαίρομαι που αρέσει και στο νήπιο και μπορώ να φτιάχνω γλυκίσματα και να τα τρώμε μαζί :-)

Για να φτιάξουμε αυτό το δυναμωτικό σνακ χρειαζόμαστε τις εξής εύκολες οδηγίες:

Παίρνουμε 2 φέτες ψωμί του τοστ και τις αλείφουμε με φυστικοβούτυρο (μμμ, γιαμ γιαμ). Κόβουμε μία μπανάνα σε ροδέλες και τις απλώνουμε πάνω στη μία φέτα ψωμιού. Στη σειρά παρακαλώ, όχι τσαπατσούλικα (τι λέξη Θέε μου, υπάρχει σε κανένα λεξικό αλήθεια;). Αν σας αρέσει, που μάλλον σας αρέσει, ρίξτε και λίγο μέλι από πάνω για έξτρα γλύκα και δύναμη.


Χτυπήστε ένα αυγουλάκι σε βαθύ πιάτο και μουλιάστε το τοστάκι και από τις δύο πλευρές. Βάλτε το τηγάνι στη φωτιά και ψήστε το τοστάκι. Δεν χρειάζεται δυνατή φωτιά και αν προσέχετε και το γυρίζετε γρήγορα δεν θα κολλήσει οπότε δεν χρειάζεται να βάλετε ούτε βούτυρο. Ας το κρατήσουμε όσο πιο υγιεινό γίνεται :-) Μόλις λιγάκι χρυσίσει, είναι έτοιμο!


Το έκοψα σε δύο τρίγωνα αλλά το νήπιο δεν ενθουσιάστηκε με το food styling και τελικά της το έκοψα μπουκίτσες. Πάλι καλά που της άρεσε και το πιάτο και δεν είχαμε φασαρίες... καταλαβαίνετε :-) Ευτυχώς άφησε τις γωνίες και δοκίμασα κι εγώ! Πώς ενθουσιάζομαι με τις πιο απλές γεύσεις καμιά φορά! Αυτό το τοστάκι είναι ιδανικό και για πρωινό και για απογευματινό κολατσιό! 


Δεν ήταν γρήγορο και εύκολο; Και όλα τα υλικά που χρειάζονται υπάρχουν ήδη μέσα στο σπίτι σας :-) (μόνο για το φυστικοβούτυρο δεν ξέρω, εμείς έχουμε πάντα!). Οι φωτογραφίες δεν είναι τόσο δελεαστικές (συνειδητά δεν βάζω αυτή με τις μπουκίτσες..χεχε) αλλά αν το φτιάξετε θα αρέσει στα πιτσιρίκια σας σίιιιγουρα! Και σε σας δηλαδή σίγουρα θα αρέσει και όλοι εκτιμάμε ένα νόστιμο και δυναμωτικό σνακ, έτσι δεν είναι; Είναι, είναι! 


post signature

18 σχόλια:

  1. Είδες τι καλά πράγματα μαθαίνεις άμα κάνεις τις βολτίτσες σου στα άλλα μπλογκς??? Super ιδέα Βέρα μου και ναι, όντως πολύ υγιεινό για τα μικρά μας! Τα έχω τα υλικά, ω ναι υπάρχει και φυστικοβούτυρο στο ντουλάπι μας... για να δούμε θα αρέσει το french toast και στα δικά μου ζουζούνια! Βλέποντας και κάνοντας λοιπόν... ευχαριστώ για την ιδέα! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να σας αρέσει! Είναι πραγματικά και νόστιμο και υγιεινό!

      Διαγραφή
  2. Στάνταρ έχεις κάνει Αμερική ή έχεις συγγενείς εκεί! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχα! Έχω κάνει Αμερική 10 μέρες, πιάνεται; :-p

      Διαγραφή
    2. Πιάνεται. Πιάνεται. Εδώ εγώ έχω 20 χρόνια να δοκιμάσω french toast και μόλις διάβασα την ανάρτησή σου μου ήρθε η γεύση στο μυαλό! ;)

      Διαγραφή
  3. Είμαι σίγουρη ότι είναι νόστιμο Βέρα! Και μόνο ότι έχει φυστικοβούτυρο... νομίζω τα λέει όλα. Την τελαυταία φορά που πήρα έφαγα τσουκου-τσουκου όλο το βάζο με το κουτάλι. Μια κουταλιά την μια μέρα, μια την επόμενη έφυγε χωρίς να το πάρω χαμπάρι. Όσο για την ιστορία με το pinterest, πραγματικά είναι κάποια πράγματα που εμφανίζονται συνεχως μπροστά σου... που δεν γίνεται να μην τα δοκιμάσεις... χαχαχαχ
    Πολλά φιλιά, Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, αυτό το κουτάλι με το βαζάκι.. θα τολμήσω να πω πως αδειάζω το φυστικοβούτυρο πιο γρήγορα από τη μερέντα/νουτέλα, τρομερό;;; Χαίρομαι που βρίσκω κι άλλους φανς, να κάνουμε κοινότητα :-)

      Διαγραφή
  4. A. Και η δικιά μου ανέβασε πυρετό 2 μέρες πριν το πάρτυ, Β. έχουμε το ίδιο πιάτο Γ. λατρεύω φυστικοβούτυρο και Δ. τί απίθανο τοστάκι είναι αυτό;;; νομίζω θα αρέσει πολύ στην κορούλα μου! Πολλά φιλιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθηνά, μάλλον ζούμε τα ίδια με 1 μήνα διαφορά, ε;;; :-) Ναι, δοκιμάστε το!

      Διαγραφή
  5. Εγώ αγαπώ φυστικοβούτυρο, τα τέκνα μου δυστυχώς όχι.
    Πάντως το σνακ σου είναι εξαιρετική ιδέα για να το κρύψω και να μην το καταλάβουν. Και ο συνδυασμός με τη μπανάνα και το μέλι θα του δώσει ένα μοναδικό ακαταμάχητο χαρακτήρα!!! ήδη το σκέφτομαι στο στομάχι μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία φιλενάδα, σε έχω :-) Πλησιάζουν και τα γενέθλια σου.. θα σου πάρω 5 βαζάκια φυστικοβούτυρο.

      Διαγραφή
  6. Περαστικά σας Βέρα μου και σύντομα εύχομαι!
    Όντως πολύ δυναμωτικό το τοστάκι και φουλ στην ενέργεια!
    Να σου πω την αμαρτία μου, πιθανότατα θα του πρόσθετα και λίγες σταγόνες σοκολάτας, έτσι για το καλό :)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι.. πως έτσι για το καλό θα τις πρόσθετα κι εγώ :-)

      Διαγραφή
  7. Εναλλακτικά αντί για φυστικοβούτυρο, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ταχίνι?
    Αρέσει στη μικρή & το βρίσκω super-τροφή :)
    Ιωάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια μπορείτε να βάλετε ταχίνι και είναι και σούπερ υγιεινό! Απλά δεν θα είναι τόσο γλυκό το αποτέλεσμα :-)

      Διαγραφή
  8. Καλέ, τέλειο είναι! Ό,τι πρέπει για ένα δυναμωτικό πρωινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλέ, τέλειο είναι! Ό,τι πρέπει για ένα δυναμωτικό πρωινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή