Σελίδες

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Έτσι θα φτιάξετε την πλεξούδα της Ραπουνζέλ!

Προετοιμάζομαι σιγά σιγά για το πάρτυ της μικρής μας! Το θέμα όπως καταλάβατε θα είναι η Ραπουνζέλ... πριγκίπισσα με μωβ φόρεμα, στέμμα και μακριά ξανθά μαλλιά, πιο cheesy δεν έχει :-)

Βέβαια η αλήθεια είναι πως όσο περνούσε ο καιρός και έβρισκα αρκετά πράγματα για να φτιάξω άρχισε να μου αρέσει το θέμα! Μία ιδέα που βρήκα στο pinterest και είπα ότι θα την κάνω οπωσδήποτε ήταν να φτιάξω για καθε μικρή καλεσμένη του πάρτυ... την πλεξούδα της Ραπουνζέλ! Έκανα την έρευνα μου και όπως πάντα διάλεξα τα στοιχεία που μου άρεσαν (τα πιο εύκολα κυρίως), τα συνδύασα και έφτιαξα ένα σωρό πλεξούδες για τις μικρές Ραπουνζέλ. Και θα σας δείξω βέβαια και το πώς! Μπορεί να μην κάνετε πάρτυ με το ίδιο θέμα αλλά μπορείτε να την φτιάξετε για το κορίτσι σας για να την φοράει μέσα (ναι και έξω..ξέρω) στο σπίτι και να κάνει την πριγκίπισσα!

Χρειάστηκα τα εξής:
Νήμα κίτρινο (μαλλιά κουβάρια δηλαδή)
Κορδέλες
Λουλούδια υφασμάτινα
Ελαστικές κορδέλες για τα μαλλιά 


Ξεκινάμε κόβωντας το νήμα. Για μικρά κοριτσάκια υπολογίστε περίπου 70 εκ το κάθε νήμα (για να το διπλώσουμε στη μέση αργότερα). Εγώ μετρούσα γύρω στα 15 νήματα (δηλαδή θα γίνουν 30 με το δίπλωμα) για να είναι λίγο παχιά η πλεξούδα. Και έκοψα και κορδέλες βέβαια. Όσες θέλετε μπορείτε να βάλετε, 3-4 είναι μια χαρά.


Στη συνέχεια διπλώνετε τα νήματα στη μέση και φροντίζετε να είναι ίσες οι αποστάσεις. Περνάτε στη μέση την κορδέλα για τα μαλλιά. Επέλεξα να πλέξω την πλεξούδα ακριβώς εκεί που είναι το μεταλλικό στοιχείο. Για να μην πληγώσει κάποιο παιδάκι και για να μην φαίνεται. Έβαλα λίγη κόλλα για έξτρα σταθερότητα. Στερεώνετε κάπου την κορδέλα (ανάμεσα στα πόδια σας για παράδειγμα) και  ξεκινάτε το πλέξιμο. Ξέρετε, αυτό του τσουρεκιού το κλασσικό :-) Στην αρχή σφίξτε αρκετά τα μαλλιά και όσο προχωράτε χαλαρώστε για να γίνει πιο χοντρή η πλεξούδα. 


Και συνεχίζουμε με το στόλισμα των λουλουδιών. Να σας δώσω κι ένα tip! Πρώτα πήγα και αγόρασα από μαγαζί με υλικά κάποια υφασμάτινα λουλούδια. Δεν χρειαζόταν.. έδωσα 15 ευρώ για 100 λουλουδάκια. Σε μια βόλτα μου στην Αθήνα βρέθηκα πίσω από την Ερμού, στην Αγ. Μάρκου και εκεί βρήκα ψεύτικα μπουκέτα με λουλούδια μόνο με 3-5 ευρώ. Μέχρι και με 1 ευρώ είχε! Την επόμενη φορά που θα κάνω κάτι με ψεύτικα λουλούδια θα πάω μόνο εκεί :-)


Αγόρασα τρία διαφορετικά σχέδια λουλουδάκια για να είναι πιο όμορφο το αποτέλεσμα. Λίγη κόλλα σε κάθε λουλουδάκι και είναι έτοιμη η πλεξούδα της Ραπουνζέλ! Η μία πλεξούδα... γιατί εγώ φτιάχνω και φτιάχνω.. αρκετές πλεξούδες για όλα τα κορίτσια που θα είναι στο πάρτυ μας!


Ευτυχώς έχω και τη μικρή πρόθυμη πριγκιποπούλα για μοντελάκι να δοκιμάζει τις πλεξούδες και να χαίρεται αυτή να χαίρομαι κι εγώ :-) Δεν τις έκανα πολύ μακριές τις κοτσίδες, μου βγήκαν περίπου μέχρι τη μέση της Αθηνάς και λίγο πιο κοντές. Σκέφτηκα πως αν τις κάνω πιο μακριές έτσι όπως θα τρέχουν τα νήπια όλο και κάπου θα πιαστεί η πλεξούδα τους, όλο και κάποιο μικρότερο παιδάκι θα θέλει να τα πειράξει και θα γίνουμε κανονικά Μαλλιά Κουβάρια! 


Και επειδή ήδη οι μαμάδες φίλες μου που θα έρθουν στο πάρτυ μας έχουν εκφράσει επιθυμία να φορέσουν και οι ίδιες την πλεξούδα της Ραπουνζέλ... δεν θα τις αφήσω παραπονεμένες :-) Θα φτιάξω και λίγες πλεξούδες για τις πιο τρελομαμάδες! Ολόκληρη παραγωγή θα κάνω, μίνι βιοτεχνία πλεξούδας το μπαλκόνι μας αυτές τις μέρες.. εμ, έτσι είναι όταν ετοιμάζεσαι για πάρτυ με θέμα Ραπουνζέλ.. μαλλιά κουβάρια παντού!

post signature

23 σχόλια:

  1. Ω τί τέλειο θέμα!! Ήταν το αμέσως επόμενο υποψήφιο!! Τις είχα δει και εγώ τις κοτσιδούλες και πολύ τις ζαχάρωνα...Έγιναν τέλειες γεια στα χεράκια σου!! Άντε με το καλό το πάρτυ σας, αναμένουμε με αγωνία όλα τα παρελκόμενα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ωραία τα θέματα με τις πλεξούδες :-) Καλά, έκανες κι εσύ στο δικό σας φανταστικές μεταμφιέσεις για τα κορίτσια! Πφφφφφ, τρελαίνομαι για πάρτυ :-)

      Διαγραφή
  2. Μ' αρεσει πάρα πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τελειες τελειες τελειες οι πλεξουδες σας!! Ανυπομονω να δω και τα υπολοιπα!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ ανυπομονώ, ξέρεις λίγο :-) Μ' αρέσουν και οι προετοιμασίες!

      Διαγραφή
  4. τελειοτατες! με το καλο το παρτι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βέρα, τις πέτυχες τέλεια!!! Εχω αρχίσει να αγωνιώ για το πάρτυ σας... ζηλεύω!!! Περιμένω κι άλλες λεπτομέρειες. Θα φτιάξω κι εγώ μια για τη δική μου Rapunzel. Μέχρι τώρα τη βγάζουμε με ένα κοκκαλάκι με μακριά ροζ κορδέλα και το τηγάνι στο χέρι... Ε, νομίζω είναι καιρός να έχει μια σωστή κοτσίδα Rapunzel!!! Τα φιλιά μου και καλή δύναμη για τις υπόλοιπες προετοιμασίες.
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη δύναμη που στέλνεις εννοείται την κρατάω! Βάλε μπρος την πλεξούδα, ε!

      Διαγραφή
  6. Τρομερή η πλεξούδα σου, ούτε θα μου περνούσε από το μυαλό κάτι τέτοιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα γι'αυτό υπάρχει ευτυχώς το pinterest, για να παίρνουμε ιδέες :-) Και πώς είναι δυνατόν, όλο και κάποιος τα έχει σκεφτεί πριν από μας :-)

      Διαγραφή
  7. Βέρα ζεις εσύ μας οδηγείς! Μπράβο φιλενάδα :) Μπορεί να μην έχω κόρη αλλά τρελαίνομαι για κάτι τέτοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι ομορφη που ειναι!!!!!!μπραβο σου!!! καλα να περασετε λοιπον!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την δική μου αδυναμία για νήματα την ξέρεις! Τώρα όμως με ξεσήκωσες για τα καλά! Θα ξετρελαθούν όλες οι μικρές Ραπουνζέλ είμαι σίγουρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά, ε! Φανταστική! Θα της την φτιάξω και ας μην έχουμε πάρτι Ραπουνζέλ :)
    Η Ραπουνζέλ είναι η νέα μας αγάπη μετά την Έλσα. Όπως θα είδες και στο instagram, από τις προάλλες που πήρε την κούκλα, δεν την αποχωρίζεται. Χεχε
    Καλές ετοιμασίες με το πάρτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ μου αρέσει το θέμα που διαλέξατε και νομίζω πως δεν είναι πολυφορεμένο. Δεν αντέχω άλλο Frozennnnn!!!! Τις έκανες υπέροχες και μου άρεσαν τρελά και οι φωτογραφίες! Περιμένω εναγωνίως το πάρτυ!
    Αθηνά
    Craftaholic.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι και στα δικά μας υπόψη το συγκεκριμένο θέμα, οπότε κρατώ τις οδηγίες σου Βέρα μου!
    Ανυπομονώ να δω τι θα φτιάξεις γιατί είμαι σίγουρη ότι θα μεγαλουργήσεις!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φιλενάδα παρόλο που δεν πρόκειται να κάνουμε πάρτυ Ραπουνζέλ μιας και μεγάλωσε η κοράκλα μου, πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί με την πλεξούδα και το τελικό αποτέλεσμα!!! Θα γίνει χαμός στο πάρτυ σας λέμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή