Σελίδες

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Αχ, αυτές οι κρέμες!

Νομίζω ότι δεν είμαι και ο πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω για περιποίηση προσώπου και τις κρέμες που μας συνιστούν οι ειδικοί να χρησιμοποιούμε μιας και δεν είμαι καθόλου συνεπής σε αυτό που λέμε καθημερινή χρήση κρέμας... Για να καταλάβετε, ήμουν 27 χρονών όταν ρώτησα πρώτη φορά για κρέμα σε ένα φαρμακείο. Και εκεί ήταν που έπαθα το πρώτο σοκ!

- Να ρωτήσω κάτι; Από πόσο χρονών πρέπει να βάζω κρέμα; 
Και ήρθε η κρίσιμη ερώτηση από την κοπέλα του φαρμακείου:
- Πόσο χρονών είσαι;
Απάντησα. Εγώ μάλλον είχα στο μυαλό μου ότι η κοπέλα θα μου έλεγε κάτι σαν "27 είσαι; Ουουου, έχεις ακόμα. Έλα σε 10 χρόνια!" Αντιθέτως αυτό που άκουσα ήταν μάλλον απογοητευτικό για την τότε νιότη μου:
- 27 χρονών; Και δεν χρησιμοποιείς ήδη κρέμα; Και προσώπου και ματιών! Μια απλή ενυδατική, βρε παιδί μου!

Σοκαρίστηκα τόσο που άρχισα να ρωτάω τις συνομήλικες φίλες μου αν εκείνες χρησιμοποιούσαν κρέμα. Και μου απαντούσαν όλες ναι! Μα τότε, εγώ ήμουν αυτή που το είχε καθυστερήσει! Πήγα λοιπόν έπειτα από κάποιες μέρες (ήθελα να το χωνέψω λίγο) και αγόρασα την πρώτη μου ενυδατική κρέμα (προσώπου, όχι και ματιών είπαμε). 
Και έβαζα... όποτε το θυμόμουν! Μπορεί να με έπιανε το κοκεταρίστικο και να έβαζα καθημερινά και μετά να το ξεχνούσα τελείως και να έβαζα μετά από 5 μέρες!

Και κάπως έτσι ήταν η σχέση μου με τις κρέμες μέχρι που έπιασα δουλειά σε μια φαρμακεμπορική εταιρία που εκπροσωπούσε μια πολύ γνωστή γαλλική μάρκα φυτικών καλλυντικών. Ως product manager κιόλας! Εντάξει, assistant στην αρχή αλλά μετά πήρα όλο τον τίτλο δικό μου :-)
Εκεί λοιπόν έγινα η σούπερ ειδική! Όχι ότι ήθελα αλλά ήταν το αντικείμενο της εταιρίας! Και να τα serums, να οι μάσκες, να οι κρέμες νυκτός, οι αντιγηραντικές, οι συσφικτικές... Χαμός σας λέω, τα ήξερα όλα απ' έξω! Όλο και κάποια αισθητικός της εταιρίας θα μου έκανε και περιποίηση, έπαιρνα και τις κρέμες μου από εκεί και δεν ξανασχολήθηκα. Απλώς έβαζα ότι μου έδιναν. Μέχρι που έφυγα από εκείνη τη δουλειά. Και γύρισα πίσω στο δικό μου μοτίβο. Αγόραζα μια κρέμα και την έβαζα όποτε το θυμόμουν. 
Να παραδεχτώ βέβαια ότι τον τελευταίο καιρό είμαι όσο πιο συνεπής μπορώ. Και γιατί γίνεται αυτό; Γιατί ξύπνησα ένα πρωί και έτσι όπως κοιταζόμουν στον καθρέφτη είδα δύο, όχι μία, δύο! ρυτίδες κάτω από τα μάτια μου! Τρελάθηκα λέμε. Μετά άρχισα να ψάχνω για άσπρες τρίχες, για τις οποίες δεν σας κρύβω ότι έχω 14! (αυτές που βλέπω δηλαδή.)

Και μετά ήρθε κι άλλο σοκ. Πριν από μέρες μου πρότεινε μια φίλη να δοκιμάσω αν θέλω την κρέμα BB της Garnier. Ε, και τι θα έκανα πριν την δοκιμάσω; Μπήκα στο internet να διαβάσω γι'αυτήν. Και διαβάζω πληροφορίες για μία κρέμα που έλεγε "για ώριμες επιδερμίδες". Ζντόινγκ! Τρελάθηκα πάλι! Δηλαδή τώρα θεωρούμαι και ώριμη; Πότε πρόλαβα, βρε παιδιά; Φέρνουν την ωριμότητα 14 άσπρες τρίχες; Δεν αισθάνομαι ώριμη καθόλου! Καλά, για τη διάθεση και τις δραστηριότητες δεν το συζητώ... Είμαι σαν έφηβη! (πςςς, το'σκισα τώρα.) Μου πήρε λοιπόν 5 με 10 λεπτά (πάλι) να ξεθολώσω και να δω ότι υπάρχουν στη συγκεκριμένη σειρά και κρέμες για πιο... νεανίζουσες επιδερμίδες, όπως η δική μου :-)

Καλέ, πώς είμαι έτσι; Δεν θα μου πήγαινε καθόλου να ήμουν beauty blogger!
(και πώς να ήμουν δηλαδή αφού οι γνώσεις μου ούτε βασικές δεν είναι πια!)
Και καθώς η τιμή της BB είναι σούπερ-προσιτή, την πήρα να την δοκιμάσω και να σας γράψω τις εντυπώσεις μου. Ε λοιπόν, μέχρι στιγμής καλή μου φαίνεται! Δεν είχα καταλάβει στην αρχή τι είναι ακριβώς. Είναι ενυδατική; Έχει μέσα make up; Είναι και λίγο αντιηλιακή; Τελικά είναι απ' όλα! Τη βάζω ήδη εδώ και μια βδομάδα. Τη βάζω και βγαίνω. Ούτε πούδρα από πάνω, ούτε τίποτα. Κοιτάζομαι και μια τελευταία φορά στον καθρέφτη του ασανσέρ και είμαι ok!

Στο μεταξύ σε μια συζήτηση με τη συνυφίτσα μου της είπα πως πήρα να δοκιμάσω την ΒΒ της Garnier. Συγκεκριμένα της είπα πως πήρα μια καινούρια κρέμα. Και τι μου απάντησε; "Ποια καινούρια; Δεν είναι καινούρια. Εγώ αυτή χρησιμοποιώ τα τελευταία 3 χρόνια!" Μα, τελικά είμαι τόσο πίσω;

Τα γράφω αυτά τώρα και νομίζω ότι το πρωί είδα 2-3 καινούριες άσπρες τρίχες. Οπότε... Δύο είναι τα σημερινά συμπεράσματα. 

Πρέπει να είμαι πιο επιμελής στη φροντίδα του προσώπου μου και χρειάζομαι επειγόντως βαφή :-)

post signature

15 σχόλια:

  1. Ασε και εγώ την προηγούμενη εβδομάδα την αγόρασα! Γιατί με είχαν φάει οι φίλες μου για το πόσο τέλειο δέρμα φτιάχνει...! Και είναι τελικά αλήθεια, δεν χρειάζεται ούτε πούδρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :)))))))))) Με έκανες και χαμογέλασα (και μου χρειάζεται τέτοιες ώρες)! Τελικά αυτή την κρεμούλα θα την καθιερώσουμε. Μπορεί να είναι για ώριμες επιδερμίδες όμως όταν την βάζεις, σου ρίχνει καμιά 10ρια χρονάκια. Και εντάξει, αν το 10ράκι σου φαίνεται υπερβολικό...το 5αράκι είναι σιγουράκι ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ελπίζω να κατάφερα να ποστάρω το σχόλιο μου γιατί έσβησε ο υπολογιστής την ώρα που πάταγα δημοσίευση.. ξαναγράφω για να τσεκάρω αν όλα είναι οκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αγγούρια!! χαχαχαχα!
    λοιπόν.. πάμε πάλι!
    μια απο τα ίδια είμαι κι εγώ με σένα!!! αλλά νομίζω έχεις αρχίσει και με πείθεις να την πάρω κι εγώ!
    Όσο για τις άσπρες τρίχες, ένα έχω να πώ.. Τώρα που μεταμορφώνεσαι σε κύκνο, θα βάλεις βαφή;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε θέλω να σε σοκάρω αλλά έχω διαβάσει εδώ και καιρό σε beauty blogs πως υπάρχουν και cc creams! (Εγώ λέω να περιμένω να κυκλοφορήσουν οι... jj creams για να ταιριάζουν και με το όνομα του blog μου! χαχα!)
    Καλέ, τί ωριμότητα και κουραφέξαλα? Μπουμπούκι είσαι! Τεκνό!
    (Για τα άσπρα μαλλιά ένα έχω να σου πω: Στην δευτέρα λυκείου, ένας συμμαθητής μου είχε άσπρα μαλλιά! Και όχι μία και δύο τρίχες... Το μισό κεφάλι! Κυριολεκτώ!)
    Φιλάκια πολλά, μπουμπούκι μου σε εσένα και στη λίγο μικρότερη... αδερφούλα σου(!) την Αθηνά!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κρεμούλα είναι καλή για κανονικά και λιπαρά δέρματα...Στα ξηρά δέρματα, επειδή χρειάζονται επιπλεόν ενυδάτωση , δεν εφαρμόζει καλά...
    Νεφέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βέρα, τι τρελή ανάρτηση είναι αυτή; Χαζογελάω μπροστά στην οθόνη αχαχχα!!! Λοιπόν, ούτε κι εγώ είμαι πολύ συνεπής με όλα αυτά, ειδικά το Χειμώνα ξεχνιέμαι πολύ. Αυτήν την κρέμα όμως την χρησιμοποιώ εδώ και δύο χρόνια. Και σου έχω κι άλλο! Η ίδια σειρά, έχει και κονσίλερ, το οποίο είναι α-πι-στευ-το !!! (εγώ έχω μαύρους κύκλους ως τα αυτιά και τους καλύπτει τελείως!!!). Μου αρέσει πολύ και ως προϊόν και φυσικά η τιμή της !!!

    Για άσπρες τρίχες τι να πω! Ανακάλυψα τις πρώτες 3-4 πριν ένα χρόνο περίπου (ετών 39) και ένα μικρό σοκ το έπαθα μπορώ να πω !!! Βαφή δεν έκανα, αλλά έκανα ωραιότατες μελί ανταύγειες, που μπερδεύτηκαν ανάμεσα και αυτές οι λίγες λευκές και δεν φαίνονται (νομίζω....!!!!). Ο αδερφός μου πάντως είχε λευκές τρίχες από την Γ' Λυκείου !!! Ωραία τριχοσυζήτηση πιάσαμε!!!! Μ' αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι εγω σαν εσενα ειμαι Βερα μου. Δεν εχω καν ενυδατικη. Εχω για το σωμα για μετα τη θαλασσα...πιανει;; :) :)
    Αυτη η BB ομως κι εμενα μου εκανε κλικ. Βρε λες να ασχοληθω κι εγω;; :)

    Καλο Σ-Κ να εχετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δε την έχω δοκιμασει αυτή την κρέμα
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χαχαχχα πολύ ωραία η ανάρτησή σου! άντε καλέ που μεγάλωσες!!! οι γυναίκες δε μεγαλώνουν να ξέρεις!!!! από τα 30 και μετά μετράμε ανάποδα στα επόμενα γενέθλια!!!! :) μη δίνεις σημασία στις άσπρες τρίχες, αυτές είναι κληρονομικό θέμα!! ρώτα και μένα που είχα άσπρες από τα 24! όσο γι ατις ρυτίδες θα είναι ρυτίδες έκφρασης!!!! :) η bb είναι πολύ καλή, κι εγώ αυτή χρησιμοποιώ!!!!! είναι ελαφριά και κάνει τη δουλειά της πολύ πολύ καλά!!! :) φιλάκια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαχα γλυκό μου τρελοκομείο, είσαι ένα ώριμο εφηβάκι!
    Λοιπόν, εγώ έχω χρησιμοποιήσει 3-4 ΒΒ, αλλά με αυτήν είμαι πιο ευχαριστημένη.
    Λατρεύω που ξέρεις πόσες λευκές τρίχες έχεις, χαχα μην τις μετράς εφηβάκι, δεν έχει νόημα...
    Σε φιλώ λοιπόν. ΒΒ και τα μυαλά στα κάγκελα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. χα! ώστε υπάρχουν κι άλλες τόσο ανίδεες-αμελείς κλπκλπκλπ στο θέμα "κρέμα". φιουουου! και φοβόμουν ότι ήμουν μόνο εγώ ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φιλενάδα είσαι μεγάλο νούμερο!!!χα χα χα
    Και εγω κάπως ετσι ειμαι με τις κρέμες γμτ. Κλείνω τα 40 σε λιγο και ακομα δεν προσέχω! Θα γινω μια ασχημη γρία! Τη βλέπω τη δουλειά:)))
    Εχω πορωθει λιγακι με τη ΒΒ τωρα που σε βλεπω και εσένα. Βρε λες;;; Λες να σωθούμε;;; Τοσες εφαρμογες σε μια κρέμα, η αλήθεια ειναι πως για μας που τρέχουμε και δεν ειμαστε και επιμελείς, ειναι καλη λύση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. χα χα χα χα!!! Εγώ πάλι τις λατρεύω δυο φορές την μέρα ανελλιπώς! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα με πείσετε και εμένα να την πάρω! Λοιπόν άκου εδώ να φρίξεις: Η πρώτη μου λευκή τρίχα στα 18! Τώρα δε τις μετράω, αν μου βγεί η ρίζα φοράω καπέλο και κανονίζω να τα βάψω άμεσα! Η κρέμες μου με χαιρετούν κάθε πρωί από το ντουλάπι του μπανιου, σπανίως είμαι επιμελής στη χρήση τους!
    Καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή