Σελίδες

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ζόρικη βδομάδα...

Λέω βδομάδα κι ας ήταν περίπου 10 οι μέρες που μας ταλαιπώρησαν. Ίωση μακράς διαρκείας ήταν η διάγνωση για τη μικρή Αθηνά και περίοδος σπιτικής εξόντωσης για τη μαμά Βέρα. Είναι δύσκολα όταν είναι άρρωστα τα παιδάκια και ακόμα πιο δύσκολα αν η ασθένεια τους κρατάει πολλές μέρες. Αυτό σε συνδυασμό με τις αμέτρητες δουλειές που είχα βάλει στο πρόγραμμα με φέρανε πολλές φορές σε ζόρικο σημείο. Το παιδάκι βαρέθηκε τόσες μέρες μέσα και γκρίνιαζε. Έτσι όπως δεν είχε γκρινιάξει ποτέ ξανά. Ξέρετε, αυτά τα παράπονα της παράνοιας..

- Μαμά, θέλω μανταρινάδα.
- Ορίστε παιδί μου.
- Δεν θέλω μανταρινάαααδα! Θέλω νερό!
- Εντάξει.. έλα πιες νερό.
- Όχι σε αυτό το ποτήηηηηρι! Στο άλλο! Με τις πριγκίπισες!

Και να περνάνε οι μέρες και να μην φτιάχνει η κατάσταση. Κάθε μέρα να ελπίζω πως είναι η τελευταία και να μην είναι τελικά. Και όχι μόνο οι μέρες αλλά και οι νύχτες. Πώς να διαχειριστείς ένα άρρωστο παιδάκι όταν δεν έχεις κοιμηθεί πάνω από 2 ώρες συνεχόμενες; Και δεν μπορούσα να την πάω και πουθενά με τόσες βροχές. Έστω μια βόλτα στην πλατεία, να ξεσκάσει αυτή να ξελαμπικάρω εγώ. Και έμειναν πίσω όλες οι δουλειές που είχα υπολογίσει να κάνω. Ούτε στο computer δεν με άφηνε να κάτσω. Το βράδυ όταν έπεφτε για ύπνο δεν είχα κουράγιο ούτε στο facebook να μπω.

Ένιωσα πολλές φορές τύψεις γιατί αισθάνθηκα ότι δεν έκανα αρκετά πράγματα για να αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση. Δεν είχα πάντα υπομονή. Δεν είχα πάντα όρεξη να διαβάσω το ίδιο παραμύθι 15 φορές μέσα στη μέρα. Μετά από 10 μέρες μέσα στο σπίτι ένιωθα εξαντλημένη κι ας μην ήμουν εγώ άρρωστη. 
Σημασία έχει το παιδάκι βέβαια και όχι εγώ. Και το παιδάκι έγινε καλά τώρα :-) Δεν έχει κάνει πυρετό εδώ και 3 μέρες και το μόνο που έμεινε είναι η καταρροή (πφφφ, σιγά). Πάει, πέρασε κι αυτό. Είναι 3-4 φορές που έχει αρρωστήσει έτσι φέτος το χειμώνα. Και ελπίζω όσο φεύγουμε από το χειμώνα να αφήσουμε πίσω τις ασθένειες.. Νομίζω ότι από τώρα ονειρεύομαι τον Ιούνιο!

Καιρό είχα να πω ότι ζορίστηκα με την μικρή. Μέχρι κι ο Νίκος το κατάλαβε (εντάξει του το είπα και 56 φορές) και μου πρότεινε να βγούμε Σάββατο βράδυ. Είπα να μην πάμε πάλι για φαγητό και να πάμε θέατρο. Μέχρι και που μου είπε (χωρίς να το σκεφτεί καλά προφανώς) να διαλέξω και την παράσταση! Σκέφτομαι την Πρόβα Νυφικού αλλά τον λυπάμαι κιόλας... μάλλον καμιά κωμωδία πρέπει να διαλέξω για να ξεσκάσω λίγο και να χαχανίσω! Καλύτερα, ε;;; 

post signature

15 σχόλια:

  1. Περαστικά να είναι!!! Πως να μην ταλαιπωρηθείτε και οι δυο, έτσι είναι οι αρρώστιες δυστυχώς.. Μας εξαντλούν και φαντάζομαι όταν έχεις και μικρό παιδί ακόμα πιο δύσκολο! Να βγείτε να ξεσκάσετε, να αναπληρώσετε την κλεισούρα! χι χι.. Φιλάκια πολλά!!! Να περάσετε όμορφα ότι και να κάνετε, όπου και να πάτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλη αναρρωση!! Δυσκολη χρονια η πρωτη στον παιδικο... Ηταν κ σχετικα ζεστος ο χειμωνας, οποτε οι αρρωστιες κανουν παρτυ. Μη νιωθεις τυψεις παντως, εισαι μαμα, οχι σουπερ ηρωας κι ουτε απο διαφημιση! Τα συμπτωματα κοπωσης ειναι λογικα, ειδικα οταν τα μικρα μας ειναι αρρωστα, οποτε η γκρινια λογω κουρααης κ βαρεμαρας ειναι κατι παραπανω απο ανεκτη...Κι εμεις φετος ετσι ημασταν κ μαλιστα εις διπλουν. Οποτε μαζι σου κι εγω περιμενω τον Ιουνιο...!! Να περασετε τελεια αποψε! Και ναι,δειτε καμια κωμωδια καλε!! :-) Φιλακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αααααχχχ πόσο σε καταλαβαίνω!!!!! Τα πέρασα κι εγώ πρόσφατα...μόνο που εμένα δε μιλάει για να πεί τι θέλει...και άντε τώρα εγώ να μαντεύω κάθε φορά γιατί κλαίει...πονάει? πεινάει? τα έκανε? τι το ενοχλεί επιτέλους....και δώστου εξετάσεις....και άντε να το τρυπάνε να του πάρουν αίμα να κάνουμε γενικές...ούυυυυφφφφφφφ κουράστηκα, εξαντλήθηκα! Και απο τύψεις...άστο καλύτερα!!!!!! Σημασία έχει ότι τώρα είναι καλά Δόξα το Θεό!! Ελπίζω να είναι η τελευταία σας ιωσούλα.......ο Φλεβάρης και ο Μάρτης είναι οι πιό ζόρικοι μήνες!!

    Φιλιά πολλά και καλή ανάρρωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κωμωδία! Οπωσδήποτε κωμωδία!
    ;-)
    Φιλάκια πολλά, Βερούλα!
    Περαστικά να είναι όλα!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κι όσο έλεγα οτι τον βγάλαμε απύρετοι τον χειμώνα.. να που από χτες ο Νικόλας έχει λίγο πυρετό..και το συνδυασμό μπούκωμα-βήχα επισης... Που θα πάει θα καλοκαιριάσει... Να περάσετε καλά απόψε.. και να διαλέξεις μια ωραία κωμωδία να χαλαρώσεις.. φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι γίνεται βρε παιδιά με αυτές τις ιώσεις;
    Ποιος άνοιξε τον ασκό τους;
    Δεν ακούω και κάποιο παιδάκι να είναι στα καλά του...
    Περαστικά κι αγύριστα για την Αθηνούλα,
    Καλή ξεκούραση και καλή επάνοδο στους τους γονείς.
    Πολλά Φιλιά <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περαστικούλια! Και να περάσετε ενα υπέροχο βράδυ.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Περαστικα! Εμεις όλη η χρονια ετσι μας πάει (πρωτη φορα του μεγαλου στον παιδικο σταθμο βλέπεις) και το κακό είναι οτι μερικες φορές κολλάμε και εμεις. Κωμωδία ψηφίζω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Περαστικά Βέρα μου. Είναι δύσκολο όταν αρρωσταίνουν, όλα τους φταίνε και πώς να μην τους φταίνε δηλαδή.
    Εμείς φέτος την έχουμε ψιλοσκαπουλάρει από ιώσεις, αλλά μη λέω και μεγάλα λόγια γιατί ακόμα Άνοιξη δεν το λες...
    Να περάσετε όμορφα, να γεμίσεις και εσύ τις μπαταρίες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βέρα μου, σε καταλαβαίνω απόλυτα! Μπορεί τα παιδάκια να μη φταίνε σε τίποτα, αλλά περνάμε μεγάλο ζόρι όταν είμαστε 24 ώρες το 24ωρο στην τσίτα, πόσο μάλλον όταν είναι άρρωστα. Ευτυχώς η Αθηνούλα ανάρρωσε και αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία τώρα. Θα ξαναβρείς τους ρυθμούς σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευτυχώς το κοριτσάκι μας είναι καλά τωρα!!! Η αλήθεια είναι πως οταν αρρωσταίνουν παιδιά και μπαμπάδες θα συμπληρώσω, τα πράγματα καταντάνε ζόρικα στο σπίτι:)
    Εμείς οι μαμάδες φυσικά δεν έχουμε την πολυτέλεια να πέσουμε ξερές. Είμαστε πολυεργαλεία παντός καιρού:)
    Ευτυχως τη γλύτωσε ο Νίκος την Πρόβα Νυφικού:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ μωρέ Βέρα πόσο σε καταλαβαίνω! Κι εμάς φέτος ήταν ο πιο δύσκολος χειμώνας μας, μας γονάτισαν οι ιώσεις. Και ο καιρός ακόμα κάνει τρέλες! Τι έμεινε όμως; Ο Μάρτης! Κουράγιο μανούλα! Από Απρίλη θα ανασάνουμε!!! Φιλιά στο Αθηνάκι και ξου ξου ξου οι ιώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ το φοβάμαι κι εγώ αυτό με τις ιώσεις... ευτυχώς δεν έχουν αρρωστήσει καθόλου τα μωρά μου φέτος! Πέρα από κάτι μικροσυναχάκια... Είμαι τυχερή το ξέρω, αλλά ο χειμώνας δεν τελείωσε ακόμα κι αν κρίνω κι από τις τελευταίες μέρες, μάλλον έχει άγριες διαθέσεις! Ας μη το γρουσουζεύω!
    Ευτυχώς για σας, τέλος καλό, όλα καλά έτσι? Μακάρι να μην αρρωστήσετε ξανά...
    Τελικά πια παράσταση είδατε, κωμωδία..?
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Περαστικά σας βρε κορίτσι. Πολλή ταλαιπώρια φέτος. Υπομονή, θα ανοίξει ο καιρός και όλα θα είναι καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή