Σελίδες

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

10 Ινδιάνοι μικροί!

Το τραγούδι φαντάζομαι το γνωρίζετε! Εμάς είναι από τα αγαπημένα μας, συνοδευόμενο βέβαια από όλες τις παραστατικές κινήσεις! Και αποτέλεσε και έμπνευση για αυτή την απλή κατασκευή που κάναμε προχθές. Βασικά, όσο περίεργο κι αν ακουστεί η όρεξη ήρθε από το πουθενά αφού όλη την προηγούμενη βδομάδα η μικρή ήταν άρρωστη και τη βγάλαμε μέσα με πυρετούς και γκρίνια.. Ήταν και τα ρολά από τα χαρτιά τουαλέτας/κουζίνας που φώναζαν από την άκρη του πάγκου ότι ήθελαν κάτι να γίνουν... ε, και το αποφασίσαμε, μια τελευταία μεταμφίεση για φέτος!

Χρειαστήκαμε:
Χάρτινα ρολά
Χρωματιστά χαρτιά
Ψαλίδι
Κόλλα
1 λευκό χαρτί + μαρκαδοράκι


Κόβουμε πρώτα τα φτερά και στη συνέχεια τα κολλάμε πάνω σε μια λωρίδα από χρωματιστό χαρτί, έτοιμα για το κεφάλι των Ινδιάνων.


Φτιάχνουμε και διάφορες φάτσες κόβωντας στρογγυλά κομμάτια (από το ανοιχτόχρωμο χαρτί). Άλλες χαρούμενες, θυμωμένες ή σοβαρές!


Και έτοιμοι οι Ινδιάνοι μας! Φτιάξαμε τελικά 6 κοντούς (κανονικούς δηλαδή) και 1 αρχηγό (με ρολό από χαρτί κουζίνας). Θα φτιάχναμε κι άλλους (να ξεφορτωθούμε τα ρολά, είπαμε..) αλλά η ομάδα αποδεκατίστηκε. Μόλις κατέβηκε η Αθηνά από το καρεκλάκι της έτρεξε προς άλλα παιχνίδια..


Η αλήθεια είναι πως αν είχα σκεφτεί από πριν πως θα τους έφτιαχνα θα αγόραζα πιο χρωματιστά και σκληρά χαρτιά. Θα ήταν πιο εύκολο στο κόψιμο και πιο αποκριάτικο και παιδικό το αποτέλεσμα. Τώρα είναι απλά μια ομάδα από παστέλ Ινδιάνους :-) 

Αφού δεν μου πέτυχαν τελικά οι Ινδιάνοι όπως τους ήθελα στην ποσότητα και στο αποτέλεσμα, ας ακούσουμε τουλάχιστον το ομώνυμο τραγούδι!


post signature

13 σχόλια:

  1. Όμορφοι οι Ινδιάνοι.
    Καλό μήνα και καλή Σαρακοστή.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα τραγουδια αυτα πραγματικα βοηθανε. Μου ετυχε μαθητεs μου να απαντησουν σε ερωτηση γιατι θυμοντουσαν ενα απο τα τραγουδακια. Η γνωση πρεπει να μεταδιδεται με ευχαριστο τροπο. Οσο για τουs ινδιανουs ειναι πολυ καλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί να μην σου βγήκαν όπως θα ήθελες αλλά η ιδέα είναι πολύ καλή!!! καλό μήνα Βερούλα!!! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαν ιδέα είναι πολλή όμορφη, Βερούλα! (Και η υλοποίηση, εμένα, δε με χάλασε καθόλου!)
    ;-)
    Καλή Σαρακοστή!
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσα πολλά πράγματα μπορείς να κάνεις με ρολά από χαρτί υγείας!!! Καλή Σαρακοστή Βέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα! Εγώ μια που τα είχα μαζέψει και μια που τα σούταρα! Ωστόσο ομολογώ ότι οι κατασκευές είναι περισσότερο ποιοτικο΄ς χρόνος παρά μετέπειτα παιχνίδι.. τουλάχιστον για την Μελίτα. Μια που τα κάνουμε και μετά δεν τα πολυδίνει σημασία. Σας στέλνω φιλάκια πολλά! Καλή Σαρακοστή!Κ¨αλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπημένο τραγούδι!
    Παίζει να είναι και το οικογενειακό μας :)
    Ωραία η ιδέα με τους μικρούς Ινδιάνους, θα ενθουσιαστεί η μικρή!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα το φτιάξω οπωσδήποτε αλλά με αραπάκια! Ο μικρός μου το τραγουδά συνέχεια αυτό http://mysoulandsomefun.blogspot.gr/2011/07/blog-post_19.html δεν το βρήκα στο youtube αλλά δεν πειράζει βρήκα ενα ωραιότατο blog, instead!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πολύ ωραίοι!!! καλό μήνα και καλή Σαρακοστή!! φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι ωραία ιδέα!!!!
    ΘΑ το δοκιμάσουμε σίγουρα του χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ωραία ιδέα!Και για διακόσμηση σε παιδικό πάρτυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα. Ωραίοι οι Ινδιάνοι.
    είδα αυτό
    https://twitter.com/MyrtoDimitriou/status/441612078655090688/photo/1

    και σκέφτηκα ότι θα σου άρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όπως έκανες τέλειες τις κουκουβάγιες, έτσι χαρούμενους και πρωτότυπους έφτιαξες και τους μικρούς ινδιάνους!! Βεράκι είσαι ταλέντο. Με ότι κι αν ασχοληθείς οχι μόνο το φέρνεις εις πέρας, αλλά του βάζεις και τη δική σου τσαχπινιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή