Σελίδες

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Πήγα - είδα!

Την ομάδα Κοπέρνικος την ήξερα από τον αγαπημένο μου Κόσμο Ανάποδα. Και τον κύριο ΚΙΧ τον είχα ακουστά, απλά δεν είχε τύχει να πάμε να τον δούμε και από κοντά... Μιλάω φυσικά για την παράσταση "Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων" που παίζεται στον Ελληνικό Κόσμο. Πήγαμε και το είδαμε την Κυριακή το πρωί και φύγαμε κατενθουσιασμένοι!

Η παράσταση είναι μουσικοθεατρική και είναι βασισμένη στους ήχους. Είναι ένα παραμύθι σύγχρονο που ξεκινά με τον κύριο ΚΙΧ να μην αντέχει άλλο να ζει μέσα στη γκρίζα πόλη της Φασαρίας και να καταλήγει μέσα σε ένα κάστρο θέλοντας να σώσει τη φυλακισμένη πριγκίπισσα από τον τρομερό δράκο Μουσικόδοντα! Ο τρόπος είναι βέβαια να μαγέψει το δράκο χρησιμοποιώντας το μυστικό κουτί των ήχων! Και αυτό είναι όλη η μαγεία!

Τα παιδιά κάθονται κάτω στη μοκέτα και συμμετέχουν στην παράσταση. Υπάρχει ένας αφηγητής και ένας ηθοποιός. Τα σκηνικά είναι απλά με σκοπό να μην τραβήξουν καθόλου την προσοχή από τους ήχους που ακούγονται και να δώσουν και χώρο στον ηθοποιό να ερμηνεύσει το ρόλο του. Λέω, να δώσει χώρο γιατί δεν μπορείτε να φανταστείτε τι κάνει ο κύριος ΚΙΧ πάνω στη σκηνή! Φανταστείτε ότι καθόλη τη διάρκεια της παράστασης δεν μιλά και εκφράζεται μόνο μέσα από τις κινήσεις του που εκτός από ακροβατικές (τι κοιλιακούς πρέπει να έχει!) είναι και τόσο εκφραστικές που δεν σου λείπει ούτε λεπτό η ομιλία του! Η ερμηνεία του είναι εξαιρετική! Ο αφηγητής του παραμυθιού είναι φιλικός με τα παιδιά και τα συνεπαίρνει σε αυτό το μαγικό ταξίδι των ήχων! Κάνει αστεία, μεταφορές, δίνει παραδείγματα και τα ξεσηκώνει! Το κείμενο είναι πολύ καλογραμμένο και καθόλου παιδιάστικο. Δεν περιέχει μπεμπέ εκφράσεις, καλοπιάσματα και γλυκόλογα. Και αυτό το κάνει πολύ αξιόλογο! Και περιέχει και λίγες, πολύ πετυχημένες ατάκες που απευθύνονται στο ενήλικο κοινό... Όταν το κάνουν αυτό οι συγγραφείς τρελαίνομαι :-)


Αυτό που μου έμεινε βγαίνοντας από την αίθουσα ήταν ότι περάσαμε πολύ καλά και γελάσαμε σε μία παράσταση εξαιρετικά ποιοτική! Όταν το κείμενο και οι ηθοποιοί είναι αξιόλογοι αυτό συμβαίνει μάλλον.. 
Γι' αυτό και από την Κυριακή που την είδαμε σε όποιον έχω μιλήσει του έχω πει για αυτή την παράσταση! Τη συστήνω σε όποιον έχει παιδάκι από 3-3,5 χρονών και πάνω. Το ίδιο άλλωστε λένε και οι συντελεστές, ότι απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Η παράσταση θα παίζεται εώς και τον Μάρτιο. Θα βρείτε πληροφορίες για τον χώρο και τα εισητήρια ΕΔΩ. Μπορεί κι εγώ τώρα να ξεκίνησα να πηγαίνω με τη μικρή θέατρο και δεν έχω δει 100 παραστάσεις για να συγκρίνω αλλά νομίζω πως αυτή η παράσταση ξεχωρίζει και αξίζει! 
 
post signature

9 σχόλια:

  1. Το σημείωσα!
    Ευχαριστούμε πολύ κορίτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαι εμείς έχουμε ξεκινήσει να πηγαίνουμε θέατρο αλλά δεν έχω προλάβει να τα αναρτήσω, επομένως θα το έχω και αυτο στα υπόψη! Ευχαριστούμε Βεράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τυχερούλα! Ο Κοπέρνικος κάνει εξαιρετική δουλειά και εμπιστεύομαι την κρίση σου, οπότε ως πρόταση πιστεύω ότι πραγματικά αξίζει. Ο Κόσμος Ανάποδα είναι το αγαπημένο μου μουσικό έργο. Από που να το πιάσεις? Από τις μελωδίες? Τους στίχους? Τις ερμηνείες? Ααααχ, αυτή η μάγισσα Σκουποξυλάνθη... απλά εμπνευσμένη! Αλλά να πω και για το δεύτερο αλλά πολύ αγαπημένο που παιδικό, μουσικό έργο Ο τεμπέλης δράκος. Δύο έργα λοιπόν που δείχνουν ότι η παιδική μουσική έχει ποιότητα, αρκεί να ψάξεις. Όπως ισχύει για όλα! Και χαίρομαι πολύ που ψάχνεις και προτείνεις! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το αγαπώ το θέατρο.. Το παιδικό ακόμα περισσότερο.. Μεχρι στιγμής δεν μπορέσαμε να πάμε ..αλλά θα πάμε με το Νικόλα μέσα στο μηνα!!! Εσείς πάντως πρέπει να περάσατε τέλεια!!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρέπει να είστε πολύ χαρούμενοι τώρα που γίνατε fan... ! Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για τα παιδιά...! Τους αρέσει πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρέπει να είστε πολύ χαρούμενοι τώρα που γίνατε fan... ! Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για τα παιδιά...! Τους αρέσει πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρέπει να είστε πολύ χαρούμενοι τώρα που γίνατε fan... ! Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για τα παιδιά...! Τους αρέσει πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέλεια πρόταση Βερακι. Φαίνεται ιδιαίτερη και προσεγμένη. Εμπιστεύομαι την κριτική σου και συμφωνω και εγω πως οταν στο παιδικο θεατρικο έχει ατάκες έξυπνες που μας κανουν και γελαμε, απογειώνεται η κατάσταση:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή