Σελίδες

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Η ζωή μας..

Η ζωή μας εκτός από χαρές έχει και λύπες... 
Και επειδή αυτό το blog λειτουργεί και σαν ημερολόγιο, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάτι.
Πριν λίγες μέρες χάσαμε τη μία γιαγιά της Αθηνάς, τη γιαγιά Ελένη. Η απώλεια είναι πάντα ένα θέμα λυπηρό και δύσκολο. Όμως όσοι με διαβάζετε καιρό, ξέρετε ότι δεν θα μείνω σε αυτό. Θα γράψω αυτά που σκέφτομαι για εκείνη και με κάνουν να χαμογελώ, αυτά που θα θυμάμαι πάντα και αυτά που θα λέω στην κόρη μου για τη γιαγιά της..
Η γιαγιά Ελένη έκανε τις σακούλες από το σούπερ μάρκετ μικρά τριγωνάκια και τις αποθήκευε στην Τουρκαλίτσα, μία κούκλα με φαρδύ φόρεμα που της είχαμε φέρει από την Κωσταντινούπολη. Έφτιαχνε τα καλύτερα τυροπιτάκια που έχω φάει ποτέ! Κριτσανιστά, με φύλλο τυλιγμένα και τηγανιτά, δεν έλειπαν από κανένα πάρτυ μας! Μας έφτιαχνε και λαχανοντολμάδες την Πρωτοχρονιά! Και ένα μεγάλο ταψί καρυδόπιτα όταν είχαμε γιορτή εγώ κι ο Νίκος. Και κουραμπιέδες έξτρα χιονισμένους τα Χριστούγεννα! Για τα τραπέζια της έχουν όλοι να λένε.. φανταστείτε είχε μπλοκάκι που σημείωνε ποιος είχε παρευρεθεί και σε ποιο τραπέζι.. με σκοπό την επόμενη φορά που θα ήταν καλεσμένος να μην ετοιμάσει τις ίδιες συνταγές!
Όταν παραλαμβάναμε πρόσκληση σε γάμο/βάπτιση μιλούσαμε πάντα στο τηλέφωνο για να σχολιάσουμε! Της άρεσε πολύ το τηλέφωνο. Καθόταν στην κουζίνα, έπιανε το τηλέφωνο και φούρνιζε συγχρόνως! Όταν είχα απορία για συνταγή, την καλούσα να μου εξηγήσει και μέσα στη συζήτηση μου έλεγε πάντα "τι το φοβάσαι το αυγολέμονο;" και " η σπιτική μπεσαμέλ δεν είναι τίποτα να την κάνεις!".
Όταν συζητούσαμε για κάτι έξυπνο που έκαναν οι εγγονές έλεγε με ύφος "μικρές είναι, όχι χαζές!". Τις πρώτες μέρες που είχε γεννηθεί η Αθηνά λέγαμε πόσο όμορφο μωρό ήταν..και με στόμφο καταλήγαμε να λέμε: "αντικειμενικά, αντικειμενικά! Όχι επειδή είναι δικό μας παιδί!" Όπως καταλαβαίνετε..και η γιαγιά Ελένη ήταν κουκουβάγια!
Θα την έχουμε στην καρδιά μας και θα τη θυμόμαστε πάντα με αγάπη. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους φίλους μας που μας στάθηκαν και μας στηρίζουν.
Κλείνοντας θα ήθελα να σας δώσω μια πολύτιμη συμβουλή. Μην αμελείτε να κάνετε τις ιατρικές εξετάσεις σας, και εσείς και οι γονείς σας. Αν κάποια στιγμή δεν αισθανθείτε καλά μην το προσπεράσετε..κάντε ένα κόπο και κάντε μια εξέταση, κι ας μην είναι και τίποτα τελικά! Αν είστε γονείς, να φροντίζετε τους εαυτούς σας, την υγεία σας, να είστε γεροί και δυνατοί να σας χαίρονται τα παιδάκια σας για όσο δυνατόν περισσότερο..

37 σχόλια:

  1. Ζωη σε εσας, Βερα μου. Πολυ συγκινητικη αναρτηση. Πολυ κριμα που την χασατε τοσο νωρις. Δυστυχως, η ζωη ωρες-ωρες παιζει περιεργα παιχνιδια...
    Σε φιλω γλυκα.
    Η φιλη σου, Ασπασια <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βερα συλλυπητήρια και απο εδώ. Να ζήσετε να την θυμωσαστε. Δυστυχως ετσι ειναι η ζωη. Απροβλεπτη και πολλές φορές αμετάλλακτη. Ο,τι χρειαστεις ξερεις εσυ.
    Πολλα φιλιά και μια μεγάλη αγκαλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συλλυπητήρια Βέρα μου!! Όταν χάνεις ένα αγαπημένο σου πρόσωπο το κενό που αφήνει δεν αναπληρώνεται..Πολύ λυπάμαι που έφυγε τόσο νωρίς η μαμά - πεθερά -γιαγιά σας. Μακάρι οι θετικές μας σκέψεις να σας κάνουν να αισθανθείτε κάπως καλύτερα...Ευτυχώς που έχετε ο ένας τον άλλο για να στηριχτείτε..Πολλά φιλιά και μια μεγάλη αγκαλιά κι απο μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nα ζήσετε να τη θυμάστε...Συλλυπητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ βρε Βέρα μου, τι γλυκά και αληθινά που την περιέγραψες την γιαγιούλα σας.... Τουλάχιστον κράτησες καμμιά από τις συνταγές που έφτιαχνε; Απίστευτο αυτό που είχε το μπλοκάκι και σημείωνε καλεσμένους και συνταγές .Συλληπητήρια γλυκιά μου. Ο χρόνος ο μόνος βοηθός στην θλίψη. Σου στέλνω την αγάπη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βέρα, συλληπητήρια. Να ζήσετε να τη θυμάστε τη γιαγιάκα σας! Κι εγώ έχασα τον παππού μου πριν από μερικές εβδομάδες και σε νιώθω..
    Πολύ καλά κάνεις που θυμάσαι όλες αυτές τις όμορφες στιγμές, κι εγώ έτσι τον θυμάμαι, χαμογελαστό και υγιή κι ας μην πρόλαβα να του πω ένα αντίο!
    Ο χρόνος τα γιατρεύει όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θερμά Συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια Βέρα. Τα τελευταία λόγια με την πολύτιμη συμβουλή σου ελπίζω να την ακολουθήσουν πολλοί, η πρόληψης σώζει ζωές. Ζωή σε εσάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συλλυπητήρια Βέρα μου.
    Και η μαμά μου έκανε τις σακούλες από το σούπερ μάρκετ τριγωνάκι...για να μην πιάνουν χώρο.....
    Ομορφο είναι να θυμάσαι τις καλές στιγμές.
    Ασχημο πράγμα η απώλεια...
    Δε γιατρεύεται.
    Αν μπορείς να την κρατάς στην καρδιά σου και να τη θυμάσαι χαμογελώντας βρίσκεις ανακούφιση.
    Φιλάκια πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να ζήσετε να τη θυμάστε Βέρα μου, και να θυμάστε όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα που θαυμάζατε σε αυτήν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έτσι να τη θυμάστε τη γιαγιά Βέρα μου...
    Αυτές οι στιγμές είναι αληθινός θησαυρός και αυτές πρέπει να κρατάμε.
    Πρέπει να ήταν ωραία φυσιογνωμία... μου άρεσαν τα όσα μας παρέθεσες για εκείνη. Αυτό θα κάνει την απώλεια της ακόμα πιο έντονη.
    Να είστε καλά παιδιά και να τη θυμάστε...
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι άδικο και κρίμα να φεύγουν γονείς νέοι. Νέοι εννοώντας πως είχαν πολλά χρόνια ακόμα να ζήσουν. Πολύ καλά κάνεις και γράφεις για τις ιατρικές εξετάσεις. Είναι τόσο σημαντικό!!!
    Πρέπει να ταιριάζατε στην τσαχπινιά με τη γιαγιά Ελένη!!! Σας φαντάζομαι στο τηλέφωνο με τις ώρες και χαμογελώ. Όπως σαν να βλέπω μπροστά μου τις σακούλες σκουπιδιών τριγωνάκια! Το ίδιο κάνει και η δική μου πεθερά:)
    Να ζείτε να τη θυμάστε αυτή την χρυσοχέρα και γλυκιά γιαγιά. Όχι επειδή ήταν γιαγιά σας. Αντικειμενικά ήταν ξεχωριστή!!!
    Πολύ τρυφερή η ανάρτησή σου Βεράκι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λυπάμαι πολύ, κορίτσι μου...
    Σίγουρα υπάρχει πόνος, αλλά αν καταφέρνεις να κρατάς τις στιγμές με αυτά τα άτομα, που σε κάνουν να χαμογελάς, είμαι σίγουρη πως κι Εκείνοι που μας λείπουν, θα είναι πολύ ευτυχισμένοι...
    Φιλάκια πολλά και να τη θυμάστε πάντα με αγάπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι άσχημο και λυπήρο όταν ενα αγαπημένο μας πρόσωπο φευγει απο κοντά μας. Όμως ξέρεις κάτι; Όσο εσύ και η οικογενειά σου θυμάστε όλες αυτές τις όμορφες στιγμές της, τότε η γιαγιά Ελένη θα είναι πάντα ανάμεσα σας! Την ευχή της να έχετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να ζήσετε να τη θυμάστε!
    Πραγματικά πολύτιμη η συμβουλή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. συλληπητήρια, βρήκες πολύ όμορφο τρόπο να αναφερθείς σ' ένα τέτοιο θέμα. Να ζήσετε να την θυμάστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συλλυπητήρια Βέρα μου!!!
    Να ζήσετε να την θυμάστε!!!Μου άρεσε πολύ που μοιράστηκες μαζί μας όμορφες στιγμές της!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αχ λυπάμαι Βέρα μου, πρέπει να ήταν ωραίος άνθρωπος, αλλά θα βρει τον τρόπο να βρίσκεται πάντα ανάμεσά σας. Το πιστεύω αυτό!
    Να είστε καλά κοριτσάκι μου!
    Συλλυπητήρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η ζωή εκτός από χαρές έχει και λύπες...δυστυχώς.Αλλά έτσι είναι η ζωή.Να ζήσετε να την θυμόσαστε Βέρα μου και πιστεύω πως οι άνθρωποι που φεύγουν και δεν τους ξεχνάμε,βρίσκονται κάπου και μας παρακολουθούν και χαίρονται με μας όταν είμαστε χαρούμενοι.

    Είσαι ακόμα εδώ?Να βρεθούμε να τα πούμε από κοντά!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λυπάμαι για την απώλειά σας Βέρα. Καλό παράδεισο.
    Και ναι πρέπει να ανησυχούμε σοβαρά όταν κάτι μας ενοχλεί. Γιατί δεν το κάνουμε αλήθεια?
    Σε φιλώ κοριτσάκι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλό ταξίδι στη γιαγιά Ελένη, κι εσείς να θυμάστε όπως κάνεις κι εσύ , τα ωραία περιστατικά που τη θυμίζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συλλυπητήρια Βέρα μου. Σε καταλαβαίνω μιας και έχασα και εγω την γιαγιά μου περυσι και το κενό της είναι τοσο μεγάλο που μας άφησε που είναι δύσκολο. Ο χρόνος μόνο απαλύνει τον πόνο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. συλληπητηρια Βερα μου.κριμα που εφυγε νωρις...Να την θυμαστε μεσα απο αυτες τις ομορφες αναμνησεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συλληπητήρια και απο εμένα Βέρα, απο την περιγραφή σου κατάλαβα οτι η γιαγιά Ελένη ήταν ξεχωριστός άνθρωπος...
    Εχεις απόλυτο δίκιο όταν νιώθουμε οτι κάτι δεν πάει καλά πρέπει να το ελέγχουμε... Πολλές φορές έχω ακούσει και δυστυχώς πει "που λεφτά για εξετάσεις τώρα". Κακώς! Πρέπει να προσέχουμε την υγεία μας πάνω απο όλα και όλα τα άλλα ακολουθούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θερμά συλλυπητήρια!
    Μου αρέσει όμως που αυτό που έχεις να μας πεις δεν είναι η θλίψη της απώλειας, μα οι τρυφερές αναμνήσεις από τη γιαγιά Ελένη...
    Έτσι να την έχετε μέσα σας, έτσι να συζητάτε για αυτήν, έτσι να φτιάχνετε τα τυροπιτάκια της με το κριτσανιστό το φύλλο. Άλλωστε ένας άνθρωπος δεν υπάρχει πια μόνο όταν σταματάμε να τον σκεφτόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αχ μωρέ Βέρα..... Να ζήσετε να την θυμόσαστε την υπέροχη γιαγιά σας.... Κρίμα να φεύγουν άνθρωποι που έχουν τόσα να δώσουν στους γύρω τους. Εχει αφήσει όμως την συνέχειά της μέσα από τα παιδιά της και μέσα από την φροντίδα και την αγάπη που έχει μοιράσει... Μια μεγάλη αγκαλιά σε εσένα, τον Νίκο σου και την Αθηνούλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Συλλυπητήρια Βέρα μου! Να ζήσετε να την θυμάστε! Αυτά θα μείνουν! Τα ευχάριστα και θα τα θυμάστε με μια γλύκα και μια πίκρα μαζί και βουρκωμένα μάτια!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Την ευχή της... αποκτήσατε έναν φύλακα άγγελο εκεί ψηλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συλλυπητήρια και από εμένα Βέρα να θυμάστε πάντα αυτές τις καλές στιγμές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Βερακι συλλυπητηρια κι απο μενα, παντα ειναι δυσκολο αλλα θα πρεπει να σκεφτομαστε οτι οποιος εφτασε στα χρονια τους κι εζησε μια μακρια κ γεματη ζωη ηταν τυχερος, να τη σκεφτεστε συχνα κ να μιλατε γι αυτη, ετσι θα ειναι παντα στις καρδιες σας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σου στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά και τα συλλητήρια μου.
    Πόσο μου άρεσε που κράτησες τις όμορφες στιγμές μαζί της κι η ανάρτηση σου δεν έβγαλε θλίψη...σε αγαπώ κουκουβαγιάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Συλλλυπητήρια Βέρα μου. Μην ξεχνάς οτι πεθαίνει όποιος ξεχνιέται. Και εσεις θα την θυμάστε πάντα την αγαπημένη σας μητέρα και γιαγιά. Να μιλάς πάντα για την γιαγιά Έλένη στην Αθηνούλα σου και η γιαγιά σας θα ζει για πάντα.
    πολλά πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Θερμά συλλυπητήρια! Να την θυμόσαστε και να την τιμάται κρατώντας τις παραδόσεις της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δεν θα μείνω κι εγώ στα συλληπητήρια γιατί τα είπαμε άλλωστε. Θα μείνω στην γιαγιά κουκουβάγια με τα πεντανόστιμα τυροπιτάκια και στα υπέροχα τραπέζια... ουάου αυτό με το φακέλωμα των καλεσμένω... μήπως να το κάνω κι εγώ,χιχι!!! Κι επειδή η Αθηνούλα είναι μικρή βάλτε και μια φώτο της γιαγιάς στο ψυγείο για να μην την ξεχάσει ποτέ! Σας φιλώ γλυκά! Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Βέρα μου συλλυπητήρια! Ήταν πολύ συγκινητικό και πολύ όμορφο που μοιράστηκες όσα καλά θυμάσαι από εκείνη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Συλλυπητήρια βέρα μου!
    Κι εμένα μου έμεινε το φακέλωμα των καλεσμένων,ωραία ιδέα!


    Χάθηκα λιγάκι επειδή είχα τεχνικό θέμα,αλλά επανήλθα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μπράβο Βέρα, νομίζω ότι είναι σημαντικό να εκφράσεις αυτές τις στιγμές που σίγουρα θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό τις οικογένειας, ήμουνα και εγώ τυχερός που γνώρισα της Κύρια Ελένη και θυμάμαι πόσο της άρεσε να περιποιείται τους φίλους τον παιδιών της με την μαγειρική της.

    Έχασα και εγώ μια Ελένη πρόσφατα (την γιαγιά μου) και θα ήθελα πολύ η καινούργια Ελένη στην οικογένεια (η κορούλα μας) να καταλάβει τι σήμαινε για εμάς αυτός ο άνθρωπος, θεωρώ πάντως ότι εσείς θα τα καταφέρετε να περάσατε αυτό το συναίσθημα στην Αθηνά.

    Με αγάπη,
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Είναι σημαντικο να κραταμε τις ωραιες στιγμές. Ευχομαι να την θυμάστε πάντα με αγαπη.Και ο χρονος να γιατρεψει τις πληγες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή