Σελίδες

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Πολυ-εργαλείο!

Τις προάλλες η φίλη μου Κωσταντίνα έγραψε το παρακάτω στο status της:

" Στην επόμενη ζωή θα ήθελα να μην μπορώ να σκεφτώ ή να κάνω δύο πράγματα ταυτόχρονα! Επίσης, θα ήθελα να ζω σε ένα δικό μου ονειρικά πλασμένο κόσμο εκτός πραγματικότητας. Να είμαι ρόδα, τσάντα και κοπάνα. Στην επόμενη ζωή σε παρακαλώ πολύ Θεούλη μου κάνε με άντρα."
Την παίρνω λοιπόν τηλέφωνο για να μάθω τι συνέβη, να σχολιάσουμε, να γκρινιάξουμε, να αναρωτηθούμε και τέλος να γελάσουμε και λίγο..
Το θέμα ήταν βέβαια πόσες δουλειές συγχρόνως μπορεί να κάνει μια γυναίκα και πόσες ένας άντρας. Λέγαμε για το πιο απλό..να βλέπουν τηλεόραση και συγχρόνως να κάνουν κάτι στο laptop..κάνουν ή το ένα ή το άλλο. Να μιλούν στο τηλέφωνο και να διαβάζουν ένα περιοδικό..να παρακολουθούν ταινία και να σου μιλούν (μα θα χάσουν την υπόθεση!) και διάφορα άλλα καθημερινά.
Και λέω για αυτά που είναι πιο ελαφριάς σημασίας, δεν λέω να κάνουν μαστορέματα και να κλείνουν επαγγελματικές συμφωνίες από το τηλέφωνο!
Όταν τα βλέπω ή τα σκέφτομαι πάντα γελάω λίγο αλλά μεταξύ μας τσαντίζομαι καμμιά φορά γιατί μπορώ να τα κάνω όλα αυτά στο μισό χρόνο..Μου περνάει βέβαια γιατί νιώθω και μια ανωτερότητα..χιχι..
Οι γυναίκες μεγαλώνουν τα παιδάκια τους και δουλεύουν από το σπίτι ή γυρνάνε σαν τρελές από τη δουλειά για να τα δουν, να μαγειρέψουν και συγχρόνως να τα διαβάσουν, να καθαρίσουν το σπίτι και συγχρόνως να μιλήσουν με καμμιά φίλη τους στο τηλέφωνο..γενικά όλα τα κάνουμε στο "συγχρόνως"!
Δεν υποτιμώ την δουλειά των αντρών και τις πολλές ώρες που αφιερώνουν εκεί αλλά να..στο σπίτι τουλάχιστον δεν δείχνουν και πολλά δείγματα συγχρονισμού!

Τελειώνοντας αυτή την ανάρτηση να επισημάνω τα εξής: όση ώρα μιλούσαμε στο τηλέφωνο μαγείρευα το φαγητό της Αθηνάς, καθάριζα τα λαχανικά για το δικό μας φαγητό, έριχνα μια ματιά στο computer, έδινα παιχνιδάκια στην μικρή, κοίταζα λίγο στο Σκάϊ την Τσαπανίδου, καθάρισα τον νεροχύτη (αλοίμονο..) και έβαλα κι ένα πλυντήριο πιάτων! Φαντάζομαι κι εσείς το ίδιο..

11 σχόλια:

  1. έτσι και χειρότερα...καλημέρες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχα!!! Έτσι ακριβώς!!!! Του είπα μια φορά να προσέχει το φαγητό να μην καεί για να μπώ για μπάνιο...χτύπησε το τηλέφωνο και τελικά το έκαψε γιατί μιλούσε στο τηλέφωνο!!!
    Ένα απλό παράδειγμα...και απο τέτοια...αμέτρητα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχαχα έτσι είναι!
    Η μαμά μου δούλευε, γυρνούσε, μαγείρευε, έπλενε μετά τα πιάτα, μετά με βοηθούσε στα μαθήματα, μετά ενώ εγώ έπαιζα μάζευε το σπίτι...
    Ο πατέρας μου γυρνούσε από τη δουλειά, έτρωγε, κοιμόταν και διάβαζε εφημερίδα....
    Τα θυμάμαι σαν τώρα.
    Αν υπάρχει Θεός είναι άντρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και ποιος ευθυνεται γι αυτο ;;;; ρητορικη ερωτηση.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ευα! Αν όχι θα τρώγαμε φρούτα στον Παράδεισο δίπλα στους καταρράκτες!

      Διαγραφή
  5. Πολυεργαλεία ή απλώς χταπόδια με 8 χέρια η κάθε μια για να τα προλαβαίνουμε όλα??? Τελικώς με την Κωνσταντίνα πόση ώρα μίλησες στο τηλέφωνο για να προλάβεις να τα κάνεις όλα αυτα΄????? χιχιχι

    Φιλιά πολλά Βερα!! Καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά είναι απίστευτο. Πόσες φορές ακόμα θα ταυτιστώ με τις ανησυχίες σου, τις χαρές και τις λύπες σου. Σήμερα σκεφτόμουν ακριβώς το ίδιο. Οχι ότι έχω παράπονο από τον άντρα μου (θα ήμουν άδικη) αλλά πώς να το κάνουμε εμείς είμαστε 100 σε 1 (βλ. σαμπουάν 2 σε 1). Τα κάνουμε όλα και συμφέρουμε κιόλας γιατί κανείς δεν μας πληρώνει!!!Φιλιά γλυκιά μου κουκουβάγια!Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω απο την αλλη δεν θα θελα να ημουν αντρας... Μ'αρεσει που μπορω να καθομαι σπιτι και κανεις να μη με λεει τεμπελα μιας και εχω παιδια αλλα η αληθεια ειναι οτι για ενα μαγειρεμα, να βαλω τα πιατα στο πλυντηριο, ταισμα-αλλαγμα των παιδιων και να ξεχωρισω τα ασπρα απο τα χρωματιστα , εχω κερδισει χαλαρες στιγμες και παιχνιδι με τα μικρα, καφε με το καροτσι και φιλες, μεσημεριανο υπνακο, μπανια το καλοκαιρι σχεδον καθε μερα, ενω ο αντρας μου ειναι στη δουλεια μεχρι τις 8 το βραδυ... Ευχαριστω θεε μου που με εκανες γυναικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. i prefere to be a woman!!!! The woman is everything!!!! What about a man??? just to work and to s.....!!!! Nothing more nothinh less!!! many kiss!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλως σε βρήκα Μαμαά Κουκουβάγια στο υπέροχο blog σου το οποίο πραγματικά δεν ξέρω πως μου ξέφυγε! Το θέμα είναι ότι χαίρομαι που είμαι εδώ και δεύτερον χαίρομαι που είμαι γυναίκα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μμμμμμμ ναι! Μερικές φορές, όταν είμαι πολύ κουρασμένη και έχει προηγηθεί μια μέρα - θύελα, θα ήθελα να ήμουν άντρας. Να γυρίσω από τη δουλειά, να πω ένα "είμαι κουρασμένος" και να τελειώσει εκεί ! Από την άλλη όμως, - θα ακουστεί κλισέ το ξέρω - οι άντρες δεν βιώνουν εγκυμοσύνη. Αυτό δεν το αλλάζω με τίποτα ! Κι ας έχουν περάσει σχεδόν 8 χρόνια από όταν γεννήθηκε ο γιος μου και 5 χρόνια από την κόρη μου. Απλά θα ήθελα περισσότερη κατανόηση και αναγνώριση για το τι προσφέρω ως γυναίκα, εργαζόμενη, μαμά, σύζυγος - σύντροφος, μαγείρισα, καθαρίστρια, κόρη κ.λπ......
    Μόνο κάθε καλοκαίρι θέλω να είμαι άντρας, για να μην χάνω ούτε ένα μπάνιο στη θάλασσα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή