Σελίδες

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Άντρες στο super market!

Αφορμή για αυτή την ανάρτηση είναι κάτι που συνέβη προχθές και με έκανε και γέλασα..Η Αθηνά τρώει πια απ'όλα στο μεσημεριανό της κρεατοφαγάκι, μέχρι και σελινόριζα της έβαλα! 
Έχω κάνει λίστα για το μανάβικο και την στέλνω στο Νίκο να πάει μετά τη δουλειά γιατί δεν προλάβαινα. Ευτυχία που έχουμε στην πόλη μας 24ωρο μανάβικο! Στη λίστα λοιπόν, εκτός από κολοκυθάκια, καρότα κτλ γράφω και σπανάκι. Όταν ήρθε το βράδυ ο Νίκος άφησε πάνω στο τραπέζι της κουζίνας τα ψώνια και πήγα να τα τακτοποιήσω. Όλα καλά μέχρι που πιάνω μια σακούλα τεράστια, γεμάτη χορταρικά. Την ανοίγω και είχε μέσα..σπανάκι. Τον ρωτάω, μα καλά πόσο πήρες? 1 κιλό, μου απαντάει! 1 κιλό σπανάκι! Εγώ ήθελα βέβαια 5-6 ριζούλες, έτσι να βάζω στο φαγητό της μικρής για τη γεύση..Μου είπε ότι δεν ήξερε πόσο να πάρει. Και τώρα? Τώρα πρέπει να φτιάξω σπανακόπιτα, τι θα το κάνω τόσο σπανάκι, δεν είμαι κι ο Ποπάυ! 
Μετά από αυτό το περιστατικό σκέφτηκα να γράψω για το τι κάνει στο super market..εκεί τα σπάει, που λένε κι οι νεότεροι..
Από το καλοκαίρι που γέννησα μέχρι και τώρα τις περισσότερες φορές για τα πολλά ψώνια πηγαίνει εκείνος. Εγώ γράφω τη λίστα αναλυτικά, μέχρι και τις μάρκες και τις συσκευασίες! Για παράδειγμα: Pampers νούμερο 4- Baby Dry- το πακέτο με το φεγγαράκι.
Η λίστα με τα ψώνια ξεκινάει αλλιώς και φτάνει ως εξής στο σπίτι..δεξιά βάζω τι επιπλέον αγοράζει:
Γαλοπούλα-τυρί για τοστ------>πάριζα, σαλαμάκια, μορταδέλα,λουκάνικα.
1 κοτόπουλο---------->σουβλάκια καλαμάκια, χοιρινό ρολό, κεμπάπ.
1 πακέτο φρυγανιές------>παξιμάδια, κρουτόν για σαλάτες, ψωμάκια για hot dog.
3-4 μπύρες-------------> 2 εξάδες διαφορετικής μάρκας.
Επίσης αυτά που δεν είναι στη λίστα---->πατατάκια, doritos, σάλτσα, διάφορα παχυντικά σνακ.
Αυτά για τις κατηγορίες που τον ενδιαφέρουν. Τα υπόλοιπα τα φέρνει ακριβώς ή και λιγότερα καμμιά φορά!
Θυμάμαι την πρώτη φορά που πήγαμε μαζί στο super market. Τσακωθήκαμε βέβαια.. Εγώ προχωρούσα με τη λίστα μου κι εκείνος χάζευε στους διαδρόμους σαν να έβλεπε κάτι συγκλονιστικό.
Μετά είναι και το κρεοπωλείο..άστα να πάνε..θέλουμε να κάνουμε barbecue και είμαστε 3 ζευγάρια. Είναι δυνατόν να καταναλώσουμε 6 μοσχαρίσιες, 15 πανσέτες, 15 σεφταλιές, 6 λουκάνικα και 4 κιλά παϊδάκια? Μα πείτε μου!
Η αλήθεια είναι για να μην τον αδικώ, ότι με τα χρόνια και τις πιο συχνές επισκέψεις στο super market, στο μανάβικο ή στο κρεοπωλείο έχει βελτιωθεί αρκετά! Το πιο αστείο βέβαια είναι πως όταν μιλώ με τις φίλες μου, μου λένε ότι και οι δικοί τους άντρες (αυτοί που ασχολούνται) τα ίδια κάνουν! Και να τα γέλια και οι ιστορίες για τον καθένα τους και τι έχει κάνει..Άλλος πήγε για 2 μπουτάκια αρνίσια και γύρισε με 1 αρνί..άλλος πηγαίνει για ψώνια αξίας 30 ευρώ και δίνει τελικά 70 ευρώ..άλλος του είπε η γυναίκα του να πάρει μια σακουλίτσα μανταρίνια και επειδή τα θεώρησε φτηνά αγόρασε 8 κιλά..και διάφορα άλλα τέτοια αστεία!
Τελικά τι γίνεται? Τους αρέσουν ή δεν τους αρέσουν τα ψώνια? Τους κοροϊδεύουν καμμιά φορά και τους φορτώνουν? Νομίζουν πάντα ότι δεν θα φτάσει το φαγητό? Τι να πω..πάλι καλά βέβαια που ασχολούνται γιατί ακούω και για κάποιους που δεν ξέρουν κατά πού πέφτει το super market..

28 σχόλια:

  1. αχ με έκανες και γέλασα γιατί περιγράφεις μια κατάσταση τόσο κλασσική...αλλάζει αυτό όμως ξέρεις με πολύ πολύ εκπαίδευση...μέχρι τότε πάρτε καταψύκτη για να βάζετε όλα τα παραπανήσια που αγοράζει για την αγέλη που νομίζει ότι έχει για οικογένεια. χε χε Αντε σήκω να ανοίξεις φύλο...και στείλε και κατά εδώ λίγη πιτούλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυέξοδο τον βρίσκω...έτσι ακριβώς κάνει και ο θείος μου... :) :) καλησπέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα, πραγματικά γέλασα!Αλλά τώρα θα γελάσεις εσύ ακόμη περισσότερο!Εμένα πάλι με βάζει να τα γράφω και ανα διαδρόμους δηλαδή που είναι το κάθε τι πχ. ρύζι και μακαρόνια στον ίδιο διάδρομο, σαμπουαν οδοντόκρεμες στον ίδιο!!!Χαχα!!!Τι να πω!Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ βρίσκω αυτές τις ιστορίες ιδιαίτερα δισκεδαστικές....βέβαια ο καιρός της σπατάλης έχει παρέλθει αλλά όλες μας τα "περττά" ψώνια των αγοριών μας μας έβγαλαν ασπροπρόσωπες κάποια στιγμή....Να είστε καλά κι οι δυο... αυτές οι ιστορίες είναι το αλατοπίπερο της ζωής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαμά Κουκουβάγια με έκανες και γέλασα πραγματικά!!! την πρώτη φορά που πήγα Σ/Μ για τον ανεφοδιασμό του σπιτιού (βλέπεις επρόκειτο να παντρευτούμε) μου είπε πω πω πράγματα!!! την δεύτερη φορά μου είπε πάλι Σ/Μ;; την τρίτη μου είπε ότι ψωνίζω πολλά και φυσικά το περίμενα και του απάντησα ότι μπορεί να αναλάβει ο ίδιος το Σ/Μ του σπιτιού!!!! έκτοτε είναι λίγες οι φορές που έχουμε πάει και φυσικά ο λογαριασμός φουσκώνει από τα εργαλεία και τα διάφορα δικά του πράγματα που λεέι ότι χρειάζεται!!! αυτά καλό βράδυ!!! αλήθεια το κουκουβαγιόπουλο πόσο μηνών είναι;;; όσο αφορά το μπλοκ υπέροχο η μαμά κουκουβάγια είναι απίθανη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες καλέ..όλοι τα ίδια κάνουνε!
      Η μικρή είναι 8,5 μηνών, αμέ!

      Διαγραφή
  6. Βρε παιδί μου, λες και βλέπω εμένα και τον άντρα μου. ΄Εχουν αχόρταγο μάτι αυτοί οι άντρες. Που να δεις ο δικός μου που είναι και μάγειρας και μαγειρεύει ποσότητες, εκεί να δει ασυδωσία το μάτι σου. Τι να κάνουμε όμως, τουλάχιστον ασχολούνται, οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε αυτό. Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. mpravo poly kalh skepsh gia to super market!kai egw kanw lista me thn seira pou perpataei ti tha vlepei gia na mh ta psaxnei kai sto telos ksexasei kati, vevaia auto pou den exoume katwrthosei akoma edw kai tosa xronia einai na perasoume evdomada oloklhrh xoris na pame super market!olo kati ksexname kai paaaali super market !to kalo epishs pou exei emas edw to super market einai oti mporeis na ta parageileis sto thlefono kai phgenei ypallhlos ta vazei sto karotsi kai sta fernoun spiti!auto persu pou eixa to moro neogennhto kai eixa kai poly kruo to ekana synexeia!mama koukouvagia kai egw ena kilo spanaki pernw troei o mikros olh thn evdomada kai to ypoloipo h spanakoruzo h spanakopita!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάπου τα ξέρω κι εγώ όλα αυτά χαχαχαχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Xα χα γέλασα πάρα πολύ με την ανάρτηση σου! Ειδικά με το σπανάκι. Επειδή οι γονείς μου έχουν μανάβικο πολλές φορές έχω γελάσει με άντρες και όχι μόνο που πραγματικά έχουν πολύ πλάκα που δεν ξεχωρίζουν το σέλινο το μαϊντανό και τον άνηθο! να ναι καλά οι λίστες λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. υπάρχουν δύο είδη άντρα.
    αυτοί που διασκεδάζουν στο σούπερ μάρκετ
    κι αυτοί που υποφέρουν με την ιδέα να ψωνίσουν.
    οι δεύτεροι τείνουν, ευτυχώς, να εκλείψουν.
    οι πρώτοι πάλι άμα πάνε θα κάνουν οπωσδήποτε του κεφαλιού τους. το σημαντικό είναι να μην ξεχάσουν να πάρουν αυτά που γράφει η λίστα! από κει και πέρα...
    το σέλινο είναι πολύ καλό ζαρζαβατικό αλλά δεν πολυενδείκνυται για μικρά παιδιά. έχει κάτι να κάνει με την ανάπτυξη. έτσι τουλάχιστον ξέρω εγώ...
    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ετσι ειναι..καποια στιγμη ολα πρεπει να τα μαθουν..καλα με το σπανακι γελασα πολυ..καλη συνεχεια..σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ γέλιο! Μου θύμισες και τον δικό μου άντρα! Στις αρχές κι έμένα έτσι ήτανε. ΤΏΡΑ ΈΧΕΙ ΒΕΛΤΙΩΘΕΊ ΠΟΛΥ. Ο δικός μου γυρνούσε και με εργαλεία. Τώρα πηγαίνει και μόνος του χωρίς λίστα. Ξέρει τα απαραίτητα. Αυτό που πρέπει εγώ να του γράψω είναι τα ρύζια, το αλεύρι και ότι άλλο χρειάζομαι για βασικές συνταγές τα οποία δεν γνωρίζει αν έχουν τελειώσει ή όχι.
    Οσο για το σπανάκι φτιάξει το μισό σπανακόριζο και το υπόλοιπο πιτούλα. Κράτα και λόγο για την μικρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χα χα χα χα!!! Βέρα μου σε καταλαβαίνω απόλυτα! Ο Κωστής είναι ο κουβαλητής του σπιτιού και όποτε γυρίζει από το σούπερ μάρκετ γελώ απίστευτα πολύ!!! Δεν είναι μόνο το ότι επιστρέφει με ένα σωρό πράγματα που δεν είχα σημειώσει, είναι και το ότι μπερδεύει τις ποσότητες ή τα προϊόντα... αυτό με το σπανάκι είναι κλασικό... να θέλω λίγο για να βάλω σε ομελέτα και να μου γυρίζει με μια τσάντα-γίγαντας... να του σημειώνω πράσα και να μου γυρίζει με παντζάρια τα οποία νόμιζε ότι είναι πράσα... να θέλω ψαρονέφρι για μια συγκεκριμένη συνταγή και να γυρίζει με νουά!!!
    Εντάξει έχει και την πλάκα του όμως το όλο θέμα... Νομίζω ότι δεν θα χαίρομαι αν μου φέρνει τη λίστα ακριβώς όπως του την έχω σημειωμένη!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νομίζω ότι όλοι έχουμε τέτοιες ιστορίες. Ο δικός μου, που του είχα γράψει ότι θέλω το μεγάλο κουτάκι κρέμα γάλακτος για να φτιάξω μία μακαρονάδα (σημειωτέον ήξερε τι θέλαμε να φτιάξουμε) γύρισε με συσκευασία ενός λίτρου! Δεν ήξερα ποτέ μέχρι εκείνη την στιγμή ότι υπάρχει τέτοια συσκευασία!!! Έφτιαξα το φαγητό, φτιάξαμε γλυκό και η κρέμα γάλακτος δεν τελείωνε με τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. χαχα !!! Να γιατί δεν αφήνω τον άντρα μου ολομόναχο στο σούπερ μάρκετ !!! Έτσι ακριβώς είναι και ο δικός μου...Πάει για μακαρόνια και μόνο τον Ακάκιο δεν φέρνει μαζί του!!! χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βέρα στο πολύ πρόσφατο παρελθόν πήγε ο άντρας μου και ένας φίλος του να ψωνίσουν για 6 άτομα όπως είπες και κανανε λογαριασμό στο χασάπη 80€. Μόνο στο χασάπη χώρια η κάβα. Κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό σου λέω! Ακόμα τον ψέλνω όποτε το θυμάμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. χαχαχαχα εγω εχω παντρευτει την εξαιρεση του κανονα. Βαριεται το σουπερ μαρκετ. Αντιθετως εμενα μου αρεσει πολυ και αν γραφω 10 πραγματα στην λιστα, συνηθως παιρνω 20.
    Οταν εμεινα εγκυος πηγαινε εκεινος. Δεν εχω παραπονο επαιρνε παντα ο,τι του ζητουσα κι ακομη κι αν δεν εβρισκε αυτο που εγραφα, επαιρνε το σωστο προιον για αντικατασταση :). Ο Δ επειδη βαριεται μπαινει μεσα και βλεπει ενα ενα αυτα που γραφω στην λιστα, παει μονο στα συγκεκριμενα σημεια να τα παρει και μετα στο ταμειο. Εγω θα παρω ολους τους διαδρομους με την σειρα, να δω μηπως χρειαζομαστε κατι αλλο και ξεχασα να το γραψω (μαντεψε....παντα χρειαζομαστε ΚΑΙ κατι αλλο). Μια δυο φορες που πηγαμε μαζι μαλωσαμε γι'αυτο το λογο, επειδη εγω ηθελα να γυρισω ολους τους διαδρομους κι εκεινος μεσα σε δεκα λεπτα μου ειχε φερει στο καροτσι ο,τι γραφαμε στην λιστα μας και ηθελε να φυγουμε :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. έχω μισό παράπονο. ναι μεν θα πάρει τα σωστά, αλλά θα κουβαλήσει και άλλα τόσα άχρηστα. άχρηστα με την καθημερινότητά μας φυσικά και τις ανάγκες μας, γιατί οι αντρικές ανάγκες είναι διαφορετικές. ε ναι να μην έχουμε όλες τις βίδες, όλα τα εργαλεία που κυκλοφορούν στο παζάρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χαχαχα!!!
    Ποσο γελασα, καλη μου κουκουβαγια!!!
    Ακομη χαμογελω.... Η χαρα του δικου μου ειναι να παει και να μου δειξει μετα τι πηρε!
    Με τετοιο καμαρι που φερνει ο κουβαλητης μου (το μισο σουπερ καποιες φορες)...ε, πως να του χαλασω την χαρα?
    ΚΑι τοτε γελαω απο μεσα μου....χιχιχι!!!
    Φιλιααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το πιο σημαντικό δεν είναι να ξεχάσουν να ψωνίσουν τα πράγματα της λίστας αλλά να τα ψωνίσουν σωστά! Θέλω να φτιάξω τούρτα για την κόρη μου επειδή θα κάναμε πιζάμα πάρτι στο σπίτι με φίλες της. Και λέω στον δικό μου να μου πάρει τα υλικά της τούρτας. Μέσα σε αυτά είναι ένα κουτάκι σαντιγί Morfat, Γιώτης, τέλοσπάντων ότι βρει. Και τι μου φέρνει;
    Την έτοιμη σαντιγί που γαρνίρεις τα γλυκά!!!!!!!
    Οπότε προτιμώ τέτοια ψώνια να τα κάνω μόνη μου για να είμαι σίγουρη ότι έχω πάρει τα σωστά υλικά. Για όλα τα υπόλοιπα, και εννοώ εξοπλισμό ψυγείου και ντουλαπιών, στέλνω τον άντρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. χαχαχα τόσο αληθινό!! Κι ο δικός μου τα ίδια και δεν βάζει και γραμμάριο... αχβαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τελικά όλοι οι άντρες ίδιοι είναι;Τι κι αν τα γράφω τι κι αν δεν τα γράφω το ίδιο και το αυτό!Κάποια παραπάνω θα έχει πάρει έτσι για να βρισκονται ή επειδή μία με έχει να μη μου πάρει κάτι.Μία κάτι θα λείπει...άστα να πάνε!Όλο λέω δε θα τον ξαναστείλω κι όλο παίρνει τη ζουζούνα μας και πάνε βόλτα στο σούπερ μάρκετ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Υπέροχη ανάρτηση! Γέλασα με την ψυχή μου, όχι μόνο με αυτά που γράφεις, αλλά γιατί αναλογιζόμουν και του δικού μου τα κατορθώματα! Μου δείνεις αφορμή να γράψω και τα δικά μας! Χάρηκα που σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλά ξαφνικά νιώθω καθησυχασμένη... Νόμιζα ότι μόνο ο δικός μου δεν είχε αίσθηση της ποσότητας. θυμάμαι ότι για ένα ΣΚ σε ιστιοπλοϊκό είχε ψωνίσει 600 ευρώ πράγματα που δε χωρούσαν ούτε στο αμάξι του! Για να μη σχολιάσω ότι στο ταμείο του έκαναν από μόνοι τους έκπτωση 3%!
    Φιλιάααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή