Σελίδες

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Βόλτα στον Εθνικό Κήπο!

Είπαν το Σάββατο θα έχει καλή μέρα οπότε έπρεπε να το εκμεταλλευτούμε! Κανονίσαμε λοιπόν με τους φίλους μας να πάμε με τα καροτσάκια και τα κοριτσάκια μας βόλτα στον Εθνικό Κήπο. 
Είχα ακούσει ότι τελευταία τον φροντίζουν αρκετοί γεωπόνοι και κηπουροί και ότι είναι όμορφα. Καλά ήταν! Έχει αρκετό πράσινο και παραδόξως καθόλου σκουπίδια. Στην είσοδο βλέπεις πανύψηλους φοίνικες και διαλέγεις ποιο μονοπάτι θα ακολουθήσεις.


Σε κάθε σταυροδρόμι έχει ξύλινες ταμπέλες που σε καθοδηγούν. Αφού γυρίσαμε αρκετά και είδαμε διάφορα φυτά, χελωνίτσες και λίγα παπάκια κατευθυνθήκαμε προς το καφενείο του κήπου.


Ήταν πολύ όμορφο και φαντάζομαι την άνοιξη που θα έχει πρασινίσει όλο το περιβάλλον θα είναι καλύτερα. Εκεί βέβαια μας περίμενε μία έκπληξη..τι ήταν αυτό? Φυσικά οι τιμές του καταλόγου..μιας και σε δημοτικό καφενείο δεν περίμενα να έχουν τον διπλό ελληνικό 3.90 ευρώ (!?) και την ποικιλία 2 ατόμων 16,80 ευρώ. Αλλά αν δεν υπάρχει ανταγωνισμός έτσι είναι δυστυχώς..
Ήπιαμε το καφεδάκι μας και συνεχίσαμε τη βόλτα μας. Οι μικρές ρίξανε και τον υπνάκο τους και ήταν πια ξεκούραστες.

Η Αθηνά ντυμένη φραουλίτσα καμάρωνε στο καρότσι και κοίταζε τα πάντα ενώ φώναζε συνέχεια "μπα-μπα"! Είχα πάρει μαζί (πείτε με τρελή..) ένα πράσινο πετσετάκι μήπως και βρούμε κάποιο σημείο με γρασίδι που να μπορεί να κάτσει και εμείς να τη φωτογραφίσουμε!
Η αλήθεια είναι ότι σημεία με γρασίδι δεν υπήρχαν αρκετά και τότε συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό λείπει από τον κήπο. Θα ήταν τέλεια αν υπήρχαν μεγαλύτερες εκτάσεις με απλό γρασίδι για να τρέχουν τα παιδάκια ή να κάθεται ο κόσμος. 
Βρήκαμε όμως 1-2 σημεία, "σκηνοθέτησα" και βγάλαμε φωτογραφίες! Κατά τις 14:30 πήραμε το δρόμο του γυρισμού γιατί η κυρία Πείνα άρχισε να μας καλεί..Ελπίζω και οι επόμενες μέρες να είναι καλές για να πάμε κι άλλη βόλτα! Σας αφήνω με το φραουλάκι μας!

9 σχόλια:

  1. Μια φραουλίτσα σκέτη γλύκα..Να τη χαίρεστε την κουκλίτσα σας Βέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία η βόλτα σας! Εμείς την κάναμε πρόπερσι το καλοκαίρι όταν επισκεφτήκαμε την αδερφή μου. Η χαρά του παιδιού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηπιο γλυκια και ζουμερη φραουλίτσα που έχω δει!
    Να τη χαίρεστε!
    Τον εθνικό κήπο τον επισκευθήκαμε κι εμείς πρόσφατα σε μια επίσκεψή μας στην Αθήνα-είναι κοντα στο σπίτι που μένουμε όταν ερχόμαστε- και ήταν εκπληξη και για μας το γεγονός ότι ήταν σαφως πιο φροντισμένος απ'ότι παλιοτερα.
    Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την έχουμε κάνει πολλές φορές αυτή τη βόλτα και πάντα αρέσει πολύ στον μικρό. Σκέφτομαι ότι τα παιδιά χαίρονται με έναν χώρο που θα μπορούσε να είναι πραγματικά ένας παράδεισος, αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ αχ αχ αυτή η φραουλίτσα! Νομίζω πως είμαι η μόνη που έχει κάθε δικαίωμα να την φάει (άντε καλά, μετά από εσένα...)!!
    Καλή Σαρακοστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όμορφες φωτογραφίες! Μας μετέφερες εκεί! Καλή Καθαρά Δευτέρα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ααααα τι τρυφερή εικόνα...μια φράουλα μέσα στον κήπο!!! Σκέτη γλύκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φρσουλίτσα λοιπόν το τέκνο! Όμορφο!!
    καλή σας Σαρακοστή -αν και δεν ισχύει για τα μωρά...
    φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή