Σελίδες

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Όταν είσαι έγκυος...

Όταν είσαι έγκυος στο πρώτο σου παιδάκι δεν ξέρεις τι να περιμένεις..και δεν εννοώ σωματικά και αναπτυξιακά για το έμβρυο..αλλά για αυτά που πρόκειται να ακούσεις! Πραγματικά δεν φαντάζεται καμμιά κοπέλα τα σχόλια και τις ερωτήσεις..Εκτός από τις εξυπνάδες υπάρχουν και οι αδιακρισίες και δυστυχώς και οι κακοήθειες..Ας τα πάρουμε όμως ένα ένα γιατί μου έρχονται τόσα στο μυαλό που θα μπερδευτώ!
Ερωτήσεις και σχόλια που μπορεί να σε εκνευρίσουν τόσο που να ουρλιάξεις:
  • Πόσα κιλά έχεις πάρει? Καλά, αυτό με τρέλαινε..και τι σε νοιάζει, μαζί τα πήραμε? ( αλλιώς "μαζί τα φάγαμε?"). Και γιατί με ρωτάς κάθε φορά που με βλέπεις..σε ποιο μήνα είσαι και πόσα κιλά είσαι? Μήπως σε προσέλαβα για ζυγαριά και το ξέχασα? Ή θα κάνεις μαζί μου δίαιτα μετά για συμπαράσταση? Μα πώς να τους απαντήσεις! Ή σου λένε..έχεις πάρει κιλάκια, ε? Ναι, έχω πάρει..κι εσύ που δεν είσαι έγκυος έχεις πάρει αλλά δεν σου είπα τίποτα!
  • Μην πάρετε τίποτα μέχρι να γεννηθεί το παιδί! Άλλη βλακεία κι αυτή! Το λένε μήπως και συμβεί κάτι και σου μείνουν τα πράγματα..λες κι αν πραγματικά γίνει κάτι κακό αυτό είναι που θα σε νοιάζει..ότι ψώνισες! Μα δεν είναι τελείως κακό αυτό..
  • Πότε γεννάς? Ότι και να τους πεις θα βρουν ένα πρόβλημα..Τους λες Οκτώβρη: αχ καημένη θα περάσεις όλο το καλοκαίρι και τη ζέστη με την κοιλάρα..Τους λες Ιούνιο: αχ κακομοίρα, θα φας το κρύο του χειμώνα και μετά θα είσαι λεχώνα το καλοκαίρι..ούτε μπάνια ούτε τίποτα! Μα δεν τους ευχαριστεί και κάποιος μήνας!
  • Έχω μια γνωστή που...Θα συνεχίσει με μια ιστορία φρίκης και άσχημου τέλους. Μια φίλη που έχασε το μωρό της, μια άλλη που έμεινε στο κρεβάτι κτλ. Τις ξέρεις αυτές τις ιστορίες..απλά δεν θες να τις ακούς όταν είσαι έγκυος!
  • Δεν κάνει να πίνεις ανθρακούχα, θα κουφαθεί το μωρό! Καλά..το είπα κι εγώ στο γιατρό μου και γέλαγε ο άνθρωπος. Εγώ θα κουφαθώ με αυτά που ακούω!
  • Μην κάθεσαι σταυροπόδι, θα μπλεχτεί ο ομφάλιος λώρος! Μα όλοι να έχουν διαλέξει για ειδικότητα τη γυναικολογία..τς τς τς χαθήκανε τα άλλα επαγγέλματα?
  • Τι θα κάνεις? Κοριτσάκι? Ε, δεν πειράζει..το επόμενο θα είναι γιος..Αυτό που οι περισσότεροι έχουν τα κορίτσια σε δεύτερη μοίρα δεν το έχω καταλάβει..Λες και μόνο τα αγόρια είναι παιδιά..τι να πω, μάλλον κατάγονται όλοι τους από μεγάλα τζάκια και δυναστείες και το λένε για να συνεχίσει το γένος και το όνομα.. 
Αυτά είναι που μου έρχονται στο μυαλό..είναι κι άλλα που μου διαφεύγουν τώρα..Και για τελευταίο το χειρότερο μου: να έρχεται ξένος κόσμος να σου χαϊδεύει την κοιλιά! Δεν το καταλαβαίνω και με εκνεύριζε πολύ..όταν δεν ήμουν έγκυος κύριε πώς με χαιρετούσες? Ε, έτσι θα με χαιρετάς και τώρα, εγώ ήρθα ποτέ να σου πιάσω την κοιλάρα σου?!
Το κακό είναι ότι τις περισσότερες φορές με πιάνανε απροετοίμαστη τα σχόλια και δεν έλεγα τίποτα. Την επόμενη φορά θα ξέρω όμως, χεχε..και ετοιμάζω σούπερ απαντήσεις για όλους τους ξερόλες!

Όσες κοπέλες είστε εγκυμονούσες..μη μασάτε! Απαντήστε τους όπως σας έρθει. Μετά ρίξτε τα στις ορμόνες..
Όσες δεν είστε, με το καλό και να σκέφτεστε θετικά..αυτά είναι ψιλά γράμματα!
Όσες είστε μανούλες ξέρω τι σκέφτεστε..τι μας λένε αφού γεννήσαμε! Θα τα μαζέψω κι αυτά κάποια στιγμή!

31 σχόλια:

  1. Πο,πο,ιστορικές εποχες,όλες τις έχουμε περασει!
    Αλλά έχω περιστατικό-κορυφή να σας πω:
    Εγω έγκυος το τριτο παιδακι μου και έχω μαζί τα άλλα δυο, όταν συναντώ μια μακρυνή συγγενή που είχα να δω χρόνια.
    -Δικά σου είναι τα παιδάκια;
    -Ναι
    -Και πάλι εγκυος είσαι;; Καλα, τι τα θέλεις ΤΟΣΑ(!!!) παιδια;
    Καγκελο εγω!
    Αστραπιαία μου'κοψε και της είπα πως ό,τι θέλω το πρώτο,θέλω και το τρίτο και έφυγα...
    Κουράγιο κορίτσια η αγένεια καταλαβαίνει μόνο αν της μιλήσεις με τον ίδιο τρόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα περισσότερα από αυτά τα "χαζά" τα ρωτούσαν στην αδερφή μου...ο κόσμος είναι περίεργος... :)

    καλή σαρακοστή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα Βέρα πολύ μου άρεσε να μου χαϊδεύουν την κοιλιά! Ειδικά οι φιλενάδες μου που έτσι έδειχναν τη συγκίνησή τους! Έχει άγγιγμα και άγγιγμα! Αλλά τα άλλα είναι πολύ ενοχλητικά θα συμφωνήσω! Το κορυφαίο είναι όμως να μη σου παραχωρούν τη θέση τους σε ουρά γιατί εσύ είσαι έγκυος και δεν έχεις πρόβλημα χρόνου ενώ οι άλλοι βιάζονται να πάνε στις δουλειές τους. Αυτό με πλήγωνε πολύ και μου έτυχε 3 φορές...την τρίτη έγινα πύραυλος και τον πήρε και τον σήκωσε τον συνουρίτη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εμένα δεν με πείραζε να μου χαϊδεύουν την κοιλιά οι γνωστοί, εσύ φαντάζομαι εννοείς όλους τους υπόλοιπους. Ναι, κάποιοι όντως αναγωνιστικοί (λες και πρόκειται για διαγώνισμα), άλλοι απλώς γκάου μπίου (σιχαινόμουν όλες τις τραγικές ιστορίες και ήμουν απόλυτα αγενής: τους διέκοπτα απότομα λέγοντας ότι δεν θέλω να ξέρω, ή σηκωνόμουν κι έφευγα).
    Ξέχασες το καλύτερο - μέρες που είναι: μην φας χταπόδι, θα τυλίξει και θα πνίξει το μωρό χεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, ναι για τους ξένους λέω, όχι για τους γνωστούς! Οι ξένοι με ενοχλούσαν! Βέβαια και το χταπόδι είναι επικίνδυνο..

      Διαγραφή
  5. Πω, πω γέλασα πραγματικά γιατί θυμήθηκα πολλά τέτοια περιστατικά από την περίοδο που ήμουν έγκυος!!!!!!!
    Το κορυφαίο όμως το είχε πει μια γριά εδώ στη γειτονιά..... εγώ έξω να καθαρίζω την αυλή 8 μηνών έγκυος και μου λέει ''τι μωράκι έχεις;'' Της απαντάω ''κοριτσάκι'' και μου λέει εκείνο το θεϊκό ''Δεν πειράζει κοπέλα μου'' με ύφος λύπησης.....!!!!!!!! Ακόμα γελάω που το σκέφτομαι!!!!!!
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η γιαγια μου ελεγε..ο κοσμος σε κανει να λυπασαι ο κοσμος σε κανει να χαιρεσαι αν τον ακολουθεις..ετσι και δω..να σαι καλα..καλη βδομαδα..σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βέρα μου καλημέρα!! Τι μου θύμισες τώρα! Ευτυχώς όταν ήμουν έγκυος στο Φιφίνι ήμουν σε μόνιμη φάση νιρβάνα και δεν έδινα καμιά σημασία...
    Στην εγκυμοσύνη πήρα πολύ λίγα κιλά... συνολικά 6... λοιπόν με εξόργιζε απίστευτα το γεγονός ότι όποιος με έβλεπε, αντί να με ρωτά πώς είμαι εγώ, πώς είναι το μωρό, αν είναι κοριτσάκι ή αγοράκι, βασικά πράγματα, σχολίαζε απλά την εμφάνισή μου... έλεος δηλαδή!
    Γενικά πέφτει πολύ σχόλιο, πολλή κριτική, πολύ, πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ καυστική σε βρίσκω σήμερα! Ναι έχεις δίκιο όλα αυτά μας τα λέγανε αλλά δεν ήταν και τόσο χαλια τα πράγματα! Ε τι να πει ο κόσμος για να πιάσει κουβέντα; Θέλει να πει κάτι σχετικό με εσένα γιατί αυτό είναι που σε ενδιαφέρει περισσότερο απ όλα εκείνη την περίοδο! Η εγκυμοσύνη!
    Αυτό για τα ανθρακούχα δεν το είχα ακούσει πάντως!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ κι εμένα δεν μου τα είπανε μαζεμένα σε μια μέρα..αλλά όλα μαζί ακούγονται βαριά! Αυτό για την Coca Cola είναι από τα πετυχημένα, χεχε!

      Διαγραφή
  9. Συμπεράσμα. ο κόσμος λέει τις μεγαλύτερες μαλακίες στις γκαστρωμένες :)). στην πρώτη μου κόρη μου είπαν ότι θα βγει κοντό το μωρό επειδή η κοιλιά μου ήταν μικρή... έλεος δηλαδή.
    τέσπα. δεν αξίζει να εκνευρίζεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγω ξερεις τι εκανα στην κοιλια της αδερφης μου που ηταν εγκυος; (Γεννησε βεβαια τωρα την θεά ανιψιά μου, αλλά τεσπα)
    Ξαπλωνα διπλα της και επαιρνα τον Όμηρο (σε αρχαιο κειμενο παρακαλω) και τον διαβαζα στο μωρο! Οτι σταματουσε να κουνιεται τι σου λεει; Ακουγε προσεκτικά το πλάσμα....ή απλά ειχε λιποθυμησει με την κουλή θεία της. χαχα

    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φοβερά αυτά που είπες. Γέλασα πολύ. Εμένα η αλήθεια είναι δεν με πείραζε τίποτα από όλα αυτά γιατί τα έπαιρνα και καλοπροαίρετα αλλά και στην πλάκα. Αλλά ότι τα πέρασα κι εγώ, τα πέρασα. Και την ερώτηση για τα κιλά, και το χάιδεμα στην κοιλιά και το σταυροπόδι (η αλήθεια είναι ότι αυτό μου την έσπαγε γιατί με βολεύει πολύ αυτή η στάση). Και κάτι που ξέχασα να σε ρωτήσω... εσύ αλήθεια πόσα κιλά πήρες,χιχι! Αστειεύομαι φυσικά. Φιλάκια. Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. χαχαχαχα Γελάω ακόμη με το "εγώ ήρθα ποτέ να σου πιάσω την κοιλάρα σου?!" χαχαχαχα
    Στην πρώτη εγκυμοσύνη μου, μου άρεσε πολύ να μου χαϊδεύουν την κοιλιά, ήμουν σε ροζ συννεφακι κ ενιωθα πολυ καλα. Στη δεύτερη που είχα προβλήματα κ κακή ψυχολογία, δεν ήθελα κανείς να ακουμπάει την κοιλιά μου. Ούτε καν η μητέρα μου.
    Πάντως το χειρότερο από αυτα που ανέφερες είναι όλες οι ιστορίες από γνωστές που κάτι δεν πηγε καλά (έλεος δλδ, λίγο μυαλό ρε παιδιά) και η μανία κάποιων μαμάδων να σε προετοιμάζουν και καλά για τον επόμενο μήνα κύησης ή ακόμη χειρότερα τον τοκετό λες κ ζήτησες να προχωρησετε κεφάλαια! Και πάντα βέβαια δε σου λένε τα καλά, αλλά όοοολα τα στραβά που μπορεί να συμβούν! Γκρρρρρ Έχω μια πολύ αγαπημένη φίλη που μου το έκανε συνέχεια και της έλεγα "δε θέλω να ξέρω ούτε για την επόμενη βδομάδα, σε παρακαλώ" εκεί εκείνη...χαχαχαχα Αααααα!!! Ξέχασα κ έναν συνάδελφο ο οποίος κάθε φορά που με έβλεπε μου έλεγε "πάλι χόντρυνες εσύ?" Να σημειωθεί ότι είχα χάσει βάρος και ουτως ή άλλως δεν ήμουν υπέρβαρη Άντρες! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ ωραία όλα αυτά!!!Τι μου θύμησες τώρα...αν έχω ακούσει αλλά απο τη μια έμπαιναν και απο την άλλη έβγαιναν χαχα!!!Ευτυχώς δε μου χαιδεύαν και πολύ τη κοιλιά γιατί μου έσπαγε τα νεύρα αυτό και όταν πήγαιναν να το κάνουν έπαιρνα ύφος που σκότωνε, οπότε δε πλησίαζαν χαχα !!!!!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλή Εβδομάδα.Τι μας θύμισες κοριτσάκι τώρα!!!!!Το κορυφαίο που θυμάμαι στις δικές μου εγκυμοσύνες είναι που με ρώταγαν όλοι αν έχω δίδυμα (γιατί είχα ΤΕΡΆΣΤΙΑ κοιλιά και στις δύο εγκυμοσύνες δεν ήταν από τα κιλά μην βγάζετε λάθος συμπεράσματα χαχα) τους απαντούσα όχι και συνέχιζαν... σίγουρα? είναι τόσο μεγάλη η κοιλιά σου!!!!! Φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι μου θύμισες τώρα!!!! Τα πιο κορυφαία από όλα ήταν ότι οπωσδήποτε μετά την εγκυμοσύνη έπρεπε να πάθω επιλόχειο κατάθλιψη... και μία γνωστή μου χάιδευε την κοιλιά συνέχεια και δεν υπήρχε περίπτωση να σταματήσει αν δεν κουνιότανε η Ειρήνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με έκανες και γέλασα...γιατί θυμήθηκα όλα αυτά τα κουλά που έχω ακούσει και εγώ με γουρλωμένα μάτια....μα είναι δυνατόν χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κοίταξε, το ανθρακούχο νερό αν όχι κώφωση τουλάχιστον έναν λόξιγκα μου τον προκαλούσε! Όσο για το χάιδεμα της κοιλιάς νομίζω πρέπει να βγει νόμος που να το απαγορεύει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μαμά Κουκουβάγια Βέρα καλημέρα!! εγώ που δεν έχω ακόμη μωρό μετά από σχεδόν 7 χρόνια γάμου έχω ακούσει: ακόμη κανά μωρό;; ποιος έχει το πρόβλημα; ποια νομίζεις ότι είσαι εσύ για να έχεις μωρό;; έχεις ξύγκια στην κοιλιά σου για αυτό και δεν πιάνεις παιδί (η καλή μου πεθερά) !!!!
    Χι!! Χι!!! να είναι καλά οι άνθρωποι!!!
    Καλημέρα!!!!
    Υ.Γ. όταν με το καλό μείνω έγκυος θα σε συμβουλεύομαι
    Υ.Γ. 2 φιλάκια στο κουκουβαγιόπουλο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συμφωνώ και επαυξάνω! Το τι ακούσαμε οι καημένες οι μάνες δε λέγεται Βέρα μου, εμένα πάλι που περίμενα αγόρι όλες μου λέγανε.. αγόρι ε; για τη μάνα είναι καλύτερα να έχει κορίτσι, αλλά δε πειράζει το επόμενο! το γιατί μη με ρωτήσεις! δεν κατάλαβα ποτέ!

    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. βερα μου δεν εχω μείνει εγκυούλα, αλλα όλα αυτά που γράφεις μου φαίνονται πολύ σωστα!μακάρι να μείνω σύντομα και να σου λέω τι με ρωτάνε και μένα..!
    αυτο που ακούω μεχρι τώρα είναι το ποτε θα κάνουμε παιδι και οτι επακολουθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και σε μένα τα έλεγαν αυτά!
    Αν τους κόβεις τη φόρα απ την αρχή είναι όλα καλά
    αλλά αν δε την κόψεις..θα σε πρήζουν μια ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. χαχα! Τα έχω ζήσει όλα όσα γράφεις!!! Τι μου θύμισες!!! Να είσαι καλά!!! Τέλειο το άρθρο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αν ακους ο,τι σου λενε πρεπει να μπεις στη γυαλα μεχρι να γεννησεις.Καλο μηνα να εχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή