Σελίδες

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Πετράλωνα-Γκάζι μια καροτσιά δρόμος!

Χθες λοιπόν μετά από 10 μέρες κακού καιρού και μόλις ανέβηκε λίγο η θερμοκρασία κανόνισα με τη φίλη μου την Κυβέλη να πάμε επίσημη βόλτα με την μόλις 45 ημερών ζουζούνα της! Φόρτωσα λοιπόν την Αθηνά στο αυτοκίνητο και την ξεφόρτωσα διά της αμάξης της στα Πετράλωνα, έτοιμη να συναντήσει την πιο μικρή μέχρι στιγμής φιλενάδα της! 
Ξεκινήσαμε λοιπόν με δύο καρότσια να ανέβουμε και να κατέβουμε αρχικά τη γέφυρα στο σταθμό των Πετραλώνων έτσι ώστε να βρεθούμε από την απέναντι πλευρά που έχει πεζόδρομο. Αυτό βέβαια θα γινόταν με το ασανσέρ. Το οποίο ασανσέρ, αυτό που είναι για να εξυπηρετεί καρότσια και άτομα με ειδικές ανάγκες, θέλουν να το χρησιμοποιούν όλοι κι ας μην έχουν κινητικά προβλήματα..Μας πήραν κανονικότατα τη θέση γιαγιάδες από αυτές τις καπάτσες που μπαίνουν πάντα μπροστά στις ουρές και κάνουν ότι δεν το κατάλαβαν..Μετά από 15 λεπτά βρεθήκαμε στον πεζόδρομο και απολαμβάναμε τη βόλτα μας με τα καροτσάκια δίπλα δίπλα. Φτάσαμε στη γέφυρα του Πουλόπουλου και λέμε γιατί όχι, ας πάμε μέχρι το Γκάζι! Το ένα τσιγάρο δρόμος το έχει αντικαταστήσει πια..μια καροτσιά! Φτάνουμε λοιπόν στο Γκάζι με συννεφιά..και καθόμαστε να πιούμε καφεδάκι. Κάνουμε την καφετέρια..άστα..βγάζουμε τις καρέκλες, τις βάζουμε στην άκρη και παρκάρουμε τα καρότσια αντικρυστά μας. 


Τα μπουμπούκια είχαν κοιμηθεί. Κι εκεί που τα λέγαμε ωραία και καλά..αρχίζει το ψιλόβροχο! Βγάλαμε άλλες δύο καρέκλες και τελικά πιάσαμε δύο τραπέζια, χαχα! Δεν με πείραξε καθόλου να σας πω, αφού για δύο cappuccino πληρώσαμε 8,5 ευρώ δικαίως απλωθήκαμε! Μόλις σταμάτησε η βροχούλα πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. Συμπέρασμα: και με το καρότσι πηγαίνεις στο Γκάζι για καφέ!

Πριν 3 μέρες έλαβα και ένα φοβερό βραβείο από τη φίλη Βάσω και το Οι ιστορίες της μαμάς μου & του μπαμπά μου!  αλλά και από το ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ:
Βραβείο I love music and I love your blog! Για να το παραλάβω απλά σας παραθέτω 5 αγαπημένα μου τραγούδια. Θα μπορούσα βέβαια να γράφω αμέτρητες πεντάδες αλλά τώρα απλά θα διαλέξω κάποια τυχαία αγαπημένα!
1. Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα του Σαββόπουλου για το υπέροχο τρομπόνι που ακούγεται!

2. Here comes the sun των Beatles για την αισιοδοξία και το χαμόγελο που μας φέρνει ο ήλιος.

3. Η μπόσα νόβα του Ησαΐα του Φοίβου Δελοιβοριά γιατί μ'αρέσει να το τραγουδάω με το Νίκο!


4. I'm a believer των Monkees γιατί μου θυμίζει το γάμο μου!

5. All day and all of the night των Kinks γιατί τρελαίνομαι!!!

Το παραδίδω λοιπόν στα ακόλουθα blogs και περιμένω να ακούσω τις μουσικές τους!
Στη Lyriel από το BiScoto
Στην Όλγα από τη Μαμαδοπαρέα
Στις φιλενάδες από το KaNiMa 
Στη Μυρτώ από το myrto's days
Στην Ελένη από το Μαγειρική με Φαντασία 
Στη Thomi από το thomi's world 
Στην Ευαγγελία από το Κορίτσια Για Σπίτι

Για το τέλος σας βάζω την φωτογραφία του ψωμιού καρδιάς (από το Βενέτη..δεν το έφτιαξα εγώ..) που σας έλεγα..καλό δεν είναι?

9 σχόλια:

  1. μαμα κουκουβαγιτσα ευχαριστω πολυ για το μουσικο βραβειο!!το ψωμακι τελειο, μα πιο ωραια η φωτο με τις ομορφες κουπες και τα φατσονια στα καροτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ααααα! καλέ πήρα βραβείο!!! ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ!!! και επειδή αγαπώ και εγώ τον Δεληβοριά σας στέλνω και μία καινούργια εκδοχή του τραγουδιού για να την τραγουδάτε. Αν και δεν συγκρίνεται με την original! http://youtu.be/pHqF3EE5fKk
    Φιλάκια στα γλυκά τυλιγμένα φατσάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γέλασα πολύ με τις καπατσο-γιαγιάδες!!! Οντως, έχεις απόλυτο δίκαιο! Χαίρομαι που περάσατε τόσο ωραία και ευχαριστηθήκατε τη βόλτα σας. Αντε και όταν μπει και η άνοιξη ποιός μας πιάνει! Θα ξεχυθούμε στους δρόμους με τα καρότσια μας...α, και να ξέρεις οι γιαγιάδες είναι έξτρα πόντοι!χιχι! Callie!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπεροχη η βολτα σας..με τα μπουμπουκια σας..ομορφα τραγουδια..με γεια το βραβειο..καλα αν δεν γελασα με τις κατω φωτο..τελοιες ειναι..νασαι καλα..καλη συνεχεια..πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια για το βραβείο σου, σε ευχαριστώ πολύ που με τίμησες!!!!!!!!!!!!*Έχω κάνει και τη διόρθωση, κάναμε σχεδόν μαζί την ανάρτηση και πρόλαβα να τη δω τη δική σου, σε ευχαριστώ και πάλι!!!Δε μπορείς να φανταστείς πόσα χιλιόμετρα έχω κάνει εγώ με τη δικιά μου και το καρότσι που κυριολεκτικά έχει λιώσει!!!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πλάκα είχε η βόλτα σας! Όλα είναι πολύ διαφορετικά όταν βρίσκεσαι πίσω από ένα καρότσι!! Πρέπει να κάνεις προσεκτικό σχεδιασμό της εκάστοτε διαδρομής!!!
    Ωραία και τα τραγούδια που επέλεξες όπως και οι λόγοι για τους οποίους τα διάλεξες!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα είδα ότι το έχεις το βραβείο. Δε πειράζει, στο χαρίζω κι εγώ να το έχεις διπλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέλεια η βόλτα σας!!!Και η φωτό με τις κουκλίτσες ακόμα πιο υπέροχη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφού κοιμούνται ήσυχα ήσυχα και μπορείτε να πιείτε και καφεδάκι, μια χαρά είστε ;)
    Σ' ευχαριστώ πολύ για το βραβείο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή