Σελίδες

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Από σχέδια..κούκλες!

Τα παιδιά ζωγραφίζουν μ'ένα ιδιαίτερο τρόπο. Το κάθε παιδί ζωγραφίζει αναλόγως πώς βλέπει αυτό τα πράγματα, τις καταστάσεις, τα τοπία και τους ανθρώπους. Όλοι όταν βλέπουμε παιδικές ζωγραφιές χαμογελάμε και πάντα σχολιάζουμε τα χρώματα, τα αστεία ασύμμετρα κεφάλια, τα μικροσκοπικά χέρια, τις ακανόνιστες μακριές ουρές ζώων και άλλα περίεργα. Παρ'όλα αυτά τις λατρεύουμε γιατί τις έχουν φτιάξει τα παιδάκια μας! 
Πώς θα σας φαινόταν να μπορούσαμε κατά κάποιο τρόπο να ζωντανέψουμε αυτές τις ζωγραφιές και να τις κρατήσουμε στα χέρια μας?
Λοιπόν, ένας καλλιτέχνης αναλαμβάνει να το κάνει! Δηλαδή..του στέλνουν οι γονείς τις ζωγραφιές των παιδιών τους και εκείνος τις μετατρέπει σε κούκλες! Ακριβώς όπως είναι στα σχέδια! Δείτε να ξετρελαθείτε!

Αυτόν τον λαγό τον ζωγράφισε η Εσμέ, 5 χρονών. Μα τι τεράστια βιονικά αυτιά του έκανε, ε? Κοιτάξτε δίπλα την κούκλα, δεν είναι τέλεια?

Αυτό το ανθρωπάκι το ζωγράφισε ο Κέντριν, 4 χρονών. Είπε ότι είναι ο φανταστικός του φίλος. Τώρα θα μπορεί να τον κρατάει αγκαλιά!


Η μικρή Ολίβια, 8 χρονών, ζωγράφισε ένα σκυλάκι που βγάζει την κόκκινη γλωσσίτσα του! Με σώμα ουράνιο τόξο και φτερά! Η τρελή της φαντασία έγινε κουκλάκι και θα το έχει συντροφιά!

Η Ντεσιράτα, 8 χρονών, φαντάστηκε έναν ιππόκαμπο με σαρκώδη χείλη και μακριά μαλλιά!

Σίγουρα βλέποντας τις φωτογραφίες φανταστήκατε ποια ζωγραφιά του παιδιού σας θα κάνατε κούκλα. Πόσο κοστίζει λοιπόν! Οι τιμές ξεκινούν από 70 έως 130 δολλάρια αναλόγως τη ζωγραφιά. Είναι λίγο τσιμπημένες αλλά μάλλον επειδή είναι κάτι τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό.
Μπείτε στη σελίδα του καλλιτέχνη στο flickr να δείτε κι άλλες φωτογραφίες και στο blog του για παραπάνω πληροφορίες: Child's Own Studio.

Εγώ πάντως θα βάζω τη δικιά μου να ζωγραφίζει κουκουβάγιες!

15 σχόλια:

  1. Καλά ο τύπος είναι απίθανος. Κι έχει και μια κουκουβάγια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ χαριτωμένο !! αυτός ο πρώτος έχει πολύ πλάκα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα! Είναι τέλειες πραγματικά! Και είναι και απίστευτη η φαντασία των παιδιών! Αυτός ο ιππόκαμπος με τη χαίτη και τα σαρκώδη χείλη πολύ μου άρεσε! :)
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ωραίες που είναι!!!Πολύ ωραία ιδέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι φανταστικά, τα είχα δει πριν από καιρό ψάχνοντας στο ιντερνετ και το εντυπωσιακό είναι ότι όντως είναι ίδια με τις ζωγραφιές! Είναι απίστευτοι τύποι δεν το συζητώ! Προσπάθησα να φτιάξω ένα μία φορά από μία ζωγραφιά του βαφτιστηριού μου και δεν καταφερα να το αποτυπώσω τόσο ίδιο. Είναι πολύ δύσκολο. Τους αξίζουν πολλά μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απίστευτο post!!! Απλά, υπέροχο!!! Με μεγάλη μας χαρά γίναμε μέλη στον ιστότοπό σας… Θα ήταν τιμή μας, αν σας βλέπαμε και στο δικό μας blog… http://syros2js.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι φανταστική ιδέα!! Καταπληκτικό....εγώ δεν θα τολμούσα να στείλω ζωγραφιά ...ιδίως του μικρού μου...όλα μοιάζουν με καλαμάκια....άνθρωποι, ζώα, αμάξια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΟΒΕΡΟ!!! Έχω μείνει άναυδη! Πολύ μου άρεσαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. επιτέλους!
    θ αποκτήσω μια γαλάζια καμηλοπάρδαλη κι έναν τυρκουάζ ελέφαντα!!
    μάκια owl mommy!
    ναι, είναι τέλεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. απιθανες οι ζωγραφιες..μου αρεσαν παρα πολυ..καλο σου βραδυ..πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάτι σε περιμένει στο σπιτάκι μου!!! Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή