Σελίδες

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Το κακό 10άρι της πεθεράς!

Λοιπόν, λοιπόν! Θα παρουσιάσω μια λίστα που δεν την έφτιαξα εγώ. Την δανείζομαι από το babble.  
Τα 10 πράγματα που μία πεθερά δεν πρέπει ποτέ να πει στη νύφη της! 
Το babble είναι ένα αμερικάνικο site που ασχολείται με παιδικά θέματα και διάφορα άλλα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση με το συγκεκριμένο άρθρο είναι ότι είναι σαν να γράφτηκε από Ελληνίδα νύφη! Δηλαδή, με λίγες λέξεις..η πεθερά είναι παντού πεθερά, είτε στην Αμερική είτε στην Ελλάδα είτε στην Αυστραλία! Επίσης, προσοχή στις αγορομάνες..ξέρετε εσείς, μην γίνετε σαν αυτές που κοροϊδεύουμε!
Τι δεν πρέπει να πει η πεθερά στη νύφη της:
  1. Πώς να κρατάει το νοικοκυριό της. Κανένα σχόλιο για την καθαριότητα, την θέση των επίπλων ή για τα πιάτα στο νεροχύτη δεν είναι αποδεκτό. Και μετά λέμε, γιατί τρελοκαθαρίζει η φίλη μας πριν κάνει επίσκεψη η πεθερά της!
  2. Ο γιος μου, φαίνεται πιο αδύνατος..δεν τον ταΐζεις? Χτύπημα στη μαγειρική μας ή αμφισβητεί την ικανότητα μας να κρατήσουμε τον γιο της υγιή και χορτασμένο? Μάλλον και τα δύο..οι κακές πεθερές λατρεύουν να προσβάλλουν την μαγειρική της νύφης τους. Και δηλαδή ένας άντρας 40 χρονών από μόνος του δεν μπορεί να τραφεί? Θέλει τάϊσμα..(μπλιξ..)
  3. Ήταν δικός μου πριν γίνει δικός σου! Μάλλον λόγια καυγά..Δύο διαφορετικά πράγματα, η μία μητέρα του, η άλλη σύζυγος..δεν χρειάζεται υπενθύμιση.
  4. Δεν θα άφηνα ποτέ το παιδί μου να το κάνει αυτό! Και τι με νοιάζει εμένα αν πριν 30-40-50 χρόνια έκανε κάπως τα πράγματα με τα παιδιά της..τώρα εγώ είμαι η μαμά τους και θα τα κάνω όπως κρίνω, εντάξει?
  5. Το μωρό σταμάτησε μόλις έφυγες! Σταμάτησε να κλαίει, να γκρινιάζει, να είναι άτακτο..γενικά μόλις έφυγες το παιδί συμπεριφέρθηκε μια χαρά..γιατί μάλλον δεν μπορούσες εσύ να το κάνεις καλά αλλά εκείνη..ε?
  6. Να συζητάει τις παλιές φιλενάδες του άντρα σου. "Γιάννη, θυμάσαι την Άννα, την κοπέλα που βγαίνατε? Την είδα χθες..τελείωσε την Ιατρική, έγινε Διδάκτωρ, έκανε 3 παιδιά, αγόρασε μόνη της μια βίλλα στο Πανόραμα και είναι όπως τότε..σαν 25 χρονών!" Θα τα πει βέβαια όταν θα είσαι ξενυχτισμένη από το νεογέννητο, άπλυτη, θα σου πέφτουν τα μαλλιά και οι ορμόνες θα στήνουν γλέντι..
  7. Να ασχολείται με την εμφάνιση σου..εκτός αν είναι να πει κάτι κολακευτικό! Δεν χρειάζονται σχόλια για το κούρεμα, τα παραπανίσια κιλά, τις γκρίζες τρίχες, το στενό φόρεμα..το πιο πιθανό να υπάρξει παρεξήγηση.
  8. Εσύ τα'χεις όλα εύκολα! Συγνώμη αλλά δεν φταίω που δεν γεννήθηκα στη μεταπολεμική περίοδο, που δεν χήρεψα στα 25, που έχω ηλεκτρικό ρεύμα ακόμα και στο χωριό, που έχω σίδερο ακόμα και πλυντήριο! Εκείνη θα επιμένει ότι δεν πρέπει να παραπονιέσαι για τίποτα..(μάλλον δεν εννοεί και για'κείνη!)
  9. Θα έρθω να μείνω μαζί σας όταν γεννηθεί το μωρό! Λίγη βοήθεια πάντα εκτιμάται..όταν ζητηθεί! Αυτό είναι εφιάλτης, όχι βοήθεια. Το ζευγάρι θέλει να είναι μόνο του και να ζήσει την εμπειρία της νέας οικογένειας. Αν θέλει η νύφη περισσότερη βοήθεια θα το ζητήσει η ίδια.
  10. Του Γιώργου μου, του αρέσει η μπριζόλα καλοψημένη, τα ρούχα έτσι διπλωμένα κι ο καφές με αυτό τον τρόπο..Ο κάθε σύζυγος θα τα θέλει κάπως τα πράγματα..αλλά έχει μεγαλώσει κι εγώ δεν είμαι η μαμά του. Οπότε αν τα θέλει πια τόσο διαφορετικά απ'ότι τα κάνω εγώ..θα τον αφήσω να τα κάνει και λίγο μόνος του!
Εντάξει, υπάρχουν και μικρές υπερβολές για χάρη του άρθρου. Θα σας βάλω και ένα αστείο που κυκλοφορεί τελευταία. Μου το έστειλε πρώτα η φίλη Καλλίστη στα αγγλικά και μετά το είδα στα ελληνικά από τη φίλη Κατερίνα. 
Με έκανε και γέλασα..αρκετά!

15 σχόλια:

  1. Δόξα το Θεό, δεν έχω ακούσει τίποτα από αυτά από το στοματάκι της πεθερούλας μου. Τύχη βουνό, σου λέω είχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φοβερές οι ατάκες ..λοιπόν εγώ που είμαι αγορομάνα λέω στον εαυτό μου οτι δεν θα γίνω κακιά πεθερά...και ευτυχώς και η πεθερά μου είναι πολύ εντάξει τύπος...αλλά ίσως είναι επειδή γεννηθηκε και μεγάλωσε στην Τσεχία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχα!!!Πολύ καλό!Ευτυχώς δεν άκουσα τίποτα απο αυτά!!!Ελπίζω να μη γίνω εγώ όμως έτσι ποτέ!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγώ πάλι έχω ακούσει διάφορα πικρόχολα σχόλια...αλλά επειδή ακριβώς είναι πικρόχολα, προέρχονται από μια μεγάλη σε ηλικία γυναίκα, που όμως είναι ηη μαμά του άντρα μου και επειδή αγαπάει το παιδί μου και όποτε χρειάζομαι (όχι συχνά, για αυτό έχω τη μαμά μου) το προσέχει...απλά κάνω ότι δεν ακούω...δεν είναι πάντα εύκολο, ούτε ανώδυνο! Ευτυχώς που ο σύζυγος συμπαραστέκεται!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμένα η καλή μου η πεθερά πέρυσι παραμονές Χριστουγέννων μου είπε ότι δεν την νοιάζει που εγώ πονάω που δεν έχω μωρό γιατί ο άλλος της ο γιος και η νυφούλα της είχαν χαρά που είχαν αποκτήσει το 2ο τους παιδί!!! και φυσικά κανένας δεν με υποστήριξε!!!! και φυσικά φέτος μου κάνουν όλοι τον βαρύ!!!! να είναι καλά όλοι τους και ο Θεός είναι πολύ ψηλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η πεθερά απαντάται σε όλο τον πλανήτη με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά. Και σε ινδιάνικη οικογένεια να πας είμαι σίγουρη ότι τα ίδια θα γίνονται!!!!
    Το αστειάκι στο τέλος πετυχημένο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπουαχαχαχα!!!!!!!!!!!
    μα ολες!!!ολες ειναι ιδιες!!!!!!!!!!!!!!!!την δικιαα μου εβλεπες οταν τα εγραφες???????
    Κατερινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ να είσαι καλά με έκανες και γέλασα τόσο πολύ...τελικά όλες τα ίδια είναι κι εχω ένα φόβο γιατί θα γίνω μια από αυτές...το νιώθω βρε παιδί μου!!!αλλά το παλεύω σκληρά...το υπόσχομαι. Όμως το τελευταίο σχόλιο με την πεθερούλα στο τηλέφωνο ήταν ότι καλύτερο...φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα Βέρα.Αχ αυτός είναι ο φόβος μου, με δυο γιους τι περιμένει κανείς!!!χαχα θα το παλέψω όμως και εγω μέχρι τελικής πτώσης.!!! Βέρα θα σου στείλω email.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ευχάριστη ανάρτηση Βέρα μου και χρειαζόμαστε λίγο γέλιο αυτές τις μέρες! Πραγματικά είναι να μην σου κάτσει κακιά πεθερά... ευτυχώς εμείς δεν έχουμε τέτοια θέματα και ελπίζω ποτέ να μην αποκτήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραίος δεκάλογος! Η πεθερά στο τέλος, με το τηλέφωνο στο χέρι και το αποσβολωμένο ύφος...Πολύ πετυχημένη ατάκα.

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χα χα χα! Τελικά, όντως, η πεθερά είναι παγκόσμιο φαινόμενο! Είναι ένα κεφάλαιο μόνη της! Αλλοίμονο, από αυτούς που έχουν να αντιμετωπίσουν μία τέτοια...και μακάρι μη γίνουμε κι εμείς έτσι... (Παναγίτσα μου!!!!).
    Πολύ ωραίο και το ανέκδοτο! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ολοι και ολα πιστευω θελουν τον Χρονο τους..και οι πεθερες θελουν πολυ ποιο πολυ χρονο..αλλα παντα με καλη θετικη..σκεψη...ααααααααα♥♥♥και να σκεφτομαστε οτι καποια στιγμη θα γινουμε κι Εμεις..καλη σου βδομαδα..φιλακια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ειδικά για το 5 θα μπορούσα να γράψω πολλές σελίδες...γκρρρρ κ για κάποια άλλα που δεν τα έχει η λίστα...αλλά ας κάνω το κορόιδο :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή