Σελίδες

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Να τους βάλουμε τα γυαλιά!

Υπάρχουν γυαλιά ηλίου για παιδιά ηλικίας από 8 μηνών και άνω. Εάν το παιδί σας είναι μικρό, υπάρχουν ειδικά γυαλιά με λουράκι που «δένει» γύρω από το κεφάλι του παιδιού εξασφαλίζοντας του άνεση στις κινήσεις του. Το ελαστικό λουράκι ίσως είναι καλύτερο από τον σκληρό σκελετό (κοκάλινο, μεταλλικό), αφού δεν θα το τραυματίσει.

Τα παιδικά γυαλιά ηλίου οφείλουν και πρέπει να είναι απορροφητικά απέναντι στην υπεριώδη ακτινοβολία και να διαθέτουν την ανάλογη πιστοποίηση. Οι φακοί πρέπει να είναι οπτικά κατεργασμένοι, ομοιογενείς και αναλλοίωτοι, όπως και τα κρύσταλλα οράσεως ώστε να να μην προκαλεί παραμόρφωση των αντικειμένων. Επίσης, να είναι κατασκευασμένα από οργανικά υλικά (πλαστικά) για να αποφεύγονται έτσι ατυχήματα από πιθανή θραύση τους και να φέρουν επάνω τους το σήμα πιστοποίησης CE.

Όσο κι αν μας λένε ότι το κύριο κριτήριο δεν πρέπει να είναι η εξωτερική τους εμφάνιση δεν μπορούμε να αντισταθούμε στα μοντέρνα και ιδιαίτερα σχέδια!


Τέλος, να θυμόμαστε ότι και οι φακοί ηλίου έχουν ημερομηνία λήξης. Σύμφωνα με τα οπτικά δεδομένα κάθε 2 χρόνια θα πρέπει να ανανεώνονται. Επίσης τα κακής ποιότητας γυαλιά μπορεί να κάνουν μεγαλύτερο κακό απ'ότι η απουσία γυαλιών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου