Σελίδες

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από θήκες για cupcakes!


Την περίοδο των Χριστουγέννων με πιάνει δημιουργικός οίστρος! Χαζεύω ατελείωτες ώρες στο internet, φτιάχνω boards με κατασκευές στο Pinterest και μετά φαντάζομαι πού και πώς θα τα διακοσμήσω στο χώρο μου. Και κάθε φορά που περνάω από το βιβλιοπωλείο αγοράζω υλικά για να τα υλοποιήσω. Χρωματιστά πομ πον, σπάγγοι, φελιζολένια στεφανάκια και κορδέλες... αμέτρητες κορδέλες!

Ας βάλουμε ένα ζεστό τσαγάκι σε μεγάλη κούπα να χαλαρώσουμε και να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο με τα χεράκια μας :-) Σε αυτή την κατασκευή το κύριο υλικό είναι οι θήκες για cupcakes! Ξέρετε, αυτές που βλέπουμε στα καταστήματα και τις αγοράζουμε ανά εκατοντάδες σαν να πρόκειται να ξεκινήσουμε εταιρία catering που θα φτιάχνει αποκλειστικά μίνι κεκάκια. Τουλάχιστον, στο δικό μου σπίτι κάτι τέτοιο ισχύει :-)


Θα φτιάξουμε λοιπόν στολίδια αγγελάκια. Τα υλικά μας είναι χάρτινες θήκες για cupcakes σε δύο μεγέθη, κατά προτίμηση σε χριστουγεννιάτικα χρώματα, σπάγκος ή κόκκινο νήμα, φελιζολένια μπαλάκια ή άσπρα πομ πον. 
Ξεκινάμε διπλώνοντας μια μεγάλη θήκη στα δύο σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Το ίδιο κάνουμε με δύο μικρότερες θήκες για να φτιάξουμε τα φτερά για το αγγελάκι. Κολλάμε τα δύο μικρά τρίγωνα στα πλαϊνά του μεγάλου.


Στη συνέχεια, περνάμε από μία βελόνα τον σπάγγο ή αν έχουμε κόκκινο νήμα. Διαπερνάμε κάθετα το φελιζολένιο μπαλάκι και μετά κάνουμε μια μια μικρή τρύπα στη γωνία του μεγάλου τρίγωνου. Έτσι, έχουμε φτιάξει και το κεφάλι από το αγγελάκι στολίδι μας. Απλή κι εύκολη κατασκευή. Και είναι έτοιμο να κρεμαστεί!


Μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και με λίγο μεγαλύτερες χάρτινες θήκες για cupcakes για να έχουμε δύο και τρία διαφορετικά μεγέθη στολιδιών. Εννοείται δεν χρησιμοποιούμε τα ίδια σχέδια θηκών... Τόσες έχουμε! Αν έχετε και θήκες με χριστουγεννιάτικα σχέδια καλύτερα. Εδώ χρησιμοποίησα άσπρο πομ πον για την κορυφή για να δω ποιο μου αρέσει και ποιο κάθεται καλύτερα στο αγγελάκι. Και τα δύο ταιριάζουν εξίσου καλά.


Και να τα χριστουγεννιάτικα στολίδια αγγελάκια μας! Μπορούμε να τα κρεμάσουμε παντού! Φαίνονται πολύ όμορφα σε μια σύνθεση από ξερά κλαδιά, κόκκινα χειμωνιάτικα φύλλα και πορτοκαλί καρπούς. Αντί για κλασικό βάζο, χρησιμοποιήστε αυτά τα μεγάλα δοχεία αποθήκευσης. Για περισσότερο στυλ ;-)


* Αυτή η κατασκευή μου είχε πρώτα φιλοξενηθεί στο site των ΔέλταMoms και τώρα ήρθε σπίτι της :-)

post signature

8 σχόλια:

  1. Είναι τέλεια τα cupcakesστολιδάκια σου!!! Αχ από που πήρες αυτές τις τέλειες θήκες? θέλω και εγώ...Καλημέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Τις έχω πάρει από το ΙΚΕΑ, πέρισυ και πρόπερσυ! Σίγουρα θα έχει και φέτος γιορτινά σχέδια :-)

      Διαγραφή
  2. Super cute!!! Απίθανα τα στολιδάκια σου Βέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφα έγιναν τα αγγελάκια σου Βέρα μου!! Πολλά πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντυπωσιακά τα αγγελάκια σου και πραγματικά γίνονται πανεύκολα. Πολύ έξυπνη κατασκευή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ και δεν προβλέπεται να πηγαίνω στα ικεα τώρα κοντά...πολύ όμορφα στολίδια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εντάξει είναι απλά τέλεια!
    Θέλω πάρα πολύ να τα φτιάξω παρέα με τις μικρές κυρίες, είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστούν!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. είναι σκέτη γλύκα!!!!!! τρελαίνομαι εννοείται για cupcakes θηκούλες!!!!! μπορείς να βρεις στο εμπόριο άπειρα σχέδια και μεγέθη!!! πολύ όμορφη η ιδέα και η υλοποίηση φυσικά! καλό δημιουργικό οίστρο!! φιλάκια Βέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή