Σελίδες

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξεις καλαμπόκι σε 5 λεπτά!


Επιτέλους μοιράζομαι αυτό το μαγειρικό κόλπο μαζί σας! Να φανταστείτε ότι πέρισυ τέτοια εποχή το είχα βρει κάπου στο pinterest και από τότε αρκετές φορές όταν έχω καλαμπόκια έτσι τα φτιάχνω! Να τα πάμε από την αρχή όμως γιατί σας έπιασα από τα μούτρα με τον ενθουσιασμό μου :-)

Τώρα είναι η εποχή των καλαμποκιών φίλοι μου, όλες οι λαϊκές αγορές, τα μανάβικα ακόμα και τα σούπερ μάρκετ έχουν φρέσκα, σφιχτά πανέμορφα καλαμπόκια! Στη λαϊκή μάλιστα τα έχουν 2 ευρώ τα 5 που είναι σούπερ τιμή. Είναι θρεπτικά και πεντανόστιμα. Και η φίλη μου η Εύη μου έδωσε ωραία ιδέα και για σνακ για τον παιδικό σταθμό. Φτιάχνει ένα καλαμπόκι, το κόβει στα δύο και το δίνει για κολατσιό στον μικρό της. Τον τελευταίο καιρό το κάνω κι εγώ και στην Αθηνά αρέσει πολύ!

Πάμε στο κόλπο τώρα. Πώς θα φτιάξουμε το καλαμπόκι μας σε 5 λεπτά! Το μόνο που χρειάζεστε είναι χαρτί κουζίνας. Κόβετε δύο φύλλα χαρτί και τα βρέχετε. Τα στίβετε απαλά να φύγουν τα πολλά νερά και τυλίγετε με αυτά το καλαμπόκι σας. Το τοποθετείτε σε ένα πιάτο.


Στη συνέχεια, το βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων στο maximum και ψήνετε για 5 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και μετά βγάζετε το χαρτί κουζίνας. Αλατάκι, πιπεράκι (αν σας αρέσει) και λίγο βούτυρο και το σνακ σας είναι έτοιμο! Ψημένο κανονικά και πεντανόστιμο :-)


Μπορεί να μου πείτε ότι προτιμάτε τον κλασικό τρόπο ψησίματος στο φούρνο. Ξέρετε πώς: βουτυρώνουμε το καλαμπόκι, αλατίζουμε και το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Το ψήνουμε στο γκριλ σε χαμηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά μπορούμε να βγάλουμε και το αλουμινόχαρτο. 

Και πιο ωραίο καλαμπόκι είναι αυτό στα καρβουνάκια που φτιάχνουν στις πλατείες και στους πεζόδρομους, έτσι δεν είναι; Αμ, τι να το κάνω που έρχεται το βραδάκι και θέλω να φάω κάτι νόστιμο και να το φτιάξω και γρήγορα; Πώς θα γίνει δηλαδή, ποιος θα τρέχει στις πλατείες; Αν δεν υπάρχει και εγκυμοσύνη να σου κάνουν και κάνα χατήρι.. κανείς δεν πάει! Οπότε, κάνω το κολπάκι με τον φούρνο μικροκυμάτων και απολαμβάνω καλαμποκάκι σε 5 λεπτά! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε, θα γίνει και το δικό σας αγαπημένο κόλπο :-)



post signature

10 σχόλια:

  1. Δεν το ήξερα αυτό το κόλπο! και είμαστε και καλαμποκούδες και εγώ και η μικρή! το έκανα με τον κλασσικό τρόπο στο φούρνο! θα το δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άμα σου πω ότι δεν έχω αγοράσει ποτέ καλαμπόκι τι θα μου πεις...ενώ μας αρέσει..Το αγοράζουμε έτοιμο ψημένο όταν το βρίσκουμε.Μου έδωσες τρομερή ιδέα για το σχολείο της μικρής,θα της το κάνω έκπληξη,θα τρελαθεί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φανταστική ιδέα που δεν την ήξερα !! Θα δοκιμαστεί πάραυτα!! Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλώνω εντυπωσιασμένη πραγματικά, δεν είχα ιδέα ότι μπορώ να το φτιάξω και να το απολαύσω τόσο γρήγορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λατρεύω το καλαμπόκι και όταν είδα το σχετικό post στο IG έβαλα σημείωση να δω το κόλπο. Δυστυχώς δεν έχουμε φούρνο μικροκυμμάτων, οπότε κλασσικά στον φούρνο. Όχι πως με χαλάει :) Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τελειο!!! κι εχω και καλαμποκι στην καταψυξη.. παω να ξεπαγωσω!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ εύκολος τρόπος αλλά δεν θέλουμε φούρνο μικροκυμάτων στο σπίτι οπότε στο φούρνο. Α!και βραστά επίσης είναι πολύ ωραία, πιο ζουμερά και χωρίς βούτυρο για πιο υγειινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πλάκα κάνεις! Κρίμα που δεν είναι η εποχή τους να τα δοκιμάσω! Το κρατάω όμως! Εμείς τα κάνουμε βραστά! Ή ψητά! Εκεί όμως έχει ειδικότητα ο άντρας μου!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μετά την πατάτα στον φούρνο μικροκυμάτων μου φαίνεται ότι αυτό θα γίνει το επόμενο αγαπημένο μας βραδινό! Thanks for the tip!

    ΑπάντησηΔιαγραφή