Σελίδες

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

1η μέρα στο Προνήπιο!

Πέρασε το καλοκαιράκι και ήρθε ο Σεπτέμβριος. Μετά από ένα αυτοκόλλητο σαρανταήμερο ήρθε η ώρα να πάει η Αθηνούλα στο σχολείο. Προνήπιο φέτος, η πρώτη επίσημη τάξη! Ούτε μεταβρεφικό, ούτε προ-προνήπιο και τέτοια, προνήπιο κανονικό σας λέω! 

1η Σεπτεμβρίου που άνοιξε το σχολείο της είναι και η γιορτή της κι έτσι είχαμε διπλή χαρά στο σπίτι. Την προηγούμενη μέρα πήγαμε να διαλέξουμε γλυκά για να κεράσει τους συμμαθητές της. Σκέφτηκα αυτή τη φορά να πάρουμε μικρούς λουκουμάδες, κάτι που ήταν τελικά ωραία ιδέα γιατί δεν έχουν σοκολάτα (που λιώνει τέτοια εποχή), αρέσουν σε όλους και ότι περίσσεψε το περιποιηθήκαμε στο σπίτι μια χαρά :-)

Η προετοιμασία μας για την 1η μέρα του σχολείου δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο. Όσο κι αν είχα στο μυαλό μου να φτιάξω ένα σπέσιαλ μικρό πρωινό, να βάλω μουσική, να φουσκώσω και κάνα μπαλόνι... δεν έκανα τίποτα. Ετοιμάσαμε από το βράδυ την καινούρια τσάντα της και διαλέξαμε τα ρούχα που θα φορούσε. Εύκολη επιλογή... την αγαπημένη της φούστα με αστέρια που κουνιέται. 

Χτύπησε το ξυπνητήρι κι έτρεχα να ξυπνήσω και να ετοιμάσω τη μικρή που δεν σηκωνόταν με τίποτα. Σημείωση: τις προηγούμενες μέρες ξυπνούσε στις 07:30 από μόνη της, ξέρετε.. τα συνηθισμένα. Ντύθηκε, ήπιε το γάλα της, έφαγε κι ένα μουστοκούλουρο και βουρ για φωτογραφίες!


Είχα ετοιμάσει από την προηγούμενη μέρα το πράσινο πινακάκι για να βγάλουμε την καθιερωμένη φωτογραφία της 1ης μέρας στο σχολείο. Νομίζω μετά από πολλά χρόνια όταν θα βλέπουμε τις φωτογραφίες από όλες τις χρονιές θα είναι πολύ ωραίο αναμνηστικό. Αν κάποιοι δεν το έχετε κάνει ήδη, σκεφτείτε το :-)


Και χαμόγελα και τσακπινιές, κάθε χρόνο και πιο χαριτωμένες οι φωτογραφίες. Εντάξει, είναι εκπαιδευμένο και το κουκουβαγιόπουλο... μετά από τόοοοσες φωτογραφίες έμαθε το παιδί :-)

Πήραμε το πινακάκι μαζί μας στη γωνία και περιμέναμε με ανυπομονησία το σχολικό. Όσοι περνούσαν και την έβλεπαν να το κρατάει χαμογελούσαν και κάποιοι της είπαν κιόλας "Καλή Σχολική Χρονιά"! Για δες που δεν υπάρχουν μόνο μουρτζούφληδες στην πόλη μας. 


Μόλις είδε το σχολικό έλαμψαν τα μάτια της. Πόσο πολύ αρέσει στα παιδιά το σχολικό! Η ευγενική συνοδός άνοιξε την πόρτα και μας καλημέρισε με ενθουσιασμό, ο οδηγός το ίδιο. Η Αθηνά ανέβηκε με καμάρι και με κοίταξε. Βγάλαμε την τελευταία φωτογραφία, δώσαμε το πιο γλυκό φιλί και το σχολικό έφυγε. Κι εγώ πάλι συγκινήθηκα. Όχι πολύ.. έτσι μωρέ λιγουλάκι να γυαλίσουν τα μάτια :-)


Καλή Σχολική Χρονιά να έχουν όλα τα παιδάκια! Να είμαστε κι εμείς καλά να τα στηρίζουμε και να τα συμβουλεύουμε σωστά :-) Γιατί όσο μεγαλώνουν.. δυσκολεύουν και τα θέματα συζήτησης και οι παρέες τους και όλα.. Κουράγιο λοιπόν φίλοι μου γονείς! Μια Νέα Σχολική Χρονιά αρχίζει! 



post signature

18 σχόλια:

  1. τί όμορφη συνήθεια.. κρίμα να μην την έχω σκεφτεί χρόοοοοονια πριν για τ' αστροπελέκια χαχαχα

    καλή χρονιά να έχει η μικρή τσαχπίνα, να μου την φιλήσεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι μία κούκλα η μικρή μαθήτρια του προνήπιου! Συμφωνώ κι εγώ, υπέροχη ιδέα αυτή του πίνακα και της φωτογράφισης, εννοείται... καλή σχολική χρονιά σας εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλέ εδώ βούρκωσα εγώ!!! Καλή χρονιά να έχει το Αθηνούλι μας!!!! Υπέροχες φώτος... πόσο χαρούμενη φαίνεται!!!! Μπράβο σας!!! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ μωρέ πόσο συγκινητικό.. Καλή αρχή και καλή χρονια κουκουβαγομανουλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλη σχολική χρονιά!!! μα τι κουκλιτσα η Αθηνουλα!!!! κι εμεις προνηπιο φετος.. χεχεχεχε.. αλλα σε νηπιαγωγειο :) πολλα φιλια Βερα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εντάξει Βέρα, η κόρη σου όλο κι ομορφαίνει! Που θα φτάσει αυτή η κατάσταση; Μια κούκλα! Καλή σχολική χρονιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διέκρινα τη συγκίνησή σου μέσα από τις λέξεις ομολογώ και μη σου πω σαν να ήμουν εκεί να δω τα βουρκωμένα σου μάτια:)
    Η Αθηνούλα σου μεγάλωσε τόσο πολύ και ενώ έλεγα πως μοιάζει στο Νίκο, στη φώτο με το νάζι, είναι ίδια εσύ!!!
    Η φούστα και γενικά το άουτφιτ τα σπάνε!!!
    Καλή χρονιά στο κουκλάκι σας που μεγάλωσε και πάει προνήπιο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το πόσο ζηλεύω που πάει η μικρή σου έτσι χαρούμενη στο ''χολείο΄' δεν το συζητώ! στη φάση που είμαστε τώρα νομίζω ότι δεν θα το ζήσω ποτέ αυτό! η δε μικρή σου ομόρφυνε και άλλο! καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή σχολική χρόνια να έχετε και να πηγαίνετε κάθε μέρα με χαμόγελα και χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι ομορφιά είναι αυτή! Και τι χαμόγελα! Να την χαίρεστε! Καλή σχολική χρονιά στα παιδιά μας Βέρα μου! Τέλειες οι φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ε καλά... μαζί σου συγκινήθηκα κι εγώ...
    Πόσο μου αρέσουν αυτές οι μικρές συνήθειες!
    Καλή σχολική χρονιά να έχετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι όμορφες φωτογραφίες! Τι όμορφο κορίτσι! Καλή σχολική Χρονιά να έχει και να αγαπάει πάντα το σχολείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τί γλυκό πλασματάκι!!!
    Καλή σχολική χρονιά, Βερούλα μου!
    Πάντα τέτοιο χαμόγελο να είναι ζωγραφισμένο στο μουτράκι της!
    Φιλί γλυκό, κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλή σχολική χρόνια στην κουκλίτσα σου!!!!!! Κι εμείς βγάζουμε τις φωτογραφίες μας κάθε χρονιά!! Πλακα δεν έχει που έχουν εκπαιδευτεί και τα μικρά μας; Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να την χαίρεσαι την μικρή σου!Είναι μία κούκλα!!! Καλή χρονιά....
    btw πρέπει να προμηθευτώ και εγώ ένα τέτοιο πινακάκι! πολύ ωραία ιδέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλή σχολική χρονιά στη συνονόματη!! Και εμείς στα ίδια είμαστε με την Πηνελόπη κάθε φορά κερνάει για τη γιορτή της! Να την χαίρεστε!! Μα δεν είναι απίστευτο ;; και εμένα προνήπιο πάει και ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω !! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλή σχολική χρονιά στην κούκλα σου! Τέλεια ιδέα η φωτό την πρώτη μέρα κάθε χρονιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή