Σελίδες

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Super κόλπο για να φτιάξετε γιρλάντα από φύλλα!

Μου αρέσει το φθινόπωρο, σας το είπα; Και οι βροχές μου αρέσουν και η ψύχρα που έχει κάνει κάποιες μέρες. Βαρέθηκα τα καλοκαιρινά μου ρούχα, θέλω να φοράω ζακέτες και κλειστά παπούτσια και να βάφω τα νύχια μου βυσσινί και γκρι :-) Ελπίζω βέβαια να κρατήσει λίγο παραπάνω το φθινόπωρο φέτος γιατί συνήθως κρατάει 15 μέρες και μετά κάνει κανονικό κρύο που παρεμπιπτόντως και αυτό μ'αρέσει! 

Βγήκαμε λοιπόν βόλτα με την Αθηνούλα να μαζέψουμε φθινοπωρινά φύλλα για να διακοσμήσουμε κάποια σημεία στο σπίτι μας. Διαλέγαμε μικρά και μεγάλα, όχι σπασμένα και ψάχναμε να έχουν διάφορες αποχρώσεις του καφέ/κίτρινου. Και είπαμε να φτιάξουμε μια γιρλάντα. Όμως το έχω επιχειρήσει κι άλλες φορές και ήταν δὐσκολο να περάσεις πετονιά/κλωστή από τα ξερά φύλλα γιατί έσπαγαν. Έβαλα λοιπόν μπρος το ψαχτήρι μου στο pinterest και βρήκα σούπερ κόλπο για να μην τρυπήσω τα φύλλα και να μπορώ να φτιάξω τη γιρλάντα που ήθελα. 

Χρειαζόμαστε εκτός από τα φύλλα μας τα εξής: 2 καλαμάκια, σελοτέιπ, ψαλίδι και λεπτό σκοινί. Η διαδικασία απλή και έξυπνη. Κόβουμε τα καλαμάκια σε μικρά κομμάτια και τα στερεώνουμε στο πίσω μέρος των φύλλων με λίγη αυτοκόλλητη ταινία. 


Στη συνέχεια περνάτε το σκοινί από τις τρύπες. Τα φύλλα στέκονται ίσια και έτσι μπορείτε να φτιάξετε τη γιρλάντα σας. Δεν είναι πολύ καλό το κόλπο; Ή μόνο εγώ ενθουσιάστηκα όταν το βρήκα; Και δεν θα το χρησιμοποιώ μόνο για ξερά φύλλα. Μου έρχονται στο μυαλό τόσα υλικά που κάποια στιγμή ήθελα να τα κάνω γιρλάντα ή να τα κρεμάσω κατακόρυφα και δεν έβρισκα τον τρόπο να το κάνω χωρίς αυτά να σπάσουν, να τσαλακωθούν ή να σκιστούν. Τώρα ξέρω :-)


Και τώρα που φτιάξαμε τη γιρλάντα πού θα την κρεμάσουμε οέο; Σκέφτηκα αρκετές ιδέες. Μπορούμε να τη βάλουμε στην πόρτα της εισόδου. Μπορούμε να τη βάλουμε στο παράθυρο της κουζίνας ή πάνω από το τζάκι ή διαγώνια σε μια μεγάλη κορνίζα στον τοίχο. Μέχρι τώρα που σας γράφω δεν την έχω βάλει πουθενά ακόμα. Έκανα τις δοκιμές μου και μετά είχε περάσει η ώρα και έπρεπε να ετοιμαστούμε για σινεμαδάκι Κυριακάτικο. Και τώρα είναι βράδυ και δεν είναι ώρα για διακοσμητικές επεμβάσεις, ο καναπές με έχει καλέσει ώρα τώρα... Από αύριο θα δω που θα κρεμάσω τη γιρλάντα μου :-) 
Καλό Φθινόπωρο σας είπα; Και δεν θέλω μουρμούρες... Καλό Φθινόπωρο να έχουμε! 



post signature

18 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία η γιρλάντα σου Βέρα, καλό φθινόπωρο να έχουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχη ανάρτηση και κατασκευή!!! Κάθε εποχή έχει τα ωραία της,αλλά τα χρώματα του φθινοπώρου,έχουν άλλη χάρη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ έξυπνη ιδέα, έγινε όμορφη η γιρλάντα σας! Καλό φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταπληκτική ιδέα Βέρα! Καλό φθινόπωρο λοιπόν!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι όμορφη ιδέα, Βέρα μου!!!
    Και... πράγματι και το φθινόπωρο έχει τη μαγεία του:)
    Καλή συνέχεια! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ έξυπνη ιδέα! Μας βλέπω να ψάχνουμε σύντομα κι εμείς για φύλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευφάνταστο και πρακτικότατο κολπάκι!!!
    Καλές γιρλαντοκατασκευές, κορίτσι μου!
    Καλή εβδομάδα! Φιλί γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι τελεια ιδεα!!! θα ξαμοληθουμε για φυλλα!! καλη εβδομαδα Βερα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πολυ ωραια ιδεα!! τωρα που θα αρχισουν τα φυλλα να πεφτουν να μαζεψουμε να κανουμε γιρλαντες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραία ιδέα για να διακοσμήσουμε το σπίτι τώρα το φθινόπωρο!! Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ω τί έξυπνο δεν το είχα δει!! Έγινε φανταστική η γιρλάντα σου!!! Καλό Φθινόπωρο Βέρα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ουαου!!! Έτσι γίνεται λοιπόν… Δεν φαντάζεσαι τί "πατάτες" έχω κάνει με κατασκευές που περιλαμβάνουν φύλλα. Όλες -μα όλες- αποτυχημένες. Μου έδωσες νέο αέρα στα πανιά :) και έχω μια αυλή γεμάτη πλατανόφυλλα (γιέεεεεειιιιι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όντως τέλεια ιδέα. Μαζί σου και για τα περί φθινοπώρου και κρύου! Πολύ μου άρεσε πάντως που ακόμα και το καλαμάκι και η ταινία ειναι σε άκρως φθινοπωρινούς χρωματικούς συνδυασμούς ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή