Σελίδες

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Διακοσμητικά για τις γλάστρες μας!

Μπορεί ακόμα ο καιρός να μας κάνει δροσερά κολπάκια αλλά οι γλάστρες στα μπαλκόνια μας άνθισαν, αυτό είναι γεγονός! Και επειδή μας αρέσει και το μπαλκόνι μας να έχει χαρωπό χαρακτήρα βάζουμε λίγη φαντασία και φτιάχνουμε μαζί με το παιδί διακοσμητικά για τις γλάστρες μας! 

Σε προηγούμενη πασχαλινή ανάρτηση σας έδειξα πώς φτιάξαμε με τη μικρή κουνελάκια από πλαστικά κουταλάκια. Και εννοείται πως τα βάλαμε μέσα σε μια γλάστρα μας :-) 

Σήμερα φτιάξαμε πασχαλίτσες! Πιο ανοιξιάτικο δεν έχει! Εύκολη κατασκευή με απλά υλικά που έχουμε στο σπίτι μας... εμείς οι μαμαδο-κράφτερς :-) Λίγο πουά χαρτόνι, ματάκια, μαύρο γκοφρέ και ξυλάκια. Και αν θέλετε για κεραίες χρησιμοποιήστε μαύρα/κόκκινα καθαριστικά πίπας. Η συναρμολόγηση όπως τη βλέπετε στην εικόνα. Κι έτοιμες οι πασχαλίτσες, θα φτιάξετε τουλάχιστον δύο, ε! 


Διαλέγουμε γλάστρα και στολίζουμε τις πασχαλίτσες μας. Στη φωτογραφία βλέπετε και τα κοτοπουλάκια που είχα φτιάξει για το πασχαλινό μου άρθρο στο site του ΔέλταMoms. Τα είχα φτιάξει και αυτά χρησιμοποιώντας σαν κύριο υλικό πλαστικά κουταλάκια! 



Θα χρειαστείτε επίσης λίγο λευκό και κόκκινο χαρτονάκι και δίσκους βαμβακιού, ναι… τα στρογγυλά βαμβάκια για το ντεμακιγιάζ σας! Λίγη κόλλα για να στερεώσουμε τα στοιχεία πάνω στο λευκό κουτάλι και το λευκό κοτοπουλάκι μας είναι έτοιμο! Αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε και κόκκινο παπιγιόν/λυρί! Μην ξεχνάτε να αφήνετε ταπαιδιά να βάζουν κόλλα, τρελαίνονται για αυτή τη διαδικασία! 


Περνάμε στο κίτρινο κοτοπουλάκι που φτιάχνεται εξίσου εύκολα! Αν δεν έχετε κίτρινο πλαστικό κουταλάκι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό και να ντύσετε το πάνω μέρος με κίτρινο γκοφρέ χαρτί, όπως δείχνει η εικόνα. Τα υλικά είναι τόσο απλά και αυτός είναι ο λόγος που αυτή η κατασκευή είναι εύκολη και τα παιδιά θα την φτιάξουν με ευχαρίστηση!



Αφού έχουμε φτιάξει κουνελάκια, πασχαλίτσες και κοτοπουλάκια.. διακοσμούμε τις γλάστρες μας και το μπαλκόνι μας γίνεται πιο χαρούμενο! Και έχουμε βάλει κανονικά το χεράκι μας, εμείς και το πιτσιρίκι μας παρέα. Για να μην ξελογιαστούμε μπαίνοντας σε πολυκαταστήματα και αγοράζουμε έτοιμα διακοσμητικά.. μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας και να είναι πολύ πιο ωραία! Έτσι δεν είναι;


Και για το τέλος, θαυμάστε το φασκόμηλο, το θυμάρι και το βασιλικό μου! Φασκόμηλο δεν ξαναείχα αλλά τελευταία το έχω δοκιμάσει σε πολλές συνταγές και είναι φανταστικό! Το φρέσκο θυμάρι μυρίζει τόσο όμορφα.. και ο βασιλικός δεν χρειάζεται συστάσεις :-) Άργησε λίγο ο ανοιξιάτικος καιρός και τώρα φούντωσαν οι γλάστρες μας! Ελπίζω σε λίγες μέρες να κάτσουμε και στο μπαλκόνι μας! 




post signature

8 σχόλια:

  1. Τι όμορφα όλα! Αν δεν ήμουν και τόσο ακαμάτρα με το μπαλκόνι και τις γλάστρες :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά τα ζωάκια με τα κουταλάκια...τα κάνουν όλα και συμφέρουν! Χιχι! Άντε να ζεστάνει κι εδώ λιγάκι να ξεμυτίσουμε!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μπαλκόνι σας γεμάτο χλωρίδα και όμορφη DIY πανίδα! Άντε να ανοίξει ο καιρός, να φύγει και αυτή η κιτρινίλα να μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας μπαλκονάτοι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ μου άρεσαν όλες οι ιδέες.. Μόνο που δυστυχώς δεν έχω γλάστρες.. Μετακομίσαμε πέρυσι σε σπίτι με μπαλκόνι επιτέλους, αλλά ακόμα δεν έχω αξιωθεί να το γεμίσω.. Τώρα όμως με βάζεις στον πειρασμό να μπουκάρω επιτέλους στο φυτώριο που έχω κοντά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όμορφες και διμιουργικες ιδέες για να ομορφυνει το μπαλκονι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκπληκτικές κατασκευές που θα ξετρελάνουν την μικρούλα μου!! Θα τις φτιάξουμε !! Και τόσο ανοιξιάτικες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάρα πολύ χαριτωμένα είναι!
    Ακόμα και η πιο απλή γλαστρούλα γίνεται τόσο μα τόσο όμορφη!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ όμορφα Βέρα μου, μας ξεσήκωσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή