Σελίδες

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Κατασκευή Κουκουβάγια!

Όσο κι αν τρελαίνομαι για βόλτες και δραστηριότητες με πιάνει και μένα μερικές φορές να θέλω απλά να κάτσουμε σπίτι (ειδικά όταν κάνει κρύο), να κάνουμε (μικρές) δουλειές, να ακούσουμε μουσική και γιατί όχι, να κάνουμε και καμιά κατασκευή με τη μικρή! 


Για αυτή την κατασκευή χρειαστήκαμε ψαλίδι, φύλλα φελτ, κόλλα και ένα φύλλο χαρτόνι. Για αρχή, εκτύπωσα το πατρόν που θα βρείτε παρακάτω και έκοψα το κάθε σχηματάκι ξεχωριστά. Το νήπιο διάλεξε τι χρώματα ήθελε για τα μάτια, τα αυτιά, την κοιλιά, τα φτερά. Στη συνέχεια, με οδηγό κάθε σχήμα έκοψα και τα φύλλα φελτ. Μην ξεχάσετε να κόψετε 2 μάτια, 2 αυτιά, 2 φτερά.. εγώ τα ξέχασα στην αρχή :-)



Ένα χαρτόνι Α4 ήταν αρκετό για να κάνω τη βάση για να κολλήσουμε πάνω τα στοιχεία για την κουκουβάγια. Δυστυχώς δεν βρήκα έτοιμο σχήμα και έκανα ένα μόνη μου.. γι'αυτό και το μεγάλο κεφάλι :-) Το άσπρο της κουκουβάγιας είναι και αυτό φελτ που το κόλλησα πάνω στη βάση και το έκοψα γύρω γύρω. Ανάμεσα στο άσπρο και το χαρτόνι, κόλλησα στην κορυφή της κουκουβάγιας ένα σπάγγο για να μπορούμε να την κρεμάσουμε.


Έτοιμη! Την κρεμάσαμε σε κάποιες κορνίζες στον τοίχο, μετά σε κάτι γαντζάκια στο δωμάτιο της μικρής και καταλήξαμε να τη βάλουμε τελικά στο ματάκι της πόρτας. Θα ήθελα να φτιάξω κι άλλες κρεμαστές κουκουβάγιες αλλά πιο μικρές αυτή τη φορά και με χρώματα που δεν ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους.. κόκκινα μάτια, πράσινα αυτιά, μωβ φτερά κτλ. καταλάβατε.. δηλαδή μια τρελοκουκουκουβάγια, αυτή μου βγήκε πολύ καθώς πρέπει και με πολύ μεγάλο κεφάλι!




post signature

9 σχόλια:

  1. Γλυκούλα που είναι!!!
    Μπράβο, Βερούλα!
    Φιλάκια πολλά!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κεφαλι δεν είναι μεγάλο. Οτι πρέπει για το μεγεθος των ματιων. Εμενα μου αρεσαν τα χρωματα που διαλεξε η μικρή. Ασυνηθιστα για κοριτσακι στην ηλικία της. Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κούκλα η κουκουβάγια σας :) Περιμένουμε να δούμε και τις υπόλοιπες για να συμπληρωθεί το σμήνος σας :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολυ ομορφη η κουκουβαγια σας!! και το μωβ ειναι αγαπημενο μας χρωμα!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια χαρά είναι η κουκουβάγια σας! Ποιο μεγάλο κεφάλι καλέ; ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμένα μου άρεσε πολύ !! Έχει και την τσαχπινιά στο άλλο μάτι!! Πολύ έξυπνη ιδέα αξιοποίησης felt !! Εύγε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι κατασκευές είναι τόσο δημιουργικές και ιδανικές για τις κρύες/μουντές/υπερβολικά βροχερές μέρες.
    Μ' αρέσει η τσαχπίνα κουκουβάγια σας :)
    Είναι εύκολη και κρεμασμένη δείχνει πολύ πολύ όμορφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή