Σελίδες

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ζεστή σοκολάτα και οπερέτα!

Νομίζω πως τίποτα δεν μπορεί να σε ζεστάνει τις χειμωνιάτικες μέρες όσο ένα ζεστό καλοφτιαγμένο ρόφημα σοκολάτας! Και λέω καλοφτιαγμένο γιατί προφανώς εννοώ να την φτιάξουμε τη σοκολάτα μόνοι μας και όχι απλά να ανακατέψουμε ένα έτοιμο μείγμα με γάλα ή νερό. Θα σας δώσω λοιπόν μία συνταγή σούπερ ντούπερ νόστιμη και σούπερ ντούπερ παχυντική :-) Ε, δεν θα σωθούμε αν δεν πιούμε αυτή τη σοκολάτα, έτσι δεν είναι;

via

Υλικά για ζεστή κρεμώδη σοκολάτα:

Κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα
Κρέμα γαλακτος
Λίγο γάλα
Ζάχαρη και στιγμιαίος καφές (αν σας αρέσει)

Ετοιμασία:
  • Βάζετε όμορφη χειμωνιάτικη αλλά ζεστή μουσική... για παράδειγμα Αρλέτα :-) "Κι έρχεται κρύο..." 
  • Χτυπάτε με το μιξεράκι σας ένα πακέτο κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη, προσωπικά μου αρέσει χωρίς.
  • Βάζετε περίπου 50 γρ. κουβερτούρα σε ένα μπρίκι (ή 2-3 σειρές λευκή σοκολάτα αν την προτιμάτε). 
  •  Μέσα στο μπρίκι ρίχνετε και ένα φλυτζάνι από τη σαντιγύ και ζεσταίνετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά. 
  • Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αν θέλετε προσθέτετε λίγο γάλα για να πετύχετε την πυκνότητα που θέλετε.
  • Μόλις λιώσουν τελείως τα στέρεα κομμάτια σοκολάτας είναι έτοιμη. Ακριβώς τότε, το ρόφημα θα είναι χλιαρό. Αν θέλετε μπορείτε να το αφήσετε λίγο ακόμα για να ζεσταθεί περισσότερο.
  • Προσθέστε ζάχαρη και αν σας αρέσει μια κουταλιά στιγμιαίο καφέ. Εγώ βάζω λίγο καφέ με άρωμα φουντούκι και ταιριάζει πολύ!
  • Μπορείτε να βάλετε και αρωματικά όπως βανίλια, κανέλα ή ότι άλλο σας αρέσει την ώρα που ζεσταίνεται η σοκολάτα. Αρκεί μετά να σουρώσετε το ρόφημα πριν το πιείτε.
Αν πάλι θέλετε να φτιάξετε ζεστή σοκολάτα για όλη την οικογένεια, απλά αυξήστε τα υλικά και ετοιμάστε τη σε κατσαρολάκι.

Και να έρθουμε και στην οπερέτα! Πριν από περίπου 1 μήνα είδα στην τηλεόραση διαφήμιση της Λυρικής Σκηνής για την παράσταση "Θέλω να δω τον Πάπα" του Θεόφραστου Σακελλαρίδη. Μου κόλλησε το τραγούδι τόσο πολύ που το σιγοτραγουδούσα όλη την ώρα και το έμαθα και στην Αθηνά :-) (τι τραβάει κι αυτό το παιδί). Και εννοείται ότι ήθελα να δω και την παράσταση! Μην νομίζετε ότι έχω ξαναπάει, πρώτη φορά θα έβλεπα οπερέτα! Άρχισα λοιπόν να ψάχνομαι, με ποιον μπορώ να πάω, πότε είναι οι παραστάσεις, πόσο έχουν τα εισητήρια κτλ. Μέσα σε 2-3 μέρες βρήκα παρέα, έκλεισα τα εισητήρια και μετά περίμενα να έρθει η μέρα της παράστασης η οποία ήταν χθες!

Και να'μαι η κουκουβάγια κουκουλωμένη με σκούφο και κασκόλ μπροστά από το θέατρο Ολύμπια με την αγαπημένη θεία Σοφία (η καλύτερη παρέα για τέτοια θεάματα), να παρατηρώ τον κόσμο που παρεβρισκόταν. Όλοι, μα σχεδόν όλοι πάνω από 70-75 χρονών! Και δεν το λέω για κακό, τους χάρηκα πάρα πολύ τους ανθρώπους! Με τέτοιο κρύο να ξεβολευτούν και να πάνε να δουν παράσταση! Και όλοι περιποιημένοι! Τι γουναρικά, κοσμήματα, κομμωτηριασμένα φουσκωτά μαλλιά και αρώματα.. πωπώ, αυτό δεν το λέω για καλό, όλο το μπουκάλι είχαν αδειάσει οι κυρίες πάνω τους! 


Η παράσταση ήταν φανταστική! Η οπερέτα είναι σαν μιούζικαλ, με ερμηνείες και τραγούδια που απλά είναι σε συγκεκριμένο κλασικό ύφος. Με ορχήστρα, σκηνικά και κοστούμια. Και αυτό το έργο τόσο ωραίο και διασκεδαστικό! Δεν το περίμενα να γελάσω τόσο πολύ! Έξυπνοι στίχοι, σπιρτόζικη μουσική, καθαρές αστείες ατάκες! Όταν δε, ήρθε η στιγμή για το γνωστό άσμα "θέλω να δω τον Πάπα" όλο το θέατρο σιγοτραγουδούσε και κουνιόταν στις θέσεις του! Με λίγα λόγια το απόλαυσα! Και πάλι σκέφτηκα τι καλά που τόλμησα να πάω σε παράσταση που όμοια της δεν είχα ξαναδεί! Μα, πρέπει να δοκιμάζουμε τελικά καινούρια πράγματα!

Αν νομίζετε πως είναι κάτι που σας αρέσει, μη διστάσετε καθόλου να πάτε! Έχουν μείνει μόνο 5 παραστάσεις για αυτό το έργο: 20, 21, 22 Φεβρουαρίου και 17, 19 Απριλίου. 

Έφυγα χθες βράδυ από την παράσταση με ένα χαμόγελο πλατύ πλατύ! Ήρθα σπίτι, έφτιαξα μια ζεστή σοκολατίτσα κι έκατσα να γράψω εδώ :-) Όμορφα συναισθήματα από απλά πράγματα τελικά..

Και σας βάζω και το τρέιλερ της παράστασης! Άντε, πατήστε το!



post signature

7 σχόλια:

  1. Επαιζε ένας φίλος μου στη Λυρική. Ηταν και η πρώτη φορά (και η τελευταία) που πήγα σε οπερέτα. Μου άρεσε ένα ελαφρύ θεαματάκι που θύμιζε λίγο μιούζικαλ παλιου ελληνικού κινηματογράφου. Δεν ξαναπήγα γιατί απλά δεν έτυχε..

    Αλλά θυμάμαι ότι και εμένα τότε εντύπωση μου είχε κάνει ο κόσμος που παρακολουθούσε. Δεν εχω ξαναδεί τέτοιο κοινό. Έίναι αυτό που διαβάζουμε στα βιβίλα για το πώς πήγαινε παλια στο θέατρο ο κόσμος. Γούνες , καπέλα.. Μια παλιά αριστοκρατία! Και μόνο για αυτό αξίζει να παει κανεις σε οπερέτα. Είναι ταξίδι στο χρόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μου είπες ότι θα πας θέατρο, αλλά δεν το συζητήσαμε. Εμ βέβαια που να βρεις παρέα καημενούλα φιλενάδα, με μας τις τρελοφιλενάδες που έμπλεξες!! Πάλι καλά που έχεις τη θεία Σοφία:))
    Δεν είχα ακούσει για την παράσταση αυτή ομολογώ, είδα τώρα το βιντεάκι και μου άρεσε πολύ. Κάνω εικόνα και τους θεατές με τα γουναρικά και την αριστοκρατία και σίγουρα θα χα.ζευα κι εγώ.
    Η ζεστή σοκολατίτσα σου ότι πρέπει για αυτέες τις παγωμένες μέρες!!!
    Άντε να πηγαίνεις συχνότερα σε τόσο ψαγμένες παραστάσεις να μας ενημερώνεις κι εμάς:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ μου αρέσει αυτή η σοκολάτα !! Ευχαριστούμε και για τις πληροφορίες για την παράσταση !! Φιλιά και καλό τριήμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι fan της σοκολάτας και σίγουρα θα φτιάξω αύριο κιόλας την δική σου εκδοχή.

    Κρίμα που εμείς εδώ κάτω (Κρήτη) δεν έχουμε τέτοιες παραστάσεις. Πολύ θα ήθελα να ζήσω κι εγώ αυτή την εμπειρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή κρύβω πολύ ρετρό μέσα μου (ξέρω και "τραγουδώ" τα περισσότερα παλιά κομμάτια '20, '30 και δώθε) χάρηκα πολύ με την ανάρτησή σου! Θέλω κι εγώ να δω τον πάπα, τον πάπα, τον πάπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για την οπερέτα δεν ξέρω αν θα την προτιμήσω, την σοκολατίτσα πάντως σίγουρα θα την τιμήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή