Σελίδες

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Γεμιστές καρδιές για το τσάι μου :-)

Από το μεσημέρι ψάχνω τίτλο γι' αυτή την ανάρτηση. Και όχι μόνη μου. Το συζήτησα με τη μαμά μου, με τη φίλη μου στο μπαλέτο, με το Νίκο. Αυτό που ήθελα να πω είναι πως έφτιαξα κάτι γεμιστά πιτάκια να τα πω, βουτήματα να τα πω, μπισκότα δεν θα τα πω (δεν είναι κιόλας, μην μπερδευόμαστε) σε σχήμα καρδιάς. Έπεσαν πολλοί τίτλοι και δεν μου άρεσε κανένας. Τι στίχους από τραγούδια ξεσηκώσαμε για καρδιές, τι γνωμικά, τι φτιάξαμε δικές μας λέξεις τύπου "ζυμαρένιες, μαρμελαδένιες κτλ".. τίποτα, δεν μου άρεσε τίποτα. Στο τέλος σκέφτηκα να γράψω ότι είναι, δηλαδή: "γεμιστές καρδιές από φύλλο κουρού με μαρμελάδα κεράσι, ότι πρέπει για το τσαγάκι μου αυτή την κρύα μέρα!" Μα, τι μακρουλός τίτλος. Τον έκοψα λοιπόν και κατέληξα γιατί με βρήκε πάλι εδώ, πάνω από το λαπτόπι η μαύρη νύχτα :-)


Πιο εύκολο βουτηματάκι από αυτό δεν υπάρχει! Όπως ξέρετε για τα γρήγορα και εύκολα προτιμώ να παίρνω έτοιμο φύλλο. Έτσι έκανα και χθες. Με ένα φύλλο κουρού, λίγη μαρμελάδα κεράσι και ένα κουπάτ καρδιά έφτιαξα σε 15 λεπτάκια αυτές τις νόστιμες γεμιστές καρδιές! Και μην μου πείτε ότι δεν έχετε κουπάτ καρδιά γιατί δεν θα σας πιστέψω, αλήθεια!


Άνοιξα το φύλλο και το πάτησα λίγο με τον πλάστη. Με το κουπάτ καρδιά δημιούργησα γύρω στις 26 καρδιές. Καθόμουν και τις κοίταζα στον πάγκο πόσο συμμετρικά στέκονταν η μία δίπλα στην άλλη :-)

Άνοιξα μια καλή μαρμελάδα κεράσι με ολόκληρα κομμάτια και έβαλα στις μισές καρδιές λίγη ποσότητα στο κέντρο. Εννοείται πως μπορείτε να βάλετε όποια μαρμελάδα σας αρέσει. Και νομίζω πως αν διαλέξετε κόκκινο φρούτο θα ταιριάζει πολύ! Φράουλα, βατόμουρα, μύρτιλο, κράνα! (μαρμελάδα από κράνα.. απλά θεϊκή)


Μετά σκέπασα κάθε καρδιά που είχα βάλει μαρμελάδα με μία άλλη σκέτη, σαν παπλωματάκι. Και με ένα πιρουνάκι πάτησα το γύρω γύρω για να κάνω το γνωστό σχεδιάκι. Χτύπησα κι ένα αυγουλάκι και το πέρασα με ένα πινελάκι από πάνω. Για το τέλος άφησα το γκλίτερ! Το γκλίτερ της τεμπέλας ζαχαροπλάστισσας.. απλή κρυσταλλική ζαχαρίτσα on top :-) Και αυτό ήταν, βουρ και στο φούρνο να ετοιμάσουμε το τσαγάκι μας! 


Στους 180 βαθμούς (σε προθερμασμένο φούρνο) για 12 λεπτάκια περίπου, μέχρι να χρυσίσουν λίγο οι καρδιές. Και είναι έτοιμες! Γεμιστές καρδιές με μαρμελάδα, ότι πρέπει για το τσαγάκι μου, σας το ξαναείπα; Φτιάξτε τες για το Σαββατοκύριακο που εορτάζουν οι Βαλεντίνοι. Για να συνοδέψουν το πρωινό καφεδάκι του συντρόφου σας είναι μια χαρά και για κέρασμα στη φίλη σας το απόγευμα είναι πάλι ωραίες. Για να καταλήξουν οι τελευταίες καρδιές Δευτέρα πρωί στο ταπεράκι του νηπίου/γενικώς πιτσιρικίου σας! Ξέρετε, το κολατσιό που δεν είναι συνηθισμένο και δείχνει πως η μαμά του το αγαπάει :-)


Το σερβίτσιο αυτό είναι της μαμάς μου και είναι από αυτά τα παλιά, αγγλικά πορσελάνινα. Κάθε φορά που τα βλέπω θέλω να οργανώσω κάλεσμα σε τσάι! Να έρθουν οι φίλες μου, να πίνουμε earl grey, να τρώμε γλυκά βουτήματα και να κουτσομπολεύουμε.. θα τα σπάσουμε λέμε! (όχι τα φλυτζάνια, προς Θεού!)


post signature

21 σχόλια:

  1. Α υπέροχο και εύκολο! στα υπόψη κατευθείαν! θα κάνω όμως παραλλαγή, θα βάλω νουτέλα/μερέντα μέσα! θα σου πω εντυπώσεις! τα πιο γλυκά φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια χαρά τίτλο διάλεξες τελικά! Και τι εύκολη και νόστιμη συνταγή! Θα συμφωνήσω με τη Μάχη, κι εγώ με μερέντα θα τις προτιμούσα κι επειδή δεν πίνω τσάι θα τις έχω για τον ελληνικό μου το πρωί! Χιχι!
    Αθηνά
    Craftaholic.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα. Εγω πάλι λατρεύω τη μαρμελάδα. Τα προτιμώ ακριβώς οπως είναι. Θα μου στείλεις;Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και με τις δυο παραλλαγες εγω!!! Φαινονται πεντανοστιμα Βερα μου!! Και γρήγορα επίσης!!! <3 Τελεια!! πολλα φλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζουζουνιάρικες οι γεμιστές σου καρδιές, σαν και σένα φιλενάδα μου τσαχπίνα:)))
    Πάντως την ανάρτηση....ουπς, παράσταση ήθελα να πω, κλέβουν οι αγγλικές πορσελάνες!!!! Όταν έρθω σπίτι σου για καφέ, θα φέρω μεγάλη τσάντα, να τις χώσω μέσα:))) χε χε χε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εύκολη και ωραία ιδέα. Θα δοκιμάσω αυτή την εκδοχή αλλά και την εκδοχή της μερέντας όπως λέει η Μάχη... !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πανεύκολα και φαίνονται υπέροχα !! Μπράβο !! Την καλημέρα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα τι πανεύκολη και γρήγορη ιδέα είναι αυτή!!! Ότι πρέπει για το πρωινό του Σαββάτου, όπως είπες κι εσύ Βέρα! Καλά, το πορσελάνινο σερβίτσιο θεϊκό! καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ νόστιμες φαίνονται...αλλά πιο πολύ με χαροποιεί το γεγονός ότι κάποιος σε όλη την μπλογκοσφαίρα ξέρει τα κράνα και του αρέσουν μάλιστα...σε όσους τα έχω αναφέρει με κοιτάνε σαν να τους λέω για κάτι που έρχεται από τον Άρη! αν και δεν είμαι πολύ του Αγίου Βαλεντίνου με έβαλες στην πρίζα να τις φτιάξω για έκπληξη στον άνδρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ νόστιμες φαίνονται...αλλά πιο πολύ με χαροποιεί το γεγονός ότι κάποιος σε όλη την μπλογκοσφαίρα ξέρει τα κράνα και του αρέσουν μάλιστα...σε όσους τα έχω αναφέρει με κοιτάνε σαν να τους λέω για κάτι που έρχεται από τον Άρη! αν και δεν είμαι πολύ του Αγίου Βαλεντίνου με έβαλες στην πρίζα να τις φτιάξω για έκπληξη στον άνδρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το σερβιτσιο υπεροχο , οι φωτογραφιες φανταστικες , για τα βουτηματα τι να πω....σκετη γλυκα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν θα σου πω για τις καρδούλες, φαίνονται υπέροχες. Αλλά αυτό το σερβίτσιο, με τρέλανες!!!

    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. χαχα κουκουΒέρα, τον καλύτερο τίτλο διάλεξες τελικά. Τόσο απλός και γλυκούτσικος, που είναι αναπόφευκτο το "κλικ". Ε εμένα με ξέρεις... Είδα κόκκινη μαρμελάδα, είδα καρδιές, είδα και τέλειο φλιτζάνι και έτρεξα να δω! Εννοείται ότι θα τις φτιάξω, μα είναι τόσο εύκολες!
    Το φλιτζάνι υπέροχο, το ξαναείπα ε;
    Πολλά φιλιά κορίτσι και happy Valentine βρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πολύ πολύ νόστιμα φαίνονται!!! σκέφτομαι τώρα πως θα μπορούσαμε στην πάνω καρδιά να ανοίξουμε "παραθυράκι" με μικρότερη καρδιά, οπότε να φαίνεται από μέσα η μαρμελάδα... ε;;;!!! ευχαριστούμε πολύ, θα τα φτιάξω άμεσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σπεύδω να αγοράσω φύλλο κουρού και θα τα κάνω το Σάββατο πουρνό - πουρνό! :)
    Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τί τέλεια ιδέα! Και γρήγορη! Τρελαίνομαι για μαρμελάδες και ειδικά μαρμελάδα από κράνα μου στέλνει κάθε χρόνο η γιαγιά μου τόνους που την φτιάχνει αυτή! Οπωσδήποτε θα το δοκιμάσω. Την ζύμη την παίρνεις έτοιμη αν κατάλαβα καλά; Γιατί δεν το'χω να ανοίγω φύλλο..
    ΥΓ: Και το σερβίτσιο με τρελαίνει εννοείται! Lovely, my dear! (με αγγλική προφορά πάντα!)
    Κική Hugs & Softies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η αλήθεια είναι ότι δε σε είχα για τόσο κλασικό σερβίτσιο :) Όχι πώς δεν είναι όμορφο, απλά δεν είναι του στυλ σου. Και πάνω που πήγα να σε ρωτήσω. Χαχα

    Όσο για τις καρδιές, ό,τι πρέπει και για εμένα την άλλη τεμπέλα ζαχαροπλάστισσα. Πανευκολάκι είναι. Θα τις κάνω με την πρώτη ευκαιρία. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όμορφη ιδέα.
    Και με σοκολάτα τέλεια θα γινόντουσαν.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλέ, δε πα' να τα πεις και Θρασύβουλο(!), τί σημασία έχει???
    Φαίνονται τόσο μα τόσο wow που το τελευταίο που θα με απασχολούσε θα ήταν το όνομα...
    (Πάντως πλέον για εμένα θα λέγονται "αυτές οι γλυκοκαρδούλες που φτιάχνει η Βέρα"!)
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. σούπερ τέλειες τις βρίσκω τις καρδούλες!!! εντάξει και το σερβίτσιο όλα τα λεφτά!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εκτός από τις καρδούλες, θα ήθελα οπωσδήποτε και το σερβίτσιο! Είναι υπέροχο!!!! Πολύ ξεχωριστό κομμάτι! Πότε είπαμε ότι θα με καλέσεις για τσάι;;;
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή