Σελίδες

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Πήγα-είδα Μιούζικαλ!

Την Κυριακή που μας πέρασε πήγαμε να δούμε την παράσταση "Σρεκ, το μιούζικαλ" στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Και ήταν πάρα πολύ ωραία :-)

Την ταινία Σρεκ δεν την είχε δει η Αθηνά αλλά 2 μέρες πριν την παράσταση την είδαμε όλοι μαζί για να προετοιμαστούμε. Και εμείς να θυμηθούμε την υπόθεση και η μικρή να είναι εξοικειωμένη με την ιστορία. Έτσι κάνουμε συνήθως. Αν μία παράσταση βασίζεται σε παραμύθι ή βιβλίο φροντίζω να το έχουμε διαβάσει από πριν, αυτό πάντα βοηθάει στο να παρακολουθήσει το παιδί πιο εύκολα μια παράσταση.

Ο Σρεκ λοιπόν... και μιούζικαλ! Μου αρέσουν τόσο πολύ τα μιούζικαλ που από τη χαρά μου χαμογελούσα συνεχώς. Ο πράσινος γίγαντας/τερατάκι πάει να σώσει την πριγκίπισσα του παραμυθιού με παρέα έναν πολυλογά γάιδαρο. Ο νευρικός Κακός πίσω στο κάστρο περιμένει και καμιά δεκαριά παραστρατημένοι ήρωες παραμυθιών αποζητούν την τύχη τους! Και όλη αυτή η περιπέτεια με τραγούδι από ηθοποιούς που ήταν φανταστικοί στα φωνητικά τους καθήκοντα! Τι ωραίες φωνές! Και με συγκροτηματάκι στο πίσω μέρος της σκηνής να παίζει ζωντανή μουσική! Τα τραγούδια εξιστορούσαν μέρος της ιστορίας με πολύ ωραίο τρόπο, ήταν απόλυτα κατανοητά, με έξυπνους στίχους, με μικρές ατάκες ακόμα και με μικρά ηχητικά αστεία εφέ.


Τα κουστούμια ήταν και αυτά πολύ εντυπωσιακά, ειδικά αυτό του Κακού και των ηρώων των παραμυθιών. Τα σκηνικά ενώ ήταν απλά, εξυπηρετούσαν όμορφα την ιστορία. Και υπήρχαν και κάποια σημεία εντυπωσιακά αλλά δεν αποκαλύπτω :-)


Οι ηθοποιοί ήταν όλοι πολύ καλοί ακόμα και αυτοί που είχαν δεύτερους ή τρίτους ρόλους. Και για να λέμε την αλήθεια, έτσι πρέπει να είναι σε ένα θεατρικό καλοδουλεμένο. Ο ηθοποιός που ξεχώρισε από όλους μας στο κοινό ήταν ο Μ. Θεοδωράκης που έπαιζε τον τρελαμένο γάιδαρο. Σίγουρα ο ρόλος του ήταν πιο "αβανταδόρικος" που λένε και στο θέατρο αλλά ήταν και εξαιρετική η ερμηνεία του! Μαζί με το γάιδαρο ξεχώρισα και τον Κακό της Ιστορίας. Και αυτός πολύ καλός!


Η αίθουσα του Εθνικού είναι μικρή και ζεστή. Βελούδινα κόκκινα καθίσματα και ένα κλασικό ταβάνι με πολυέλαιο και φτερωτούς αγγέλους. Επειδή δεν είναι ιδιαίτερα αμφιθεατρικά οι ταξιθέτριες προσφέρουν μαξιλαράκια στα παιδιά για να κάτσουν πιο ψηλά και να βλέπουν καλύτερα.

Η παράσταση μας άρεσε πάρα πολύ και φαινόταν σε όλα της τα σημεία ότι είναι μια προσεγμένη δουλειά. Μία δουλειά που αξίζει να πας να τη δεις. Και να σας πω και κάτι; Αλήθεια μου έκανε εντύπωση το εισητήριο. Είναι 12 ευρώ των ενηλίκων και 10 ευρώ το παιδικό και είναι ενιαίο (δεν έχει πρώτη/δεύτερη ζώνη). Για αυτή την παράσταση, αυτό το καστ, αυτό το θέατρο είναι πολύ τίμιες οι τιμές των εισητηρίων. Και χαίρομαι που μια τέτοια παραγωγή είναι προσιτή. Πρέπει να γίνει παράδειγμα για άλλες παραγωγές που ζητούν 20, 25 ακόμα και 35 ευρώ για την πρώτη ζώνη και δυσκολεύεται πολύ ο κόσμος να πάει να παρακολουθήσει. 

Κλείνοντας να προσθέσω πως η Αθηνά είναι 3,5 χρονών και παρακολούθησε όλη την παράσταση κανονικά αν και πριν το τέλος νομίζω πως κουράστηκε λίγο. Θα την πρότεινα πιο πολύ σε παιδιά πάνω από 4-4,5 χρονών. 

Να ξέρετε, γράφω μόνο για παραστάσεις που αξίζουν. Έχει τύχει να πάω και σε κάποιες που είναι κακές και δεν άξιζαν το χρόνο μας. Δεν θέλω όμως να "θάψω" καμία παράσταση, δεν είμαι δα και κριτικός θεάτρου. Θέλω μόνο να σας προτείνω τις καλές θεατρικές παραγωγές (σύμφωνα με τα κριτήρια μου πάντα) για να πάτε με τα πιτσιρίκια σας και να ευχαριστηθείτε θέαμα, ερμηνείες, καλή μουσική αλλά και να υπάρχουν και μηνύματα για τα παιδιά. Και όλα αυτά τα έχει η παράσταση "Σρεκ, το μιούζικαλ". Οπότε, τη συστήνω :-)

Δείτε και το βιντεάκι να πάρετε μια ιδέα!


Οι φωτογραφίες της ανάρτησης ανήκουν στο Γραφείο Τύπου του Εθνικού Θεάτρου που μου τις παραχώρησε καθώς δεν είχα δικές μου επειδή δεν επιτρεπόταν η φωτογράφιση της παράστασης. 


post signature

8 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία ιδέα Βέρα μου και ψαχνόμουν που να την πάω την ταλιμπανούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ελπίζω να ανεβει προς τα εδω για να παμε κι εμεις.. Εχουμε δει τις ταινιες μαζι με το Νικολα και του αρεσαν πολυ.. Κι εγω το κανω αυτό με τα βιβλια και τις ταινίες. πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από το λίγο που είδα στο βίντεο πρεπει να προκειται για εξαιρετική δουλειά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένας λόγος που ζηλεύω που δεν μένω Αθήνα είναι οτι χάνω τα θέατρα, έστω και παιδικά. Πολύ μου άρεσε η περιγραφή σου, φαίνεται καλή παράσταση!
    Αθηνά
    Craftaholic.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ααα!
    Πρόσφατα είδαμε όλες τις ταινίες Σρεκ και μας άρεσαν πολύ οικογενειακώς!
    Εμείς τις είχαμε ξαναδεί, αλλά μαζί με τα κορίτσια η εμπειρία ήταν διαφορετική και πολύ ευχάριστη!
    Ωραία πρόταση Βέρα!
    Θα κοιτάξω να δω μέχρι πότε είναι μήπως και καταφέρουμε να πάμε μαζί με τις μικρές κυρίες!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να σου πω την αλήθεια, εκτιμώ περισσότερο τη γνώμη μίας μαμάς για μία παιδική παράσταση από ό,τι ενός κριτικού θεάτρου. Η γνώμη μίας μαμάς βασίζεται σε κάποια αντικειμενικά κριτήρια που όλες οι μαμάδες έχουμε όταν πάμε θέατρο με τα παιδιά μας. Ευχαριστούμε λοιπόν και την έχουμε στα υπόψη ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Πηνελόπη τρελαίνεται απλά για Σρεκ...όταν το είδα είχα τις αμφιβολίες μου...αλλά φαίνεται πολύ ωραία..Μπαίνει στα υπόψη!!Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραία η πρότασή σου και θα την έχω σίγουρα στα υπόψη...Όμως πιο πολύ... καταπληκτική είναι η κόρη σου, που αποτελεί σπάνια περιπτώση παιδιού που σε αυτή την ηλικία μπορεί να συγκεντρωθεί και να παρακολουθήσει τόσο μεγάλη παράσταση..Εύγε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή