Σελίδες

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Η Γαλλία και το 12!

Πρέπει να ήταν σε ένα επεισόδιο της Πέππα που η μικρή γουρουνίτσα είχε μια φίλη από τη Γαλλία τη Ντελφίν το γαϊδουράκι (αν θυμάμαι καλά). Και ο μικρός Νικόλας είναι από τη Γαλλία. Και σε κάποιο άλλο καρτούν ακούσαμε ότι η ηρωίδα έμενε στη Γαλλία. Και κάποια στιγμή ακούσαμε ότι στη Γαλλία υπάρχουν κάστρα. Κι ένα τραγούδι ακούσαμε που ήταν στα γαλλικά. Και η μαμά Βέρα μιλάει γαλλικά. Αυτό ήταν. Κάπως έτσι γεννήθηκε το κίνημα "πάμε στη Γαλλία" που επικρατεί στο σπίτι μας τον τελευταίο καιρό. Το παιδί μου έχει κολλήσει με τη Γαλλία. Μου κάνει αμέτρητες ερωτήσεις κι εγώ απαντώ.

- Πώς μπορεί να πάει κάποιος στη Γαλλία;
- Με αεροπλάνο, με τραίνο, με αυτοκίνητο. Αλλά καλύτερα με αεροπλάνο, είναι μόλις 3 ώρες! Φεύγεις το πρωί και το μεσημέρι έχεις φτάσει!
- Ναι.. μαμά, αλλά εμείς θα πάμε με ελικόπτερο. Θα πάμε πιο γρήγορα. 
- Δεν νομίζω Αθηνά.. δεν μπορούμε να πάμε με ελικόπτερο, είναι μικρό και θα είναι πολύ στενές οι θέσεις. (αυτός είναι ο λόγος δηλαδή!).
- Και στη Γαλλία έχει κάστρα μαμά, ε;
- Ναι, έχει. Και παλάτια με χρυσά κάγκελα! (εννοώ τις Βερσαλίες).
- Και πραγματικές προγκίπισες μαμά;
- Εμ...να σκεφτώ.. μάλλον έχει και μια πριγκίπισα! (εκεί κάτω, στο Μονακό ντε).
- Τότε, θα κάνω στη Γαλλία το πάρτυ γενεθλιών μου μαμά! Και θα καλέσω και όλους μου τους φίλους!
- Ναι.. μόνο μην το λες πολύ παραέξω και νομίζει ο κόσμος πως θα ναυλώσουμε τζετ με 20 πιτσιρίκια για να κάνουμε το πάρτυ σου στη Γαλλία!
- Τι είναι τζετ μαμά;;;;

Βλέπω αυτή την εικόνα και θέλω να πάω στη Γαλλία τώρα!

Και μετά αρχίζει μονόλογος με μπόλικη φαντασία: "Θα πάω στη Γαλλία με το αεροπλάνο και όχι με αυτοκίνητο γιατί θα κάνουμε πολλές μέρες. Στη Γαλλία έχει πραγματικά κάστρα, καινούρια κάστρα. Θα πάω να δω τα κάστρα. Και θα κάνω το πάρτυ μου. Στο πάρτυ μου θα καλέσω όλους μου τους φίλους. Και τη Μυρτώ. Και τις άλλες φίλες μου από το μπαλέτο. Και την ξαδέρφη μου τη Λυδία. Στη Γαλλία έχει τα πιο ωραία βιβλιοπωλεία. Θα πάμε να πιούμε και καφέ στη Γαλλία. Και η μαμά μου λέει ότι έχει και πολύ ωραία γλυκά στη Γαλλία. Σαν την τούρτα του πάρτυ μου (για να μην ξεχνιόμαστε). Μαμά!!! Πότε θα πάμε στη Γαλλία;;;;"

Και να σας πω βέβαια αν τύχει και δείτε την κόρη μου κάπου ότι σίγουρα θα σας ρωτήσει αν έχετε πάει στη Γαλλία! Χθες ρώτησε και τον παιδίατρο της. Εντωμεταξύ, έχει τύχει και της απαντάνε όλοι ΝΑΙ!

Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και ο αριθμός 12. Είναι ο αριθμός που έχει κολλήσει το νήπιο τον τελευταίο καιρό. Όλα τα μετράει μέχρι το 12. Η Άνοιξη θα έρθει σε 12 μέρες. Και η πληγή στο πόδι της θα γιατρευτεί σε 12 μέρες. Και οι αγαπημένες της πριγκίπισες είναι 12. Και πριν κοιμηθεί θέλει να δει 12 επεισόδια με τη Μικρή Γιατρό. Και θέλει να πιει πολλούς χυμούς, 12!


Φανταστείτε ότι σε μερικές κουβέντες συνδυάζει και τη Γαλλία και το 12. Το αποτέλεσμα είναι ότι θέλει να πάει στη Γαλλία αλλά όχι τώρα, σε 12 μέρες. Θα πάρει μαζί της 12 φίλες της. Θα γνωρίσει τις 12 Γαλλίδες πριγκίπισες και θα κάνει το πάρτυ της σε 12 κάστρα. 

Δύο πράγματα είναι σίγουρα. Κάποια στιγμή θα πάμε στη Γαλλία. Και θα παίξω το 12 στο τζόκερ :-)

post signature

28 σχόλια:

  1. France douze points!!!
    ;-)
    χαχα!, Βρε, το Αθηνούλι!!!
    Σκέτη απόλαυση είναι!!!
    Bisous!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάπου θυμόμουν πως το 12 συμβολίζει το τέλειο, το πλήρες. Με μια πρόχειρη αναζήτηση βρήκα αυτό :
    http://www.esoterica.gr/articles/esoteric/12_twelve/12.htm ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Xαχα, λάτρεψα αυτή την ανάρτηση!!! Υπέροχη! Ισως γιατί ξέρω την Αθηνά, ίσως γιατί αγαπών την Γαλλία, ίσως γιατί έχω πάει στην Γαλλία (να της να με ρωτήσει, χεχε!). Φυσικά νομίζω ότι θα πρέπει να αρχίσεις να της μιλάς και για την Γιουροντίσνει.! Να ένας λόγος ακόμα να πάτε με το τζετ εκεί! Οσο για το πάρτυ σας ελπίζω ένα από τα 12 παιδιά να είναι και η Μελίτα, χεχε!!! Φιλάκια! Μου έφτιαξε το κέφι η ανάρτηση αυτή. Γιούχου!!!! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντωμεταξύ, όλοι αυτό με ρωτάνε! Αν θα είναι και το δικό τους παιδί καλεσμένο σε αυτό το ονειρικό πάρτυ στη Γαλλία! Χαχαχαχα!

      Διαγραφή
  4. Άντε βρε!
    Κανονίστε ένα ταξιδάκι στη Γαλλία και εσείς! Μια χαρά θα τα περάσετε και θα του φύγει και του κοριτσιού ο καημός!
    Το κόλλημα με τους αριθμούς έχει πολλή πλάκα... το περάσαμε κι εμείς και εξακολουθούμε να το περνάμε δηλαδή κάθε φορά που μαθαίνουμε καινούριους και μεγαλύτερους αριθμούς.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα, δεν γίνεται να μην πάμε στη Γαλλία τώρα, καταλαβαίνεις...
      Α, το έχετε κι εσείς με τους αριθμούς, ε; Δηλαδή θα συνεχιστεί και στο μέλλον, δεν σταματάει :-)

      Διαγραφή
  5. Χα χα! Εχω κι εγώ άλλες 2 τρελές εδώ που θέλουν να πάνε Παρίσι, την κόρη μου κ την κολλητή της! Να στις στείλω; Η κόρη μου προχθές ζωγράφισε τον Πύργο του Άιφελ! Καλά όνειρο! Και που να πεις ότι στην eurodisney θα γνωρίσει και αληθινές γνωστές πριγκίπισσες κ θα μπει στο κάστρο της ωραίας κοιμωμένης! Κι αν με ρωτήσει...ναι κι εγώ πήγα! Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα, φαντάσου δεν έχω πει τίποτα ακόμα για τη eurodisney, φαντάσου να πω!

      Διαγραφή
  6. Απίστευτο πιτσιρίκι η μικρή σου! Να πάτε με ελικόπτερο , Βέρα μου, γιατί όχι; Αφού το θέλει και το παιδί! Γέλασα πολύ, είμαι σίγουρη ότι θα το διασκεδάσετε κι άλλο το θέμα της Γαλλίας! Τι; Λες να το ξεχάσει τόσο εύκολα; Δε νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα, είναι όντως διασκεδαστικό! Όχι τίποτα άλλο,τώρα θέλω κι εγώ να πάω στη Γαλλία!

      Διαγραφή
  7. Γαλλία ε; Θα μας πάρετε μαζί;;;; Και εμείς θα φέρουμε 12 δώρα για το πάρτι !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα, υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής για το πάρτυ αλλά κάτι θα κάνουμε!

      Διαγραφή
  8. Να πάτε ή Άνοιξη ή Χριστούγεννα για να σας αρέσει ακόμα περισσότερο. Αλλά όχι με ελικόπτερο γιατί κάνει πολύ φασαρία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι.. το ελικόπτερο το αποκλείουμε..τς τς τς φασαρία :-) Άνοιξη θα ήθελα κι εγώ!

      Διαγραφή
  9. Πες της πως όταν παει 12 θα κάνει πάρτυ στη Γαλλία ;) Χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να αρχίσει μετά να μου λέει "μαμά, πότε θα γίνω 12;;;;;;;;" Ω, Θεέ μου δεν σώζεται, θα πάμε στη Γαλλία!

      Διαγραφή
  10. Της δικής μου της έταξα Eurodisney όταν θα μεγαλώσει λίγο και η μπεμπούλα για να καταλαβαίνει και αυτή. Οπότε ελάτε να πάμε μαζί :) Εκτός αν βιάζεται η Αθηνούλα...Γιατί εμείς σε 1-2 χρόνια μας βλέπω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι τίποτα άλλο, ξέρεις τι σκέφτομαι; Άντε, και να πάμε στη Γαλλία... θα το θυμάται αργότερα ή τζάμπα τα έξοδα;;; Σε 1-2 χρόνια σίγουρα θα θυμούνται πιο πολλά!

      Διαγραφή
  11. Χαχαχα! Απαιχτη η μικρή σου! Να την χαίρεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομίζω ότι ξέρεις το επόμενο θέμα του πάρτι σας!!!Kαι για να σε ξεσηκώσω!
    https://www.pinterest.com/ljfrank/french-inspired-party-theme/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να μου το γυρίσει και το θέμα του πάρτυ και να γίνει κι αυτό γαλλικό;;;; Oh mon Dieu!

      Διαγραφή
  13. Αγάπες μου τί σκέφτονται !! Εντάξει εμένα μέχρι πριν ένα μήνα έλεγε ότι είναι 10 στην ερώτηση πόσο χρονών είσαι!! Κοντά δεν πέσαμε ;; (είναι 4) !! Σας εύχομαι να πάτε στη Γαλλία και να περάσετε τέλεια !!Φιλιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή