Σελίδες

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Κλασικές μαμαδοκουβέντες :-)

Γνωρίζω συχνά καινούριο κόσμο. Μαμάδες με 1 και 2 και 3 και 4 παιδιά (όχι τραγουδιστά απαραίτητα). Μαμάδες ευτυχισμένες στο γάμο τους, μαμάδες χωρισμένες. Μαμάδες διαβασμένες, μαμάδες αλλοπαρμένες :-) Οι πρώτες κουβέντες της συζήτησης όμως είναι σχεδόν πάντα κοινές. Και οι δεύτερες κουβέντες.. πάλι μοιάζουν. Και μετά η συζήτηση πάει στα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια όχι μόνο της μητρότητας αλλά και της ζωής μας σαν γυναίκες.


Καταρχήν, πάντα ξεκινά η κουβέντα με το πόσα παιδιά έχει η καθεμία. Αυτές που έχουν παραπάνω από 2 πιτσιρίκια πάντα δέχονται συγχαρητήρια (κατανοητό και λογικό) ενώ στην παρέα πάντα υπάρχουν και κοπέλες με 1 παιδί. Κάποιες από αυτές θέλουν κι άλλο και κάποιες το σκέφτονται. Κι εκεί αρχίζουν να πέφτουν τα επιχειρήματα στο τραπέζι. Οι ρομαντικές θα πουν πως η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε και η αγάπη μεγάλωσε. Οι προσγειωμένες θα ρωτήσουν αν έχεις βοήθεια. Αν απαντήσεις "όχι" θα σου πουν ακριβώς τα εξής "κάτσε στ' αυγά σου, με τα δύο θα τρελαθείς!". Υπάρχουν και οι πιο πιεστικές κι ενθουσιώδεις συγχρόνως, που θα σου πουν 100 φορές "έεεελα ρε συ, κάνε άλλο έεεεενα, να μεγαλώσουμε την παρέα!"


Μετά, για να ξεφύγουμε λίγο από την κουβέντα της αναπαραγωγής του ανθρώπινου είδους, θα παρατηρήσουμε η μία το ντύσιμο/εμφάνιση της άλλης. Θα πούμε τι ωραία μπλούζα, τι ωραία τακούνια/τι ωραία μαλλιά έχει η απέναντι μας. Κι εκεί που λέμε για την μπλούζα και το δερμάτινο κολάν θα παρατηρήσουμε αν η νέα μας φίλη έχει αδύνατους γλουτούς. Ναι, όλες το κάνουμε :-) Και θα επαναφέρουμε την μαμαδοκουβέντα με τις εξής φράσεις "μια χαρά είσαι σε κιλά εσύ, πόσα πήρες στην εγκυμοσύνη;" Κλασίκ η ερώτηση. Και τα νούμερα αρχίζουν να πέφτουν σαν βροχή: 10, 15, 22, 27, 30, 35! Ακούμε το νούμερο, κοιτάζουμε το σώμα. Και συνεχίζει η κουβέντα με τα επιτεύγματα και τις αποτυχημένες δίαιτες: "τα έχασα όλα", "μου έχουν μείνει 5" κτλ. Μιλώντας για το σώμα μας, φτάνει ανα-πόφευκτα η κουβέντα στο αξεπέραστο, ανίκητο, υπέρδύναμο... σαμπρελάκι! Αχ, αυτό το σαμπρελάκι! Δεν έχω γνωρίσει κοπέλα που να μου πει με καμάρι "εγώ δεν έχω, το εξαφάνισα!". Όλα έχουν κάποιο σκοπό σε αυτή τη ζωή.. και οι πλαστικοί χειρουργοί κλέφτες θα γίνουν; Τσουπ, να πάει και η κουβέντα στο mommy make over! Ξέρετε, κοιλιά-στήθος και με νέες μεθόδους χωρίς ουλές! Και brand new γκομενάκι μετά η μαμάκα :-)


Θα πούμε και λίγο για τις δουλειές μας. Και καλά θα κάνουμε. Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν συναντώ γυναίκες μαμάδες που είναι ακόμα ενεργές σε επαγγελματικό επίπεδο και κάνουν σχέδια για το μέλλον. Όπως επίσης χαίρομαι και για τις γυναίκες που δεν είναι μόνο μαμάδες. Που μπορεί δηλαδή να μην δουλεύουν αλλά έχουν ενδιαφέροντα βρε παιδί μου. Ένα χόμπι, κάποιο σπορ, μαγειρικές, blogging, κάτι να κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους (που είναι συχνά λίγος) που να τις ευχαριστεί.


Ε, να μην πούμε και για τους άντρες μας λίγο; Πώς τα πάμε ή πώς δεν τα πάμε. Ποιοι βοηθάνε με το παιδί και το σπίτι και ποιοι όχι. Ε, να μην τους χαρακτηρίσουμε και λίγο επειδή εκείνοι συνήθως απολαμβάνουν τον ύπνο τους κι εμείς κάνουμε όλη νύχτα το σύστημα της Super Nanny για να μάθουμε στο παιδί να μην έρχεται στο κρεβάτι μας; Αν έχουμε και μεγαλύτερη οικειότητα και μιλάμε με φίλες να κάνουμε και κανένα σεξουαλικό σχόλιο. Κάθε πότε έχουμε επαφή, πώς είναι πια αυτή η επαφή, αν έχουμε όρεξη όπως πριν, πώς στο καλό γίνεται να έχουν αυτοί πάντα όρεξη και τέτοια :-) Για να καταλήξουμε να λέμε πως 1 ορεξάτη φορά τη βδομάδα είναι σούπερ καλά και πρέπει οι σύζυγοι να είναι και ευχαριστημένοι. (ομιλώ βέβαια γενικά και στατιστικά, δεν σημειώνω και κρυφά τις απαντήσεις των φιλενάδων μου για να κάνω chart μετά).


Αφού λοιπόν αναλύσαμε τα συζυγικά καθήκοντα, μπορεί να συζητήσουμε και για άλλους άντρες. Ξέρετε, ηθοποιούς κυρίως. Άντε και λίγους τραγουδιστές (σόρυ αλλά δεν βρίσκω κανέναν καλό). Λυπάμαι πολύ για τους συζύγους που διαβάζουν αλλά αυτή είναι η κουβέντα που φέρνει επιφωνήματα, αναστεναγμούς, βλέμματα στο ταβάνι και σχόλια τύπου "πωπώωω ναι, κούκλος, τι παιδί, να τον είχα εδώ" και τέτοια. Και είναι και κουβέντα που μας αρέσει. Και ναι, μιλάμε και για πιο συγκεκριμένες περιοχές... όπως κοιλιακούς, μπράτσα, οπίσθια, άντε και φάτσες :-) Αν υπάρχουν και κοινά γούστα στην παρέα υψώνονται και τα ποτήρια, αμ πώς!


Αν υπάρχει χρόνος και όρεξη, οι κουβέντες δεν τελειώνουν. Και μιλάμε για όλα. Και κουτσομπολιά βεβαίως βεβαίως. Για την παλιά συμμαθήτρια, την ξινή στη δουλειά, για πράματα και θάματα που συμβαίνουν στον 1ο όροφο. Λέμε και γι' άλλα, για τις μαγειρικές μας ικανότητες, ακόμα και για αυτοκίνητα ή και πολιτική (επιβάλλεται στις μέρες μας μια κουβεντούλα). Και το ευχαριστιέμαι πάντα. Ή μάλλον για να είμαι ειλικρινής σχεδόν πάντα. Η μόνη μαμαδοκουβέντα που δεν μου αρέσει είναι αυτή της ανάλυσης της βρεφικής πάνας (υφές, χρώματα κτλ). Ομολογώ βέβαια πως ευτυχώς δεν την ακούω πια συχνά (τι καλά που μεγάλωσαν και τα παιδιά των φίλων και γνωστών μου).

Έτσι που λέτε οι κλασικές μαμαδοκουβέντες.. τουλάχιστον αυτές που είχα τον τελευταίο καιρό. Εσείς, έχετε ακούσει κάτι ενδιαφέρον τελευταία;

post signature

10 σχόλια:

  1. χαχαχα... ετσι ακριβως Βέρα μου!! Και προσθέτω αλλη μια κατηγορία: Σχολείο!! Για όσες έχουν παιδακια που πάνε σχολειο δηλαδη.. γιατι οι υπόλοιπες απλα ακουμε και παιρνουμε πληροφοριες..χεχεχε.. Καλο Σαββατοκυριακο!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xaxa! Τέλειο!
    Υποθέτω πως σε λίγα χρόνια, θα μπει στην κουβέντα και η χ σχέση του παιδιού και κατά συνέπεια η θέση σας ως... πεθερά!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, Βερούλα μου!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγχώθηκα σε ένα συγκεκριμένο σημείο του ποστ...πάει λέω, θα τα βγάλει όλα στη φόρα! :P :D :D :D ΤρελοΒέρα, ήμουν σίγουρη ότι θα μου αρέσει αυτή η ανάρτηση. Αμ πώς! Που λες κι εσύ! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά όλες οι μαμάδες...βασικά όλες οι γυναίκες λένε τα ίδια μεταξύ τους! Ακόμα και αυτές που δεν το παραδέχονται και το "παίζουν" πιο αλέγκρες και "αχ μην συνεχίζεις την κουβέντα αυτή, ξέρεις δεν ασχολούμαι με τέτοια θέματα!" Πάντως έτσι είναι ή 2 μαμάδες συζητούν ή 10 τα ίδια λένε και σχεδόν πάντα με την ίδια σειρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο δίκιο έχεις αυτά είναι τα topics !!! Φιλιά πολλά και καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με τις δύο φίλες παραπάνω. Την Ελπίδα για το χοτ θέμα σχολείο και φυσικά το Σοφάκι μιας και μετά την έξοδό μας της προάλλες που αναλύσαμε όλα τα παραπάνω φλέγοντα θέματα (γκουχ γκουχ), πάει λέω, θα γίνουμε ρεντίκολο:)))) χα χα χα. Πλάκα κάνω φυσικά γιατί σιγά μην έβγαζες όλα τ'απλυτά μας στη φόρα:))) και έχω και πολλά.....δεν πλένω συχνά!!!
    Όπως τα λες είναι Βεράκι. Αυτά συζητάμε συνήθως οι γυναίκες-μαμάδες και αν δεν μας σταματήσει κάποιος, μπορεί να μιλάμε μέχρι το πρωί!!!
    Α τώρα θυμήθηκα και το θέμα "κινηματογράφος/βιβλία" που δεν ξέρω αν το συμπεριλαμβάνεις σε κάποια από τις κατηγορίες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαχα έτσι είναι! Σήμερα πάνω κάτω αυτές τις συζητήσεις είχαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποσο δικιο έχεις και όπως είπε και παραπάνω η Ελπίδα βάλε και το σχολείο ανεξαρτήτως ηλικίας από παιδικό μέχρι ..... Με χαλαρωσες μπράβο
    απο: xiotiko.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλες τις ίδιες συζητήσεις κάνουμε.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το απολαυσα στο μέγιστο! Χαχαχα! Εχεις πολυ δικιο! Και το ωραίο είναι οτι λόγω περιορισμένου χρονου πολλές φορες "πεταγομαστε" απο το ενα θέμα στο άλλο χωρίς καθολου ειρμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή